Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   159 / 608
(#) ImiDj válasza messire hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Persze hogy lehet,csak egy jell menyen mind a két oldalnak meg kell 2db 0.33ohm-os(5-10W) ellenálás amin keresztűl kőzősited a kimeneteleket
(#) ImiDj válasza ODU hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Telyesen értem.A hangerőszabájzó minimum kell
(#) ODU válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

De ugye igazam van hogy kevésbé zúgna a hidalt fél hangerőn mint most a mono (1 IC-s) max erősítéssel?
kösz a választ
(#) ImiDj válasza ODU hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Persze hogy kevesebb a torzitása.A monó ic 70W-nál már a vége fele jár,a hidalt 70W-al még kéri a tőbbi kakaot
(#) ODU válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

de nem úgy értem, hanem amikor nincs rá kötve semilyen bemeneti jel, a mostani akkor is zúg egy kicsit, mert nincs benne hangerőszabályzó és maxon megy. A másik 2 erősítőm amin van potméter és kb félig le van csavarva az nem zúg. viszont maxon azok is zúgnak egy kicsit.
(#) ImiDj válasza ODU hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Én is erre gondoltam.Azért irtam minimum mert nem muszáj hangszinszabájzó,loudnes,előerősitő,stb...Zúgnak mert kapnak zavart a számitógéptől(vagy amit használsz).Hangerőt potit tegyél rá legalább :yes:
(#) ODU válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

OK, akkor megértettük egymást
(#) lobbooo válasza ODU hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Semmilyen zúgás nem lehetne, valami nem jól van ott, mind a két féle van itthon, de ha nincs bedugva az RCA akkor sincs se búgás se zaj, kisebb az alap sistergése mint a gyári végfokomnak (Denon).
(#) lobbooo válasza ODU hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Minden készített végfokom nyitott, nincs se hangerőszabályzó, se hangszin.
(#) ImiDj válasza lobbooo hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Ha nincs bedugva sehova sem akkor nem búg max-on sem,de ha számitógép rá van téve már más a helyzet
Idézet:
„Minden készített végfokom nyitott, nincs se hangerőszabályzó, se hangszin.”
Ha mixerel használod akkor jó,mivel annak a hangerőpotiját használod.Ha ráteszed a számitógépre akkkor már más lesz a véleményed
(#) ODU válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Nekem sajnos gép nélkül is búg az egyik erősítőm, földelési probléma van vele, véleményem szerint. De nem vészes, szóval nem foglalkozok vele.
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Pedig a földproblémák egyszerűen javíthatóak. Érdemes lenne korrekt módon megcsinálni, mert a hangminőség is javulna.
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Majd a Hidaltat
A sztereó TDA7294-em jól megy, annak is ugyanaz volt a baja, vékony volt egy helyen a GND vezetősáv
(#) lobbooo válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Egy sztereó tda a számítógépre van kötve, plussz egy mély, szintén tda -l építve aktív váltóval, 2.1 van a gépen ezekkel az ic-l, és semmi bugása nincs, már egy éve van használatban.
(#) ImiDj válasza lobbooo hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Milyen hangkártyád van?Beépitet?
(#) ImiDj válasza ODU hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Idézet:
„Nekem sajnos gép nélkül is búg az egyik erősítőm, földelési probléma van vele, véleményem szerint”

Én tuti megcsinálnám egy csillagpontos kőtésel és kész.Halgass Bassmesterre tudja mit beszél
(#) zoli_cso hozzászólása Márc 16, 2010 /

Egy kerdesem lenne ,ha nem foldelem le az erositot es arnyekolt kabeleket hasznalok ugy is elofordulhat ,hogy zug
(#) ImiDj válasza zoli_cso hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

90% hogy igen :yes:
(#) zoli_cso válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Koszi de nekem a terminal.hu elektoforumon azt irtak,hogy ne foldeljek semmit es ugy jo lessz.
(#) ODU hozzászólása Márc 16, 2010 /

Bocs hogy ide írok, csak az aktuális fórum kicsit inaktív. Biztos vagyok benne hogy vannak itt hozzáértő emberek. Szóval: Mennyit bír egyébként egy TDA2030? Én tegnap a sima 1 IC-s, mono erősítőmet hajtottam meg 35V-ról, előtte 2× 33 000ľF puffer. És a 3. bekapcsolásra kiment az IC. Túl sok neki az a 35V?
(#) ImiDj válasza zoli_cso hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Ez sokmindentől fűgg.Ha pl számitógépről hajtod nem kell főldelni mert megkapja tőle.Előszőr ird le mi a probléma és segitűnk ha lehet.Nem főldelni kellene az erősitőt hanem testelni(én erre gondoltam mikor irtam 90%),ezt elfelejtettem hozzáteni.Tegyél fel képet,milyen puffer van rajta?
(#) ImiDj válasza ODU hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

36V a max.Nemcsoda hogy meghalt,enyi puferrel,ilyen feszen.Legfelyebb 32V-al hajthatod bisztonságosan :yes:
(#) ODU válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Értem, de sajnos csak ilyen trafóm van
És egy 15V-os 2A-es feszültség stabilizátorhoz mit szólna?
(#) zoli_cso válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Laptoprol hasznalom stereo tda7294 ,2x10000puffer van rajta.A problema az ,hogy zug
(#) zoli_cso válasza ODU hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

En is epitettem tda 2030 vegfokot es rakotottemegy 250w trafora ,azaz 35volt plussz puffer es szetegett az egesz
(#) ImiDj válasza zoli_cso hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Egy pár kép az erősitő belsejéről jól jőne ha meg akarjuk oldani a problémát
(#) ImiDj válasza ODU hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Cseréld le tda2050-re.Az birja 50V-ig :yes:
(#) ODU válasza ImiDj hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

De az az igazság hogy már megvettem hozzá mindent, a NYÁK-terv is megvan hozzá. Ezért gondoltam hogy csak egy 15V-os stabilizátort rakok elé, csak nem tudom hogy ez mennyire befolyásolná a hangminőséget. Nagyon zúgna tőle?
(#) ImiDj válasza ODU hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

A stabilizátor nem birná a telyesitményt,hacsak nem lőkőd meg tranyóval,de ez mind főlősleges diszipációhoz vezet.Ahogy néztem simán ki lehet cserélni tda2030-ast 2050-esre,ezt nemtudom bisztosam(az adatlapról ez jőtt le hogy lehet) ,személy szerint ezt tenném a helyedbe,és még erősebb is lenne :yes:
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Szerintem is cseréld le 2050-re! Miért kínlódnál stabilizátorral, ha van egyszerűbb és jobb megoldás?
Másfelől pedig a 35V már a stabnak is necces lehet.
Következő: »»   159 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem