Fórum témák
» Több friss téma |
Persze hogy lehet,csak egy jell menyen mind a két oldalnak meg kell 2db 0.33ohm-os(5-10W) ellenálás amin keresztűl kőzősited a kimeneteleket
Telyesen értem.A hangerőszabájzó minimum kell
De ugye igazam van hogy kevésbé zúgna a hidalt fél hangerőn mint most a mono (1 IC-s) max erősítéssel?
kösz a választ
Persze hogy kevesebb a torzitása.A monó ic 70W-nál már a vége fele jár,a hidalt 70W-al még kéri a tőbbi kakaot
de nem úgy értem, hanem amikor nincs rá kötve semilyen bemeneti jel, a mostani akkor is zúg egy kicsit, mert nincs benne hangerőszabályzó és maxon megy. A másik 2 erősítőm amin van potméter és kb félig le van csavarva az nem zúg. viszont maxon azok is zúgnak egy kicsit.
Én is erre gondoltam.Azért irtam minimum mert nem muszáj hangszinszabájzó,loudnes,előerősitő,stb...Zúgnak mert kapnak zavart a számitógéptől(vagy amit használsz).Hangerőt potit tegyél rá legalább :yes:
Semmilyen zúgás nem lehetne, valami nem jól van ott, mind a két féle van itthon, de ha nincs bedugva az RCA akkor sincs se búgás se zaj, kisebb az alap sistergése mint a gyári végfokomnak (Denon).
Minden készített végfokom nyitott, nincs se hangerőszabályzó, se hangszin.
Ha nincs bedugva sehova sem akkor nem búg max-on sem,de ha számitógép rá van téve már más a helyzet
Idézet: Ha mixerel használod akkor jó,mivel annak a hangerőpotiját használod.Ha ráteszed a számitógépre akkkor már más lesz a véleményed „Minden készített végfokom nyitott, nincs se hangerőszabályzó, se hangszin.”
Nekem sajnos gép nélkül is búg az egyik erősítőm, földelési probléma van vele, véleményem szerint. De nem vészes, szóval nem foglalkozok vele.
Pedig a földproblémák egyszerűen javíthatóak. Érdemes lenne korrekt módon megcsinálni, mert a hangminőség is javulna.
Majd a Hidaltat
A sztereó TDA7294-em jól megy, annak is ugyanaz volt a baja, vékony volt egy helyen a GND vezetősáv
Egy sztereó tda a számítógépre van kötve, plussz egy mély, szintén tda -l építve aktív váltóval, 2.1 van a gépen ezekkel az ic-l, és semmi bugása nincs, már egy éve van használatban.
Idézet: „Nekem sajnos gép nélkül is búg az egyik erősítőm, földelési probléma van vele, véleményem szerint” Én tuti megcsinálnám egy csillagpontos kőtésel és kész.Halgass Bassmesterre tudja mit beszél
Egy kerdesem lenne ,ha nem foldelem le az erositot es arnyekolt kabeleket hasznalok ugy is elofordulhat ,hogy zug
Koszi de nekem a terminal.hu elektoforumon azt irtak,hogy ne foldeljek semmit es ugy jo lessz.
Bocs hogy ide írok, csak az aktuális fórum kicsit inaktív. Biztos vagyok benne hogy vannak itt hozzáértő emberek. Szóval: Mennyit bír egyébként egy TDA2030? Én tegnap a sima 1 IC-s, mono erősítőmet hajtottam meg 35V-ról, előtte 2× 33 000ľF puffer. És a 3. bekapcsolásra kiment az IC. Túl sok neki az a 35V?
Ez sokmindentől fűgg.Ha pl számitógépről hajtod nem kell főldelni mert megkapja tőle.Előszőr ird le mi a probléma és segitűnk ha lehet.Nem főldelni kellene az erősitőt hanem testelni(én erre gondoltam mikor irtam 90%),ezt elfelejtettem hozzáteni.Tegyél fel képet,milyen puffer van rajta?
36V a max.Nemcsoda hogy meghalt,enyi puferrel,ilyen feszen.Legfelyebb 32V-al hajthatod bisztonságosan :yes:
Értem, de sajnos csak ilyen trafóm van
És egy 15V-os 2A-es feszültség stabilizátorhoz mit szólna?
Laptoprol hasznalom stereo tda7294 ,2x10000puffer van rajta.A problema az ,hogy zug
En is epitettem tda 2030 vegfokot es rakotottemegy 250w trafora ,azaz 35volt plussz puffer es szetegett az egesz
Egy pár kép az erősitő belsejéről jól jőne ha meg akarjuk oldani a problémát
Cseréld le tda2050-re.Az birja 50V-ig :yes:
De az az igazság hogy már megvettem hozzá mindent, a NYÁK-terv is megvan hozzá. Ezért gondoltam hogy csak egy 15V-os stabilizátort rakok elé, csak nem tudom hogy ez mennyire befolyásolná a hangminőséget. Nagyon zúgna tőle?
A stabilizátor nem birná a telyesitményt,hacsak nem lőkőd meg tranyóval,de ez mind főlősleges diszipációhoz vezet.Ahogy néztem simán ki lehet cserélni tda2030-ast 2050-esre,ezt nemtudom bisztosam(az adatlapról ez jőtt le hogy lehet) ,személy szerint ezt tenném a helyedbe,és még erősebb is lenne :yes:
Szerintem is cseréld le 2050-re! Miért kínlódnál stabilizátorral, ha van egyszerűbb és jobb megoldás?
Másfelől pedig a 35V már a stabnak is necces lehet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |