Fórum témák
» Több friss téma |
Power [b]Amplification (magyarán színpadi hangosítás)[/b]
Na milyen a szürő ? Megoldotta a problémádat ?
Most készülök tesztelni.Eddig nem tudtam hangoskodni :no:
De most adok neki
Na kipróbáltam. 20 Hz-et toltam neki, de nem csillapít sokat a szűrő nélküli állapothoz képest :no:
A csatlakozók kihúzásakor hallható dörejt viszont egész jól csitítja :yes: Mindegy azért benne marad amíg nem lesz jobb megoldás. Köszi a segítséget és a kitartást!
Kipróbáltam zenével is. Nos a helyzet az hogy királyos lett a cucc! Brutálmódon ki lehet hajtani, feszesebben szól, megszűnt a korábbi probléma, mindez annak ellenére hogy a 20 Hz is megszólal rajta.De a francba az átvitellel meg a Hz-ekkel, nekem az egész rendszer hangja a lényeg ami jobb lett.
El vagy tévedve! PA teljesen mást jelent...
Na mostmár tényleg!Mit is jelent?
Public Amplification? Jól tévedek?
helló
A pontos angol kifejezést nem tudom, de körbeírom. A lényegen nem az hogy minden út azaz hangszóró külön van meghajtva külön végfokokkal, és a végfok előtt van hangszínelve a jel?Vagy én is eddig tévhitben éltem?? Üdv!
Public Access
Köszi!
Valami azért rémlett ám :yes: A public-ot eltaláltam
HI !
Betetted a bogarat, utánanéztem : Macmillan English Dictionary PA or PA system public address system: a set of electrical equipment that makes sounds louder, used especially for making announcements to a group of people or for playing music in a public place
PA = public address .. http://en.wikipedia.org/wiki/Public_address
khm, ne offoljunk, köszi
Sziasztok!
Méretben mekkora hűtőborda illik a hidalt 7294 Pedro féle változatára? Köszi
Hát a Hidalt 200W-os amit lehet kitben venni arra
kérdezem mekkora borda kell egy 300VA-as trafóról megy 2*30Volt jön le róla! A profil mind egy csak úgy kb ra néztem egyet 186x126x33mm a mérete és így néz ki mellékeltem a képet. Ehhez tennék egy ventilátort is sztem
Ez méretileg teljesen jó
Ha dobozon belülre tervezed, akkor is rá tudsz csavarozni 2 db 8-9 cm-es ventit.Ezekből én a zalman és a coolermaster PC ventiket kedvelem mert olcsók,(6-700 Ft) jók és csendesek.Dobozon kívülre nem kell rá venti, de úgy helyezd el, hogy a bordái függőlegesen álljanak használat közben, és vékonyan fújd le mattfeketére.
Ez jóóóóóó ! Meg figyelj Bassmesterre, nemrég rakta össze, még frissek a tapasztalatai. Én már lassan elfelejtem, mert csak használom, használom...
SZiasztok! Van nekem egy nagy problémám... nem tudom emgtervezni a nyákrajzot az aláb látható TDA kapcsolásnak, és kéne ugyanennek a NYÁKja... tehát ugyanúgy a szürke hátteres mint ez is.
előre is köszönöm!
Sziasztok.
Megépítettem én is ezt az erősítőt. Panelt az adatlap alapján terveztem hozzá. Két dolog miatt nem tetszik. Az egyik, hogy a basszus az szinte 0. A közép és a magas szépen szól. A bemeneti kapacitás 1uF. A másik dolog, ami a nagyobb baj, hogy iszonyatosan búg. (pl. a számok szünetében). Nézegettem mások PCB terveit. Nálam a kimenet és a bemenet egymás melletti sorkapcsokon van. Ettől esetleg gerjedhet? A 100nF-os szűrőkondik viszonylag messzebb vannak a végfok lábaitól. A következő panelemen megpróbálom közelebb tervezni. Ha az árnyékolt bemeneti kábelt kiveszem a panelről, akkor nem gerjed. Próbáltam már azt is, hogy közvetlenül a bemeneti kondi lábra és a földre forrasztom az árnyékolt kábelt. A hiba nem szűnt meg. +-37V ról hajtom. 2X4800-as puffer van a panelen + van puffer az egyenirányító panelen kb. ugyan ennyi. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy mit nézzek még meg rajta? Üdv A.
Hello
Az az árnyékolt kábel nem úgy néz ki kívülről, mintha két eres lenne, de valójában mind a két érben fut külön-külön 1 meleg ér és 1 test/árnyékolás? Üdv.
Egy RCA kábelt vágtam szét erre a célra.
A meleg vezetéket a test körbefogja. Vagy ez így nem is árnyékolt?
Na ez is megoldódott.
A HEStoron rossz alkatrészt küldtek. 68 Ohm-ot 680 Ohm helyett. A csomagoláson 680 Ohm van. Itthon volt 620, azt raktam be helyette. Megszünt minden jellegű probléma.
Sziasztok!
Nekem is elkészült a kis hidalt TDA7294! elsőre "pöccre" szólt semmi brummmm! Nagyon örültem neki! Csatoltam egy képet! Amúgy a Pedro féle KIT van megépítve nagyon tudom ajánlani mindenkinek aki nem akar nyákot tervezni meg maratni! Mostmár csak a "kis" Kenford 38 cm-es mélynyomónak kell megcsináltatnom a ládát és kész is! Sok sikert a még építgetőknek! Üdv PeTi
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni. A tda 7294 -hez szeretnék hid dc servo kapcsolást, ha van valakinek. Az enyim sajnos elkallódott . A segitséget előre is köszönöm! Vasutasrics
Szia Peti !
Ha komolyabban meg akarod küldeni, akkor nagyobb bordára lesz szükséged... Amúgy gratulálok. Pedro |
Bejelentkezés
Hirdetés |