Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Teljesítmény -LED, powerLED (pl. Cree, Luxeon) vezérlése
Témaindító: george_b, idő: Nov 30, 2007
Témakörök:
Hali!
A képen látható tápot akarom beüzemelni, de nem akarok használni dimmert. Azzal a két szállal mit tegyek? Szabadon hagyni, (ellenállással) rövidre zárni???
Szigeteld a két vezetéket külön-külön.
A képen látható led szalagot. A jelöléseknél bárhol elvághatom, vagy csak ott, ahol a forrasztás van,
Bárhol a jelöléseknél. A forrasztás csak a kereskedő általi toldás, mert ez épp két vagy több darabból lett összerakva egy tekercsbe.
Köszönöm!
Sziasztok ! Fejlámpában tönkrement az elektronika, egy egyszerű kapcsolást szeretnék kérni tőletek.
A led egy CREE XHP 50, 6V 5W, a táplálás 2S 18650 lítium akku. Neme kell 3 üzemmód, egy is elég. (esetleg kettő: teljes és félfény). Köszi !
Meghajtásnak pt4115 ic, csak érdemes lenne tudni milyen árammal volt a led hajtva, abból olyan 10% levon, és jó leszel vele fényre és fogyasztásra egyaránt.(igen tudom 6V 5W a led, de ezek általában durván túl vannak hajtva, mert legyen fénye, de nem baj az hogy fűt mint a disznó) Kérdés a cellák töltése, és túlmerítés elleni védelme, plusz hogy kapcsolod az elektronikát ki-be, mivel az eredeti vezérlés csak nyomógombot használt az üzemmód váltásra.
Köszi a tippet. Én max. 600 mA-re gondoltam és akkor nem feszegetjük a határokat. A félfényt meg majd a próba fogja meghatározni. A többi - kapcsoló, egyebek - már részletkérdés. A töltés külön történik, túlmerítés elleni védelem meg eredetileg se volt benne - szerintem.(ha nagyon csökkent a fénye, akkor feltöltöttem...)
12V-ról használom a pt4115-öt, évek óta jól működik. Adatlap szerint "The DC voltage
is valid from 0.5V to 2.5V", is szabályozhatod pl potméterrel (esetleg fix ellenállás osztóval fél fény) a led áramot...
Az a LED 18W-os /XHP50 (.2, .3...HD..HI)/.
Pl. a XPH50.2 adatlapjából: "Maximum drive current: 6000 mA (3 V), 3000 mA (6 V), 1500 mA (12 V)"
Most úton vagyok, majd este megnézem. De az biztos, hogy 6V 5W van rajta...
Most elbizonytalanodtam... Este lefotózom.
Ez nagyon nem eredeti Cree LED-nek tűnik...
Áramkorlátos labortáppal be kéne lőnni a kívánt fényerőnek a V/A paramétereket. Utána szerezni egy kész drivert... A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2023
Igen, jól gondolod. Szerintem az egész lámpa nem került annyiba, mint egy eredeti LED ára lenne...Akkor marad a labortáp. Köszi !
Sziasztok!
Van egy led lámpám, amiben tönkre ment a led. A lámpa leírását csatolom. Tudna valaki segíteni,hogy hol lehetne hozzá való ledet beszerezni? Keresgéltem a guglin,de nem igazán jutottam eredményre. A lednél kint van a 6v Dc, de nem világít. A képen látható led van benne. Előre is köszi a segítséget. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2023
Pedig a képed alapján a gugli is felismeri: Cree XR-E (Q5)
Köszi szépen, de nekem olyan kellene, amin nincs hűtő csillag és országon belül hozzá lehet jutni. Vagy le lehet ezekről a hűtőcsillagot bágerolni anélkül,hogy a led része tönkre menne? Ide kellene. A rajta lévő búra leesett róla.
Sziasztok !
HR1791 IC-re épülő fejlámpa elektronika kis hazánkban kapható-e valahol ? De bármilyen megoldás érdekel amivel lehet helyettesíteni. Nem kell 3 mód, elég ki-be kapcsolás. Vagy ha nem túl bonyolult, akkor esetleg félfény jó lenne. Előre is köszi !
3,7V-os a keresett cucc, nem 12-24V....
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2023
Köszi a linket! Nekem csak 1 kellene, meg aztán nagyon nem kedvelem az ilyen stílusú eladókat, akik kisregényt írnak a feltételekről...
![]()
Megnézted...és látod?: "+12-24V -" A fejlámpádban lesz ennyi "delej" ?
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2023
Beraksz egy soros ellenállást meg egy kapcsolót, és készen is vagy. Te határozhatod meg az áramot is, így az üzemidöt is. 20-100mA között keresgélj, minél nagyobb az árma, annál hamarabb fog kipurcanni a LED, és annal kevésbé fogja bírni az akksi, de lhet, hogy már 20mA-rel is nagyon fog világítani. Az ereedeti áramkör is PWM-mel operál...
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2023
Üdv,
A nagy melegekkel megment az Edison foglalatba gyümüszölt táplálása a 11W-os LED-égőnek BP9916C -IC, a ledek megúszták . Tudnátok ajállani egy külső tápegységet amit a lámpán kivül helyeznek el ?
Bővebben: Link
10db 700Ft szállítva vagy izzógyűjtőből kukázol fél tucatot és lesz közte ilyen icvel szerelt. Nem mintha megérné, de külső táppal sem. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
Nem nyersz sokat a bolton, mert a hő a LEDben keletkezik, és szeretne felfelé távozni.
Nem tudom már megnézni az adatlapot, szerintem a LED áramát kellene visszavenni. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
Teljesen igazad van köszi! Néha hajlamos vagyok "túlgondolni" a feladatot...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |