Fórum témák
» Több friss téma |
Ok. Milyen a gázbevezetésetek a házba?
Önálló gázóra gyorszárral?
Ha a gáztüzhely sem működik, menj ki a gyorszárhoz és húzd ki a fekete gombot 2-3 mp-ig.
a panel a ludas...
tud valaki ilyet javítani? : SYMSI7.0
A tűzhellyel kezdtem, de már főztem is azóta, szóval egyébként van gázunk
Próbáld ismét indítani, 15-20 mp a ventillátor teljes fordulaton forog, majd kicsire vált, kimegy a gyújtás és a gáz. Ha viszonylag csend van, hallasz egy halk kattanást - az a gázszelep. Ha az előlap, az aluminium le van véve a néző lyukon belátsz.
:yes: :yes: :yes:
Sok indítás után sem vált vissza.
A panel az, ami cserére szorul, azért kérdeztem, h tud e ilyet javítani valaki
Köszönöm a sok segítséget, jobban örültem volna egy egyszerűbben vagy inkább olcsóbban elhárítható hibának.
Az már biztos, hogy a panel a rossz. Még megpróbáljuk megjavíttatni, de mindenképpen a panelcsere lett a megoldás az első hsz-emben leírt problémára.
Sziasztok!
Van egy Quadriga T2/23-as gázbojlerünk. Miért csinálja azt, hogy ha elutazunk egy hétnél hosszabb időre és nincs használva, utána napokig nem kapcsol be. Se fűtés, se meleg víz. Hogy tudjuk elindítani? Hiába nyomkodjuk az R-betűs gombot, kapcsolgatjuk ki-be... Aztán két-három nap múlva egyszer csak elindul. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baja és hogyan tudnánk legalább a meleg vizet kicsikarni belőle? Előre is köszi a segítséget!
megsértődik hogy egyedül marad ...
Van e hibajelzés ,kattogás akármi?
Ennek az előlapján is villogni kell a lednek, ha hiba van! Nézd meg melyik villog!
Ezeket a rapszodikus működéseket, általában hőérzékelő vagy vezérlőpanel, esetleg kontakt hibák szokták okozni!!
Bocs, hogy írok, de elolvastam a régi írásokat!
Támogatom és mindenben egyetértek szerviz megjegyzésével! Az összes gázkazánnak "csak" annyi a köze a gázhoz, hogy azt tüzeli el. A vezérlés-, szivattyúk-, mágnes és 3 járatú szelepek-, turbó és kondenzációs kazánok szabályozott fordulati ventillátorai-, szivattyúi mind-mind elektromosan működnek. Sajnos sok kolléga, aki konvektorok-gáztűzhelyek javításával foglalkozott, nem érti, nem is értheti az elektromos kapcsolásokat (hisz nem tanulta, nem tanították neki). A problémák is ebből adódnak sokszor, amikor hibamegállapításkor - 2-3 percen belül kinyilvánítják, hogy panel csere! A gyári gépkönyvek - általában - tartalmazzák az összes szabályzó karakterisztikáját, amit csak le kellene olvasni és műszeresen kimérni. A 200-300 eFt füstgázelemzőt olcsónak tartom, az enyém 800 eFt-ba került. Tényleg évente kalibrálás40-50 eFt. :yes: :yes:
Sziasztok.
Segitséget szeretnék kérni.Tegnap esti vihar tönkretette a Vailant Turbo top VUW HU kazánomat Bizti csere után elkezdett füstölni az egyik IC. Valószinü processzor.Tehát szerintem uj panel kell. Tudom-e javittatni vagy hol lehet beszerezni. Előre is köszönöm.
Szia! A VUW tartalmaz mást is, ami nem mindegy. A pontosítás végett VUW 242 3-5 Pro vagy Plus. Ha van biztosításod, a cserét fizeti a biztosító. Keress a vaillant.hu honlapon szervízt.
Szia .
Köszönöm szépen a gyors választ Pontosan TURBO TOP PRO VUW HU 242/2-3 A Panel száma TL-AE/39 Gondolom ezek a lényeges adatok
Sok sikert.
A hiba oka: villámcsapás másodlagos behatása! :yes:
Sziasztok!
Emlékszik még valaki a pénznyelő c. filmre?Na mint pont így jártunk....előbb az áram tűnt el a falakból, majd a hűtő vacakol....s pár napja, kb. 2 hete nincs meleg víz sem, csak nagyon ritkán..... SAVIO caldaie GAIA 424 AP. típusú gázkazán van az albérletbe, ahova költöztünk. Hasonló problémákkal küzdök, mint néhány korábbi hozzászóló. Megnyitom a csapot, egy darabig jön is a melegvíz, majd kihül, következő megnyitáskor leforráz....majd újra kihül. Az őrlángot megint újra kellett gyújtani benne, az is ki-kialszik. Alapból sokszor be sem lobban, csak zúg a kazán.....a szerelő azt mondta, ő nem is ismeri ezt a márkát.....valami olasz.....aki tud, kérem segítsen. Küldök fotót, hogy jelenleg hogy néz ki.....a gombok állása, stb. Köszönöm szépen! Szép napot kívánok
Kedves Ágnes!
Nem nagy a baj, csak a Te kazánod hőcserélője is koszos. A biztonsági termosztát kapcsolja le a gyújtó lángot! Ki kellene tisztítani a hőcserélőt és utána ismét jó lesz! :yes: :yes: :yes:
Köszönöm a gyors választ!
Már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy hol találom ezt a hőcserélőt, és kell-e előtte áramtalanítani, vagy csak 1xűen szétszerelem és kiveszem, tisztítom, amit kell....még nem szedtem szét ilyen kazánt, de leírás alapján bármit megszerelek Köszike, további szép napot
Ez azért ennél sokkal bonyolultabb, ha még nem szereltél ilyet!
Szerintem a szivattyú is lehet problémás, a vezérlőpanel is lehet hibás nem csak a hőcserélő koszos
Ha a szivattyú hibás, akkor nincs víztömegáram és az áramláskapcsoló sem kapcsol. :yes: :yes: :yes:
Igen? És ha meghibásodott az áramláskapcsoló!
Akkor nem megy tovább a program. De ennél a kazánnál látod a rudazat elmozdulását, mivel átlátszó plexiből van. Hátul - ahol a kisebb membrán van, ott találod.
Üdv mindenkinek!
Három éve kiválóan működik a Termomax inka 24k-s kazánom.Egy hete a következőket csinálja:teljesen leáll,ilyenkor még a kijelző sem világít.Van amikor értelmezhetetlen információkat jelez a kijelző/gépkönyv szerint/ aztán beindul és üzemel vagy két napig.Pihen egy napot és újból beindul.Nem csak HMV esetére hanem a fűtésre is ugyan ez vonatkozik.Azt szeretném kérdezni,hogy ilyenkor mit lenne érdemes meg vizsgálni,vagy esetleg kontakthibás-e a készülék. Előre is köszönöm a segítséget. Mehemed |
Bejelentkezés
Hirdetés |