Fórum témák
» Több friss téma |
Sajna csak fehér pöttyösöm van. Már kicseréltem a tranyót. A kimeneti kondi a 470uf? (Tudom hogy ez most övön aluli de nem vagyok benne biztos
![]()
Azt nem tudom, hogy 470-e vagy sem, de az a nagy hordó az IC-től balra fent. Tehetsz helyette 220uf-et is, valamint a hangerő csati 2 szélső lábát kösd össze.
És ha minden alkatrész jó és van rajta mikrofon akkor kell hallanod a hangszóróban azt ami a mikrofonon bemegy. Akkor azért melegedett. Ja most látom, hogy igen az a 470-es. Ja és a tökéletes hangzáshoz ki kellene venni a 330-ohmost meg a diódát is.
Hát nem tudom megcsináltam amit írtál de melegszik ráadásul a füles is megsüti a fülem. Igaz ha piszkálom akkor legalább recseg.
Kifogytam és feladom. Akkor próbáld valahogy így összehozni a cuccot. Lásd csatolt kép.
1-8 közé lehet tenni 10umF és a 7-gnd közé is 10umF-et. Ha így sem jó akkor rossz az IC.
Ráraktam a 10uf es kondikat meg találtam még 2db ic is annyi változás hogy folyamatos halk sistergés mint a rádión mikor adót keresek, de ugyan úgy felmelegszik igaz most nem olyan hamar, füles változatlanul meleg. Már kezdem feladni.
Annyi észre vétel hogy tranyónak a nyákon rosszul vannak a lábai, mert a sima felénél balról emiter, bázis, collector adatlapja szerint viszont collector bázis emiter. Adatlapja szerint kötöttem be, igaz az elején fordítva is mint a nyákon, de semmi. Max holnap veszek új ic-t.
Sziasztok!
Ismét a tapasztaltabbakhoz fordulnék tanácsért! Helyzet a következő: kipróbáltam csak a dacról a két open loop galvot de csak nagyon kis amplitúdó mellett rajzolt az ábrához hasonló dolgot. Amint megnöveltem az amplitúdót teljesen szétesett az egész. Említettétek nemrég, hogy valószínűleg gerjed a tekercs. Ezt mi okozza és hogyan lehet elkerülni? Segítségeteket előre is köszönöm!
A másik lehetőség,hogy az open loop galvód nagyon lomha,nem képes az áramot lekövetni,befullad.
De ennek igazából nincs sok köze az open/closed loop-hoz.A gyári rendszerek is ilyenek:ha elérik a korlátokat,a scannelt ábra széttorzul. Sok nagyon ügyes kollegának többszöri próbálkozás után sikerül csak megfelelő sebességű mechanikát összeépiteni. Javaslom,kezd el érdeklődni itt is.
Visszanézve a képet a galvódról,a mágnesek hasábmágnesek,,ha jól veszem ki,4 darab,egyenlően elosztva a tengelyen?
Igen pontosan. tengelyenként 2. de az az érdekes hogy ha zenével erősítőről van hajtva akkor tökéletesen leköveti a zene jelét olyan 20-30 fokos nyitási szöggel így szemre. De az is kiderült hogy amit erre a célra építettem végfokot nem jó, nagyon melegszik illetve recseg meg zajos. Boltba vásárolt tda 2003-as 10 W-os kit. Megpróbálom valami mással hátha jobb lesz.
Ebből az lm szériából nincs olyan ami 10 W környéke? Legalábbis az a lényeg h 2 amper elég legyen neki.... azaz oldalanként 1-1 ha már van egy jó kapcsolóüzemű tápom.
Ez az IC kifejezett szervo erősitő,4A csúcskimenettel.
Még ha nem is használod ki,a későbbi fejlesztés folyamán jól jöhet,ezzel kihajtható a 30kpps gyári galvó is(megfelelő tápellátás és meghajtó fokozattal)
Igaz, főleg ha open loopként van hajtva egyenlőre effektnek akkor úgyse hajtom ki mert túl nagy lenne a nyitása. Nah akk megprób beszerezni egy ilyet. Köszi
A kimenő árama nem a nyitás függvénye.A nagyobb nyitáshoz nagyobb bemenő jel kell.
Az áramtartalék inkább az a gyorsasághoz kell,főleg a magasabb frekiken,de megfelelő szervó(closed loop áramkör ill galvó)ez mit sem ér.
Köszi, nem akarok ilyet venni csak kíváncsi voltam rá, amúgy nem tátika csak ez ilyen szinfónikus zenekarral kísért rendhagyó koncert, gondolom megvan minden pontosan tervezve ahogy játszani kell.
Ezért írtam, hogy a technikusnak ugyanúgy meg van hagyva, hogy amikor a bőgős vagy a fagottos belép akkor indítja a lézert...
On-lineban én nem tudok time code használatról, mert azt a szalagra vagy most már egyéb adatrögzítőkre a hang anyag mellett egy külön csatornán rögzítik... Már csak azért is mert mi van ha élőben az énekes vagy akármelyik szereplő csak 1 tized másodpercet elcsúszik máris az egész time code nem ott jár ahol kellene és utána zavaró aztán még másik szereplő is elcsúszik mert zavarba jön, hogy mi ez a csúszás aztán szétesik az egész élő műsor. És így eljutottunk oda, hogy az Omega ha time code-al ment akkor az bizony csak play back volt, vagy ha mégsem akkor meg a fénytechnikus indította a lézert.
Érdekes ez a time code-ozás.
Látni(le lehet tölteni ingyen,vagy pénzért)rengeteg megirt,előre komponált lézershow-t,egy adott zenei aláfestésre,vagy ki tudja,lehet hogy forditva:a zene kiséri a fényjátékot? Rengeteg munkát és időt igényelenek,fantáziától függően. Nem beszélve a drága software-ről,amivel irják. Élőben össze hozni egy realtime show-t,az már valami:a megfelelő effekt a megfelelő időben,100% harmonizálva az adott zenei résszel,stb.Szivesen lennék egy ilyen "művész" helyében.
Sziasztok!
A következő a problémám... Van ez a Fiesta nevezetű DAC-om, működik a galvorendszer, viszont az RGB színek vezérlése nem.. Mi lehet a megoldás ? Amikor csatlakoztatom a cuccot, az összes színt kioltja..
Talán a programban kellene beállitanod valamit.
Invertálás,szinek érzékenysége(offset vagy threshold),hasonló. Ezzel a programmal,hardware-vel nem sokan találkoztunk,igy nagy segitséget ezügyben nem hiszem hogy a találgatás szintjén túl kapni fogsz.
Kedves kollegák!
Nemrég találtam a neten egy rajzot,leirása szerint a Dragon Tiger kinai cég DT40/pro/ scanneréhez való szervó áramkör. Nem túl bonyolult,esetleg a teljesitmény limiter ami fejtörést okozhat,mert idehaza nem találtam forgalmazót,aki ezt az IC-t árulná Bővebben: Link,de enélkül is működik,védelmi funkció nélkül. Néhány alkatrész hiányos,legtöbbje sávhatároló szerepet tölt be,ill a notch áramkör rajza sincs benne,szintén kihagyható. Az optikai rész egyszerű PD/infra LED/PD kombináció,szintén nincs a rajzon.A LED áramát az AGC OUT nevű kimenet szolgáltatja,a fotódiódák előfeszités nélkül csatlakoznak a pozició demodulátor áramkörre,soros kapcsolásban.
Sziasztok!
Ha * * Törölve ! Az aprók közé betéve akár jó is lehet .
Sziasztok!
Van egy cd lejátszóból kibelelt lézer diódám, az a kérdés meglehet-e oldani, hogy látható fényt bocsátson ki ? Én még sohasem próbáltam ki, de a cd-t azt olvasta ![]() ![]()
Találtam egy piros laser pointert amiböl majd megcsinálom ezt a lézershow-t Bővebben: Link
Egy kérdésem van még! A fordulatszám-szabályozó kismotorhoz kapcsolásnál a második motornak nincs bd138-am mit lehet helyébe rakni? ![]()
Bármilyen más pnp BD is megteszi. Motorvezérlő kapcsolások száma szerintem tart a végtelenhez. Bármilyen kapcsolást építhetsz ami ugyancsak ezt a funkciót képes ellátni.
Ok kössz!
Használhatsz LM317-et is, arról is van bőven kapcsolás!
Sziasztok!
Újra elővettem a scanner projektet, egész jó ábrákat rajzolok. A kérdésem az lenne,hogy milyen visszacsatolást tudnátok ajánlani ami egyszerűen kivitelezhető?
Úgy gondolom,az optikai a legmegfelelőbb minden szempontból.
Hello, K500 laserem van és nem támogatja a galvo eltérítést kevés mintát tud, de találtam pár csatlakozót a panelen ami nem tudom mire jó: com1, com2, com3
Tud valaki segíteni ebbe?
Volna lehetőség összekapcsolni EZZEL Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |