Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   84 / 138
(#) szaky27 válasza telectro hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Sajna csak fehér pöttyösöm van. Már kicseréltem a tranyót. A kimeneti kondi a 470uf? (Tudom hogy ez most övön aluli de nem vagyok benne biztos ) Amúgy közvetlenül kötöttem az icre a fülest.
(#) telectro válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Azt nem tudom, hogy 470-e vagy sem, de az a nagy hordó az IC-től balra fent. Tehetsz helyette 220uf-et is, valamint a hangerő csati 2 szélső lábát kösd össze.
És ha minden alkatrész jó és van rajta mikrofon akkor kell hallanod a hangszóróban azt ami a mikrofonon bemegy.

Akkor azért melegedett.

Ja most látom, hogy igen az a 470-es. Ja és a tökéletes hangzáshoz ki kellene venni a 330-ohmost meg a diódát is.

Hát nem tudom megcsináltam amit írtál de melegszik ráadásul a füles is megsüti a fülem. Igaz ha piszkálom akkor legalább recseg.
(#) telectro válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Kifogytam és feladom. Akkor próbáld valahogy így összehozni a cuccot. Lásd csatolt kép.

1-8 közé lehet tenni 10umF és a 7-gnd közé is 10umF-et. Ha így sem jó akkor rossz az IC.

lm386.jpg

Ráraktam a 10uf es kondikat meg találtam még 2db ic is annyi változás hogy folyamatos halk sistergés mint a rádión mikor adót keresek, de ugyan úgy felmelegszik igaz most nem olyan hamar, füles változatlanul meleg. Már kezdem feladni.
Annyi észre vétel hogy tranyónak a nyákon rosszul vannak a lábai, mert a sima felénél balról emiter, bázis, collector adatlapja szerint viszont collector bázis emiter. Adatlapja szerint kötöttem be, igaz az elején fordítva is mint a nyákon, de semmi. Max holnap veszek új ic-t.
(#) p.attila hozzászólása Jún 7, 2011 /

Sziasztok!
Ismét a tapasztaltabbakhoz fordulnék tanácsért! Helyzet a következő: kipróbáltam csak a dacról a két open loop galvot de csak nagyon kis amplitúdó mellett rajzolt az ábrához hasonló dolgot. Amint megnöveltem az amplitúdót teljesen szétesett az egész. Említettétek nemrég, hogy valószínűleg gerjed a tekercs. Ezt mi okozza és hogyan lehet elkerülni? Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) epyn válasza p.attila hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

A másik lehetőség,hogy az open loop galvód nagyon lomha,nem képes az áramot lekövetni,befullad.
De ennek igazából nincs sok köze az open/closed loop-hoz.A gyári rendszerek is ilyenek:ha elérik a korlátokat,a scannelt ábra széttorzul.
Sok nagyon ügyes kollegának többszöri próbálkozás után sikerül csak megfelelő sebességű mechanikát összeépiteni.
Javaslom,kezd el érdeklődni itt is.
(#) epyn válasza p.attila hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Visszanézve a képet a galvódról,a mágnesek hasábmágnesek,,ha jól veszem ki,4 darab,egyenlően elosztva a tengelyen?
(#) p.attila válasza epyn hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Igen pontosan. tengelyenként 2. de az az érdekes hogy ha zenével erősítőről van hajtva akkor tökéletesen leköveti a zene jelét olyan 20-30 fokos nyitási szöggel így szemre. De az is kiderült hogy amit erre a célra építettem végfokot nem jó, nagyon melegszik illetve recseg meg zajos. Boltba vásárolt tda 2003-as 10 W-os kit. Megpróbálom valami mással hátha jobb lesz.
(#) epyn válasza p.attila hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

TDA2030,vagy a teljesitményben nagyobb,minőségileg jobb:LM1875.
Ezekkel az ic-kel szerelik az összes olcsó 10-30kpps gyári rendszereket.
Nagyobb áram leadására képesek,igy nem kizárt hogy a sebességet is növelik.

Ebből az lm szériából nincs olyan ami 10 W környéke? Legalábbis az a lényeg h 2 amper elég legyen neki.... azaz oldalanként 1-1 ha már van egy jó kapcsolóüzemű tápom.

Ez az IC kifejezett szervo erősitő,4A csúcskimenettel.
Még ha nem is használod ki,a későbbi fejlesztés folyamán jól jöhet,ezzel kihajtható a 30kpps gyári galvó is(megfelelő tápellátás és meghajtó fokozattal)

Igaz, főleg ha open loopként van hajtva egyenlőre effektnek akkor úgyse hajtom ki mert túl nagy lenne a nyitása. Nah akk megprób beszerezni egy ilyet. Köszi

A kimenő árama nem a nyitás függvénye.A nagyobb nyitáshoz nagyobb bemenő jel kell.
Az áramtartalék inkább az a gyorsasághoz kell,főleg a magasabb frekiken,de megfelelő szervó(closed loop áramkör ill galvó)ez mit sem ér.
(#) (Felhasználó 54221) válasza telectro hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Köszi, nem akarok ilyet venni csak kíváncsi voltam rá, amúgy nem tátika csak ez ilyen szinfónikus zenekarral kísért rendhagyó koncert, gondolom megvan minden pontosan tervezve ahogy játszani kell.
(#) telectro válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Ezért írtam, hogy a technikusnak ugyanúgy meg van hagyva, hogy amikor a bőgős vagy a fagottos belép akkor indítja a lézert...
On-lineban én nem tudok time code használatról, mert azt a szalagra vagy most már egyéb adatrögzítőkre a hang anyag mellett egy külön csatornán rögzítik...

Már csak azért is mert mi van ha élőben az énekes vagy akármelyik szereplő csak 1 tized másodpercet elcsúszik máris az egész time code nem ott jár ahol kellene és utána zavaró aztán még másik szereplő is elcsúszik mert zavarba jön, hogy mi ez a csúszás aztán szétesik az egész élő műsor.
És így eljutottunk oda, hogy az Omega ha time code-al ment akkor az bizony csak play back volt, vagy ha mégsem akkor meg a fénytechnikus indította a lézert.
(#) epyn válasza telectro hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Érdekes ez a time code-ozás.
Látni(le lehet tölteni ingyen,vagy pénzért)rengeteg megirt,előre komponált lézershow-t,egy adott zenei aláfestésre,vagy ki tudja,lehet hogy forditva:a zene kiséri a fényjátékot?
Rengeteg munkát és időt igényelenek,fantáziától függően.
Nem beszélve a drága software-ről,amivel irják.
Élőben össze hozni egy realtime show-t,az már valami:a megfelelő effekt a megfelelő időben,100% harmonizálva az adott zenei résszel,stb.Szivesen lennék egy ilyen
"művész" helyében.
(#) szolvero hozzászólása Jún 28, 2011 /

Sziasztok!

A következő a problémám... Van ez a Fiesta nevezetű DAC-om, működik a galvorendszer, viszont az RGB színek vezérlése nem.. Mi lehet a megoldás ? Amikor csatlakoztatom a cuccot, az összes színt kioltja..
(#) epyn válasza szolvero hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Talán a programban kellene beállitanod valamit.
Invertálás,szinek érzékenysége(offset vagy threshold),hasonló.
Ezzel a programmal,hardware-vel nem sokan találkoztunk,igy nagy segitséget ezügyben nem hiszem hogy a találgatás szintjén túl kapni fogsz.
(#) epyn hozzászólása Jún 29, 2011 /

Kedves kollegák!
Nemrég találtam a neten egy rajzot,leirása szerint a Dragon Tiger kinai cég DT40/pro/ scanneréhez való szervó áramkör.
Nem túl bonyolult,esetleg a teljesitmény limiter ami fejtörést okozhat,mert idehaza nem találtam forgalmazót,aki ezt az IC-t árulná
Bővebben: Link,de enélkül is működik,védelmi funkció nélkül.
Néhány alkatrész hiányos,legtöbbje sávhatároló szerepet tölt be,ill a notch áramkör rajza sincs benne,szintén kihagyható.
Az optikai rész egyszerű PD/infra LED/PD kombináció,szintén nincs a rajzon.A LED áramát az AGC OUT nevű kimenet szolgáltatja,a fotódiódák előfeszités nélkül csatlakoznak a pozició demodulátor áramkörre,soros kapcsolásban.

dt40new.2.pdf

(#) Djatis hozzászólása Aug 5, 2011 /

Sziasztok!

Ha *

* Törölve ! Az aprók közé betéve akár jó is lehet .
(#) Szabi1 hozzászólása Aug 15, 2011 /

Sziasztok!
Van egy cd lejátszóból kibelelt lézer diódám, az a kérdés meglehet-e oldani, hogy látható fényt bocsátson ki ? Én még sohasem próbáltam ki, de a cd-t azt olvasta
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Találtam egy piros laser pointert amiböl majd megcsinálom ezt a lézershow-t Bővebben: Link
Egy kérdésem van még!
A fordulatszám-szabályozó kismotorhoz kapcsolásnál a második motornak nincs bd138-am mit lehet helyébe rakni? Vagy nem lehet egy másk kapcsolást használni a másik motorhoz?
(#) nagy_david1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Bármilyen más pnp BD is megteszi. Motorvezérlő kapcsolások száma szerintem tart a végtelenhez. Bármilyen kapcsolást építhetsz ami ugyancsak ezt a funkciót képes ellátni.
(#) Szabi1 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Ok kössz!
(#) Georgee válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Használhatsz LM317-et is, arról is van bőven kapcsolás!
(#) Lacaboy hozzászólása Aug 24, 2011 /

Sziasztok!
Újra elővettem a scanner projektet, egész jó ábrákat rajzolok. A kérdésem az lenne,hogy milyen visszacsatolást tudnátok ajánlani ami egyszerűen kivitelezhető?
(#) epyn válasza Lacaboy hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Úgy gondolom,az optikai a legmegfelelőbb minden szempontból.
(#) GTomex hozzászólása Aug 30, 2011 /

Hello, K500 laserem van és nem támogatja a galvo eltérítést kevés mintát tud, de találtam pár csatlakozót a panelen ami nem tudom mire jó: com1, com2, com3

Tud valaki segíteni ebbe?

P8260015.JPG

(#) GTomex hozzászólása Aug 30, 2011 /

Volna lehetőség összekapcsolni EZZEL Bővebben: Link
Következő: »»   84 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem