Fórum témák
» Több friss téma |
hi
és ez milyen debrez lenne a pontos neve amelyik ritmusra mozog meg nem tudsz alexander erősítőről véletlenül magyar leírást? köszi
van 1 eösítöm aminek kell +-20V de a trafóm +-27V-ot ad le abban szertnék segítséget kérni hogy hogyan tudom lecsöjkkenteni a +-27V-ot +-20V-ra elöre is kösz.
![]()
hello! Ezeket tudom(a többiek majd megmondják,hogy melyik rossz,melyik megfelellő, és melyik őrültség
![]() -20voltos zener diódával csak 20voltot engedsz át -sima diódákkal rengetegszer 0.7voltot csökkentesz a feszültségen -letekersz a trafóból -stab ic (???) -tranzisztorral meg ellenállással is be lehet állítani feszültséget (nekem így van az erősítőmben 25voltból 15volt...(gyárilag=tehát nem tudok kapcsirajzot adni)) Ennyit tudtam mondani - mások javítását várom!
Hát legegyszerűbb a letekerés! Vagy pedig használhatsz stab IC-t, ha nincs nagy áramra (A) szükséged.
Jah és még van a stabilizáslás tranzisztorokkal! de arról én sem tudok kapcsit csak valami hasonlót kellene csinánod!
én úgy seretném megcsinálni hogy csak a Volt csökkenjen az Amper meg maradjon ugyanany mert a stabilizátor nem bír el 4-5Amper-t.
Hát ha olyan nagy áram kell akkor mindenképpen csak a tekerés jöhet szóba!
![]() De az sem olyan nehéz! Milyen trafód van?
Na hali!
Hát próbáld meg legyógyítani a szigetelést róla és keresd meg a szekunder tekercseket, és azokból tekerj le ugyanannyi menetet, és mérd meg hogy hol tartasz! Aztán így tovább, ha már okééé akkor oké! A bonyolultabb, az, ha nem tudod a trafó szétszedése nélkül letekegetni a vezetéket, mert az olyan szorosan rá van tekerve a magra! De az sem lehetetlen munka! Szedd szét a vasmagot diribdarabokra, (értelemszerűen) és úgy tekerj le róla x menetet, aztán úgy ahogy szétszedted, radk össze... nem lesz könnyű, de menni fog! Ennyit tudtam segíteni! Ha elakadsz akkor kérdezz, de azt már egy arra alkalmas topicba! Peti ![]()
hi
megint én vagyok az mindig nem tudna valaki az alexander erősítőről magyar leírást adni meg aszem +-40 volt kell neki csak nem tudom hogy az egy csatornára vagy négycsatornára is mehet mert nekem 4 ilyen kimaratott nyákom van itthol +4 a végfokoké ha valaki tud magyar leírást mondani hozzá létszi szóljon köszi
hi
ja és azt elfelejtettem megkérdezni hogy asszem van olyan hűtőventi amelyik úgy nézki mint amik a PC-ben vannak csaképpen 230Voltosak ha vannak ilyenek valaki megtudná mondani hogy körübelül mennyibe kerülnek az ilyen hűtőventik mert az erősítőbe kéne köszi
Fölösleges 230as ventit beletenni... Itt a kapcsi ez pont megfelel... a tranyót ráteszed a bordára és ha túl meleg a borda a venti bekapcsol (nem egyből, hanem fokozatosan...)
Szia pb
Ha egy erősítőről beszélünk (szerintem igen mert nem sok Alexander erősítőről hallotam) akkor a kapcsolás- beültetési rajzot,részletes építési leirást a Ráditechnika újság 1998/4-5-6 számában találod.Az ujságokat megvásárolhatod a Ráditechnika szerkeztöségében, de ha nem akarod megvenni akkor nekem meg van az egész évfolyam PDF-ben de felrakni az oldalra nem tartom jó ötletnek mert 80megabyte.De ha érdekel akkor vegyél fel MSN-re és ott elküldöm neked.Cimem:p.gaudio@hotmail.com
hi
köszi fölvettelek ha tudsz gyere fel msn re köszi
hi
ez mind szép és jó csk nekem quad 405 be kéne ott meg nem találok olyan 12voltot ahol nyugisan menne de nem tudod mennyibe kerülne egy ilyen venti köszi
ja és nekem meg isporiVhotmail.com csak azért mer itt pb a nevem és ne ijeggy meg hogy ki akar fölvenni
köszi
A feszstabilizátorokat nem poénból talizták ki.... Jah a tranyó kibírja a 110voltot is ha jól tudom (adatlap) a venti viszont kérdéses Jah nekem is ilyen van a QUAD-omban!!!!
hi
már sikerült le volt égve a greatz híd és ezért melegedett köszi
Sziasztok!
Milyen erősítőt (amit készen lehet venni) ajánlotok 2 70Wos, 4Ohm-os hangfalhoz? Deniel
"(amit készen lehet venni)"Ilyet illetlenség itt kérdezni
![]()
Figyu! Szerintem az is jó lenne, neked, már mint a venti problémára, hogy veszel kb. 4-500 forintért egy kis hálózati adaptert, simát, ami 9 voltos, és arra rákötsz egy sima PC venyát!
Ne akarj 220 Voltosat! Az adapter meg kicsi, el fog férni valahol belül és így, hogy külön áramforrásról megy, nem is fog belezizegni az erősítő hangjába! :yes: Peti
Sziasztok
Remélem megbocsájtjátok, hogy "előgyártott erősítővel" kapcsolatos a kérdésem. Vásárolnék egy jó kis 5.1-es házimozi hangszóró szettet (Bose accoustimass 10), csak a pénz nem mindegy. Ezért az itteni ár 1/3-ért az USA-ból szeretném megrendelni. Az aktív subwoofer viszont 110V 50 Hz. Szerintetek meg lehet itthon szóllaltatni? És ha igen, akkor milyen megoldással? (A bose-tól azt a választ kaptam, hogy vegyem meg itthon...) ![]() Köszönöm
Hello
Tekercselj egy leválasztó trafót csak nem 1:1 arányban hanem Primer:230V Szekunder:110V.Egyébként is a leválasztó trafó véd a hálozat felölj jövö zavaroktól is.
Hali. Nem vagyok egy elektronikai zseni viszont lenne kérdésem. Van két erősítőm 2x35w-osak A panelt nem én raktam össze talán SONY tv-ből lett kioperálva. A gond a következő. Miért van az hogy kis bemeneti hangjelnél jól erősít de hamar eléri a határt ha a bemeneti jel egy adott szintet elér akkor torzít de kegyetlenül. Sajnos nincs feltüntetve mekkora feszültséggel lehet terhelni az erősítőt de 12V esetén nagyonpicit enyhén melegszik és sajna nincs műszerem amivel ez valahogy kideríthető lenne
![]() ![]()
Hello
Lehet hogy eléred azt a hatért amit kibir a végfok.Esetleg tudnál képet felrakni róla, és milyen végfok ez? tranzisztoros vagy ic-s(bár ha tv-ben volt akkor valoszinű hogy ic-s)ha ic-s milyen típusú az IC?De az is lehet hogy hibások a végfokmodulok.És egyébként mind a kettő végfokmodulnál hamar torzit?
Megpróbálok majd képet felrakni csak be van építve 5 lábú talán IC nem tudom az egyikbe duplán van összesen négy a másikban 2 dolgozik.
Illetve a két oldal egyformán viselkedik. Ha diskman-ről erősítek akkor gyönyörű de a házimozinál ahogy megy fel a hangerő nem is torzít ikább pontosabban lefullad a hangerő automatikusan leesik kritikus állapotba. Érdekes mindenesetre
![]()
Sziasztok! Segítséget kérnék a mellékelt erősítővel kapcsolatban. Sajnos ebben az erősen hiányos állapotban kaptam. Én valamilyen régi Orionnak nézem, de nem tudom pontosan. Ha valaki netán ismeri, kérem ossza meg velem a típusát! A végek KD607-esek, mint az SE1025b-ben. Köszi előre is!
Üdv :Gabi |
Bejelentkezés
Hirdetés |