Fórum témák
» Több friss téma |
Mikrobi
![]() Tudom, én analóg vagyok ![]()
Akkor van egy egyszerű megoldás ! A lid..ben ma láttam mozgásérzékelős elemes lámpácskát 2000ft ért
ebből felteszel minden lépcsőhöz egyet és már kész is a lépcsővilágításod !
Én is ilyenekböl kibontott érzékelövel inditom a processzort.
Ilyen nekem is kell
![]() Bár azok az átkötések... ![]()
Szerintem azon kellene lenni a hangsulynak, hogy amint közeledsz a lépcsöhöz az egy svunggal bekapcsolodjon - azaz sokkal gyorsabban - az jobban mutat.
Függetlenül attol, hogy gyorsan vagy lassan futsz fel/le a lépcsön
Szia!
Publikus lesz esetleg a projekted? ![]()
Szia!
Tulajdonképp nem biztos, hogy kell a 4 érzékelő. Túlnyomó részt a lépcsőn vagy egy irányba haladnak az emberek, vagy pedig eleve egyedül másik valaki fel/le.. Szerintem elegendő 3 érzékelő is, meg egy timer, ami a "normál sebességú" haladásra van beállítva. Ha elindul valaki egyik irányba, és a középen levő érzékelőt nem éri el X idő alatt, akkor megfordult. Ha jön az alsóról is kapcsolás, akkor mennek felfele is. Ami meg hibavédetté teszi, ha nem várt esemény van, egyszerűen az összesnek világítani kell 2 percig, majd egyben elhalványulni. Ha publikus lesz, én építenék egyet ![]() ![]()
Ha minden jól megy a jövőhéten indulhat az éles próba .
![]()
Sziasztok!
"Ha minden jól megy a "jövőévben" indulhat az éles próba . " Csak javítottam a hozzászólást, remélem nincs harag? Zoli ![]()
Mostanában sajna nem sok időm volt, de ( ha jól emlékszem neked is elkészült a program a vákuumolódhoz
![]() Üdv
Szia! Tudom csak vicceltem! Neked csak köszönhetek, légyszíves kérlek ne vedd a lelkedre!
Zoli ![]() ![]()
Nem haragszom azért van ott a :
![]() az asztalomon fexik a műhelyben (már csak a ledpanel ,és az érzékelő panelok elkészítése van hátra ) Üdv
Hello, tudna valaki egy világítástervező programot ajánlani?
Relux, dialux, a Schrédernek van: ulysse, a Modusnak van: wils, a Triluxnak van: TX-WIN Interior, és még lehet sorolni sokáig
Üdv.
![]() Ki hogy halad a prototípus gyártásával, tesztelésével? sikerült valakinek előrébb lépnie vagy idő hiányában senki nem foglalkozik vele?(csak úgy mint én) ![]()
A második verzió nyákja , félig elkészült a hétvégén
Az enyém már végre megy. AVR-rel csináltam, és hosszu évtizedek után ez volt az "ujrakezdés". Egy kicsit nyögtem, de ma már tökéletesen müködik, 2 szenzorral (lent meg fent).
Most már azon gondolkodok, hogy milyen világitotesteket szerezzek, meg a mechanikai kivitelen (hogy kerüljenek a LED-ek meg az érzékelök a falba)- sajnos nem egyszerü feladat, ha az ember ugy akarja megcsinálni, hogy késöbb is hozzáférjen, és ne kelljen a szép falat megbontani. Minden ötletre vevö vagyok.... ![]()
Hungarocell díszszegély ? Elfér alatta pár kábelecske.
Belefúrva meg a LEDek .
Erre én is gondoltam, de azért köszönöm.
A másik dolog meg az, hogy külsö lépcsöröl van szó, azaz egy kicsit az idöjárásnak is ellen kell tudnia állnia - meg nem rossz ha szép is. Lehet, hogy majd valamilyen szép deszkát gyalultatok, hátulján egy horonnyal, ahol elférnek a huzalok. Az egészet meg 2-3 csavarral fel lehet majd a falra fogni. (kb. 3,7 m hosszu és 12 fényforrás + 2 szenzor).
Gratula ! Egy videót láthatnánk a "tesztüzemről "?
Sajnos videot még nem tudok berakni, de talán majd a hét végén.
![]()
Sziasztok! Egy kis segítség kéne nekem. A helyzet a következő: kellene nekem egy olyan kapcsolási rajz .amiben 2db kapcsoló és 3 db lámpa szerepel. Úgy kellene bekötni,hogy mikor az egyik kapcsolóval felkapcsolom a mésikkal lekapcsoljon és ugyan ez fordítva is. Köszönöm a segítségeteket előre is.
Nagyon Szépen köszönöm a segítségedet.
Hello! Zsolti1985-nek..
Megrajzoltam a lépcső kapcsolást. Ez 8 lépcsőhöz elegendő. Az alsó és felső ponton érzékelni kell az áthaladást. Ez vagy egy-egy "taposó kapcsoló", de tőlem optokapu, vagy közelítés kapcsoló is lehet. De minden képen érzékelni kell, mikor éred el a lépcsőt, és mikor hagyod el. Az alsó lépcső foknál van az "UP" nyomógomb, a felsőnél a "DW". Ha az UP bekapcsolja, akkor felfutnak a Led-ek, és ha a DW-t eléred, akkor a "sötét fut fel" utánad. Lefelé, pedig fordítva. Tápfesz bekapcsolásakor lehet egy kis fényjáték, mert az áramkörnek ugyan van alapállapota, de a léptető regisztereknek nincs. De aztán sötétre fut ki mind.. A kimenet elvileg 500mA-ig terhelhető az ULN-nek köszönhetően. A Led szalagot, a +12V és a kimentek közé kel kapcsolni. Az ST1 alulról az első lépcsőfok világítása stb.. Nos, kb. ennyi A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Köszönöm. Esetleg nyáklap rajzod is lenne hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |