Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 120
(#) punkkazy válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Ezt hogy érted? Mi a gyenge pontja a gyárinak?
(#) zirius hozzászólása Jún 15, 2011 /

Sziasztok!
rendelkezem JBL mp255s és JBL jrx 118s típusú hangfal szettel. Olyan problémám lenne, hogy sajnos mind a kettőnek a hangszóróról a kivezetés kiszakad a hangszóró perem lévő dugóból. Eredetileg valami gyantás anyaggal volt odafogadta, hogy a dinamikus mozgás bírja-de sajnos elengedte. Után melegítéssel sajnos nem lehet elég biztosan vissza illeszteni. Milyen anyaggal lehetne visszaoktojálni hogy úgy is maradjon?
előre is köszi a segítségeket
(#) gery20 válasza zirius hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Ha meg kérhetlek akkor képet tegyél fel hogy jobban lásuk a helyzetet.
(#) Davidd hozzászólása Jún 15, 2011 /

Sziasztok.Abban kernem segitsegeteket hogy mi lehet a baja a hangszoromnak .Banketunkkor MNC Noir1bol mindegyiket egy sima tda7294 hajtott,nade csunyan recsegnek a difuk mintha a magneshez erne a tekercs.A hangszorot nem merem szetszedni nehogy meg roszabbat csinaljak,elvinnem szakemberhez,csak kivancsi vagyok hogy milyen problemaja lehet. Kulsejen semmi sem latszik.Valaszokat elore koszonom
(#) zirius válasza gery20 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Hali!
Az első képen az egész látható, jobb oldalon látszik ahogy a kivezetés ki van szakadva. A másik képen a még jó csatlakozás látszik, és az a sárga gyanta szerű cucc ami odafogja. ( egyszer sürgősen kellet a hangfal és forrasztottuk a másik felét, a bulit kibírta de többet nem nagyon-ezért kérem a segítségeteket)
(#) gery20 válasza Davidd hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szerintem meg kéne próbálni másik erősítővel mert lehet hogy semmi baja nincs a hangszórónak.
(#) gery20 válasza zirius hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Odakel forrasztani a csatlakozóhoz ,mert ragasztani nem igazán lehet, mert akkor kontaktus hibás lesz.
(#) Davidd válasza gery20 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Mar kiprobaltam meg azon kivul 2 erositovel.Mindegyikkel ugyanaz az eredmeny.
(#) gery20 válasza Davidd hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Akkor valószínű megfőtt a tekercs vagy mechanikai probléma de csak szét szedéssel lehet meg tudni.
(#) Davidd válasza gery20 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Koszonom az lesz enis a tekercsel valami problemara gondoltam koszonom a segitseget.
(#) hangszoros válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Általában nem mi, hanem mik.
Az árba nem fér bele, néhány apróbb + mozdulat, és minimálisan több anyag se.
(#) hangszoros válasza zirius hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Gyanítom, hogy a túlzott hajtás ( mélybe ) miatt fogyott el a bajusz útja.
Ha vissza is ragasztód, se lesz hosszú életű, ha ennyire , és így igénybeveszed.
(#) zirius válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Hát igen, nem a simogatásba szakadt meg. Jelenleg kő keményen vissza lett forrasztva és vissza is lesz véve belőle, de mit érnék el vele ha úgymond megpatkolnám? egy réz dróttal megtoldanám a kivezetést és úgy forrasztanám vissza, úgy kevésbé feszülne, vagy ez direkt van ekkorára hagyva ( a kivezetés) hogy mintha egy biztosíték lenne?
(#) pacal76 válasza gery20 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Gery20
Megvan már hogy mi az a kis v nagy csapos.
Salfi biztos tudná de nagyon eltűnt.
(#) hangszoros válasza zirius hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Az úgy nem fog sokáig menni. el fog törni a forrasztásnál.
Tartós csak akkor lesz, ha kicserélik. Nem "rézdrótra".
Egyszerűnek látszik, de nagy a követelmény.
(#) hangszoros válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

H 2000re ráirsz mondtákvolna. Kis csapoas37mm, nagy csapos 45mm névleges átmérőjű lengő cséve.
Index forumon egy egész topik foglalkozik vele, illetve a az audiodiyes húzásával. Be is akarják perelni a kárvallottak. az Audioland könyvtár "AUDIODIY FÓRUM - lezárva" topikba. Nincs lezárva ez a cime. Ott van a jogútód cime is
(#) bandee001 hozzászólása Jún 18, 2011 /

Üdv Mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy van egy 40cm-es régi német gyártmányú hangszóróm. Nagyon szép a hangja, szeretem hallgatni, csak az egyik azt csinálja, hogy a magasabb hangoknál és egy bizonyos frekvencián belül érdekes hangokat ad ki. Mintha papírt dörzsölnének. Nem az erősítő a probléma, azt kizártam. Mi lehet a baj? Mit lehet ez ellen tenni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv!
(#) hangszoros válasza bandee001 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Talán ha többet tudna az ember, lehetne tanácsot adni. Tipus, és vagy fénykép ?
Gyanítom, hogy RFT (Régent, Vermona ) a hangszóród.
(#) bandee001 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

hirtelen nem tudom, munkahelyen vagyok most, de az otthoni gépemen van fénykép róla, és feltöltöm ha hazaérek. de mintha a regent-nek lenne utángyártottja, vagy valami ilyesmire emlékszek most hogy így mondod
50VA van ráírva teljesítménynek, 40cm-es, papír membrán, alu kosár. Hirtelen ennyi jut eszembe róla.
(#) bandee001 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Találtam neten képet, ilyen fajta hangszóró. Mi lehet az oka az érdekes hangnak?

hangfal.jpg

(#) Zadam009 hozzászólása Jún 18, 2011 /

Sziasztok!

Az egyik hangfalamban a mélysugárzón majdnem teljesen elvált a membrán a gumiperemtől, az lenne a kérdésem, hogy ez javítható-e házilag, vagy tud valaki ajánlani esetleg egy jó szakembert.
Azt is szeretném megtudni, hogy ha kivettem a hangszórót akkor használhatom-e tovább a hangfalat anélkül, magyarul nem változik a hangfal impedanciája?

Előre is köszi a választ!
(#) Levi Jr. válasza Zadam009 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

A helyzet az, hogy ismereteim szerint az impedancia egy számított eredő felé szeretne igazodni, ha a hangváltó ideális (és itt nem a kellemességről beszélünk, ugye) alkatrészekből áll. Így ha kiesik egy hangszóró, elviekben annyira nem számít(ana). De azért egy bizonyos számú hangszóróra méretezett hangváltó, azért némiképpen megváltoztatja az impedanciáját ettől; a lényeg azonban az, hogy sosem annyira tolódik el bármely irányba, hogy betartva a teljesítmény/erősítő-telj. arányt, esetleg tönkremehessen. Azaz: az én méréseim szerint lényegesen drasztikus mértékben nem tolódik. Ettől függetlenül: az elektronok sosem mozognak másképp, csak az Ohm törvény szerint, ezen a mi feltételezésünk sem segít, egy utánaszámolás költség, és anyázás-kímélő üzemmódba tehet Téged is. ))
(#) Levi Jr. válasza bandee001 hozzászólására (») Jún 19, 2011 / 1

a hangszóró, mivel nagy méretű, de kisebb teljesítményre van tekerve, ezért "megsüthették", és ezért a fellágyult cséve-ragasztás miatt elferdült, belesúrol a vasmagba. Javítható, keress ez ügyben...
(#) hangszoros válasza bandee001 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szerintem zizeg a drót a csévén. *
(#) hangszoros válasza (») Jún 19, 2011 /

Nem tudom miért ?
Nem írtam link címet ne legyen nagyon önreklám ízű.
Mint minden irkámnak van infótartalma.
Jelen esetben jó adottságú a lom.
Különösképpen nem motivál a vélemény nyilvánítás.
Na de nem bonyolodok bele.
Mondjuk azt nem értem, hogy az ifjú érdeklődök honnan tudnak hasznos infóhoz ( gyakorlati ) jutni ?
Oké ez az én hülyeségem, mert miért akarok én jót az érdeklödőknek ?
(#) gery20 válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Igazából
Ezek közül nem tudom hogy melyik jó az én hangszóróm hoz a többivel nincs gond.

lengőcséve és pille
100 mm
125-200 mm kis csapos
200-220 mm nagy csapos
250-270 mm kis csapos
300 mm
(#) CsemanAttila hozzászólása Jún 21, 2011 /

Sziasztok!

Van egy sal mélynyomóm, a pontos tipust nem tudom, mert nincs rajta cimke. Lényeg, hogy csak akkor szól, ha egy kicsit benyomom a membránt az újjamal Két kérdésem lenne, 1: Mi baja? 2: Javítható-e? Előre is köszönöm!
(#) pacal76 válasza gery20 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Na most ezekkel a méretekkel össze kavartál. Mert se a cséve se a pille nincs ilyen átmérőbe a vidinél (h2000)
H2000 oldalon láttam én is ezeket a adatokat de számomra semmi nem derül ki belőle, lehet velem van a baj.
(#) gery20 válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Én is össze vagyok zavarodva mert ezek a méretek sehogy se lenne jó. Így hát nem értem hogy honnan szerezek alkatrész a fel újítás hoz, de lehet majd jön valaki okosabb aki tudja a választ.
(#) pacal76 válasza gery20 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

A legegyszerűbb ha megméred a pille külső átmérőjét és ugyan akkorát rendelsz, a belseje meg meg nem baj ha kisebb azt úgy is méretre kell vágni. Legalábbis én így szoktam.
Következő: »»   33 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem