Fórum témák
» Több friss téma |
Hűtőközeg hiány!
![]() Sajnos a feltöltés is csak ideig-óráig ad eredményt, de az is lehet hogy R12-vel van-volt töltve , ami betiltott hűtőközeg :no:
Átmenetileg, ha kapható még a PURFIX szivacs csík segíthet. A kasztnira ragaszd fel, de javasolom az új ajtótömítés beszerzését.Előtte azért nézd meg, hogy az ajtó egyenes-e?? A kép alapján elég durva a hézag!
Üdvözlet a külsőt hallom olyan hangosnak hátul.
Ráadásul ha hűtőláda, szinte biztos, hogy a palást enged ami nem javítható.
![]()
Ez jó felvetés. Ha R600a-s akkor a dugulás nem sanszos.
![]()
Az ajtó egyenes, gyárilag ilyen volt hogy egy kicsit el volt állva a tömítés alul. Úgy voltam vele hogy majd a nyitogatás hatására megnyúlik és odatapad.
De sajnos évekre rá csak inkább mégjobban elvált. Tehát eleve, gyárilag a tömítés a szar szerintem. Olyan mintha nem lenne benne mágnes és nem tapad. Új ajtótömítést hol és mennyiért lehet szerezni? Egyáltalán kilehet cserélni házilag? Addigis szerzek ilyen tömítést neki. Hogyan lehet az ajtótömítést kicserélni, kiszerelni?
Szia! Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál. Eddig nem mertem azt lyukat piszkálni, de most megteszem! Üdvözlettel
![]()
Próbáld meg óvatosan hőlégfúvóval megmelegíteni csukott állapotban. Sokszor bevált módszer, de hangsúlyozom az óvatos melegítést, mert könnyen elhiccen a gumi.
![]() Köszönöm a segitseget, hétvégén megszereltük a hűtöszekrenyt, és jó lett. Ki akartam venni a relét, hogy biztosan jo méretet vásároljak, de ugy láttam elég jó állapotban van, volt benne egy kis pókháló, (el nem tudom képzelni hogy tudott abba a zárt dobozba bemászni) és egy kicsit megsmirgliztem az érintkezők környékét, aztán mindent vissza a helyére, és működik! Egész hétvégén teszteltem, de minden rendben ![]() Zs.
Sziasztok!
Haveromtól szereztem egy baby cooler rbi-bc2 tipűsű ilyen redbullos boltba való reklámhűtőszerűséget, ami nem volt használva soha. A hűtő kábé 4 éves. Az normális-e, hogy egyfolytában megy, és nem hűt igazán, és ha igen, lehet -e utólag valamilyen termosztátot beletenni, mert nem egyfolytában lesz nyitogatva, inkább csak dísz, de azért jó lenne ha hűtene is. Nem lehet hogy elengedte a gázt vagy valami? Köszönöm a válaszokat előre is!
Hello Urak, Zanussi hűtőm 240liter ** nem hűt eléggé. Egyterű felül a kis mélyhűtőrész. 1 - 5 ig lehet állítani a teljesítményt, eddig mindig 3ason volt és szuper volt. Pár hete viszont nem hűt eléggé 3ason, fel kell tekerni 5ösre akkor nagyjából ok a hőmérséklet de így viszont a motor egyfolytában megy. Kicsit hangos is. 13 éves. Ajtó körül a gumi rendben.
Lehet javítani?
Sziasztok!
Nemrég költöztünk a párommal albérletbe, így sajnos nem tudom a gépezet múltját. Tuti, hogy nem mai gyerek már, s eleinte nem is volt vele gond. Pár hete megfagynak benne a dolgok, a fagyasztó rész elég hamar kezd jegesedni. Kb. 1 hónapja leengedtem, de ez valahogy nem sokáig hatott. Pár hete furán viselkedett, kb. 5 percenként újrapörgött, majd elcsendesült. A fokozat 2-esen van, de még így is fagy benne minden. az áramot eszi rendesen, s fura hangot ad ki, mint amikor a csövekben folyik a víz s vízhangik is. Sajnos nem értek hozzá, s nem nagyon akarok szerelőt sem hívni. Valaki, aki tud, segítsen. Köszike ![]()
Hát pedig ezekkel a tünetekkel muszáj lesz szerelőt hívni. Vagy dugulás vagy lyukadás.
Esetleg a hőérzékelője csúszott ki a helyéről?
Nézd meg hova megy a vékony cső a hőfokszabályzótól, valamilyen hőleadóhoz illik rászorítva lennie...
Köszönöm a gyors választ!
Lefotóztam a gép hátulját, egy ezüstös vezeték jön ki a legfelső polc mögött a gépből,mely gondolom az ötös fokozatból indul. A gép márkája Zanussi, a típusát nem tudom sajnos. Így néz ki hátulról.Köszönöm szépen ![]()
sos
van egy zanussi hűtógépem 3éves. szépen működik de van igy kis probléma belül a hátfalon 3naponta titanic nagyságu jégdarabok képződnek.aki megtudná mondani mitől lehet nagyon hálás lennék. mivel mindig ki kell pakolnom és leszedni majd vissza az egész. kérem segítségeteket david
Szerintem hiányos a hőszigetelése, vagy az ajtó tömítése hibás.
Jó ötlet volt a hőlégfúvó, igaz csak hajszárító van itthon de az is használt, kb 50%-al lett kisebb a lyuk. De ha többszőr megismétlem a kezelést még lehet hogy jó is lesz.
Mugabnak igaza lehet, Túl elhamarkodottan válaszoltam. Mivel nem látok csepptálcát a kompresszor tetején, ez egy két csillagos készülék lehet.
Ha igen, akkor a mélyhűtő rész alatt kell lennie egy csepptálcának. Ha nincs benne, akkor azért fagyaszt, ha benne van, akkor van rajta (jó esetben) egy zsalu a hátsó részen. ha ez nincs rajta a csepptálcán, vagy teljesen nyitva van, akkor a ezen zárni kell. a csepptálcát mindenképpen ki kellene húzni, és meg kellene nézni, hogy a hőfokszabályzó érzékelője nem esett e le a helyéről. Esetleg csinálj fényképet a készülék belsejéről is, akkor már jóval biztosabbat lehet mondani.
Próbálkoztam mégegyszer, de azonkívül hogy megszakadt a gumi egy kicsit nem változott már pozitívabban.
De a gép többi sarkát megvizsgálva látom hogy azok sem zárnak tökéletesen és lassan kezdenek azok is elválni. Sőt amíg új volt (kb fél éves koráig) ha becsuktam az ajtót akkor nem lehetett rögtön kinyitni a vákuum miatt. De most rögtön nyitható. Ami van hátul kondenzvíz kieresztő cső, abba nem kéne hogy legyen szelep hogy visszafele pl ne menjen a levegő? Mert így ha rányomom az ajtót a keretre és tökéletes a légmentes tömítés.. akkor sem hajlandó vákuum képződni, nem úgy mint régen mikor szó szerint "odaszívta" az ajtót. Másnak a 4 éves gépe is odszívja az ajtót, nekem a 2 évesen már lyuk tátong. Szóval: tömítést hogyan lehet leszedni és cserélni egy másikra? Persze még várnék vele, csak kérdezem hogyha nagyon tönkremegy a mostani akkor hogyan tovább?
Megnéztem, le is fotóztam, amennyire hozzá tudtam férni.....a csepptálcát kihúztam és így látható, hogy mennyire be van fagyva.......a vezetéket próbáltam nézni, mozgatni,de nem mertem,nem értek hozzá, így hagytam.....remélem, a képek alapján többet tudsz mondani!
Köszönöm szépen az eddigi és további segítségeket is! ![]()
Nordfrost hűtőm van.160 l.Nem tudom hogy hol van a hőérzékelő.Tud valaki segíteni?
A hőfokszabályzó érzékelője jó helyen van. A hűtő ki szokott kapcsolni, vagy állandóan megy? Ha nem kapcsol ki, akkor a következőt érdemes megpróbálni. A hőfokszabályzó gombját tekerd nullára, addig amíg kattan egyet és a kompresszor megáll. Várj 5-10 percet majd állítsd vissza oda ahol volt.
segítsetek mesterek!
van egy FAGOR/INNOVA MOSÓGÉPEM elromlott valoszínüleg a program kapcsolója. FG2002 LB6W112A1 6K1050/40LAF SIN DISPLAY még csak 3 éves sajnálnám kidobni,de nagyon drága a program kapcsoló meglehetne-e javitani valami ötlet kellene vagy ha van valakinek egy jo elcserélném adnék egy AASPRO beltéri egységet köszönettel dávid ![]()
Sziasztok
A problemam egy hotpoint iced diamond rf64p kombi hutovel, hogy a fagyasztoja nem fagyaszt. Miutan a jegkremek megolvadtak , leolvasztottuk kitakaritotuk kivul belul majd ujra uzembe helyeztuk. A huto resze kifogastalanul mukodik de a fagyasztoja tovabra sem fagyaszt felul jegesedik de alul nem fagy meg a jegakku (a fagyaszto egyebkent ures). A kompresszorja a bekapcsolastos kezdve (kb 1 napja) folyamatosan megy es forro , a termosztatot a leghidegebre allitottam. Van valakinek vmi otlete mi lehet a baj. (a piros lampa, ami a tul magas homersekletet jelzi folyamatosan vilagit) Minden segitseget elore is koszonok> ![]()
Dugulás vagy gázhiány, sajna szaki kell hozzá...
(szerintem)
Üdvözlök Mindenkit!
Azt szeretném megtudni ,hogy a daewoo no frost-s gépben található leolvasztási időzítőt mivel lehetne helyettesíteni? Típusa a mostaninak sankyo tmdex09um1 .Előre is köszönöm! Lajos
Sziasztok,
Egy kis segítség kéne egy zanussi hűtőnél A hűtő része rendesen működik, de a mélyfagyasztója nem áll le. a hűtő része normálisan fagyaszt, nincs felfagyva. A kompresszor folyamatosan megy (alapjáraton, halkan) és néha teljes erővel bekapcsol (gondolom ilyenkor a hűtő részét is hűti) a fagyasztó részében van benne egy burkolt ventilátor (220V), amit cseréltem mert a fagy szétnyomta. a timer működik mérésre (ha manuálisan csavarom akkor kikapcsol a fagyasztó), viszont a timeren van 2 darab termostát (ELTH 261N, 20T80K) és szerintem ezek a hibásak. a timer meg 2 thermostat a melyhűtő részében vannak. hogyan tudom megmérni a thermostátokat? a thermostáton most folytonosságot mérek (szobahőmérsékleten), gondolom,hogy hideg hatására ki kell oldjon, megszakítva az áramkört így leállna a fagyasztó rész. ez az elméletem, bár nem bíztos, hogy jó.... vagy esetleg más lesz a probléma... üdv csaba
Az mennyire számít hogy a csepptálcába folyik-e a víz a kompresszor fölé vagy elvezetem egy csövön keresztül valahova máshová a kondenzvizet?
Mert a kompresszor feletti csepptálca hajlamos túltöltődni és folyni, de ha meg nem folyik oda egy csepp sem az rontaná a hűtési teljesítményt?? Mert a csepptálcába a kondenzátor rész csövei is bele vannak vezetve gondolom azért hogy fűtse és párologtassa a vizet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |