Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
költözéskor sajnos megsérült az egyik hangszóróm. A membrán gumipereme beszakadt és nem is szól, pedig nem szorul. Nem tudtok egy jó szakit Borsod megyében aki földi árakon meg tudja csinálni?
Oké köszi segítséget és a külső átmérőm 120mm.
Sziasztok!
Olyan problémával kerültem szembe, amiben kiszeretném kérni a szaktudásotokat. 2 különböző hangszóró ugyan azon a bulin ment tönkre (Proel TFL 12, és JBL mp415), ugyanolyan gondokkal. (a párjaik jól működnek- így azokhoz tudtunk viszonyítani) Tehát sokkal halkabban szóltak, a mély basszus nem nagyon jön ki belőle, 1K-s tartományban néha besercegett de mintha elektromosan. És úgy jelentős mennyiségű "hang" jön a magasról aminek még javában a mélyből kéne jönni (2 utas hangfalak). Mi hangváltó hibára gondoltunk- főleg a JBL-nél, elég picike hangváltót tettek bele A Proelnél viszont hangváltóra gondoltunk és a nagy tányérral is lehet valami baj. a kérdés tulajdonképpen, hogy a hangváltó hibára megfelelnek e a tünetek, a nagy tányérnak pedig lehet e baja? Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem az a baj, hogy eldeformálódott a cséve és a vasmagot sűrolja
Kicsit zavaros amit írtál!
A hangváltó ritkán megy tönkre! Szedjétek ki a hangszórókat és próbáljátok ki őket hangváltó nélkül így legalább kiderül mi adta be az unalmast.
megcsináltuk, a mély fura volt úgy is a Proel-nél. De a hangváltót bekötöttük a jó ba és ott is furán szólt- ami eddig jó volt.
a hagszoró melyik része a "cséve" ?
szép napot mindenkinek: problémával küszködök hogy van eggy 25cm-esTitán 4omos 250w-os müanyag membrános méjnyomóm és az a gondom, hogy behullámosodott a membra.Nagyon megköszönném, ha valaki jó tanácsokkal eltudna látni.Köszönöm:Üdv Zsolt
Ha ennyire nem értesz hozzá akkor inkább vidd orvoshoz a beteget. Nem is annyira a bonyolultsága miatt mert egyszerű szerkezetek, hanem azért mert nagy precizitást igényel és persze egyedi szerszámokat-sablonokat.
Ha csak esztétikailag van vele problémád akkor ne foglalkozz vele! Viszont ha már a hangzásba is beleszól súrol stb, akkor vegyél másikat. A műanyag membránnal sajnos nem lehet mit kezdeni.
szia:Surolni nem surol csak rettentően csunya igy.Melegitéssel nemlehetne hejre hozni?
Szinte egyértelmű, hogy a hangváltó, nagy, túlzott terhelése, és gyárilag alulméretezettsége miatt ment tönkre, a hangváltó(k)ban levő kondenzátor(ok). Ez javítható, nem túl nagy költséggel, erőssebbre cserléssel is. Privátban kérj műhelyem-linket. :eek2:
Próba szerencse szokták mondani. Én nem bántanám! A csomagtartóba úgy sem látszik.
oké Köszi,minden jót
Köszi az infót. A hangszórót nyilván szervizbe dobom be, de amit kitudok cserélni én is, azt megteszem magam- és a hangváltó ilyen. Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.
Helló! Valóban az van eltörve. Ez a huzalsodrat csak egy védő a rendes vezeték körül, vagy ez maga a vezető??
Az maga a vezető személyesen. :yes:
Köszi! Akkor átmenetileg áthidalom a törést
Csak egy párkép a most frissen elszállt hangszóróról
Valaki nem tud Békéscsabán tekercselő embert privát-ba írjon.
Sziasztok!
Az asztalosműhely tulajdonosánál, ahol dolgozom, évekkel ezelőtt letett valaki két Infinity RS-10-es hangfalat. Aztán nem jött értük. Herr Feidt most ki akarta dobni, de én inkább elhoztam. Kipróbálni nem tudom, mert a nagyobbik hangszóró (2 tányér dobozonként) membránszéle mindkét hangfalnál teljesen hiányzik. A teljesítmény és az ellenállás nincs ráírva (hacsak ebből a rövidítésből nem következik). Szeretném megjavíttatni, de itt (Trier) szerintem elég drága lenne, ha egyáltalán találnék valakit. Szerintetek érdemes hazacipelnem a nyáron, vagy barkácsoljam meg én? Soha nem csináltam ilyesmit. Ha az saját kezű megoldást ajánljátok, akkor hol lehet ilyesmit venni? Mondjuk Szombathelyen, Pécsett, vagy Budapesten? Köszönöm előre is.
Ez egy Olyan "hangfal" amit eszedbe ne jusson "barkacsolni" annal sokkal tobbet er.
Ha szukseged van ra vidd el es kolts ra. - vagy add el nekem. )
Most éppen egy pár Sanyo SX 333-as van a VIDEOTON erősítőhöz kötve. Annál jobb?
Sajnos abszolút nem vagyok olvasott a témában. Azokat a Sanyokat is úgy kaptam.
Ja és köszönöm a választ!
Sziasztok. Arra lennék kiváncsi, hogy honnan lehetséges javitókészletet keriteni ezekhez a szórókhoz, vagy esetleg valakit aki meg tudná javitani őket, Győr környékén. Gumiperemes 30cm-es mélyek.
Szégyenfoltra leltem a hangfalgyártók közt. Bár ennek ezt a céget innentől nem is merem nevezni...
Nevezetesen a Jamo cégről van szó. Holnap belinkelek egy-két képet, hogy mit találtam, eme nagynevű cég hangfalaiban, szégyenére válva és lejáratva ezt a nevet. Hangváltó nix (!!), csak egy-egy kondi a középhez és magashoz rendelve, 1 és 4 mikrofarád értékben. A hátsóreflexcsöves kialakítású oszlophangfalban SEMMIFÉLE akusztikai csillapító nincs, így a meghallgatáskori gyanúsan kongó hang, hányingert keltő beigazolódást nyert, amikor megbontottam a ládákat. Az már csak non-plus ultra, hogy 12mm körüli falvastagságú, farost-pozdorja dobozként épült, kiegészítő élmerevítés NÉLKÜL. A típus: Studio 180 AKinek ilyenje van, ha teheti szabaduljon meg tőle, ha csak azért vette, mert úgy hallotta, hogy a Jamo jókat gyárt. Nekem eddig tartott ez a "mítosz". Konkluzió: MÍTOSZ LEROMBOLVA. NoComment.
Egyáltalán nem off, javításban került ide, egyébként Dániai gyártói címke van a hátulján, a hangszórók sem gagyi kínai kialakításuak, de a belső elrendezés oktatnivalóan csapnivaló. Ennyit az off-ról, Zoli úr...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |