Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 120
(#) katona.t hozzászólása Jún 25, 2011 /

Sziasztok,
költözéskor sajnos megsérült az egyik hangszóróm. A membrán gumipereme beszakadt és nem is szól, pedig nem szorul. Nem tudtok egy jó szakit Borsod megyében aki földi árakon meg tudja csinálni?
(#) gery20 válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Oké köszi segítséget és a külső átmérőm 120mm.
(#) zirius hozzászólása Júl 3, 2011 /

Sziasztok!
Olyan problémával kerültem szembe, amiben kiszeretném kérni a szaktudásotokat.
2 különböző hangszóró ugyan azon a bulin ment tönkre (Proel TFL 12, és JBL mp415), ugyanolyan gondokkal. (a párjaik jól működnek- így azokhoz tudtunk viszonyítani)
Tehát sokkal halkabban szóltak, a mély basszus nem nagyon jön ki belőle, 1K-s tartományban néha besercegett de mintha elektromosan. És úgy jelentős mennyiségű "hang" jön a magasról aminek még javában a mélyből kéne jönni (2 utas hangfalak).
Mi hangváltó hibára gondoltunk- főleg a JBL-nél, elég picike hangváltót tettek bele
A Proelnél viszont hangváltóra gondoltunk és a nagy tányérral is lehet valami baj. a kérdés tulajdonképpen, hogy a hangváltó hibára megfelelnek e a tünetek, a nagy tányérnak pedig lehet e baja?
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) agressiv válasza zirius hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Szerintem az a baj, hogy eldeformálódott a cséve és a vasmagot sűrolja
(#) pacal76 válasza zirius hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Kicsit zavaros amit írtál!
A hangváltó ritkán megy tönkre! Szedjétek ki a hangszórókat és próbáljátok ki őket hangváltó nélkül így legalább kiderül mi adta be az unalmast.
(#) zirius válasza pacal76 hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

megcsináltuk, a mély fura volt úgy is a Proel-nél. De a hangváltót bekötöttük a jó ba és ott is furán szólt- ami eddig jó volt.
a hagszoró melyik része a "cséve" ?
(#) Zsoltipapa hozzászólása Júl 4, 2011 /

szép napot mindenkinek: problémával küszködök hogy van eggy 25cm-esTitán 4omos 250w-os müanyag membrános méjnyomóm és az a gondom, hogy behullámosodott a membra.Nagyon megköszönném, ha valaki jó tanácsokkal eltudna látni.Köszönöm:Üdv Zsolt
(#) pacal76 válasza zirius hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Ha ennyire nem értesz hozzá akkor inkább vidd orvoshoz a beteget. Nem is annyira a bonyolultsága miatt mert egyszerű szerkezetek, hanem azért mert nagy precizitást igényel és persze egyedi szerszámokat-sablonokat.
(#) pacal76 válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Ha csak esztétikailag van vele problémád akkor ne foglalkozz vele! Viszont ha már a hangzásba is beleszól súrol stb, akkor vegyél másikat. A műanyag membránnal sajnos nem lehet mit kezdeni.
(#) Zsoltipapa válasza pacal76 hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

szia:Surolni nem surol csak rettentően csunya igy.Melegitéssel nemlehetne hejre hozni?
(#) Levi Jr. válasza zirius hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Szinte egyértelmű, hogy a hangváltó, nagy, túlzott terhelése, és gyárilag alulméretezettsége miatt ment tönkre, a hangváltó(k)ban levő kondenzátor(ok). Ez javítható, nem túl nagy költséggel, erőssebbre cserléssel is. Privátban kérj műhelyem-linket. :eek2:
(#) pacal76 válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Próba szerencse szokták mondani. Én nem bántanám! A csomagtartóba úgy sem látszik.
(#) Zsoltipapa válasza pacal76 hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

oké Köszi,minden jót
(#) zirius válasza pacal76 hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Köszi az infót. A hangszórót nyilván szervizbe dobom be, de amit kitudok cserélni én is, azt megteszem magam- és a hangváltó ilyen. Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.
(#) CsemanAttila válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 5, 2011 / 1

Helló! Valóban az van eltörve. Ez a huzalsodrat csak egy védő a rendes vezeték körül, vagy ez maga a vezető??
(#) zolika60 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Az maga a vezető személyesen. :yes:
(#) CsemanAttila válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 5, 2011 / 1

Köszi! Akkor átmenetileg áthidalom a törést
(#) gery20 hozzászólása Júl 8, 2011 /

Csak egy párkép a most frissen elszállt hangszóróról
(#) hugi00 válasza gery20 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Egy par kep a most befejezett hangszororol. )

kep 1
kep 2
(#) pacal76 válasza gery20 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Szegény vidi.
(#) gery20 válasza pacal76 hozzászólására (») Júl 10, 2011 /

Valaki nem tud Békéscsabán tekercselő embert privát-ba írjon.
(#) both_benedek hozzászólása Júl 18, 2011 /

Sziasztok!

Az asztalosműhely tulajdonosánál, ahol dolgozom, évekkel ezelőtt letett valaki két Infinity RS-10-es hangfalat. Aztán nem jött értük. Herr Feidt most ki akarta dobni, de én inkább elhoztam. Kipróbálni nem tudom, mert a nagyobbik hangszóró (2 tányér dobozonként) membránszéle mindkét hangfalnál teljesen hiányzik. A teljesítmény és az ellenállás nincs ráírva (hacsak ebből a rövidítésből nem következik). Szeretném megjavíttatni, de itt (Trier) szerintem elég drága lenne, ha egyáltalán találnék valakit. Szerintetek érdemes hazacipelnem a nyáron, vagy barkácsoljam meg én? Soha nem csináltam ilyesmit. Ha az saját kezű megoldást ajánljátok, akkor hol lehet ilyesmit venni? Mondjuk Szombathelyen, Pécsett, vagy Budapesten?
Köszönöm előre is.
(#) hugi00 válasza both_benedek hozzászólására (») Júl 18, 2011 /

Ez egy Olyan "hangfal" amit eszedbe ne jusson "barkacsolni" annal sokkal tobbet er.

Ha szukseged van ra vidd el es kolts ra.
- vagy add el nekem. )
(#) both_benedek válasza hugi00 hozzászólására (») Júl 18, 2011 /

Most éppen egy pár Sanyo SX 333-as van a VIDEOTON erősítőhöz kötve. Annál jobb?
Sajnos abszolút nem vagyok olvasott a témában. Azokat a Sanyokat is úgy kaptam.
(#) both_benedek válasza both_benedek hozzászólására (») Júl 18, 2011 /

Ja és köszönöm a választ!
(#) ticseboy hozzászólása Júl 18, 2011 /

Sziasztok. Arra lennék kiváncsi, hogy honnan lehetséges javitókészletet keriteni ezekhez a szórókhoz, vagy esetleg valakit aki meg tudná javitani őket, Győr környékén. Gumiperemes 30cm-es mélyek.

P7170159.JPG

(#) Levi Jr. hozzászólása Júl 21, 2011 /

Szégyenfoltra leltem a hangfalgyártók közt. Bár ennek ezt a céget innentől nem is merem nevezni...

Nevezetesen a Jamo cégről van szó. Holnap belinkelek egy-két képet, hogy mit találtam, eme nagynevű cég hangfalaiban, szégyenére válva és lejáratva ezt a nevet. Hangváltó nix (!!), csak egy-egy kondi a középhez és magashoz rendelve, 1 és 4 mikrofarád értékben. A hátsóreflexcsöves kialakítású oszlophangfalban SEMMIFÉLE akusztikai csillapító nincs, így a meghallgatáskori gyanúsan kongó hang, hányingert keltő beigazolódást nyert, amikor megbontottam a ládákat. Az már csak non-plus ultra, hogy 12mm körüli falvastagságú, farost-pozdorja dobozként épült, kiegészítő élmerevítés NÉLKÜL. A típus: Studio 180

AKinek ilyenje van, ha teheti szabaduljon meg tőle, ha csak azért vette, mert úgy hallotta, hogy a Jamo jókat gyárt. Nekem eddig tartott ez a "mítosz". Konkluzió: MÍTOSZ LEROMBOLVA. NoComment.
(#) Levi Jr. válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Egyáltalán nem off, javításban került ide, egyébként Dániai gyártói címke van a hátulján, a hangszórók sem gagyi kínai kialakításuak, de a belső elrendezés oktatnivalóan csapnivaló. Ennyit az off-ról, Zoli úr...
(#) hugi00 válasza Levi Jr. hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Azt nem ok keszitettek.
- hidd el.
(#) Levi Jr. hozzászólása Júl 21, 2011 /

a kidolgozás minősége miatt szerintem sem dán a cucc, ezért visszavonulok, és magamban füstölgök, ettől a vérlázító minőségtől.
Következő: »»   34 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem