Fórum témák
» Több friss téma |
Helló! Még mindig a DV6000-es... Már elértem, hogy a saját képernyőjén megjelenik a kép egy pillanatra, de utánna a háttérvilágítás megszünik. Egy külső TFT monitoron meg eltolja a képet vagy 3 cm-re balra (az auto beállítás után is), de viszont van kép mindig. Tudja valaki, hol lehet a hiba?
Szerintem az előző hozzászólás alapján, a háttérvilágítás csöve hibás.
Ez a gép nem egy nagy érték, viszont fontos, mert napi használatban van. Így kb 20k, amit összesen rá költenék. Itt igazából én szétszedem a gépet, elküldeném az alaplapot, mert szerintem felesleges a komplett gépet megutaztatni. Persze ha muszáj, akkor megy az egész gép. Az új alkatrész elvileg felgolyózva jön, így a régit csak le kellene melegíteni, lepucolni a helyét és feltenni az újat. Tudom nem ilyen egyszerű, de ahol még golyózni is kell, az másabb.
Köszi. De akkor miért nincs rendes kép a külső monitoron?
Ezt mondjuk nem tudom. De ha a saját képernyő jó lesz nem lesz rá szükség. Egyébként lehet, hogy csak a Winfos okozza.
Ha a Winfos a Windows ... meg mielőtt a Windows bejönne már az eltolódás adott. Már a BIOS betöltésnél eltolódik.
Szia UFI!
Amit írtál az nem túl jó. Eddig 3 ilyen gépem volt, 2 „beázott”, ezeknél az egyiket csak ki kellett takarítani. A másikat az elmart fólia miatt át kellet forrasztani és kötögetni. Ez utóbbit csak mikroszkóp alatt lehet megoldani, bár ha jó a szemed... ![]() Jó munkát!
Szia!
Köszönöm hogy válaszólsz kérdéseimre! Én is beázásra gondoltam! BIOS frissítést még nem csináltam soha! Ha segít valaki akkor nekiállok megpróbálom,de egy magam nem merem! Mikroszkópom nincs tehát hijába jó a szemem nem hiszem hogy meglátom a problémát!
Hi!
Van egy fsc amilo pro v2055 laptop nem tölti az akkut csak a visszajelzö led villog egy 020 ohmos wattos ellenállás ki volt égve azt cseréltem de ugyan az a helyzet. Mit kéne még megnézni? Köszi
Köszönöm a segítséget.
Valami fantasztikusan banális hibája volt a T30-nak... Nem eredeti a töltője hanem az a 14-24V-ig állítható. Na most mindig cipelem magammal a notit és csak úgy begyűröm a táskába a töltőt a gép mellé. Szóval veszem elő megint a cuccot (már épp beletörődtem, hogy elromlott a háttérvilágítás és rátettem egy monitort) bedugom a töltőt a konnektorba és tök hangosan visít... na mondom most még a töltő is tönkre megy, más sem hiányzik... Hát látom, hogy 24V-ra kapcsolva... még jó , hogy nem ment tönkre a T30-as. Vissza kapcsoltam 18V-ra bekapcsoltam a notit és a háttér világítás is megjavult ![]() Kívánom mindenkinek, hogy ettől nagyobb hibája ne legyen ![]() Köszi
Üdvözletem mindenkinek! Hp G6000 laptopon világít a töltés csatlakozónál a led, de már a bekapcsoláshoz nem megy fel az 5V, s az akkumulátornál sem lehet feszültséget mérni. a vezérlő FET-nél meg van a 19V, csak, hogy mind a G-nél, mind az S-nél annyi van. Nincs véletlenül valakinek ötlete mit kellene még megnéznem?Fotót még nem csináltam róla, de ilyen mint ez itt. Bővebben: Link
Üdv Blockbuster!
Ez az egyik kedvencem. Keress egy kis kondit a proc foglalat környékén ami zárlatos (min a két oldalon nézd), ha nem nyírtad ki a fet-et csak cseréled és működik. Sok sikert.
Telector a T sorozat 16 voltal működik.
hi!
van egy Asus x61s laptop nem csinal semmit mikor megmerem az aram felvetelet akkor ugral 0,8 es 0 amper kozott. Tud valaki segiteni Koszi
Helló!
Van egy Dell Inspiron 1564-es lapitopim, és néha azt csinálja, hogy a töltést jelző led villog pirosan hármat majd fehéren egyet, majd kezdi előröl... ha kihúzom és visszadugom a töltőt a gépbe, akk megszűnik a villogás... Miért csinálja ezt? jah, A töltő zizeg, olyan hangot ad ki, mintha ívkisülés lenne benne :S köszi, üdv: andpet
A toltovel lehet gond, javittasd meg.
Pontosabban szerintem a vezetek van megtorve es vagy zarlatba vagy szakadasba megy. A masik lehetoseg, hogy a laptop csatlakozoja kornyeken van valami kontakthiba. Amikor a gond elojon, ovatos mozgatassal rajohetsz a hiba forrasara.
Van egy ASUS X50V laptopom, nem működik, mi lehet a baja ?
![]() ![]() ![]()
üdv.
van egy Ibm thinkpad 2632 es laptopom. Nem kapcsol be valamiért, szétszedtem és néha bekapcosl és akor le sem áll megy faszául.. de nemtudom h amikor bekaopcoslol miért kapcsol be.. volna valakinek valami ötlete??
Igazad van. Tényleg. Felfordítottam a cuccot és tényleg 16V 4.5A. Én valamiért 18V-ra emlékeztem, azt meg sem néztem.
Akkor átkapcsolom 16V-ra. De jól bírja a cucc ![]()
Szia nekem Thinkpad 2628 as van és néha előfordul, hogy nem kapcsol be. Ilyenkor kiveszem a pci lan-modem kártyát és megjavul. Egyéb ötletem nekem sincs
Hello,
Nekem is VOLT egy IBM-m ugyan ezzel a hibával jelenleg is megvan de atomjaira bontottam amikor már nem kapcsolt be többet. Szervízbe azt mondták ez típushibává vált az IBM-nél.
köszönöm a segitséget.. pár napaja sikeresen bekapcsolt és lementetem minden adatot és simán ment is amig nem mozditottam meg. azóta megint nem kapcosl be. esetleg nemleheth csak a billentyűzete szaródott el? nem tudom anélkül valahogy beinditani?
Talán mert darabokban hever??
Amugy mik a betegségi tünetek?
Asus M3000N Laptop ha megnyomom a bekapcsoló gombot 1-2 másodpercre felvillannak a ledek elindul a ventilátor és leáll! Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baja, nem vinném szervizbe mert lehet nem ér annyit. Kivettem a vincsit, a dvd meghajtót akkut a hibajelenség ugyanez. Kivettem a ramot próbaképpen akkor is így csinál. Töltő nélkül akkuról is ue.
![]()
Valoszinuleg belso tap hibas. Esetleg a procit is ki tudod venni? Nem melegszik valami odabent? (nehogy egy zarlatos alkatresz legyen a ludas).
De valoszinuleg a proci koruli belso tapok valamelyik FETje a hibas.
Szétszedtem darabokra, semmi felrobbant, eléget cuccost nem találtam, nem melegszik semmi. Nagyon alaplap gyanús!
Szerintem vidd olyan szervizbe, ahol a hibakeresésért nem kérnek pénzt. Például:
Sziasztok
Compaq nx9010 bios csíp (39SF040 70-4C-NH) Keresek egy olyan programot, amivel mindegy milyen alaplapra rakom be a bios csipet, rá tölti azt a biost amit, én szeretnék. Sokan írták a fórumokon, hogy más alaplappal is meg írható. Nekem eddig nem sikerült az uniflash programmal. Csíp ismeretlen, ez van legfelül. Van egy asrock alaplapom amibe (39SF020A 70-4C-NH) csíp, van, ezzel próbálkoznék. Köszönettel: Üdv: Géza
Az NX9010-ben ALi lapkakészlet van, a déli híd LPC-n látja a BIOS-t. Az Asrock alaplap milyen lapkakészlet? Bár nem mindig probléma, de az eltérő méret miatt is lehet sikertelen a sütés, ha az alaplap a ROM-mal való kommunikációt visszautasítja annak típusazonosítója miatt (0001h cím). A ROM biztosan jó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |