Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Aha. Akkor még számolj plusz 400Ft-ot. Hú de nagy összeg.
veccer kell a gyári fényérzékeny nyákra is...
Laminátor=5000Ft+2 db nyák=1500Ft+2 db A4-es dry fólia=200=6700 2 db fényérzékenyített nyák 6000Ft. Na?
Honnan veszitek ezt a 6000Ft-os árat 2db-ra?
1800Ft-ból megvan az A4-es gyári fényérzékenyített. Lehet így sem éri meg, de nem mindegy plusz-minusz 2400Ft Bővebben: Link ez 2x pont A4
Nem, azért ez nincs messze se A4, pont ekkorát vettem, de azért ez se kicsi.
A4 papír méret: 200x300, na már most ez 200x150, ebből kettő egymás mellé pont 200x300, de lehet nem tudok összeadni...
Az a lényeg, hogy a dry-al jobban járok ár szempontjából OFF
Azért megnézném, hogy erre hogyan csinálsz meg egy A4-es méretű áramkört. Felét ide, felét oda, majd összehuzalozod a két nyákot?
[OFF]Én is vettem pont ugyan ilyen NYÁK-ot ugyan itt, de még nem próbáltam ki. Annyi hogy ez bakelit alapú és elég vastag. Nekem annyira nem jön be. Az FR4-es sokkal jobb szerintem. Én az elejétől kezdve gyönyörűen egyenletesen le tudtam fújni minden NYÁK-ot p20-al.
Mire írod, hogy ugyanitt? Az FR4-es nyák vékonyabb? Mennyi egy A4-es FR4 nyák? Mi a különbség egy FR4-es és egy sima nyák megcsiszolt rézfelülete között?
Egyszer vásároltam az árwill-be. Van az FR4-es ből (üvegszál+műgyanta) is van vastagabb de az sokkal masszívabb. Ez csak a hordozó felületet jelenti hogy bakelit vagy üvegszálas műgyanta. A réz felületében nincs különbség. Az árat meg nézd meg az oldalon. Azt tudom hogy nagyon sok a posta...
FR4 nagyon drága, de annyira masszív, hogy csak na. Én ha bakelitet vágtam, mindig pórul is jártam. (még rímel is)
Most vettem egy 200*150-es bakelites panelt. Én vidias lappal vágom a panelokat, és szépen le lehet vágni.
Akkor végül is mindegy, hogy milyet veszek, nem? Az a lényeg, hogy ne törjem el a nyákot. Az Árwill-ba drága a nyák is. Én a lomexba veszem.
Szerk.: levilágítottam a nyákot (30mp) és most hívom elő. A repedések egyből lejöttek a többi pedig alig akar...
Az FR4-es az üvegszállal erősített epoxi alapú lemez, és erre visznek fel kb. 35mikron vastag rézréteget. Ez drágább mint a sima bakelit, viszont hajlítgathatod, nehezen törik, nagyobb teherbírású, mint a bakelitnyák, ami viszont hajlításra eltörhet. Fúrásnál viszont az FR4 eszi a sima HSS fúrót. Nekem kb. 60 lyuk után cserélni kell. Bakelitet simán lehet fúrni. FR4-hez keményfém fúrót érdemes venni akkor, ha tuti, hogy nem töröd el. Rézfelületben amúgy semmi különbség. FR4-es nyákból van vékonyabb is, de azon is 35mikron vastag a réz, csak a hordozó vastagsága más.
Nem töröm el a bakelitet sem, simán tudom hajlítgatni meg minden... Jó nekem az. Úgy is fúró kímélő. Még mindig tart az előhívás
A fotózásos nyákkészítésben sajnos nem tudok segteni, nekem a vasalás jött be, a 0,15mm vastag vonalak is gyönyörűen megmaradnak, szóval én ennél maradok.
Jó neked Mire lejött az összes dry, aminek le kell, addigra félig lejött az is aminek nem kellett volna.
Szóval szeretnék készíttetni egy nyákot. Valaki nem vállalja úgy, hogy én adom a nyákot, mondjuk 1000-1200Ft-ért?
Balatonfüreden vagyok, egyébként megcsinálnám.
Üdv, Megcsináltam az 1. vasalásos nyákom, vagyis csak a vasalásig, de nagyon elrontottam, azt szeretném tudni hogy mivel tudnám leszedni róla a festéket? Igazábol már leszedtem de igy utolag kiváncsi vagyok hogy lehet leggyorsabban megszabadulni a festéktöl.
Nitro hígítót használtam én mindig ilyen esetben.
Legközelebb énis azt fogok használni, most csak 1 szivaccsal, rengeteg súrolóporral és több mint 1 óra sikálással sikerült leszednem.
Úr Isten. Az gáz. Nitroval max 1 perc..
Ez a szabályzó akár inkubátorba is jó.
0,1pontosan tartja a hőt.
Ha a keresőt használtad volna egy órát megspóroltál volna!
Akkor ebböl tanultam. Bár amikor kezdtem nem voltam gépközelbe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |