Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok ! Végre én is alkottam valamit A házimozihoz készítettem ezt a ládát, az erősítő is félkész állapotban van. Még egy csövet fogok tenni a hátlapba, és készítem az előlapot is.
Jól néz ki!! Ez Cseresznye fa? :eek2:
Vagy csak a furnér (laminálás) olyan mintájú.
István! Szép munka, gratula! Biztosan jól fog szólni...!
Köszi. Rendesen szól az biztos ! Rendje, módja szerint teszi a dolgát, tettem bele egy 150 Hz-es szűrőt is. Mahagóni a színe egyébként és fólia .
Sziasztok!
Én egy fejlámpát készítek magamnak (még nincs kész teljesen), ha megengeditek mellékelek róla pár képet. Technikai adatok: 1db 5W melegfehér led, mp2481 meghajtó ic, két fokozatban kapcsolható (1=250mA, 2=1070mA), a réz tok hőlégfúvóval lett forrasztva 22mm-es fűtéscső kupakból és toldó darabból, mindezekre kerültek 3mm réz csövek a hővezetés miatt. Remélem tetszik a projekt! Üdv: p1tuning
Sziasztok!
Múlt héten elkészítettem egy kvízgépet, és gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha másnak is kelleni fog egyszer egy ilyen masina. A kapcsolási rajzot HE-ről kaptam, és picit módosítani kellett rajta. Egyszerre 4 személy játszhat+1 játékvezető. A kapcsolás akármikor bővíthető kb korlátlan számú játékosra. A gép lényege az, hogy csak annak az embernek gyullad ki a lámpája (LED), aki a leghamarabb reagált. A nyomógombot nem tartottam elég strapabírónak, és két-két alumínium pálcával helyettesítettem, amit egy régi, combosabb tv-antennából szerkesztettem. A Burkolat egyszerű préselt faanyagból van (20- és 3mm-es bútorlap, ami egy régi szekrényről származik). A kapcsolási rajzon utólag berajzoltam 4 drb 100ohmos ellenállást, mert ezek nélkül a készülék hibásan működött, ugyanis a kézben tartott alupálca, és a talpam között valamilyen minimális jel alakult ki, ami begyújtotta a tirisztort akkor is,amikor már nem lett volna szabad, h bekapcsoljon, mert a relé már bontotta az áramkörét. Az ellenállások berakása után remekül működött. Ha van valamilyen kérdésetek, vagy javaslatotok, írjatok nyugodtan! Üdv!
Szia
Profi Én is lámpakészítés előtt vagyok, szóval érdekel a téma. Találtam ezt : Bővebben: Link Nagyon érdekel az áramkör része, kapcsolási rajz, panelterv. Ha esetleg megadnád, megköszönném. Üdv
Egy kis optikai tuning a forrasztó állomásomon. Bekerült egy FF LCD a kék helyett és a fűtést visszajelző led a forgató gombba.
Tök jó.
Ha már custom karakterek szerepelnek a programban, akkor a "°"-is igazán beírható lett volna... :gumicsirke:
Szia! Ügyes, praktikus! A relé elég gyors, nincs holtverseny?
Szia Zsoltee0001!
Igen, telibe találtál, nekem is ez volt a mechanikai minta. Viszont nem voltam megelégedve a multifuse korlátozással, mindenáron dc-dc konverteres lámpát szerettem volna építeni (most kb 80% hatásfokom van 12Vról járatva 1070mA kimenő áramnál). Az áramkör lelke a Monolit Power System mp2481 típusú áramköre. Ezt a "csipked"-nél szereztem be. Szükséges hozzá még két speciális kerámia kondenzátor a nagy üzemi frekvencia miatt (1,4 Mhz) és egy 4,7 uH tekercs. A szükséges speciális alkatrészeket is megkaptam a boltban. Az áramkör kapcsolási rajza a gyártói pdf-ben megtalálható step-down mintakapcsolás . A fokozatkapcsolást az analóg dimm funkcióval valósítottam meg két külön feszültségosztóval. Az áramkör összes anyagköltsége kb 1000ft volt. Mellékeltem a nyáktervet (sprint layout5-ben készült) és a többi doksit, sok sikert hozzá! Üdv: p1tuning
Sziasztok!
Ma csináltam egy panel befogó (tartó állványt). Ami még hiányzik róla az a panelt leszorító rész. Lehet állítani a panel méretét és lehet dönteni is.
Köszönöm szépen a tájékoztatást
Üdv
Sziasztok!
Egy forrasztóállomást építettem én is, Solomon pákához. Két nyomógombbal lehet a hőfokot állítani, gombnyomásra átvált a kijelző a kívánt hőfok kijelzésére, majd 2mp múlva ha nem nyomunk gombot, visszavált a valós hőfok jelzésére. 30 perc után egyet sípol és kikapcsol a fűtés. Ilyenkor bármelyik gombnyomásra újra fűt 30 percig. Ezt azért csináltam, mert sokszor bekapcsolva felejtettem az előző pákámat. Még hiányzik a kijelző elől egy piros plexi. Több kép itt. Akinek ilyen pákája van, mondja már meg, hogy neki is ugyanazon a potenciálon van-e a fűtőszál és a hőelem? Nekem igen, ezt egy PIC-em bánta. Üdv,
Tetszik, Attila86-osat? Az a kérdésem esetleg, hogy tudod-e, használható valahogy Fahrenheit pákával is?
Fahrenheit pákában is hőelem van (gondolom), szerintem azzal is működne. Egyébként ez saját fejlesztésű cucc
Ja, értem. Kapcsolás, program nem publikus?
Nekem is tetszik. Ugye elhozod a HEHET-re körbecsodálni?
Üdv!
szép darab, mennyiből jött ki illetve honnan vetél ilyen anyagot?
Köszi!
Szinte ingyen van! Van még ilyen anyag!
Szia!
Most mindenki forrasztóállomást épít. Melyik doboz ez amibe beletetted? M29? Vagy inkább M33? Amúgy jó lett/lesz!
Arra gondolsz, hogy fordítva van rajta a polárszűrő?
Típusfüggő, egyébként sok félét lehet kapni Piros, narancs, zöld, kék, fehér, és ezek inverzei, valamint a sorok és oszlopok is változóak (otthoni felhasználásra csak bizonyos keretek közt). Pedig bármelyik színkombináció ugyanannyiba kerül, mint a másik És a többi a Mit hol szerezzünk be - részlegbe tartozik…
Hellosztok!
A próbapanalen elkészültem a 7805-ös fesz. stabilizátorommal halál pontos 5V mérek! Nemsoká dobozolok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |