Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Kiszedtem egy monitorból a következő képeken látható sorkimenőtrafót. Szeretnék belőle egy sima nagyfesz generátort csinálni, és azt szereném kérdezni hogy mit kell felhasználnom a trafó kivezetéseiből? mert van 2 sima vezeték, meg aza tapadókorongos, illetve a trafó alján vagy 13 kivezetés, most mihez kezdjek? köszi előre is!
Hogy milyen fáradságos a kereső használata. Bővebben: Link És ott a megoldás.
Helló!
Köszö a válaszod, azt a topicot már átnéztem, és találtam is egy ilyen kapcsolást, de az a baj hogy nemtudom hogy a trafó alján az a sok kivezetés mi, azokat használni kell egyátalán? Vagy csak a tapadókorongos vezeték a nagyfesz kimenet, és a 2 sima vezeték a primer? Szóval nemvagyok tisztába az egész trafóval hogy mi mi rajta csak annyi lenne a kérdésem hogy valaki magyarázza el! Köszi
Idézet: „ azt a topicot már átnéztem” Na ezt valahogy nehezen hiszem mivel az utolsó két oldalon is ha jól emlékszem valaki linkelt egy nagyon hasznos oldalt amiben tömören de velősen leírja a teendőket. Mellesleg a kérdésed akkor miért nem oda írtad? u.i: Meg is van.Ott volt a 43. oldalon
Szia!
Tényleg átnéztem és épp ezt tanulmányozom, de még kezdő vagyok, és nekem ez nem teljesen érthető főleg hogy angol, annyit mondjatok már el hogy a tapadókorongos magasfeszültségű kimenet mellett van még 2 vezeték, azokat használni kell? köszi!
Mi lenne ha a másik topikban folytatnánk? Ott még hozzáértőkből is "több található".
a földben 2 fázisu áramot le lehet simán ásni?
vagy esetleg huzzak köré gumicsövet? fontos lenne!
Ha kirázod a drótból az áramot, akkor símán eláshatod, nem kell köré semmi. Csak vigyázz, nehogy szétguruljon, mert nehéz összeszedni az 50Hz miatt.
Védőcsőben szokás vezetni.
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy kerépárra milyen színű világítást/jelzőfényt lehet tenni előre és hátulra, amiért nem büntetnek meg? Hátulra szeretnék zöld ledekből futófényt csinálni hátsó világításnak.
Elöl fehér, mint minden máson, hátul piros, mint minden máson!
Elöl még a sárgát elfogadja. Futófényt meg felejtsd el!
Sziasztok!
Lenne egy külső tápegységem egy P3-as géphez. A tápegység kimenete: 12V DC/4,5A és 19V/2,95A. Egy órával ezelőtt leverte valami a kismegszakítót közvetlenül a villanyóra után. Miután felnyomtam, megpróbáltam elindítani a gépet, de nem indult, a tápegységnek a ledje nem világított. Kipróbáltam üresben is; ha be volt dugva nem világított a led, ha kihúztam a tápból a 220-as csatit, felvillant a led, majd pár mp alatt elaludt. Második próba alatt visszadugtam a 220-as vezetéket a tápba akkor, amikor még világított a led. Így már nem aludt el, azóta normálisan működik (látszólag egyenlőre). Mi lehet a baja a tápegységnek? Elképzelhető, hogy működik rendesen, vagy rövid úton meg fog halni? Előfordulhat, hogy ez verte le a kismegszakítót (vagy az áramszünettől lett valami baja)? Előre is köszönöm a válaszokat.
Sajnos kapcsolási rajzom nincsen, viszont egy fényképet készítettem az áramkörről. A kérdésem továbbra is arra irányulna, hogy az üresjárati áramfelvételt hogyan lehetne kiküszöbölni, vagy minimálisra csökkenteni.
gondolom, nem az egy szem led szívja le az 1,3 Ah-t fél nap alatt...
Chao! Egy-kis problémám akadt az LM386-al...
találtam hozzá egy jó kis kapcsolást Kapcsolás és próbapanelen kipróbáltam... és egyszer működött.... az IC-adatlapjára az van írva , hogy (9V és 4mA) én rákötöttem 2 db párhuzamosan kötött elemet 1,5V*2 és azóta nem megy *lehet-e az a baj , hogy kiégett az IC? *vagy , hogy meghalt valami (minden 25V-s terhelést elbír) *És volna itt még , egy ,ha van egy Stereo jack bemenetem akkor azon melyik a GND? Akik tudnak segíteni azok kérem válaszoljanak... a válaszokat előre is köszönöm!!!
9 voltal probáltad?Nem forditva kötötted be a 3 voltot?Valami nem mozult el?
2db elem párhuzamosan az csak 1,5V!!!
Minimum operating Voltage: 4V Szerintem adj neki egy kicsit többet, mondjuk egy 9V-os elemmel. Ártani nem ártasz vele csak a polaritásra figyelj
Hello!
Simsonra szeretnék csinálni egy LED-es hátsólámpát és ha fékezek,akkor erősebben kell,hogy világítson a hátsólámpa.Ezt meg lehet úgy oldani,hogy kisebb és nagyobb ellenállásokat használok igaz? Vagy ezt hogyan lehetne megcsinálni?
Igen.
De ugy is megoldhato, hogy tobb vagy kevesebb ledet kapcsolsz be egyszerre.
Arra én is gondoltam,de talán így jobban fog látszódni a különbség,de majd lehet,hogy kipróbálom itt a szobámban sötétben és világosban is és majd kiderül.
Sziasztok!
Az ULN2003 mekkora feszültséget bír el? 12V áramkörben szeretném használni, de nem egyértelmű számomra az adatlap. Először azt írja, hogy: V.input Max 30V és V.output 50V Ez jó is lenne, de lejjebb meg: VI(on) On-state input voltage : Max. 3V Ez mit jelent?
Szia !
Hát figyelj a kimenet 50V, bemenet pedig 30V visel el!! Az on state voltage nemtudom mit jelent lehet lábanként is feszültséget érti 3V on!
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy egy D1F60-as SMD diódán max mekkora teljesítmény mehet át?
Bővebben: Link Itt egy Data itt megtalálod!
Mármint sorosan gondoltam... és az úgy 3V , a polarítás mindig jó volt a - ment a GND-re a + meg az eggyik pin-re
Szóval szerinted nem ment tönkre az IC?
Szigoruan SZERINTEM (javitsatok ki, ha nem igy van!)
Az aramkort magat (tehat az ULN-t) etetheted max 30V-al. Az a feszultseg, amibol 'nyel', tehat a kapcsolando cuccaid 'tetejen' levo fesz lehet 50V. Amivel meg vezereled az egeszet, az a 3V max. Vagyis, ha 12V-os kapcsolojeleid vannak, akkor osztani kell a jelet. Idézet: „Hát figyelj a kimenet 50V, bemenet pedig 30V visel el!!” Hát figyelj eddig én is eljutottam ahogyan írtam is. Idézet: „Az on state voltage nemtudom mit jelent lehet lábanként is feszültséget érti 3V on!” Vagyis nem tudod. 3*7 != 30. Valahol ezt olvastam: On state voltage drop means? Can anyone give an example with any power device(IGBT,MOSFET) ... It is the voltage drop collector to emitter of a IGBT when the device is biased to the conducting state. Ez én esetemre átültetve ezek szerint a kollektor/emitter feszültség esése?
Az odáig stimmel elsőnek az adatlapot néztem, viszont én ott semilyen teljesítmény adatot nem látok. Csak hogy 600V és 1A
Hello. Egy 13 cm2-es trafónak mi a tisztességes megtekerés? Hány menet/volt? 2 menet / volt kevés? Esetleg 3 menet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |