Fórum témák
» Több friss téma |
Szeretném megkérdezni hogy behorpasztott magassugárzót hogy lehet megjavítani, kiszippantani? És milyen fajta magassugárzó ez folyadékhűtéses vagy piezo vagy milyen? Köszi
Senki nem tudja?
Van sok féle ragasztószallag a "havannabarnán" és a "szigszalag"-on kívül, próbálkozz valamelyikkel. Tompa ceruzaheggyel rásimogatod a felületre, majd óvatosan! megrántod.
Én speciális tesa kétoldalú ragasztószalaggal csináltam, ha kellett ilyet. Lényeg hogy olyat válassz ami nyom nélkül jön föl, de mégis erős.
Köszi, nekem sikerült sima jobbfajta szigszalaggal, nem olyan mintha semmi se történt volna vele de sokkal jobb mint horpadtan, a hangjával meg semmi gond nincs, az a lényeg
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy vannak ezek a hangszoróim,amiket kaptam pár éve,de nem használtam és az lenne a kérdésem,hogy tudna valaki infóval szolgálni arról,hogy milyen teljesitménye lehet,ohm,watt?És hogy ebben az állapotában mennyit érhet?Ja és hogy hogyan lehetne ezeket a horpadásokat kiszedni belőle,valami trükk van-e rá,mert én már próbáltam porszívóval is,de nem jön ki,amugy nincs elszakadva! Köszönöm elöre is a válaszokat!
Ilyen mérvű dómsérülés, csak azok cseréjével hozható helyre, de nem ér annyit az egész kecere amennyit szórakázni kellene vele.
zjol le kell tisztiani a membrantrol a port majd
Higito/oldoszerrel turelemmel le kell venni a portalanitokat ..A leszerelt portalanitokat beaztatod higitova es "megvasalod " mondjuk egy leveses meritokanalal vagy egy nagy uveg vagy femgolyoval aztan bekened hatul felhigitott nitrolakkal...hagyod megszaradni es kb ennyi. Ha az anyaguk ritka akkor vigyazni kell ne tagitsad ki vasalas kozbe ,mert nagyobb lessz . Elorol is lehet lakkozni de meglatszhat jobban...le is lehet fujni valami festekkel ha jol nez ki. Majd visszaragasztani nitrolakkal ( valami nitroceluloz lakkal ) mindenesetre olyan ragasztoval amit majd fel lehet oldani szukes eseten.
Én voltam, de minek
Vannak akik ezzel kapcsolódnak ki, van aki a félkarú rablóval. Eredmény =
Hello!
A hangszoró közepén lévő horpadások helyrehozására van egy egyszerű és gyors módszer. Ha szerencséd van, és ügyeskedsz elég jól helyre lehet vele hozni. Fogsz egy jó erősen ragadó szigetelőszalagot, vágsz belőle valamekkora darabot. Az adott, levágott szigetelősztalagnak felét ráragasztod behorpadt részre. A maradék fele szigetelőszalag lesz a foganttyú. A foganttyúnál megfogod és húzod a hangszoróval párhúzamossan. Elvileg amikor a szigetelőszalag elengedi, akkor ki fog pattanni a behorpadt rész. Addig probálkozz, amíg teljesen el nem tünik a horpadás. Ha szerencséd van teljesen el tudod tüntetni. :yes:
Köszönöm a tippeket,kipróbálom sorban,hátha sikerül megcsinálnom!És a teljesitményéről tudna valaki ötletet adni,na meg hogy igy ahogy van,kb mennyit érhet?Persze a kijavitva!
Mondjuk ha sikerül is, a megtört szerkezet miatt önálló életet él a meggyengült rész. Elkezd krepegni a hangszóró.
Erre szoktam mondani" ami elvan ..., az el van ....
Ezeket a horpikat már nem szedi ki belőle. Kell rá venni újakat azt kicserélni egyformára.
Sziasztok! És hól lehet ezekre venni újakat,milyen boltban és vannak olyan szervizek,ahól szakszerűen meg tudom csináltatni?Mondjuk én egy kisvárosban élek,de kik foglalkoznak ilyen javitással?Nem nagyon értek sajnos a hangszorókhoz,ezért vagyok ilyen tudatlan benne
Keress rá a H 2000-re, ott tudsz venni, postázva is. Vagy hozd, küld a hangszoros.hupont.hu-ra.
Köszönöm az infót!És ennek a közepének mi a hivatalos neve?Csakhogy nehogy hülyeséget rendeljek majd hozzá.
Porvédő, és vagy kalotte
Azért a méretet se feledd, hogy mi a kívánságod A perverz, porvédő behorpasztok ujjacskáit kicsit meggyengíteném, néhány kalapácsütéssel
Nálunk elég volt ,ha azt mondtam nem szabad mert rondán szól.(3 éves)
Szia!
Köszi az infót,igy már könyebb lesz keresnem! Ja egyébként nem én voltam,aki ezt tette vele,egy nyugatistól vettem 2000-ért,hogy majd felhasználom anno 4éve és ebben az állapotában,de azóta sem használtam fel,igy kiakarom javítani és eladni,mert ugysincs rá szükségem!
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy 2 utas hangfalat, amiben a mély egy Orion LB1021 4ohmos hangszóró lenne, csak nem találtam róla semmi infót hogy mekkora a max. frekvencia amit még szépen ki tud adni. Nagyjából 2000Hz-en szeretném keresztezni a dómmal. Ezért itt érdeklődöm, hátha valaki tudja ! Köszi
Üdv!
Régen építettem egy hangdobozt még Sal hangszórókkal és beleragasztottam őket sziloplasztal. Most az istenért se tudom kiszedni. Esetleg van valami ötletetek,hogy hogyan szedjem ki belőle ? Az egyiknek alányúltam csavarhúzóval és elhajlott az egész. Ne tudjátok meg mit csináltam aztán vele....
Késsel körbevágva lett volna esélyed.
Azt a 06-os pléhet nem nehéz elgörbiteni
A 2000-hez nem nagyon fogsz találni olcsó dómot. 3000-et inkább ajánlanák. Ha lukasnak érzed a közepét a nagy porvédőt szedd ki, és kisebbet, vagy szitát bele.
Sziasztok!
Van két hangszóró: HA25-451 és HA25-672, 40Hz-től 100Hz-ig működnének egy bandpass dobozban. Adatlap alapján terhelhetőségre azonosak, az első átlagérzékenysége nagyobb, és a max. lin. kitérése is nagyobb. Az átvitelüket nézve az elsőnek 50Hz-nél ~86dB-t, 80Hz-nél ~89dB-t tud. A második pedig 50Hz-nél ~89dB-t, 80Hz-nél ~91dB-t tud. Ezekből nekem a második hsz. szimpatikusabb, adatlap alapján nagyobb hangnyomással szólna érezhetően, mint az első. Az elsőnél az imp. maximum ~31Hz-nél van, a másodiknál ~19Hz-nél. Ebből mit tudok következtetni? Olvastam, hogy 1.5T-s légrésindukció nem éppen jó. Mindkét hangszórónak vannak előnyei és hátrányai. Mégis, melyiket lenne érdemesebb megvenni?
A 451-est választanám ,mert jóval frissebb az adatlapja, a 672-est meg úgy tudom már nem gyártják.1-2 db lehet nekik. Miért bandpass?
Van egy használaton kívüli bandpass ládám. Egy próbát megérne, de csak gondolkodtam, és feltűnt, hogy nem is olyan könnyű két hangszóró közül választani. 672-est én is kerestem, nem nagyon lehet kapni...
A bandpass: sáváteresztő láda. Különleges, hangolt kivitelezése miatt képes egy szűk (általában a sub-bass valamely meghatározott, -tól, -ig ) sávjában megszólalni, és csak ott egyenletes átvitelt adni.
A hozzá tartozó hangváltó kialakítása, és alkatrészeinek sajátossága miatt korlátozódik átvétele a mélytartományra.
Sziasztok!
Honnan tudom meg egy kétutas hangfalban, ha nem szól a magassugárzó, hogy mi halt meg? Még nem szedtem szét a hangfalat, csak a magasat szedtem ki és annak a helyén pici nyílás van, így nem láttam bele, de szerintem nincs benne váltó, csak egy kondi a magason. Amelyik ágon van a kondi, az a pizitív sarka a hangszórónak? Nincs rajta jelölés. Van itthon egy egyszerűbb, de digitális mérőműszerem meg a fülem, ami hallja, hogy nem megy. Kb ennyiből kelene kideríteni, hogy esetleg a kondi halt-e meg, vagy a magassugárzó. A ceruzaelemes trükk, ennél működne? Egyébként SAL 2610 házimozi szett két hátsó hangfaláról van szó. Hogy, hogynem, mindkettő csendben van...
Szia! A doboz másik hangszórója szól?
A magassugárzót mérd meg ohm mérővel, vagy szakadásvizsgálóval. |
Bejelentkezés
Hirdetés |