Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Játszom a gondolattal hogy csinálni kellene egy Helix antennát,azért tetszik ez a dolog mert parabola tányér nélkül kell használni és jóval magasabbra tudnám tenni.Utánna olvasgattam és ugye a másik oldalra is ez az antenna tipus kellene de sebaj veszitsek a nyereségből.Igy visszagondolva az Access Pointomnál azt nem értem hohy ha rá akartam kapcsolódani egy titkositott hállózatra akkor miért nem irt ki semmit (hogy titkositott) vagy miért nem kérte a kulcsot vagy kódot.
Nézd, az antenna kérdés nehéz dolog. Sajnálkozol, hogy kisebb nyereségű antennával elvesztesz néhány dB -t, ugyanakkor nem gondolsz arra, hogy egy nem megfelelően lehangolt antenna használatával 10 - 20 dB -eket veszthetsz. Ha te készítesz antennát, akkor azt miden esetben be kellene mérni, akár magad által készített egyszerűbb mérőeszközökkel is. Bár végső soron ez sem olcsó mulatság, de még mindíg olcsóbb, mint a gyári műszerek. A másik dolog amire figyelned kell, a vételi helyen a térerősség erősen függ az adóantenna környezeti viszonyaitól, (mivel adásra és vételre is használod, visszafelé is érvényes), valamint a Fresnel zóna tisztaságától. Könnyen lehet, hogy egy jól megépített lehangolt, de kisebb nyereségű antennával jobban jársz. Különben is nagyon gyanús, ha egy antenna nyereségét tizenvalahány dB -nél nagyobbra aposztrofálják, azok már igen különleges kivitelű, és méretű antennák. Ti. az antenna nyeresége a hatásos felületével jellemezhető, ami viszont hullámhossz függő.
Helló !
Végre sikerült összekötnöm wifin keresztül két gépet, és a file megosztást megvalósítani. 54Mbps-os AP-t használok, a notimban is és az USB wifi eszköz is 54Mpbs- sebességű. A tűzfalak ki vannak kapcsolva mindkét gépen, a wifi AP-n 54Mb-re van állítva (nincs beépített tűzfala) A wifi AP a két géptől 10m-re van, nincs vasbeton semmi olyan tárgy ami jelentősen befolyásolná a wifi kapcsolatot, Mindezek ellenére a maximum transzfer sebesség 1,14MB/s. Ideális esetben 54Mbps = 6,592MB/s adatátviteli sebességet jelent esetemben ez jóval alatta van: 9,12Mbps = 1.14MB/s Hogyan lehet ezt feljebb tornászni? Gyakorlatilag ennyi a max. amit ki lehet belőle hozni?
Idézet: „"Ideális esetben 54Mbps = 6,592MB/s adatátviteli sebességet jelent"” Na ez az, ami a gyakorlatban nem igaz. Az "54 Mbps"-es wifi nyers jelzéssebessége annyi. Amit mi ebből a gyakorlatban (LAN-WLAN irányban) viszontlátunk, az - ideális esetben és megfelelően nagy térerőnél - legfeljebb 2..2,5 Mbyte/s lehet. Mivel te két wifi-kliensgép között mozgatsz adatot, a fenti (egyirányú) sebesség feleződik, mivel az AP egyidőben csak az egyik kliens felé tud kommunikálni. Ezzel már helyben is vagyunk, ennél több a sebesség 802.11g-s kliensekkel egymás között nem nagyon lesz.
Ok! Köszi
Aki klienset szeretne készíteni, ajánlom neki a TP-LINK TLWA5110G-t és a TP-LINK 24dBi-es Grid antennáját. Én is ezt használom. 10 km-ről is stabil a jelerősség! (15-20dB)
Sziasztok!
Wifi antenna építésének szeretnék nekilátni, átolvastam pár fórumot, de még maradtak bennem kérdések. Amit tervezek, az bicircle változat. Duplán gondolkodok, de itt olvastam, hogy állítólag az illesztetlenség miatt annál nem is lép fel nyereség, hanem olyan mint a sima bicircle. Ez valóban így van, hogy a dupla nem hoz nyereséget? A másik, hogy én nyákra készíteném el a karikákat, és ezt rögzíteném távtartóval 15 mm-re a reflektornyáktól. A karikák egyik forrasztási pontjába világos, hogy a koax középső szálai mennek, viszont a másik az nem teljesen tiszta. Azt látom, hogy az összeköttetésben van a reflektorral a rézcsövön keresztül a drótkarikás megoldásnál, de az nem világos, hogy ehhez hozzá kell-e forrasztani a kábel árnyékolását, vagy az nem játszik szerepet, és a karikák másik forrpontja csak a reflektorral való összeköttetés miatt kell? Köszönöm előre is!
Van valakinek részletes, lehetőleg magyar leírása yagi antenna készítéséről? Vagy valami számoló, nem tudom.
Nyaralóba szeretnék internetet varázsolni. Kb 250-350-700 méterre vannak tőlem wifik. Sajnos a legközelebbit se fogja már a telefonom magasból se. Természetesen routerrel próbálkoznék, telefonnal csak felderítettem a környéket
Inkább vegyél gyári cuccokat! TPLINK TLWA 5110G meg valamilyen panelantenna.
Végül egy cantennát csináltam, és egy parabola szerű edény számolt fókuszpontjába helyeztem el a dolgot. Semmi javulás a gyári botantenna 3 centis kábeldarabjához képest. A padlásablakba fellógattam a routert, majd elsétáltam a telek végébe (70m) a telefonommal, letettem a fűbe, és néztem a kezelőfelületen az SNR-t. 31 volt talán, a kókány anytennámmal talán 33, valamit hozott, de édeskevés ahhoz, hogy 250 méterekre lévő hálózatra fel tudjak csatlakozni.
Most már kezdek gyanakodni arra, hogy valami a routeremmel van. Csináltam egy biquadot is. Szintét ablakba kitettem, és 30 méterről már csak 17-es SNR-t kaptam..
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, aki tud, kérem, segítsen. Jelenleg van két ilyen router-em Dl-524. Meglehet vele oldani a képen látható bekötést? Előre köszönöm a segítséget.
Hello minden további nélkül megoldhato csak nem biztos hogy a biquad ekkora távolságra normális kapcsolatot produkál.Üdv SACA
Szia!
Köszönöm gyors válaszodat. Még azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudod véletlen, hogyan kell beállítani a routereket, hogy WI-FI-n lássák egymást?
Hello az eggyik routhernek tudnia kell a client módot, ha nem tudja akkor esélyed sincs beállitani.Gondolom nállad lenne az adó a másik helyen meg a vevő.De biquad helyett használj yagit jobb a hatásfoka,pontosabban be lehet lőni.A másik oldalon nyugodtan használhatod a biquadot.Ödv SACA
Szerintem működőképes, nálam egy nagyjából pontosra épített biquad fogott egy 400 méterre lévő körsugárzót, tűrhető jelerősség mellett, a rálátást egy-két fa korlátozta. Viszont a router és az antenna között használt kábelen bukik az egész. RG58-as kábellel próbálkoztam, de szinte semmire nem volt jó, ezért végül úgy lett megoldva a dolog, hogy a biquad csatlakozója egy rpsma lett, és az egész antennát rátekertem a routerre. Ezzel csak annyi volt a baj, hogy nem lehetett kint hagyni a szabadban a cuccot, mert t*kön szúrom magam ha elázik a routerem.
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. Utána néztem a Dl-524-nek sajnos nem tudja a client funkciót Nem tudnátok valami olyan routert ajánlani ami ezt tudja és tartós is?
Linksys, vagy Asus plusz egy dd-WRT firmware, aztán behozzák neked reggel a kávét is.
Hú... de kár, hogy nem kávézok
de az infó-ért köszi
Nekem sokáig az antenna egy satuba volt befogva, az meg egy szobalétrára volt szerelve. A létra lábánál volt a router, dupla nejlonzacskóba csomagolva. Még akkor is működött, amikor az egészen 10 cm hó volt. Végül is arra voltam kiváncsi, hogy a router kibírja e a -15 fokot, mert az adatlapján az van, hogy nulla fok celsius felett üzemeltethető. De bírja a hideget is. Úgyhogy az "adó" oldalon a szabadban van, a vevő oldalon meg szobában.
Sziasztok,lenne egy kérdésem,mégpedig a következő:a két USB-s wifi között igazából mi és mennyi lehet a különbség?TP LINK TL WN 321g vs TL WN 722N.
Előre is köszönöm válaszaitokat.
Hello!
Milyen csatlakozót használtál, hogy közvetlenül rá tudtad csavarni az antennát a routerre? Neten néztem, de nem találtam eddig olyan beépíthető aljzatot.
Kénytelen leszek így is-úgy is egy kis kábeldarabot használni, de legalább nem 5m-t, mint legutóbb, a H155-nek is 0,45dB/m körüli a vesztesége... kipróbálok majd 4 fajta antennát, azt hiszem, hogy pont 2,4GHz-esek azok a yagiaim, amik vannak itt hon elfekvőben, de nem kell ezekhez valami szimmetrizáló?
Kísérletképpen 450m-ert akarok átlőni wifivel amit fák és ház is akadályoz valamennyire. USB-s wifi vevőt használnék -90dbm érzékenységet ki lehet hozni belőle. Csak valami jó wifi hálózat figyelő program kellene 64bites win7-re.
Sziasztok,Bővebben: Link egy ilyen usb-s wifire ugye ráköthetem a régen elkészitett Biquad antennámat?Ha igen akkor mennyivel várhatok többet tőle mint a saját 4dbi-s botantennájától!
Köszönöm válaszaitokat!!
Szia! Elvileg rákötheted, itt: Bővebben: Link szerintem ugyan ilyen eszköz van és ha jól megnézed az is egy biquad antenna.
Rákötheted, én is így használtam, mikor szükségem volt rá. Az, hogy hány dB az attól függ, hogy milyen pontos, preciz voltál mikor elkészítetted. Nekem jóval erősebb volt mint a sajátja. Azzal nem vett egyátalán semmilyen jelet, a sajátommal, irányítva meg egész szépen működött.
Szia,na ráköttem a Biquad-ot,jóval többet lát mint a saját botantennájával,hát ahogy méregettem a készitésnél tolómérővel én szerintem 1-2 helyen mértem kb fél vezeték vastagságnyi eltérést,na jó nem teljesen annyit,az kb 0,4mm.
Arra a módszerre kellene rájönni hogy ,hogy lehet marha pontosan meghajlitani ezt a Biquad alakot!!
Valakinek valami ötlete? |
Bejelentkezés
Hirdetés |