Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 6V-os feszültség-stabilizátor
szia
az LM317 adatlapjában van kapcsolásirajz és képlet is azzal ki tudsz számolni mindnet ami kell
A 7805 földpontját emeld meg 1V-tal (pl. 2 Si dióda vagy 1 LED), és voilá ott a 6V stabil a kimeneten. Ha nem kell a pontosság (elég a 5,7-6,4V közötti tartomány), akkor lényegtelen a diódák/LED típusa, egyébként válogass+méregess.
szia!
ezt építettem meg addig jó volt még a csövet rá nem tettem szented kiütötte a stabot? most 2V-körül jön rajta a 6V helyett
szia!ezt már megépítettem de az 5V-nem elég akkor a com lába és a föld közé tegyek 1 ledet vagy hogy gondoltad
boccsi az értetlenségemért
a normál LM317-nél a max áram 1,5 amper
ha ennél jobban terhelted akkor kiütötte
lehet da én max kb 300mA ral terheltem mert a cső fűtése 200mA
Pontosan a com láb és a GND közé. Ha ledet teszel, akkor bekapcsoláskor még szépen világítani is fog :yes:
szia!
és akkor milyen ledet tegyek? sima 3V-osat?
jah és ez jó 5let kék ledet be lehet neki rakni??
az olyan szép
próbáld ki, hogy az R2 helyére teszel egy más értékű ellenállást vagy egy potmétert és akkor változni kell a feszültségnek
mekkora a bemnő fesz?
Olyant, aminek a nyitófeszültsége 1V körül van (méregess )
szia!
a bemedn fesz kb 22-25V pontosan nem toom és potival csináltam szépen beállítottam a 6V-os és rátettem a csövet lett belőle 2V
ok
remélem lessz olyan és ha több a nyitófesz akkor tövv a fesz?
Piros sárga és zöld LED-en eső feszültség: 2V
eddig ezt sikerült kideríteni
aha értem szal akkor összeadódik
köszi meek és ki is próbálom remélem összejön köszi
Ha nagyon nem találsz jót, akkor marad a 2 dióda (pl. 1Si+1Ge=0,7+0,3=1V )
Helló!
Van olyan hogy 7806 stab kocka, és ehhez ellenállások sem kellenek!
jójó csak az nincs itthon most
hát nagyon nem találok jót
és vmi tipusszámot a germánium diódáról?
ga jól toom régen még csak germánium diódát gyártottak akkor azok az üvegcsöves diódág germániumból vannak?
Sajna típusszámot nem tudok mondani. Katalógus?
Hűtést tettél az IC-re?Mert ha 25V van a bemenetén és 200mA-rel terheled akkor az majdnem 4 Wattot disszipál,ettől tönkre mehet.Ráadásul a cső fűtőszálának hidegellenállása sokkal kisebb,tehát induláskor nagyobb áramot vesz fel,tehát egy kis ideig többet disszipál az IC.
üdv
olvasd elaz utolsó hozzászólásomat és azok lehet h germániumból vannak?
ogen ráraktam hűtőre eég nagyra szal az nem lehet gond
Én is így tudtam, de azóta találkoztam már üvegcsöves Si diódával is. Próba cseresznye (egyébként 2 Si is lehet 1,2V, ha az jó neked, vagy 3 Ge 0,9V)
ha adok rá feszt megmutatja hogy mikor nyit ki?
vagy próbálok berakni 1 si és 1 ge diódát és megmérem a feszt így is jó nem?
a lényeg, hogy az össz nyitó ~1V legyen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |