Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó

Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   14 / 50
(#) poros válasza djusee hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Egyébként az ötlet szerintem nem rossz. Nincs olyan ember aki kibírná egy rendes légkűrtel akár egy percig zárt helyen. Ha ez elterjedne bilivel járnának betörni.
(#) blackdog válasza Sly hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Én is hasonlóban gondolkodom, de nehéz a megoldás. Én olyan szirénát vettem ami, ha zárt térben megszólal akkor lüktet a dobhártyád. 30 sec után már kellemetlen élményt ad. Ezt még kis kürttel próbálom erősíteni legalább kettő teszek fel.
Én még csak most tervezem a riasztóm.
Billentyűzet prototípusa kész a kód feldolgozás, hiba számlálás kész a zónák vezérlése teszt alatt.
Én nem használok sem uC-t így nem kis kihívás Viszont elég okos lesz szerintem.

Próba képen én is vettem egy DSC LC100-PI érzékelőt, de tényleg nagyon gagyi. a 23 m2 garázst nem fedi le. Éppen, hogy a felét látja. Valami jobbat kell keresnem.
(#) Sly hozzászólása Júl 3, 2011 /

Sziasztok.Én igazábol a légkürtös megoldástol óvakodnék....Nem erősségem a mechanika meg inkább ha lehetne elektronikus úton kellene előállitani a szerkezetet több okbol is...Először is akkumulátorrol megy a cucc mikor áramszünet van és a kürtnek meg 'sok' levegö kell plusz tartály meg pumpa....Az akksi ahhoz elég hogy a rendszerem müködjön de a pumpa meg stb lehet hogy tulterhelnék....(gyorsan lemerülne).Jobblenne az elektronikus modszer ha egy mód van rá....Gondoltam egy erős 100-200 wattos magashang hangszorora és egy vezérlő áramkörre ez lenne a leg célszerűbb nekem...Erre kellene valami ötlet....
(#) Sly hozzászólása Júl 7, 2011 /

Hali mindenkinek.Sikerült szert tennem egy keeway robogóbol származó riasztó piezo hangszórójára és az impedancia illesztö pici trafojára.Ami van nekem sziréna annak a kimenetét rákötötttem és elég hangosan hallatja magát ez már elég elviselhetetlen zárt térben egy két proba után erre a megállapitásra jutottam.Egyébként ha van valakinek ötlete még olyan szerkezetek megépitésére ami azt a célt szolgálja hogy a betörőket távol tartsa azt szivesen fogadom.
Láttam egyszer a tv-ben egy ködgépet és ez akkora ködöt csinált hogy nemlehetet látni ez is egy jo eszköz lehetne csak a kivitelezés lenne kérdéses és az akksirol valo müködtetés....
(#) djusee válasza Sly hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Pl. az automata légfrissitöknél használatos mehanikát összeházasitani paprika spré vel.Csak persze megoldani hogy tovább fújjon.Elég idegesitö lenne, csak ezel az a gond hogy nem mindenhol jo, mivel ha befujja a lakást akkor a gazdának sem fog tetszeni.
(#) gyati hozzászólása Júl 17, 2011 /

Űdv:blackdog.Megcsináltad már a riasztó nyáktervet?Én most lettem kész a tervezéssel,fotózással szeretném megcsinálni.Megrendeltem hozzá a fotólakkot,remélem, hogy a jővő héten eltudom késziteni a nyákot.Űdv:Gyati.
(#) ZsoltiD válasza Frodo94 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Sziasztok!

Én is megépítettem anno a Frodo által írt riasztót, de ma, amikor újra ki akartam próbálni, nekem mindegyik leden 5 Volt feszültség esik.
Annál a lednél,ami mutatja, hogy mikor éles az eszköz, ott először 5 Volt, majd 12 lesz.

Hol lehet a hiba? Mi romlott el?

Zsolti
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Itt van a link is:Link
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Megoldottam, a LED-ekkel volt probléma
(#) ZsoltiD válasza banyaiakos hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Lehet, hogy gáz a kérdés, de azért megkérdem :
Ha az előtt említett kapcsolásban C1-et 100uf-ra akarnám növelni, hogy a belépésnél nagyobb legyen a késleltetés, akkor azt hogyan tudnám megcsinálni? Kerámia, és fólia kondenzátor nincs ekkora. Gondolom ELCO-val kellene, de ott meg nem mindegy, hogy melyik lábát hova kötöm. Valaki tudna segíteni?

ZsoltiD
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

ELCO-t használhatok, csak a föld felé legyen a negatív lába, igaz?
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

viszont van egy kis probléma. Ha 100uf-ra növelem a C1-et, akkor belépésnél tényleg nagyobb a késleltetés. De ezzel együtt, ha a késleltetési idő alatt visszacsukom az ajtót, akkor nincs riasztás :S
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 14, 2011 /

Sziasztok. A minap szereztem egy Codefon központot és a következő a problémám vele: nemtudok belépni a konfigurációs menüjébe.

Programozás menete:

1. Programba való belépés: 000 <kulcs> resetcod <kulcs>

Ezt végrehajtani nem tudom

lakás nyitókódjának változtatása

Idézet:
„0 lakáskód változtatás: 0 lakásszám újkód

Feltételezem ha minden code fon konfigurációs menüjébe belehet lépni ilyen egyszerűen, akkor az eléggé nagy sebezhető pontot ad az illetéktelen bejutásra, feltételezem, hogy a központban valami jumpert is át kell állítani, hogy ezt megakadályozza, és arra tippelek ezért nem tudok programozni.

Köszönöm a segítséget.
(#) zoli_varga válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Bővebben: Link

Elgépelted a master reset kódot vagy megváltoztatták.
Gyári visszaállítást csinálj rajta.
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Inkább maradjon a C1 100nF, és építsek be egy késleltető részt 555 IC-vel? Ha valakinek van egyszerűbb ötlete, ne tartsa magában!

Link: Itt
(#) hbal válasza sepu666 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Szia!

Itt van a soros port lábkiosztása.
AUX+ értelemszerűen +12v
(#) Balaa16 hozzászólása Aug 31, 2011 /

Sziasztok!
Egy ablak elé szeretnék infrasorompót építeni. Namost, ha van egy infraLED-em, és egy vevőm, akkor ezt hogyan lehet összehozni? A LED-nek kell valami lencse?
A segítséget előre is köszönöm: Balázs
(#) PPetya hozzászólása Szept 3, 2011 /

Sziasztok!

Ezen a Linken található 5 zónás riasztót szeretném további 5 zónával kiegészíteni valamint, áramszünet esetére akkumulátorról üzemelni és szabotázs védelemmel ellátni.
A kérdésem az lenne, hogy ezeket a terveket, hogy lehetne véghezvinni.

Üdv.: Petya
(#) ZsoltiD válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Szia!

Csak akkor kell lencse ha nagyobb távolságot szeretnél áthidalni. Nagyban függ a dolog attól, hogy milyen érzékenységű vevőd van. Én már építettem olyat, ami max 3 méterig jó volt, meg ami még a 15 métert is simán átvitte lencse/ledreflektor nélkül.
Az utóbbi EBBEN
a témában található. Van kapcsolás is.

Üdv.:.
Zsolti
(#) ZsoltiD válasza PPetya hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Az első problémádra ITT van a válasz
(#) PPetya válasza ZsoltiD hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Szia!

Rendben, az első probléma áthidalva. A második kettőre van valami ötleted?
(#) robis01 hozzászólása Szept 8, 2011 /

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Kaptam egy DGP-48 központot. Megépítettem egy sorosport szintillesztőt max 232-vel. A központot reseteltem. De a központ mégsem válaszol. Azt írja a winload hogy nem találja a központot. (error cod 28). Kezelőről tudom programozni, de nekem az lassan menne. Kérdésem hogy kell valamit állítani a központon is hogy működjön a soros port? Vagy honnan tudom meg hogy lezárták a központot? A max232 jól üzemel. Pc és AVR kommunikál egymással.
Köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza robis01 hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Vedd meg ezt hozzáBővebben: Link
Ezzel a modullal biztosan működni fog, sajnos én is tapasztaltam, hogy a házilagos kábelekkel sok probléma volt. amióta a gyári kábelt használom, azóta minden digiplex és spektra központ simán csatlakozik, és programozható. Nem tudom, hogy mi az oka, pedig a gyári modul is elvileg egy szintillesztő, de mégsem csak teljesen az.
(#) robis01 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

Mivel csak egyszeri alkalomra kellene nem éri megvenni ennyiért. De azért köszönöm.
(#) nekenyeres hozzászólása Szept 26, 2011 /

Sziasztok!
Először is türelmeteket kérem, hogy számotokra egyértelmű dologra kérdezek rá, de segítségre van szükségem. A kérdésem: van-e valami hátránya annak, ha zóna duplázás esetén az érzékelőket párhuzamosan kötöm be a központba?
(A központ sp4000, az érzékelők mozgás- és nyitásérzékelők, atz-vel.)

Illetve, az ATZ "párhuzamos vezetékelés"nél nincs leírás az EOL és szabotázs felismerés kötésére. Az megegyezik a szimpla zónás kötéssel (természetesen érzékelőnként)?
(#) hbal válasza nekenyeres hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Szia!

A helyedben nem a párhuzamos vezetékezést választanám, mivel ilyenkor le kell mondanod a tamperfelismerésről.
Abban az esetben, ha az összes érzékelő tamperjét összekötöd, akkor hiba esetén végig kell nézni az egész kört, hogy hol van szakadás (és nem mellékesen elhasználsz feleslegesen egy zónát), ha viszont a soros ATZ-t használod (EOL-lal vagy anélkül), akkor két érzékelőre leszűkíthető a tamper hiba.

wiring.jpg

(#) nekenyeres válasza hbal hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Kedves hbal, köszönöm szépen!
(#) tepizoli hozzászólása Okt 16, 2011 /

Sziasztok!
Megépítettem a csatolt rajzon lévő riasztó áramkört amit az ezermester újság 1999/1 számában közöltek. Többször is átnéztem a kapcsolást de nem kötöttem el semmit de mégsem úgy működik mint a leírásban szerepel. A tápfeszültség ráadását követően az áramkör egy bizonyos idő letelte után beriaszt magától hiába vannak az érzékelő bemenetek összekötve de csak egyszer utána jó, egész addig míg újra el nem veszed a tápfeszt. Valamint a másik hiba az hogy a leírás szerint a az érzékelő bemenetek ha nem csak egy pillanatra szakadnak meg /úgy jó / hanem folyamatosan nyitva maradnak akkor a riasztás folyamatossá válik szemben azzal ha csak egy pillanatra szakad meg mert akkor beriaszt aztán a beállított idő után visszaáll készenléti állapotba. De nekem sajnos ha megszakítod folyamatosan akkor a riasztás nem következik be. Kérem akinek ötlete van ,hogy miért vannak ezek a hibák segítsen. Köszönöm!
(#) gyati hozzászólása Okt 23, 2011 /

Szia tepizoli.Érdeklődni szeretnék,hogy sikerúlt e valamit előrehaladnod azóta,hogy utoljára jelentkeztél a fórumon.Én is ezt a riasztót szeretném megcsinálni,de még csak pröbapanelon van elkészitve még a jelfogót kell bekőtnőm.Akódoló áramkőrt még nem csináltam meg,de remélem,hogy igy is ki tudom próbálni ,hogy a kőzponti áramkőr műkődik e?Te hogy haladsz a riasztóval. Üdv: Gyati.
(#) eSDi hozzászólása Okt 24, 2011 /

Üdv!

Nemrégiben fel kellet szerelnem egy Magnum Alert 1000E típusú riasztót. Sajnos a tulajnak már nem volt meg a mérnöki programkód és a cég sem létezik már amelyik felszerelte a régi üzemelési helyén. Így sajnos eléggé esélytelen, hogy kitaláljam. Nem tudtok valami megoldást, hogy vissza lehessen állítani az eredetire? A riasztó jelen pillanatban, csak jelzés szinten működik, tehát nincs bekötve a telefonvonal. Ebből fakadóan naponta egyszer kiakad hibára, mert nem tud jelentést küldeni. Ezt az opciót szeretném kikapcsolni...
Következő: »»   14 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem