Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   785 / 1689
(#) zolika60 válasza Zsora hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Nem félek a haláltól.
(#) tirisztortetróda hozzászólása Aug 13, 2011 /

Már egy régebben elkezdett de még be nem fejezett projekten rúgtam egyet előre, most már meg tudom mutatni Ez egy ébresztő óra, ami reggelente azt a nagyon utálatos hangot adja, ami a gyönyörű álmainkat félbeszakítja. (prüty-prüty-prüty-prüty )) ) Ha már a jót félbe kell szakítani, akkor csak jóval tegyük, így gondoltam egyet, és átalakítottam az órát, úgy, hogy az általam számítógépről felvett zenét, vagy a beépített mikrofonnal felvett üzenetet játsza le ébresztéskor. Ez utóbbi funkciót emlékeztetőnek is lehet használni. A felvett zenék közül kiválaszthatom, hogy melyik legyen az aktuális ébresztőhang. A nyomógombok beépítése, nem lett a legszebb, és az áramkör is "öcsi" panelre épült, de funkcionál a dolog. A 9 V-os elem helyére került be két db,szendvicsbe szerelt panel, egyiken egy 16f628-as PIC, a másikon egy ISD17240 hangtárolós ic. A főbb funkciók már élnek, még egy kevés munka van vele. (gomboknál felirat, meg némi programozás)
(#) lajos1969 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Most ilyen még a belseje. De csak Neked!
Még egy-két óra munka és kész a vezetékelés. De valószínű, hogy az már holnapra marad.

SDC15760.jpg

(#) lajos1969 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Igen működik rendesen.
(#) skero válasza tirisztortetróda hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Ötletes! Tetszik ,gratulálok.
(#) Davidd hozzászólása Aug 13, 2011 /

Sziasztok.Ma épitettem egy stroboszkópot.Nem a legszebb,de teszi a dolgát.Nem tudom mit ronthattam el,az ic a vezetősáv oldala felől van,a lábak valahogy nem úgy jöttek ki.Pedig nem az első analóg készült panelem és panelrajzom.Mutatok egy pár képet és egy rövid videót.
(#) Davidd hozzászólása Aug 13, 2011 /

És a videó.
(#) DJanosi válasza Davidd hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Esetleg ha feltenned a kapcsolási rajzot többet mondhatnánk !
(#) Davidd válasza DJanosi hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Amit elkészitettem az a segédprogramoknál lévő astabil multivibrátor.Csak nem volt itthon ne555söm ezért készitettem el egy db ne556al.Ahonnan szoktam rendelni ott nincs ne555 szóval nem is tudtam volna beszerezni.De müködik remélem következőre nem csinálom ugyanezt a hibát.
(#) ZSozsóó válasza mackomester hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Gratulálok! Szenzációs a kinézet és a hangja is nagyon grandiózus! A felvétel körülményeiről pár szót mondanál? Köszönöm! Zsolti
(#) lajos1969 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

A kért képek!
(#) idlob válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Jól néz ki, mostanában került fel pár igényes munka, öröm őket nézni.
Esetleg röviden tudsz írni a forrasztott csavarról (lehet ilyet venni, hogy hívják, vagy házilag galvanizált), illetve a feliratozás módszeréről?
Érdekelne a tetejének a rögzítése is.
(#) zolika60 válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

A belseje is szép. Kár, hogy tegnap nem maradtam itthon megnézni, nem kerültem volna bajba.
(#) lajos1969 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Majd holnap rakok fel képet a tetejéről is a csavarok már régóta megvannak azt sem tudom, hogy honnan szereztem már. A teteje is nyákból van különben.
(#) DFerus hozzászólása Aug 15, 2011 /

Üdv!

Tápegységem új dobozt kapott. Annak idején árammérő nélkül készült el kisebb méretben. Így már esetleges bővítésre is több a lehetőség (akár az előlap, akár a belső tér tekintetében).

Most egy régi vhs lejátszó burkolatát és alaplemezét felhasználva újítottam meg.
(#) BarnaPili válasza DFerus hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

A régi sem volt csúnya,ez is jól sikerült.Tervezel bele esetleg egy komolyabb labortáp belsőt építeni?Úgy értem hogy beállítható áramkorláttal...most már van hely.
István
(#) Abukodonozo válasza DFerus hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Nagyon szemrevaló lett!
(#) DFerus válasza Abukodonozo hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Köszönöm, majd meglátjuk a későbbiekben.

Akartam már másik, profibb panelt készíteni (0-24V 3A-ig), csak nemigazán találtam olyat, ami nincs nagyon elbonyolítva.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Aug 15, 2011 / 1

Már régóta terveztem, hogy építek egy LED-es reflektort fényerőszabályzással. Végre elkészült. 32db 245.000mcd LED-el üzemel. Remek jó fényt ad a lakásban. Falra derítek vele, szekunder fényt hasznosítom, nagyon kellemes.
(#) zoly15 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Pöpec lett! Csak én látom nagyobbnak ,vagy ezek 5mm-től nagyobb LED-ek?
(#) Zoli_bácsi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Köszi Zoly! Igen, jól látod, ezek 10mm-es LED-ek. 1 LED-ben 5 chip van.

Értek mindent! Csak nem tudtam eldönteni hogy a kép vagy én vagyok a csalóka
(#) Gafly válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Nem sülnek meg benne a LED-ek?
(#) Zoli_bácsi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Nem, mert a LED-ek kialakításából eredően nem lehet a NYÁK szintjéig leültetni, valamint a vastag láb-és fegyverzet kellő hűtő felületet ad. Tovább növelve a hűtés hatékonyságát, felfelé világítok vele, valamint nincs előtét üveg.
(#) Gafly válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Fegyverzet?
Ne lőjjetek, én is Putyilov gyár dolgozója vagyok

De komolyan, tényleg nem melegszik túl a gyakorlatban?
(#) Zoli_bácsi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

A gyakorlatban ment 1,5 órát teljes terhelésen, nem változott a fényerő, nem melegedett fel annyira, hogy esetleges károsodás érje. Persze elér egy bizonyos hőfokot, azonban ez ilyen típusú LED-ek esetén érthető. 500mW/db. Ebből van benne 32, az kb 20W teljesítmény. A LED-eknek külön kialakított hűtőfelület nincs. Illetve talán annyi, hogy a led ház alatt a lábak el vannak lapítva, amolyan "hűtőborda" féleség.

Tyűha! 500mW/Db? Hol szerezted be ezeket?
(#) Zoli_bácsi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Legutóbb a ledbolt-ból rendeltem, de ebay-en is meg lehet venni. Brutál fénye van. Még úgy is látok olvasni, hogy a szekunder fényt használom, nem teljesen fehér felületről...
(#) mackomester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Hali Zsolti!
Koszi a dicseretet! A felvetel egy 4x12-es Laney ladaval keszult, amiben 2db HH meg 2db Celestion V30 hangszoro volt. A mikrofon Shure SM57 (amit menet kozben rakosgattam...), ment egy RME Multiface HDSP-be es Audacityvel vettem fel, 16bit monoban. Semmi effekt, vagy utolagos valtoztatas nincs a felveteleken. Persze eloben sokkal nagyobbat ut...
(#) Zoli_bácsi válasza Pet91 hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Üdv! Így van, a dobozolás és a belső borzalmas, de idővel majd az is kialakul.
Következő: »»   785 / 1689
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem