Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   526 / 1271
(#) sanykaraj hozzászólása Aug 14, 2011 /
 
Üdv van egy öreg tévém amit szikrákat vetet a képcső meg a nagyfesz trafók között de miután szétszedtem és úgy próbáltam akkor nem csinált semmit szó szerint pedig nem kontakt hibás sehol de még mindig nem tudok rájön mi a hiba vajon mi lehet az oka (persze szétszedve biztonságos körülmények között próbáltam ki mielőtt valaki megszól ezért
(#) sylver válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Hali milyen igazad van a szerelövel kapcsolatosan akkor nem irtam volna ide ha eleve oda vittem volna.Ugyes vagy Azért köszi
(#) karaszbandi válasza sanykaraj hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Az, hogy nem csinál semmit, azt úgy kell érteni, hogy már be se kapcsol, vagy szikrák nélkül tökéletesen működik?
(#) karaszbandi válasza sylver hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Bocs, de valami halványlila elképzelésed van az elektronikáról és a TV működéséről?
(#) sylver válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Szia sajnos nincs és nem is értek hozzá,de volt egy tévém ami rossz lett és meg Írtam ide a hibáját naggyából amit tapasztaltam a tévé felöl.Aztán volt aki segitett és megirta nekem,hogy mit kell kicserélnem és kicseréltem azota jó.Tanulság... meg sporoltam a tévé szerelő árát.Egy /tranyot/ cseréltem és müködik.A szerelö 10.000ft akarta volna meg csinálni.Szoval kuka vagyok hozzá,de azért ne vágjanak már át ha nem muszály.Gondolom te is igy lennél vele.
(#) sanykaraj válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Úgy kel érteni hogy be sem kapcsol de legalább nem szikráik
(#) elektromos válasza sylver hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Szia!
Cseréld ki a függőleges Ic-t, meg ellenőrizd, hogy mindegyik kondi, és ellenállás rendben van-e. Nem bonyolult meló. Rajzot találsz a neten hozzá. Hogy melyik a függőleges rész, azt meg Te is megtalálod.
(#) elektromos válasza elektromos hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Az IC-t csak azután cseréld ki, ha mindent rendben talász!
(#) istvancs hozzászólása Aug 15, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek!

Kaptam egy hibás Samsung CZ28D83N (S56A sasszi) TV-t. A hibajelenség annyi, hogy a kép villogni kezd, azaz időnként elsötétül (eltűnik) egy pillanatra majd visszajön. Volt olyan, hogy egy órán keresztül nem volt kép. Nem tudom, hogy fontos-e de leginkább akkor villog ha sok a kék szín pl. időjárás jelentés.
Hang van akkor is mikor nincs kép.
Forrasztási hibára gyanakodtam és a nagyfesz rész lábait újraforrasztottam. Alkatrészeken, panelen, sérülés (égés, puffadás) nem látható.
A képcső fűtés megy akkor is amikor nincs kép.

Sajnos oszcilloszkópom nincs.

Tudnátok tanácsot adni, hogy mit kéne megnézni vagy cserélni a készülékben?

istvancs
(#) karaszbandi válasza istvancs hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Ha lenne oszcilloszkópod, mit csinálnál vele?
(#) istvancs válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Köszi a kérdést.... talán a tetejére tenném dísznek és nézném rajta a hullámot de az is lehet, hogy a szervizkönyvben bemutatott mérési pontokat ellenőrizném. De sajnos nincs, így se nehezék se szép hullám.
Mindössze néhány multiméterem van, így ezzel kéne megoldanom a méréseket ha kapnék néhány tanácsot egy, nálam okosabb/tapasztaltabb, szakitól.

Üdv, istvancs
(#) eva.csatari válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
szia,kérdésem lenne hogy" mtzj ill tpz"jelöléssel kezdödö zénerek helyet tehetek mást ha a feszültségük megegyezik mert ezeket nem lehet beszerezni mert ezeket is kicserélném mástól szivesen veszem a választ
köszi
(#) Papp Ferike válasza pannonalarm hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Hali!

Ez egy elég komplikált védelmi rendszerrel ellátott készülék.Mindenképpen át kell alulról forrasztani,s tuti ,hogy egy két elkó már kiszáradt.A kapcs rajz beszerzését mindenképpen javaslom.A sasszé szám alapján keress FL1.2 ha nem tudod beszerezni írj,s megnézem.Jó munkát!
(#) karaszbandi válasza eva.csatari hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Ha a feszültsége és a teljesítménye azonos akkor minden további nélkül.
(#) Papp Ferike válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Szia!
Már bocsi,hogy hozzászólok,de míg az eredeti nagyfesz anyagok éghetetlenek/szenesednek/addig a ragasztópisztolyból folyó pvc ég!!! Tehát a tűz ebből származik! A fóliáról nem is beszélve! Ha kókányolásra szorul a tv-d használj kétkomponensű ragasztót. Nem éghető és az átütési szilárdsága is sokkal nagyobb. Ez által megbízhatóbb is! A modernebb tv-ben már nem tudsz ragasztgatni,rögtön átég. Ott a sorkimenők sokszor csak belülről ütnek át,azt meg nem is látni. F
(#) eva.csatari válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
köszönöm a választ megyek beszerezni az alkatrészeket
majd jelentkezem
(#) Auth Zsigmond válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Szia!
Köszönöm a jó szándékú észrevételt, némi pontosítást azért tennék: a PVC (polivinilklorid) valóban ég, de hát a ragasztópisztolyban NEM az van!

Kipróbáltam, a ragasztópisztoly szilikon ragasztóanyaga is kismértékben éghető (kormozó, önkioltó lánggal!), de mivel a használati helyen szikra (és ezáltal hőforrás) nem keletkezik, nem gondolom, hogy éppen az a lencsényi, borsónyi anyag kigyulladna. Nem beszélve arról, hogy a vezetékek szigetelőanyaga is éghető, igaz, égésgátló-égéskorlátozó adalékok vannak bennük, kb. hasonlóan égnek mint a szilikon ragasztó, de én már láttam rézszálig leégett/leégetett kábeleket...

A kétkomponensű ragasztó valóban jó ötlet, azonban az is szenesedik, a szilikon a szikra talppontjánál megolvadva befoltozza a "nyílást".

Ami a "fóliát" illeti, az egy igen jó villamos szigetelő tulajdonságú, tűz esetén önkioltó anyagú, kártyanaptár vastagságú, tehát masszív anyag, főiskolai nagyfeszültségű tanulmányaimra (KANDÓ) visszaemlékezve megbízom a tanultakban, a villamos tér megosztását illetően.

A magam részéről szeretném itt lezárni a vitát, természetesen az eljárás alkalmazása nem kötelező, csak egy megoldást ismertettem, amit a magam kockázatára (eredményesen) felvállaltam. Az értem aggódóknak köszönöm, jól vagyok, és a továbbiakban sem tervezek tűzhalált magamnak.

Megértést kérek a Moderátortól, de egy esemény ide kívánkozik: a közelmúltban minden előzmény nélkül kigyulladt a HAJDU villanyboylerem műanyag szerelvényfedele, s csinált egy tábortüzet az alatta lévő szennyes tartóban. Pedig kb. két éve a vezetékeket utánahúztam.
Persze, ha akar, a fapuska is elsülhet, "kókányolás" nélkül is...
(#) kadarist válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Aug 16, 2011 / 1
 
Ehhez a témához csak annyit, hogy a valódi szilikon-tömítő nem ég, éghetetlen. Több száz fokon bomlik és a termék szilícium-dioxid (fehér por) lesz. Az akriltömítők égnek, de egy tévében nyugodtan használható kisebb mennyiségben ez a típus is.
(#) gabesz19620 válasza darcrow hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Szia.Átnéztem minden forrasztást.Hibát nem találtam de a táp panelen egy kondinak a teteje ki volt durranva (470 mik. 10 volt) tehát puklis volt ezt kicseréltem de sajnos nem változott csak annyiba hogy rövidebb idő alatt ugrik be a kép.Van amikor bekapcsolom és egyből be ugrik.Van hogy el kezd futni a kép és egy kockánál kimerevedik ezután elkezd kifakulni a szinek és tíz perc elteltével automatikusan át vált nézhetővé.Innen semmi gond nincs kapcsolhatom bármelyik adóra mind működik.Egy pár óra kikapcsolás után újra ezt eljátsza.Előre is köszönöm a segítséget. Gábor.
(#) gabesz19620 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Szia.Átnéztem minden forrasztást.Hibát nem találtam de a táp panelen egy kondinak a teteje ki volt durranva (470 mik. 10 volt) tehát puklis volt ezt kicseréltem de sajnos nem változott csak annyiba hogy rövidebb idő alatt ugrik be a kép.Van amikor bekapcsolom és egyből be ugrik.Van hogy el kezd futni a kép és egy kockánál kimerevedik ezután elkezd kifakulni a szinek és tíz perc elteltével automatikusan át vált nézhetővé.Innen semmi gond nincs kapcsolhatom bármelyik adóra mind működik.Egy pár óra kikapcsolás után újra ezt eljátsza.Előre is köszönöm a segítséget. Gábor.
(#) kadarist válasza gabesz19620 hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Szórd ki a tápegységből és a sorvégtrafó környékéről az elektrolitkondikat. A bemelegedéssel megjavuló tévék másik hibaoka az elkógyengülés a forrasztáshiba után.
(#) pannonalarm válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Köszi Papp Ferike.
A kapcsolási rajzot megtaláltam, megpróbálom átforrasztgatni a panel alját.
Remélem ez megoldja a dolgot, ha nem akkor (lehet láma a kérdés), hogy szúrom ki a hibás elkót és merre keressem.
Még valami, ezt találtam a kapcsolási rajzon.
Köszi
Zoli

névtelen.JPG
    
(#) bodak hozzászólása Aug 16, 2011 /
 
Grundig CEDANCE 70 tudom nem mai tipus de szerelni próbálom,az lenne a baja hogy a Tv készülék üzemel de mégsem ad képet és hangot
(#) BarnaPili válasza bodak hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Képernyő kivilágosodik,nagyfesz van,függőleges eltérítés morgása hallatszik?
István
(#) bodak hozzászólása Aug 16, 2011 /
 
képernyő nem világosodik ki nagyfeszültség nincs a függőleges eltérités hallatszik
(#) kadarist válasza bodak hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Szia!
Hogy alakulnak a feszültségek a sorkimenő körül?
(#) Papp Ferike válasza pannonalarm hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Ez egy kis egyszerűsített ellenőrzéshez segítség.Készenlétben van-e 5V,aztán tovább.A TP56-os ponton mennyi a feszültség akkor amikor indítod a készüléket?
(#) Papp Ferike válasza bodak hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Hali! Miből következtetsz arra,hogy a készülék üzemel? F
(#) pannonalarm válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Köszi azt hiszem értem.
Holnap leellenőrzöm
A készenlétben gondolom van 5 v. mert a stand by világít, csak mikor bekapcsolom akkor hallom hogy elindul a nagyfesz, de ezután jön a hibaüzenet és kikapcsol.
(#) Papp Ferike válasza pannonalarm hozzászólására (») Aug 17, 2011 / 1
 
Van olyan is,hogy a készenléti 5V csak a led áramát bírja.Tehát a készüléket már nem tudja indítani.
Következő: »»   526 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem