Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   102 / 376
(#) Rasiel hozzászólása Aug 21, 2011 /

Vicces dolog az amit a T2 CNC csinál. 70 ezreket kérnek az új USB vezérlőért pedig nyilvánvaló hogy az egész cucc egy DIY vezérlőből lett csinálva , és ennek a tervei ingyen letölthetőek a mai napig... nem tudom ki hogy van vele, engem dühít.
(#) karaszbandi válasza Rasiel hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Na látod, én ezért csináltam USB vezérlőt meg SLA motorvezérlőket. Kifizettem az USB-s licencet és tökéletesen lehet használni. Nem kell a MACH3-al kínlódni. Laptopról is megy. Megeszik sokféle kódot.
(#) Fizikus válasza Rasiel hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Szia!

En meg csak tervezem, hogy epitek egy egyszeru CNC-t vagy plottert kizarolag tanulasi celbol. Van 3 ugyanolyan tintasugaras nyomtatom, ezeket hasznalnam fel. Mindenkeppen USB-s kommunikaciot szeretnek hasznalni.
Tudsz mondani olyan a Mach3-hoz hasonlo ingyenes szoftvert, ami kezeli az USB-t?
Tudnal linket adni ehhez a DIY USB-s vezerlohoz (es a hozza valo leptetomotor vezerlohoz)?
(#) kulzol60 válasza Rasiel hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Szia

Nekem ez igy nem tiszta .

Mit vettél meg ? Az uSB után mit épitettél a vezérlök elé ?
Miket tud az interfész kártyád amit épitettél .
A DIY-nak linkelnél egy komlett G és M kod táblázatot ?
(#) kulzol60 hozzászólása Aug 22, 2011 /

Sziasztok

Mach rákényszerit a váltásra mert nem fejleszti a szoftját .
Van valami USB plugin de nagyon kevés hozzá az irodalom és a hardwere is hiányzik ( legalább is nekem ) .
Ha tud valaki rola sz érdekelne .

Most probálkozunk a Linux EMC2 vel ( egyenlöre a forditásnál járunk de egyrésze már kész annak is ) , használtam már de akkor nem volt értelme mert a Mach célszerübbnek bizonyult .

Vannak USB-s szoftverek de olyan hardver hozzájuk ami tudna a Mach szintjére kerülni az még nincs ,illetve drágák ( nézöpont kérdése ) egy biztosan jol müködö szoft pl a SmootStepper ( kb 40 000ft /db ) vagy a T2cnc is ami szintén tökéletes de még mindig korlátozott kicsit ( G98 G99 M6 stb ) de lesznek ezekre is megoldások biztos .A másik dolod amivel azért számolni kel az az hogy a T2cnc-hez minden segitséget meg kap a vevö és tényleges garancia van rajta ( aki ismeri a céget az tugyja miröl beszélek ) .
Nem biztos hogy a Hobby kategoria a céljuk föleg .

Érdemes lenne mélyebben bele menni ebbe az USB-s dologba ( bár irtozom töle ) .
(#) Rasiel válasza kulzol60 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Látom félreértettél

én semmit nem építettem, pusztán annak adtam hangot, hogy a T2CNC-n árusított vezérlő (nagy valószínűséggel) egy free projectből lett átalakítva, és így árulják 50-60-70 ezrekért.

Íme itt az USB CNC vezérlő:
http://www.planet-cnc.com/

Eding CNC
http://www.edingcnc.com/

És az ominózus T2 CNC vezérlő
http://www.youtube.com/watchv=Rk3ZXBRUebU&feature=player_embedded

(HEHEHE micsoda hasonlóság. mindegyik PIC based, mindegyiken ugyanazok az alkatrészek, sőt az Eding vezérlő és a T2 CNC ugyanazt a szoftvert is használja, és ugyanúgy néz ki )
(#) gulasoft válasza Rasiel hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

A t2-es videó nincs már fent.
(#) Rasiel válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

http://www.t2cnc.hu/ itt megleshetitek a videót
(#) kulzol60 válasza Rasiel hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Szia

Tényleg nem tiszta nekem ez az USB dolog .

Vettél egy USB kulcsot és azzal hajtod az SLA ic-t?
Hogyan ?
(#) kulzol60 válasza kulzol60 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Igazábol nem is töled kérdeztem hanem a "karaszbandi" tol .
Mennyiböl jött ki a komplett vezérlöig az USB , és miket tud az interface ?
(#) kulzol60 válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Szia

Mostmár akkor töled kérdezem hogy mit is tud a Te géped USB-röl és mennyibe van ez Neked ?
Milyen szoft van hozzá ?
Milyen az illesztöd ?
Hogyan tesztelted és mire használod ?
Stb .
(#) Rasiel válasza kulzol60 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

nem vettem semmit ? OMFG miről beszélünk ?
(#) karaszbandi válasza kulzol60 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Azt építettem meg, ami itt található http://www.planet-cnc.com/

Ehez építettem SLA7062M vezérlőket. A szoftwer az oldalon található, minden leírásával együtt. Független a Mach3-tól. Egy komplett szoftwer. Kívülről fogad többféle formátumot, amiből generálja a G kódot.

Nyák fúrásra, gravírozásra CNC marásra használom. Ha kell, az eredetivel megegyező panelt tudok biztosítani.
(#) gulasoft válasza kulzol60 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Ez a moci 6000-et megy max, tehát olyan nagyon bitang csapágyak nem kellenének. Mivel van neki másik is, csak az peremes felfogatású, azért arra gondoltam, hogy az ER16 mögé közvetlenül kerülhetne egy csapágy:
Bővebben: Link
egy központosan fúrt összekötő lenne a motortengely és e közé az összekötés, és ennek az összekötésnek a két oldalán is lenne egy egy csapágy. Az 3 csapágy, 3 csapágyház mindez egy boxba integrálva úgy hogy az összekötő szorítócsavarjaihoz hozzá lehessen férni.
Lehet persze olyan is mint a flexben van, két fogaskerék és akkor csak össze kell tolni őket, de nem tudom az elég erős lenne fémmegmunkálásra. (Alu)
(#) gulasoft hozzászólása Aug 22, 2011 /

Persze a legjobb lenne t2-es marómotor még kínnal FA mentesen meg is venném, de 74500 forint sok. Mondjuk a kresst el tudnám adni ha ilyet vennék, de ehhez még jön a frekiváltó, az a vaterán is 25 körül van, azaz frekiváltóval igencsak 100 körül lenne az ára. Ez a másik motor meg frekiváltóval 30.000, és csak az er-t kell valahogy ráaplikálni, ha az egy 10-es akkor is félár alatt vagyok.
(#) gulasoft hozzászólása Aug 22, 2011 /

Találtam egy céget, ahol a danamid kilója 2200Ft+ÁFA, de minimum 1 méteres darabot vágnak, a többi méret választható. Ha jól emlékszem a méterszer tinakárháycenci szer 10 centis valami 35 kiló, úgyhogy 77.000 forint. Lassan érdemes fröccsöntő tanfolyamto is elvégezni. Mi a nyüves kerül egy darab műanyagba ennyibe? Ja és persze 20 centi kéne belőle, a többit meg nézegethetem. Sir-Nyeteg gépében tetszett meg az a tömb ami a golyós perselyt is fogta + lehet abba volt a menet vágva. De hát az a darab ezek szerint egy 10-es egymaga perselyek meg megmunkálás nélkül.
Ha van olcsóbb danamid tömb (nem rúd) beszerzési helyetek ahol vágnak is akkor szóljatok.
(#) kulzol60 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Szia

A gondolat menet jo de kicsit karcsu az ER11-hez.

ER11 ---8-as vagy 12-es tengely + patron garnitura ( 13db -os ) +3db csapágy +csapágyház + valami átvitel a motorrol .Sajnos nem jön ki 10 000ft körül sem .

A Klavios motor azért lenne jo mert picike kompromiszummal de a teljes fordulat igényt át tugyja fogni .
Ha egy motorban gondolkozunk nincs más lehetöségünk mint egy olyan mechanikát épiteni ami tud akár 20 000f/min fordulattal is dolgozni fémben ehez gyorsabb elötolás , masszivabb mechanika kell .

Sokszor gondolkodtam már rajta hogy egy géptervezést érdemes lenne a maromotorhoz illeszteni ( optimalázálni ) persze ez csak a követelmények meghatározása után lenne reális .

13 darabos patron garnitúra nekem nem kell. Nem cnc forgácsoló üzemet nyitok. Kell 3-as 4-es meg 6-os oszt ágyesz bugyesz.
A 3-asba mennek a fúrók, meg a gravírtűk, a 4-esbe mehet a legkisebb maró, a 6-osba meg a síkbamaró.
Ha tudsz FA nélkül klaviós motort szólj. Sajnos vaterán is csak olyan motorok vannak amin nincs patronbefogó, egyedül a frekiváltót tudnám a vateráról megvenni.
Egyébként is lehet nem er11 hanem 16 lenne.
(#) kulzol60 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Mennyi lenne a pontos méret ami kellene a donomidbol ( nekem POM van ) ?
Van benne sok felesleges patron méret de a 3db közel annyiba kerülni mint a komplett sor .
(#) richy92 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Szia!
Én pont ilyen er16/20-at vettem 2 db patronnal,de lehet,hogy a 25-össel jobban járnál,mert ha az er-11-et nézzük a 8-as száron akkor a 20as szárhoz itt is az er-25 tartozna.Itt van egy kép az én er-16omról.Apropó,hogyha alacsony fordulatra kellene csak,akkor az a 4 csapágy ami a képen van eladó,de ezt magánba beszéljük meg.Én magasabb fordulatú porvédős csapágyakat vettem,így nem kellenek.Remélem,hogy a Fehérvári taliig elkészül és akkor megnézheted,mielőtt döntenél.Én inkább azt javaslom,hogy legyen egy er-16-od magas fordulatra,kis igénybevételre és egy fortuna a nagy igénybevételre pl egy er-25öd.

Megmérem cirka 200mm*150mm*50mm.
(#) gulasoft válasza richy92 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Ma este leütöm, mert hy nekem nem kell, már vinné más.
Ma estig zárt az aukció, ennyi pénzért másnak is kell.
(#) Sir-Nyeteg válasza richy92 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

ER16 kis igénybevételre?
Milyen arányokkal gondolkodsz? Én ER11-gyel aluminiumon is dolgoztam. Hobbi kategóriába már felesleges ennél nagyobbat, főleg alu váz gépen.
(#) gulasoft válasza richy92 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Találtam er16-ot, 2-10-es patronokkal 4 csapággyal 17.000-ért, akkor az jó ár gondolom.
(#) karaszbandi válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Ágyúval verébre!

Amit egy 6mm átmérőjű maróval nem lehet megoldani, az már nem a hobby kategória. Miért nem elég egy ER11 max 6mm patronnal?
Ahogy azt meglehet terhelni, ahoz gép is kell. Mi a fenének akkora durungokat feltenni egy hobby gépre, hacsak nem akarsz vasat is marni mint vbodi.
(#) kulzol60 válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Ez már nem is ágyuval verébre hanem sok ágyuval verébre .

Érdekes hogy használjuk az ER16-os de közben 30mm-re kilogatjuk a patronbol a marot ?!

Kicsit jobban figyelni a fizikára , a maro az ugy hajlik mint a fene ( még a 6-os is ) az ER11 csapágya és tengelye ezerszer többet bir mint az a vacak maro , de vastagabb ia az biztos .
(#) Rasiel hozzászólása Aug 22, 2011 /

Nem tud valaki olcsón 160 mm hosszú (összecsukott állapotban) golyós kétirányú fióksínt ?
(#) gulasoft válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Mennyiért tudsz er11-et csapágyakkal 2-6-ig patronokkal?
(#) karaszbandi válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

(#) gulasoft válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Köszi a linket.
Megnézem mi van a kresshez, az alapján döntök, mert ahhoz már vannak patronok.
Következő: »»   102 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem