Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Ahogy elnézem a nyár folyamán azért készülnek szebbnél szebb dolgok. Gondoltam megosztom a még készülőben levő projektemet (dobozolás hiányzik csupán) ami egy MP3 lejátszó. A különbség a mostani és az előző között, hogy méretben kisebb lett, kapott egy Nokia6610 grafikus színes LCD kijelzőt, a hatékonyabb programnak köszönhetően elhagytam a külső SRAM-ot belőle. Hogy mit tud? -ATmega64L 16MHz-ről (picit túlhúzva a 8MHz-et de nagyon szépen bírja ) -SD kártyáról olvas (FAT32), hű maradtam az elődjéhez, viszont ezt is átprogramoztam picit. -2MB-os SPI-Flash memória a grafikának és az indító dallamnak -VS1011E MP3 kodek van benne -Nokia LCD-vel már grafikus felületet kapott, és éltem a lehetőséggel csináltam hozzá egyedi felületet, amit felhasználóbarát módon cserélgetni is lehet (skin) - 7 nyomógomb vezérli (a mellékelt videó végén látszik is belőle valami) - panelon van még microSD foglalat is - a többit elmeséli a vidi Bővebben: Link További szép estét mindenkinek!
Nagyon szép munka, gratulálok!
Én is szeretném majd folytatni a lejátszómat (most egy ideje félre van rakva.) A fat32 kezelést is te írtad hozzá? A kijelző háttérvilágítását mivel hajtod?
Köszönöm! Igen én írtam hozzá a specifikációt kielemezve, a maximális kiolvasási sebesség elegendő (~220KB/s) ezen persze lehet faragni és javítani. Kiolvassa a hosszú-fájlneveket, folyamatos adatkiolvasás 512 byte-onként, 1 adott szektor kiolvasása a fájlból, meg ilyenek. Pár napom ráment. A háttérvilágítást egyszerű áramgenerátorral oldottam meg, LM317 és egy smd ellenállás az ADJ és OUT lábra 30mA-el számolva. Tetszik a tied is! Ha jól látom flash memóriáról olvassa ki a zeneszámokat. Milyen módon tetted rá a fájlokat?
Sziasztok! Ma végre bedobozoltam a nemrég elkészült bináris órámat.
Van benne jack aljzat is, de most 3 db gombelemről megy, kíváncsi leszek meddig bírja...
Nekem is rég kész van az enyém, de nem tudom megtanulni leolvasni...
Én már megszoktam, nem is nagyon gondolkodom rajta Amikor megláttam, hogy létezik ilyen, egyből megfogott...
De tudnál esetleg valamit segíteni ebben? Én is Vic binárisát építettem meg.. :yes:
Mi olyan nagy dolog ebben? Ha kicsit is ismered a kettes számrendszert, akkor könnyű leolvasni. Bár számolni sem árt tudni.
Na, de azért segítetek? Számolni azt tudok. [OFF] 1+1=3 :hide:
A sorok 2 hatványai. Amelyik led ég azokat kell összeadni egy adott oszlopban.
Aha. Ezt valami ábrán el lehetne érthetőbben is magyarázni?
Igen, a Vicsys által írt cikkben remek ábra van. Bővebben: Link Ha jól emlékszem, a múltkor a LED-eket a másik oldalra forrasztottad be, azt már javítottad azóta?
Jaja, már csak meg kéne érteni a leolvasást.
[OFF] Nekem így állnak a ledek...
Akkor jól állnak. Itt igazából az óra fel van bontva helyi értékek szerint. Az idő áll: Óra : Perc : Másodperc-ből. Például a 11óra: az 1db tízes és 1db egyes
És eszt ábrázolják oszloponként. Első oszlop az óra tízeseit ábrázolja. Az Az oszlopon a ledek lentről felfele ennyit érnek: 1-2-4-8. És azokat kell összeadnod.
Ez nagyon eccerű' ! Köszönöm a leírást, főleg a rajzot !!!
Üdv ! Készülget az ST 151 es erősítő ! Majdnem készen van meg a csatlakozókat kell beillesszem és egy ideális hűtést szereljek neki ! Használtam számos bontott alkatrészt de amennyire tudtam le ellenőriztem őket ! Elég drágák azok a Bipoláris tranyok ! Na meg azért is mert 2x ennyit vettem mert készülget meg egy ilyen hogy legyen stereo!
Ez nem ! A 200 W osrol tettem nemrég fel képet ebbe a topikba ! Ez ha minden igaz akkor max teljesítmény 100 W korul van !
Jól látod ezt a programozót építettem meg hozzá. A mostani gépemen nincs párhuzamos port, de kaptam unokaöcsémtől egy régi p2-t. Azzal töltöttem rá a fájlokat.
Később csináltam egy nagyon egyszerű fájlrendszert hozzá, hogy több számot is fel lehessen írni egy ic-re. Kísérletezgetni jó, de azért az sd kártyás megoldás csak kényelmesebb lenne . A program is elég fapados még, újra kell majd írni az egészet. Már egy vs1053-al is próbálkoztam, ha eljutok odáig, akkor ezzel készíteném el a végleges verziót. Persze ahogy magamat ismerem, ez még nem most lesz
Fogadd gratulációmat!
ndavid87: Neked is gratula!
Köszönöm szépen! Csatolok róla néhány képet, mert azok lemaradtak.
Megj.: Az a csúnya átkötés a hátoldalon szükséges volt mivel az analóg GND nagyon pici zajt vett fel és másik ponthoz kellett csatolni, az elején a 3,5jack aljzat ideiglenes.
Nem rósz már csak dobozolni kell
Húúú, ez aztán a profi munka!
Kb mennyi munkaóra van benne,ha megkérdezhetem?
Köszönöm.
Ha befejeztem a mostani munkámat, akkor folytatom tovább.
Köszönöm! Körülbelül 15-16 nap dolgoztam vele napi 10 órában, szóval volt vele munka. Újraírtam a FAT32 fájlrendszer kezelését (egyszerűbbre, hatékonyabbra), mikor ez megvolt, jött a grafika és a kijelző kezelése. Ezzel is bajlódtam sokat, de megtanultam a bitkép specifikációját és már azt is szépen kezeli. Ezután jött a flash memória, valahogy át kellett tenni rá a grafikákat (ezzel nem volt sok gond, csupán az okozott fejtörést hogy megfelelően jöjjön ki a lépés SD kártyáról SPI Flash memóriára másolás alatt). Következő az MP3-as kodek, az adatlapjában benne van minden parancs, szóval azokat függvénybe kellett önteni, ez ilyen szöszölős volt. Ezt követően ezeket a dolgokat szép lassan összehangolni, mikor mennyi idő van a zeneszám lejátszása alatt, úgy kellet szervezni a műveleteket hogy ne legyen hatással a hangminőségre (pl. ne lassuljon "laggoljon"). Felhasználóbarát módon lehet cserélgetni a megjelenését úgy, hogy a tisztára formázott (vagy törléssel üressé tett) SD kártyára, a megadott sorrendben fel kell másolni a grafikus fájlokat, és az indító dallamot. A lejátszó "boot"-részénél (ahol megjelenik a saját logó) megvizsgálja a kátrya tartalmát, amennyiben megfelel a követelményeknek, pl. darabszám, fájltípus, akkor ráismer hogy frissítési fájlokról van szó, és automatikusan felülírja a Flash memória tartalmát az új adatokkal, és a következő boot-nál már az új színben és dallamban tündököl.
Ha valamire még kiváncsiak vagytok, várom kérdéseteket! Üdv: Zsuscsinyo
Milyen nyelven írtad? Gondolom C...
Igen.
Hát ez az RGB óra eszméletlen jó lett! Nagyon ötletes és nagyon szép kivitelezés. Elismerésem!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |