Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   17 / 2500
(#) djloui hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
Nagy lomolás közben rábukkantam egy régi erösitömre gondoltam megmutatom nektek, ez egy nem szabványos PC tápnak a doboza, benne pedig egy 120W-os darlington erösitö, koppanásgátló, rövidzár védelem, egy clip jelző a tulvezérlés ellen, és egy höfoktól függő ventilátor szabályzó. Más azthiszem nem igen férne már bele, esetleg még egy hangszín szabályzó de azért mindennek van határa
(#) lamalas válasza Müszi hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Elviekben le tud adni 100W-ot 8ohmora, a tapfesz elegendo hozza. Hogy le is adja hibamentesen ill. hogy milyen minosegben az mas kerdes, erre nem tudok valaszolni.
(#) Kovidivi válasza djloui hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Hello!
A clip jelző túlvezérlés elleni részről van kapcsi rajzod? vagy honnan lelhetném fel?
köszi!
(#) Villám hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
Ezt a TDA2003 erősítő kapcsolást építem Bővebben: Link. Azt szeretném megtudni milyen tápellátás kell ehhez? Pl szgéptáp a maga 12Voltjával megfelel? Vagy mínusz 12 V és +12V kell ehhez?
(#) Parázs Gábor válasza Villám hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Amit belinkeltél az egy telepes szoval nem+-os táp kell neki.
(#) Villám válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Ennek örülök

És szgépre készül, jelet honnan adjak neki, az Ube-t?
Olyan dugót vegyek, ami belemegy a hangkártyához és annak a + részét a c1 kondihoz a - kábelét meg a földre?
(#) lamalas válasza Villám hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Ha ezt a kapcsolast epited meg, akkor ajanlanam, hogy a kimeno kondit minimum 2200µF-ra emeld fel, de meg jobb a 4700µF ha tenyleg 2ohmos lesz a terheles.
(#) yyy hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
miért nem valami ilyesmivel probálkoztok. (az értékek nem valosak)
(#) Villám válasza lamalas hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Már majdnem kész félig, csak 2 ellenállás hiányzik, mert nem kaptam olyan kicsit...

A terhelés attól függ milyen hangszórót veszek?
(#) lamalas válasza Villám hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Igen, hisz a terheles maga a hangszoro. Azonban 2ohmos hangszorok a "hagyomanyos" hangszorok kinalataban ritkan szokott lenni (vagy nem is), mert inkabb autohangszoroknak szoktak 2ohmosakat gyartani. Inkabb 4ohmos hangszorokat probalj meg beszerezni. Persze ha megy a 2ohmos, akkor nagyobb teljesitmenyt tudsz kivenni a kapcsolasbol.
(#) Villám válasza lamalas hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Rendben, értem :yes:
Van 2 db fölös Sony autóhangszóróm 10-es, tévedésből rossz méretet vettem, esetleg most azt felhasználhatnám ide talán.

És szeretnék az erősítő dobozára 2 db ledet tenni, egy
pirosat és egy zöldet. Meg tudnád mondani hová kell
kössem? A pirosnak akkor kéne világítania, amikor áramot kap,símán csak azt jelezné,hogy most bekapcsolható, a zöldnek pedig akkor amikor bekapcsolom magát az erősítőt. És a kapcsolónak se tudom hol a helye.
(#) Villám válasza Villám hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
A 2.bekezdés sztem meg tudom oldani, de már nem tudom módosítani a hozzászólást, sorry
(#) sound.man hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
Lenne egy kis problémám. Van egy Denon Pma 1060-as erősítőm és rossz volt teljesen megjavítottam. Most ma hallgatom nem nagy hangerőn és elszáll a bal oldala. Annyit láttam hogy füst aztán nem szól (gondolom a védelem lekapcsolt) Szétkaptam a végfokok elszálltak a meghajtó fokozat tranzisztorai szétnyíltak kiolvattak a lábai meg mellette 3 ellenállás elszáll és egy optocsatoló. Nem lenne sokba megcsinálni de félek hogy megint így járok. Amikor először ment akkor is az az oldal amelyik most leégett jobban melegedett. Az lenne a fő problémám hogy a nyákja eléggé rossz állpotban van és most is leégett egy vezető sáv. Nem tudom hogy érdemes lenne-e még megcsinálni újra. Azon gondolkoztam hogy átalakítom végfoknak mert arra nagyobb szükségem lenne. A trafó +- 56v-ot ad le úgy emlékszem maga az végfok ami benne van az 2x140w 4ohmon 105w-8ohmon vagy is én így találtam meg de a fogyasztásnak 280w van odaírva de egy nagy toroid van benne de be van öntve és egy fém házba van. És A energia osztályú. Erről gondolom hogy a trafó nagyobb ami benne van szerintem ha rosszul gondolom akkor szóljatok. A fél oldala szerintem még megy mert abba minden jó még ahogy mértem. A kapcsolása meg van. Vagy ha valakinek meg van a végfok nyák rajza akkor az jelezzen kérem mert akko talán legyártatom és újra építem az egészet mert a nyák ahogy említettem nagyon rossz állapotban van. Akko javítsak vagy építsem át végfoknak?
(#) sound.man hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
Itt az erősítő kapcsolása ha így könnyebb dönteni de szerintem nem ez lesz a döntő fontosságú hanem az amilyen állapotban a nyák van
(#) idavid hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
javítsd meg, aztán megy, ameddig megy. és közben építs egy végfokpanelt, aztán ha legközelebb elromlik, akkor átépíted teljesen...

(#) sound.man válasza idavid hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Lehet az lesz :yes: Csak én már inkább átszeretném építeni mert egy végfok jobban is jönne És itt az alkalom :yes: Nagy trafo nagy puffer kondik :yes: De sajnálom :no: De elhatároztam inkább jobb lesz ha átépítem. Nincs valami kapcsod ami jó lenne bele? Olyan 150w-os lenne ideális.
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Nincs valakinek egy kokrét beválta kapcsolása? Mondjuk KD Mesternek amit tervezett az nem lehetne átalakítani nekem hogy jó legyen?
(#) djloui válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Hello éz ezt a védelmet alkalmaztam benne ez teljesen komplett minden benne van, és jol működik.
(#) djloui válasza sound.man hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Hello szerintem ez megoldás a problémádra, ha ezt a végfokot megcsinálod vagy kettőt, és a régi panelon megkeresed azt a jelet ami a bemenet választórol jön és rákötöd akkor minden maradhat a régi. Gondolom egy szobai erösítőről van itt szó, ha nem akkor bocs. Nézd meg aztán......... ess neki ha tecccccik.
(#) Tomi20 válasza djloui hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
neked működött a clip led is? mert nekem rendesen megy a védelem, de a clip led sosem villan fel....
(#) szabi83 válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
sztem méretezni illene +-Ut-hez
(#) maTaKee hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
khmm... djloui engem marhára érdekel h mivan azzal a 400W -os erősítőtted amit még korábban mutogattál h miyen szépen csináltad meg a panelt hozzá. Mivan azzal az erőlködővel??

(#) Árpi hozzászólása Júl 24, 2007 /
 
Sziasztok ! végig olvastam az összes hozzászólást, és remek dolgok vannak benne . ezekből már lehet csinálni egy jó dübörgőt de nekem az a tervem,hogy egy igazán jól működő darlingtonos erősítőt /3..400w-2x/ami 2x32v-ról megy + - 0 ,betegyek egy autóba ehez úgygondolom,hogy kéne egy nemsemmi táp!!! lényeg hogy leessen a rendszám tábla az egyik cimbinek volt egy panelja,meg valami trafó volt hozzá kötve de nagyon működött de már nincs meg /tuti kinyirta/ Tudnátok benne segíteni, talán másnak is lenne kedve hozzá
(#) lamalas válasza djloui hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
Nem vagyok meggyozodve rola, hogy ez a 100W/140W-os vegfok nem menne tonkre, ha csutkara kivezerled egy "nehezebb" terhelesen. Az rendben van, hogy szobahangeron, sot meg kicsit jobban meg is hajtva birja a strapat, de sztem nagyon a hatarra lett meretezve a feltuntetett vegtranyokkal ... nem beszelve arrol, hogy a tapfeszed magasabb mint amit ez az erosito megkivan!
(#) djloui válasza Árpi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
Szerintem 10, 20 ezer alatt kapsz olyn autóerösitöt amiben mindenféle filter és egyéb dolgok vannak ennyiböl nem kell házilag épiteni, de ha keresgélsz akkor még olcsobban is találsz használtat. és mindent ugy csinál ahogy kell. ha pedig jó ládákat csinálsz az ablak is kitörik.
(#) djloui válasza lamalas hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
Ez az erösitö 140W nem kell vele döbörögtetni 50cm-es somogyi füttőszálakat, hanem egy hanem egy normális kis középmagyas ládát nyugudttam lehet vele akár egész éjszakás házibuliban, persze frankó venti-s hütéssel. Ha nem hajtod halálra biztos hogy elmegy sokáid, csak van aki nem tudja mit jelent a rendeltetésszerü használat annak nem elég majd az csináljon 500W-osat mert hangszorót egyszerübb cserélni mint tranzisztorokat.
(#) Árpi válasza djloui hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
Igaz venni lehet 10.000 felett ,de attol lennék megszállott, hogy bemegyek a boltba házon belül megoldott a dolog de autoba nem egyszerű,más is tud venni kész cuccot de hol van benne a megszálottság,te is készen veszed az erölködőket
(#) Gery válasza Árpi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
énis szeretnék hifit a kocsiba de mivel az olcsóságra is törekedek ezért az igaz hogy az erősítőt olcsóbb készen megvenni (1X200Watt 4ohmon 14000huf) :yes:
Valaki írta is hogy házilag csak 500Watt/csatorna és minőségit(tranyos) éri megépíteni, de a táp is vacakolos...
A hangfalakat meg úgyis házilag csinálod azzal is lehet variálni rendesen
(#) Árpi válasza Gery hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
HALI, már 15 éve vannak házilag megépített cuccaim, van köztük bitang és kissebbek is,ez nem gond,de mondjuk vegyük a qad 405-öt,nagyon jó ,lehet tuningolni , nagyot szól és kiválló a minősége /az újabbik,Urbán módosulat/egy pár már megsült de az ellenállások /némejik/ nagyobb w-ra cseréjével akár 150-is kijön belőle az tuti egy 250-es szóró,is rendesen szaporázott vele,de akkor ne fat-darling-ot,hanem ezt bele a verdába,mondjuk négyet .ehhez kéne csinálni 2x24-et. a puff. megoldom :yes: szerintetek meglehet oldani 12-2x24
(#) djloui válasza Árpi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
Hááát ha ennyire szretnél fejleszteni, szerintem probáld meg azt.... Van itt a forumtémák közt egy inverter kapcsolás 500W. ami ugy müködik hogy 50Hz-el megszaggatják a 12V-ot és ez belemegy egy hagyományos trafóba csak fordítva van bekötve ahol kijönne a 12 a trafón oda kötöd a megszaggatot 12V-ot és a 220V-os felén pedig ott a nagy villany amiröl járathatod a végfokokat hagyományosan is.....vagy számolgatsz egy kicsit és olyan trafót teszel az inverterbe aminek a szekundere nem 2*12V hanem mondjuk kétszer 36 akkor a primer oldalon kb 70Vlesz és a primernek is olyannak kéne lennie hogy van egy közepe a tekercsnek és azt már csak egyenirányitanod és pufferelni kell és 2*35-40V-ról simán megy a QVAD. Ez igy még elég nyers de kicsit utánna kell nézni simítgatni és szerintem összelehet hozni.
Hááát ennyi
Következő: »»   17 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem