Fórum témák
» Több friss téma |
valószinű mind 2 készülék bga vez hibás lesz.
dv 9000-es széria hibás. Gondolom nem volt karbantartva és túl melegedett.
hat bar csak annyi lenne a baj . de nem ... nem a chipset a hibas . ez meg se nyiffan semmit nem csinal , ilyesmi hogy tolto . meg ajzat , meg biztositek kihuzva a listabol . azert keresek olyan valakit aki tudja hogy mit is mondjon ... ezen a ket darabom a dv9000 es es a dv6000 es en megakadtam .. szoval nem talalom a hibat . valoszinuleg valami dioda vagy tranzisztor lessz a hunyo .. majd atmerek mindent sorban .. az el fog tartani egy darabig
Legnagyobb valószinűséggel BGA hibás. Ez a 2 széria hibás. Esetleg még körülnézhetsz szakadt biztosítékok és hibás FET-ek miatt. Leginkább a Chipset és CPU környékét nézd át.
HELP! Van egy Compaq P900 laptopom,a következőket produkálja:bekapcsol,képet nem ad,ki lehet kapcsolni a bekapcs gombbal.Eddig egyszerű vga hibának tűnik a dolog,viszont ugyanez történik ramok nélkül is,kisípolás nélkül.Duron 750 proci van benne,ami enyhén lesarkazott.Lehet,hogy az a probléma?Próbáltam Duron 1200 procit belerakni,egyet "pöccent" de nem indult el az alaplap.Valakinek tapasztalat,ötlet?
Kösz mindenkinek. ![]()
Sziasztok.
A történet ugy kezdődött hogy kaptam egy Asus A6M laptopot 6 éve. Elsőnek kiment a DVD-rom, elment a windows, rádobtam az Ubuntut. Tegnap elment a HDD-m. Ma szétszedtem, megnézegettem a szerveit..... Arra a döndtésre jutottam hogy csinálok belőle egy Képkeretet, szép nagy lesz 15,4 colos a képernyője. Létezik e olyan Dolog, amit fel lehet tenni USB kulcsra, bebootol, rajta lesznek a képek, és azokat a képeket akárhogyan megjeleníti. Lehetőség van még SD kártyára, de nem tudom hogy arról bebootol-e. Köszönöm a segitséget.
Üdv!
Van 2 db 7" netbookom amivel nem tudok boldogulni, aki tud segítsen! A problémám az , hogy nem tudok új op. rendszert felrakni rájuk. Az 1 gyik lát minden meghajtót de a szetapot nem indítja el. Elméletileg ha a men kártyára felrakom a telepítőt akkor az inditásnál automatikusan a bootolásnál azt kellene beolvasni de ő nem hajlandó. (:: A másik sajna semmi féle meghajtót nem lát! Az op rendszer win ce6.0 Elméletileg android is rá megy de ezzel sajnos ugyan úgy jártam mint a win ce.-vel. Ha valaki tud valami megoldást azt nagyon + köszönném! Ja és nem biztos, hogy naponta fent vagyok, hetente 2 szer biztos vagyok Segítségetek előre is köszi!
Memóriakártyára nem elég felrakni a telepítőt, boot szektort is írni kell a kártyára, mert enélkül nem fogja beolvasni. Valamikor próbálkoztam már ilyennel, de nem emlékszem, hogy milyen program volt az. Hirtelen ezeket találtam. Bővebben: Link Bővebben: Link
remélem sikerül valamelyik módszerrel feltenni az oprendszert.
Nekem csak annyi kellene hogy bebootol, és automatikusan valtja a képet. Valamelyik Profi segitsen!
sziasztok !
Egyik haveromnak van egy dell latidue d510-es gĂŠpe ĂŠs nem tudjuk cserĂŠlhetĹ-e benne a videĂłkĂĄrtyĂĄja? Nem akarjuk brahira szĂŠtszedni vĂĄlaszokat elĹre is kĂśszi Ăźdv: voodoo
Sziasztok.
Van egy asus A6R típusú laptop aminek az a baja hogy nincs semmilyen periféria. Bekapcsol szépen minden megy csak se billentyűzet se egér se usb meghajtó. Így még a biosban se lehet belépni. Nem történt vele semmi sem ami előidézhette volna. Az elem is jó benne ki lett cserélve azért egy újra de sajnos nem jó. Valakinek van valami ötlete? Meg lehetne csinálni házilag vagy menjen alkatrésznek? (Annyit mondtak rá hogy alaplapcserével jó lesz, annyit meg már nem ér.)
Mivel Intel Graphics Media Accelerator 900 van benne, ezért nem valószínű.
Hello,
Nekem 1x egy program csinált ilyet akkor sem tudtam a bootba belépni. Amennyiben van rajta távoli asztal és jelszóval van a gép védve be tudsz lépni és egy rendszer visszaállítást csinállni. Ha nem akkor érdemes kivenni a winchestert egy másikkal megpróbálni.
Helló. Az a baj hogy semmire sem reagál még a cd/dvd meghajtóra sem se usb, se semmi. Elvileg vinyó nélkül is be lehetne lépni a biosba de nem reagál a billentyűzetre se.
Resetelni próbáltad?
Elem ki aksi ki töltőről le és megnyomod a bekapcs gombot , hogy a kondik is kisüljenek. Vársz vele 2-3 percet és próba. Ha nem akkor szerintem mérd le van -e az usb feszültség.
Helló! Van egy Pavillion Dv6-os laptopom ami a következőket műveli: Felpörög a cooler, kigyúlnak az égők, de a képernyőn nem jelenik meg semmi. 20-30 másodperc múlva egy pillanatra leáll a cooler, elalszanak az égők és kb. 2 másodperc múlva újraindul a folyamat és megy a végtelenségig. Mi lehet a gond?
Ha kiveszed a memóriákat belőle változik valami?
Helló.
Még nem próbáltam, de elem nélkül már volt egy fél órát. De maga a laptop indul bejön a windows is csak nincs billentyűzet, se egér, se semmi periféria ezért mondták már páran hogy a chipkészlettel történhetett valami. Azért lehet még megpróbálom a resetelést, de nem hiszem hogy jelentene valamit. Azért még ötleteket várok.
MSI V630 notebook alaplap zéróra lehúzza a tápot.Füstjelek nincsenek.Valakinek volt már ilyen tapasztalata?Mi lehet a gond?Hol lehet ilyen lapot szerezni?
Nincs egy zárlatos dióda a táp bemenetnél? Esetleg maga a táp csatlakozó nem zárlatos?
Egészségesnek tűnik a csati környéke.(2 éves gép)Nem látok zénert csak kerámia kondikat de még nem mértem.Holnap lecsattogok műszerért.köszi.
Sziasztok!
Van egy MSI VR61x típusú laptopom, megdöglött benne a proci hűtő ventilátor. A gyári proci hűtő 15000 Ft. Mivel nem nagyon van kedvem kiadni érte ennyi pénzt, vettem bele egy sima ventilátort. Bele is barkácsoltam, csak az a bajom vele hogy 5-12 V-os és én csak 5V-os tápot találtam amire rátudtam kötni. Működik így is, csak hát nem pörög rendesen, hogy jól hűtse a procit. Az lenne a kérdésem, hogy valaki nem e tud mondani nekem egy olyan helyet az alaplapon ahol legalább 10 V-ot le tudok szedni és arra rá tudom kötni? A válaszokat előre is köszi!
Épp most olvastam ezt a prohardveren is.Mi van ha táp közelében keresgélsz.Ott kb 19V van oda tehetnél egy 7812-őt vagy egy 10V-os zenert kondival.Nincs sok hely de ez van.A gond ott van hogy 3 szálas-e a venti,mert a tachot figyeli a gép
Sziasztok' Van egy kis gondom Compaq Presario 700 lapimal. Régi és nagyon bután került hozzám. Most sikerült Xp Professionálra feltornászni tökéletesen működik csak nincs hang rajta azóta. Mit lehet még rajta állitani? Elöre is köszi'
![]() ![]()
Gondolom, azert bekapcsolaskor csippan, szoval mi a hangkartyarol beszelunk.
Ahhoz kell driver. A windows felismerte es telepitette vagy kulon kellett? Az eszkozkezeloben a hangkartyadriver mellett van-e sarga felkialtojel? Probalj valamit lejatszani, panaszkodik-e driverhianyra vagy egyszeruen jatszik csak nem hallasz semmit? A hangszoro nincs letiltva? A gep maga is tud altalaban halkitani (Fn+valamelyik F gomb felul) vagy tiltani hangot. Esetleg manualis tekero nincs rajta? LIne-out sem mukodik, fejhallgatoval?
Sziasztok!
Az asus f5n típusú laptopomhoz keresek dc aljzatot. Elvittem szervízbe, de ott 17k-ért csinálnák meg, kicsit sokalltam... Neten keresgéltem, de nem nem találtam olyan oldalt, ami valós képekkel szolgálna erről az alkatrészről. Szóval lefényképeztem.Ha valaki tudja, hogy hol kapható ilyen, nagyon örülnék a segítségnek ![]() Ha a képeken nem látszana, a 080724-B felirat olvasható rajta. Előre is köszi a helpet!
Szerintem nagyon nehéz lesz csak aljzatot szerezni.Volt ilyen gondom.Haverom adott egy halott deszkát amiben csak hasonló aljzat volt azt szépen kiszedtem és ráforrasztottam egy darab kábelt ami persze kilógott a gépből.Viszont stimmelt az adapterhez.Tudom kicsit barbár de azóta működik a gép.Viszont a deszkát ki kell ahhoz szerelni. Az a meló
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |