Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A táp primer oldali elkóit cseréld ki.Azok vannak tropára menve.
István
Szevasztok!
Van nálam egy GRUNDIG GBF2500 STF 72-1010/7 text típ. TV, amin az a jelenség, hogy kevés bemelegedés után a képernyőn megjelennek vízszintes fehér csíkok, mintha nagyfeszültségű áthúzás lenne (a hang is olyan). Sajnos mérni nem tudom, mert kb. 1 perc és megmakkan a végtranyó. Amit eddig cseréltem: C429 (hátha nem jó a vezérlése a sorvégfoknak), C418 (cseppet púpos volt), Q403 (nem bírta a kiképzést). Van még egy szembetűnő dolog: C411 kék helyett némiképp zöldesebb árnyalatban tündököl, mintha kapott volna egy kis extra meleget a festék. Ezt nem tudtam még cserélni, mert nincs itthon. Kérdés: Találkoztatok-e már ilyennel, esetleg típus hibáról lehet szó? Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni.Nekem egy Thomson 55 cm-es tv-m van.(kb 8 éves) Az a problémám,hogy a hangerőszabályzóval csak a csík negyedéig tudom hangosítani.Egyszer már volt ilyen és akkor valaki megmondta,hogy melyik gombot (vagy gombokat) kell megnyomni a távirányítón,de sajnos már nem tudom ki mondta.Ez már hónapok óta így van és már sok tv szerelőtől kértem tanácsot,de sajnos nem tudtak segíteni.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Szia!
Valaki hotel-módba kapcsolta. Mi a típusa?
Elnézést hogy csak most válaszolok nem voltam ithon.
Igen én is erre gondoltam de mivel a lámpa driver nincsen a kapcsolási rajzon külön feltüntetve igy nemtudom végig követni hogy mejik része felelös azért hogy letilt hátha kilehetne játszani a kikapcsolást. Kiprobáltam egy 12v 50wattos szpot égövel ami foncsoros és elégé jol láthato képet adott addig amig lenem kapcsolt
Szia!
A hátuljára ez van írva:21MF15CL Remélem ez lesz. köszi
Köszi
Ezeket találtam benne, ezt mind cseréljem?
A primer oldalról volt szó!
ok, még sosem javítottam tévét
ez a hot oldal felöli kép, itt nem sok elkó van, a baloldali nagydarab 150 mikro igencsak púpos Bővebben: Link
Szia! Első kérdésem: a készülék működik rendesen és egy idő után vízszintesen csíkos lesz ? Eredeti a sorvégtranzisztor amit beleteszel? Nem valami gagyi kínai utánzat?
Pont az a nemsok a nemjó és nem a púpos.
Én mégegy kérdést feltennék. A kondikat mérted is vagy csak saccra cserélted?
Szia.Tökéletesen működik,soha semmi gond nem volt vele.Nem értek hozzá,de még sose kellett javítani.
Egyszer már volt ilyen,valószínűleg a gyerekek elnyomták valamelyik gombbal. Akkor hosszú idő után egy ismerős mondta meg,hogy melyik gombot kell megnyomni.(úgy rémlik 5-10 mp-ig nyomva kellett tartani) Sajnos már nem tudom ki mondta,ezért nem tudom megkérdezni.Utána egyből jó lett.Valószínű,hogy most megint elnyomtak valamit.
Kapcsold ki a készüléket a távirányítóval standby-ba. Majd a főkapcsolóval kapcsold ki teljesen. Miközben nyomod a távirányító magenta (text) gombját kapcsold be a készüléket a főkapcsolójával. Bekapcsolás után ismét nyomd meg a magenta gombot. Ezzel beléptél a szervízmenübe. Keresd meg a fel-le gombokkal a hotel-opciót és kapcsold ki. Ha kikapcsolod a készüléket, akkor mentődik a beállítás. Szervízleírás: kattints a Get Manualra lent, ami a "processing" helyén fog megjelenni.
csak az elkó a cserélendő?
vagy a többi kondi is?
Leírta a fórumtárs, hogy ELKÓ, és nem csak a nagy hengeres hálózati puffer az elkó! Tehát azokat cseréld!
Sajnos mindig a text jön be és állandóan visszaugrik a 100. (kezdő) oldalra.
Szasztok!
A pupost mértem is ESR mérővel és amit betettem jobb volt, a másikat csak "találgatásból" cseréltem. Mint írtam kb 1 percig működik és megpusztítja a végtranyót. Ezért nem merem tovább bekapcsolva hagyni. Nincs több tranyóm amit egyébként a HQELEKTRONIKÁBÓL vásároltam. A vízszintes csíkok nem végigfutóak, csak olyan látványt nyújtanak, mint mikor egy régebbi autó elmegy a közelben és a nagyfesz okozta zavarokat lehet látni. Mindez olyan sercegő hang kíséretében mint amikor a sorfrekvencia ingadozik. Várom további kérdéseiteket!
Csináld úgy, hogy a text gomb nyomását legalább 10 másodpercig tartod a bekapcsoláskor és utána.
Sajnos egyből a text jön be és marad is.Úgy emlékszem múltkor valamelyik gombot kellett 10 mp-ig tartani és utána a pirosat,de ez egyáltalán nem biztos.
Még egyszer. A távirányítóval kapcsold ki készenlétbe a bekapcsolt és működő tévét. Majd kapcsold ki a hálózatival és várd meg míg a standby-LED teljesen ki nem alszik. Most fogd meg a távirányítót és tartsd nyomva a magenta gombot, eközben kapcsold be a hálózatival a tévét, de továbbra is tartsd nyomva ezt a távirányító gombot. Ha nem jön be a szervízmenü, akkor kérd meg az ismerősödet vagy egy szerelőt, hogy vegye le a hangerőkorlátozást.
A sortáp az mekkora?
Mérni nem volt időm, amint megláttam a csíkokat és meghallottam a sercegő hangot azon voltam, hogy kikapcsoljam a TV-t. Még mielőtt a maradék alkatrész is tönkre menne.
Na akkor kb sortrafó cserének nézel elébe.
Bocs, nem írtam de már kicseréltem!
Sziasztok.... Enyém problémára még nem tudtok megoldást..?
Lehet, hogy nekem is kondi problémáim lennének még, vagy télleg essek neki az STK-k nak? Köszönöm
Egy fotó jó lenne róla. Sokat segítene.
Milyen cső van benne?
Akkor még akár eltérítő hiba is lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |