Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   535 / 1275
(#) BarnaPili válasza logoutz hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

A táp primer oldali elkóit cseréld ki.Azok vannak tropára menve.
István
(#) reddot hozzászólása Szept 10, 2011 /

Szevasztok!
Van nálam egy GRUNDIG GBF2500 STF 72-1010/7 text típ. TV, amin az a jelenség, hogy kevés bemelegedés után a képernyőn megjelennek vízszintes fehér csíkok, mintha nagyfeszültségű áthúzás lenne (a hang is olyan).
Sajnos mérni nem tudom, mert kb. 1 perc és megmakkan a végtranyó.
Amit eddig cseréltem: C429 (hátha nem jó a vezérlése a sorvégfoknak), C418 (cseppet púpos volt), Q403 (nem bírta a kiképzést).
Van még egy szembetűnő dolog: C411 kék helyett némiképp zöldesebb árnyalatban tündököl, mintha kapott volna egy kis extra meleget a festék. Ezt nem tudtam még cserélni, mert nincs itthon.
Kérdés: Találkoztatok-e már ilyennel, esetleg típus hibáról lehet szó?
Előre is köszi a segítséget!
(#) martos90 hozzászólása Szept 10, 2011 /

Sziasztok! Remélem tudtok segíteni.Nekem egy Thomson 55 cm-es tv-m van.(kb 8 éves) Az a problémám,hogy a hangerőszabályzóval csak a csík negyedéig tudom hangosítani.Egyszer már volt ilyen és akkor valaki megmondta,hogy melyik gombot (vagy gombokat) kell megnyomni a távirányítón,de sajnos már nem tudom ki mondta.Ez már hónapok óta így van és már sok tv szerelőtől kértem tanácsot,de sajnos nem tudtak segíteni.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
(#) kadarist válasza martos90 hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Szia!
Valaki hotel-módba kapcsolta. Mi a típusa?
(#) 2herceg válasza kadarist hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Elnézést hogy csak most válaszolok nem voltam ithon.
Igen én is erre gondoltam de mivel a lámpa driver nincsen a kapcsolási rajzon külön feltüntetve igy nemtudom végig követni hogy mejik része felelös azért hogy letilt hátha kilehetne játszani a kikapcsolást. Kiprobáltam egy 12v 50wattos szpot égövel ami foncsoros és elégé jol láthato képet adott addig amig lenem kapcsolt

Szia!
A hátuljára ez van írva:21MF15CL
Remélem ez lesz. köszi
(#) logoutz válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Köszi
Ezeket találtam benne, ezt mind cseréljem?

tv táp.jpg

(#) karaszbandi válasza logoutz hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

A primer oldalról volt szó!
(#) logoutz válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

ok, még sosem javítottam tévét

ez a hot oldal felöli kép, itt nem sok elkó van, a baloldali nagydarab 150 mikro igencsak púpos

Bővebben: Link
(#) Papp Ferike válasza reddot hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Szia! Első kérdésem: a készülék működik rendesen és egy idő után vízszintesen csíkos lesz ? Eredeti a sorvégtranzisztor amit beleteszel? Nem valami gagyi kínai utánzat?
(#) karaszbandi válasza logoutz hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Pont az a nemsok a nemjó és nem a púpos.
(#) karaszbandi válasza Papp Ferike hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Én mégegy kérdést feltennék. A kondikat mérted is vagy csak saccra cserélted?

Szia.Tökéletesen működik,soha semmi gond nem volt vele.Nem értek hozzá,de még sose kellett javítani.
Egyszer már volt ilyen,valószínűleg a gyerekek elnyomták valamelyik gombbal. Akkor hosszú idő után egy ismerős mondta meg,hogy melyik gombot kell megnyomni.(úgy rémlik 5-10 mp-ig nyomva kellett tartani) Sajnos már nem tudom ki mondta,ezért nem tudom megkérdezni.Utána egyből jó lett.Valószínű,hogy most megint elnyomtak valamit.

Kapcsold ki a készüléket a távirányítóval standby-ba. Majd a főkapcsolóval kapcsold ki teljesen. Miközben nyomod a távirányító magenta (text) gombját kapcsold be a készüléket a főkapcsolójával. Bekapcsolás után ismét nyomd meg a magenta gombot. Ezzel beléptél a szervízmenübe. Keresd meg a fel-le gombokkal a hotel-opciót és kapcsold ki. Ha kikapcsolod a készüléket, akkor mentődik a beállítás. Szervízleírás: kattints a Get Manualra lent, ami a "processing" helyén fog megjelenni.
(#) logoutz válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

csak az elkó a cserélendő?
vagy a többi kondi is?
(#) kadarist válasza logoutz hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Leírta a fórumtárs, hogy ELKÓ, és nem csak a nagy hengeres hálózati puffer az elkó! Tehát azokat cseréld!

Sajnos mindig a text jön be és állandóan visszaugrik a 100. (kezdő) oldalra.
(#) reddot válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Szasztok!
A pupost mértem is ESR mérővel és amit betettem jobb volt, a másikat csak "találgatásból" cseréltem.
Mint írtam kb 1 percig működik és megpusztítja a végtranyót. Ezért nem merem tovább bekapcsolva hagyni. Nincs több tranyóm amit egyébként a HQELEKTRONIKÁBÓL vásároltam. A vízszintes csíkok nem végigfutóak, csak olyan látványt nyújtanak, mint mikor egy régebbi autó elmegy a közelben és a nagyfesz okozta zavarokat lehet látni. Mindez olyan sercegő hang kíséretében mint amikor a sorfrekvencia ingadozik.
Várom további kérdéseiteket!

Csináld úgy, hogy a text gomb nyomását legalább 10 másodpercig tartod a bekapcsoláskor és utána.

Sajnos egyből a text jön be és marad is.Úgy emlékszem múltkor valamelyik gombot kellett 10 mp-ig tartani és utána a pirosat,de ez egyáltalán nem biztos.

Még egyszer. A távirányítóval kapcsold ki készenlétbe a bekapcsolt és működő tévét. Majd kapcsold ki a hálózatival és várd meg míg a standby-LED teljesen ki nem alszik. Most fogd meg a távirányítót és tartsd nyomva a magenta gombot, eközben kapcsold be a hálózatival a tévét, de továbbra is tartsd nyomva ezt a távirányító gombot. Ha nem jön be a szervízmenü, akkor kérd meg az ismerősödet vagy egy szerelőt, hogy vegye le a hangerőkorlátozást.

Nem jön be sajnos,de nagyon köszönöm a segítségedet.
(#) karaszbandi válasza reddot hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

A sortáp az mekkora?
(#) reddot válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Mérni nem volt időm, amint megláttam a csíkokat és meghallottam a sercegő hangot azon voltam, hogy kikapcsoljam a TV-t. Még mielőtt a maradék alkatrész is tönkre menne.
(#) karaszbandi válasza reddot hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Na akkor kb sortrafó cserének nézel elébe.
(#) reddot válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Bocs, nem írtam de már kicseréltem!
(#) keoma76 válasza keoma76 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Sziasztok.... Enyém problémára még nem tudtok megoldást..?
Lehet, hogy nekem is kondi problémáim lennének még, vagy télleg essek neki az STK-k nak? Köszönöm
(#) Papp Ferike válasza reddot hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Egy fotó jó lenne róla. Sokat segítene.
(#) Papp Ferike válasza reddot hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Milyen cső van benne?
(#) karaszbandi válasza reddot hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Akkor még akár eltérítő hiba is lehet.
Következő: »»   535 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem