Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
The capacitance may vary depending on design . Ezt írja a a datasheetben az első rajzhoz a TI.com. Akkor ez most mekkora kell, hogy legyen, mármint a kondi kapacitása? :O
Na, mindegy, nekem már nem megy a tervezés. Valaki esetleg összedobná gyors a rajzot az alapkapcsoláshoz, vagy legalább linkelne hozza?
Ez alap kapcsolás kicsit javítva. Én ilyet terveztem magamnak és tökéletesen megfelelt.
Eagle-val nyitható meg. Az csak annyit tesz, hogy a kapacitás a tervezéstől függ.
Ja, ertem. Ha hazaerek, megnezem, most sulibol vagyok...
Én így építettem meg.
Az IC-nek kell egy külön segédpanel, könnyen meg lehet rajzolni. Bővebben: Link Ennek a mintájára, az SSOP pad elkészítéséhez az adatlapon találsz infót, a DIP mérete pedig adott a rajzban.
Milyen alkatrész az a MMICC7 ? :O Meg az R1 R2 ?
Az egy 100uH tekercs.
R1, R2 az 22ohm.
És azt én is megtekerhetem ugye? Amúgy mi az a dióda vagy micsoda, ami még felette van? :O
Fölösleges...pár forintért lehet kapni.
A dióda 1n4001-es, funkciója csak annyi, hogy ha netán véletlenül fordítva dugnád be az USB-t ne nyírja ki a polaritásváltozás a PCM-et.
Tényleg lehet kapni, most jártam épp utána.
A rajzod meg nem jó, furatméretek miatt, ezért tervezek egy másikat magamnak..
Lehet kapni 0,6-os fúrószárat.
De nyugodtan tervezd át a saját igényeid szerint.
Elkészült a rajzom ez és az adatlapja alapján a PCM2902-hez. Átnézi valaki , hogy jó lesz-e? Bővebben: Link Az értékek amik a kondiknál vannak igaz nincsenek kijelölve a rajzon, de az adatlapon írja. Remélem jó lesz ! :- )
Szia!
A kvarc két kondija nincs kapcsolatban a GND-vel, és az 1MOhm-os ellenállás miatt nem tudnád beültetni az ic-t (vagy az ic miatt az ellenállást). Az ic kimeneteinél az átkötésekhez használhatnál 0Ohm-os SMD ellenállást (persze csak ha van otthon, ha nincs marad a forrpontos vezetékes átkötés) A Vbus és a GND közé tegyél be legalább egy 100nF-os szűrőkondit (biztos ami biztos ) Arra mindig figyelj, hogy a GND eljusson minden területre ahol szükséges (szövegek, alkatrészek ne vágják el az utat. Tetszik a Janikukacos logó . Csatoltam az én verziómat, ez is az adatlapi kapcsolás alapján készült. Üdv!
Uhh, ezt de mennyire megköszönöm, hogy elküldted ! Esetleg annyit megtennél-e a rajzodon, hogy USB izét egy 4 forrpontra cseréled, mert kábelt fogok belekapcsolni, hogy a kondikat , az összes elkót, és 33pF-ot furatosra teszed ( van itthon 100nF smd-be, azt nem kell, az elkók meg mind 2,5-sek) , aztán elmagyarázod, mi az a sok forrpont a rajzon.. és mik azok a kék forrpontok. Ennyi kéne csak, ha az időd engedi.. Én tanulok mint a pocok, és ma este megcsinálnám még ezt, ha elkészítenéd, a kívánságom szerint ! Üdv
Ja, és még annyi, neked ugye működött a kapcsolás? A logot PCrolandtól kaptam, rendes srác, ajándékba lerajzolta, mert segítettem neki. :- )
Most nem nagyon van rá időm, lassan indulnom kell majd dolgozni. Majd ha ráérek (és el nem felejtem ) áttervezem.
A sok forrpontok három darab nyomógomb (hangerő + / - / némítás), a kék pontok meg a jack csatlakozó lábainak van. (Nem tudom, hogy miért kéknek mutatja, ezt a tervet régebbi verzióval csináltam). Attól eltekintve, hogy a jack csatlakozónál felcseréltem a két kivezetést (a csatolt nyákterven már javítva van) tökéletesen működik az áramkör. Folyamatos használatban van.
Na, akkor semmit ne javíts, majd én megpróbálom, remélem jó is lesz, és meg is fogom építeni ! Köszi a felvilágosításodat !
Üdv ! Esetleg annyit, hogy melyik kapcsolás alapján van?
Nincs mit, sok sikert az építéshez!
(Az adatlapi kapcsolás alapján csináltam (Figure 38. Bus-Powered Configuration), csak lespóroltam róla a bemenetet) Üdv!
Aha, értem. De ha lespóroltad, akkor hova kell a bemenetet kötni? :O
Jó,akkor nem is kell bemenet, jó lesz ez így is, úgy is csak tesztbe építem.
Átnézi-e valaki, hogy jó lett-e ahogy átterveztem ? Már csak az ellenállások, kondik értékét kéne tudnom, de majd...
Felrakom frecsko-nak a rajzot, hogy ő is át tudja nézni..
Tényleg zsír a logó :yes:
A képen bekarikáztam valamit...az milyen vezetősáv akarna lenni? GND-hez kapcsolódik? Amúgy jól néz ki.
Kicsit furcsa nekem ez a sprint lay...
Na akkor Janikám.....kész van már?
Nincs, már a nyomtatást várja, és aztán kész lesz ! Holnap fotozok, stb. Bár sok lesz holnapra a tanulnivaló.
Égjen a kezed alatt a munka, és a tudás az agyadba
Na majd holnap este felnézek lesz e kép Szia.
[OFF] A mesterfilmet elkészítettem, holnap 8kor kelek, és elkészítem a panelt, 10kor templomba megyek, utána az IC-t beforrasztom, aztán eszek, pihizek, és tanulok egészen 6ig , tehát 4 óra tanulás minimum..
Üdv !
Elrontottam a panelt, egyszerűen nem akarta előhívni, aztán a maratásnál gond lett. Majd ha időm lesz, lecsiszolom, p20 rá, és elkészítem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |