Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az optocsatoló nem a szekunder oldal"futását" nézi és rövzárat ad a másik oldalra! Ha ezt tenné, akkor egy relé is elég lenne.
Ő szabályoz, tehát csak ne zárogasd rövidre!
Rossz a logikád, mert az "akkor úgy látná a táp, hogy minden rendben... " gondolatod folyománya komoly gondokat generálna.
Ok, bár nem egy életre gondoltam összezárni, csak egy röpke mérésre. De tény, megszaladhat tőle a táp. Jogos.
Viszont a CN17F-1 optocsatoló olyan egzotikus típus, hogy még adatlapot se találtam kugliban róla. Ellenben CNY17F-1 -et meg kapni is lehet a HQban. Ja, meg olvastam valahol, hogy valakinek azon szahart be a táp, hogy a táptrafó melletti beforrasztható 2A bizti egyike elszállt. Azt hiszem ma ezzel kezdem az ellenőrzést Nomeg a maradék ellenállások ellenőrzésével a primer oldalon, meg az optót meghajtó LM358-al, hogy az "elkezd-e" tápot kapni valamiként, vagy a szekunder oldal télleg tökre halott-e csontra.
Milyen típusjelzés van az optocsatolóra írva? Javításnál elsősorban a beépített alkatrész típusjelzésére kell támaszkodni és nem a rajzon feltüntetett megnevezésre.
Ugye ezt olvastad??
Igen, azt olvastam.
Ha a rajz nem jó alap, akkor megint csak holnap nézhetek cserealkatrészt, mert a készülék otthon van, a bolt meg a munkahelyem meg 15km-re onnan.
Jó lesz a CNY17 is, oda nem kell speckó alkatrész.
sziasztok
Van egy Samsung cw29m064vrxxec tipusú tv-m. egyik naprol a másikra a kép elkezdet billegni,szemböl nézve jobb oldalra,a menüjében van olyan amivel lehet képbillenést állítani de az nincs állitgatva,ha bekapcsolom kb 15 perc után kezdi el és kb félpercenként elbillen a kép pár másodpercre.Nincs kép torzulás meg semmi hasonlo,mintha megbillenteném az egész tv-t! Tudna nekem segíteni valaki hogy melyik alkatrész a hibás?
Szerintem a hokedli lába alá tegyél valamit, hogy ne billegjen.
A geometriánál lesz valami kirohadt kondiláb.
Holnap hozom haza a tv-t a nyaralóból és írok ha jutottam valamire.
Üdvözletem!
A hiba felderítését megkezdtem, az általad említett 13 lábú IC körül ellenőriztem a tranyókat, amik jónak bizonyultak, találtam 2db grillezett diódát is amik szintén jók, amik az ic körül voltak elkók és találtam itthon újat azokat cseréltem. Ezután próba, de semmi a hiba még mindig ugyanaz, most a nagyfesz kondikat veszem gorcső alá illetve cserélem, mert a sortranyó felett lévő C454, C455 ből az egyik borítása olyan mintha forrasztó lámpával melegítették volna, de semmi elszíneződés, csak olyan mintha lúdbörzene . Eddig jutottam, még referálok a mikéntekről. További szép estét! Tiszteletem
Sziasztok.
Volna egy kérdésem egy Samsung ck5312z tv-vel kapcsolatban. hiba a következő: Sortranzisztor zárlatos lett ezért cseréltem, majd bekapcsolva elindult a sorvég, de mint utóbb kiderültd csak egy pillanatra. Mivel 10mp után sem produkált semmit ígyhát kikapcsoltam és méregettem tovább a sortrafó környékén. Ja azt el kell mondjam hogy egy éve kapott új sortrafót. Kíváncsiságból megmértem a táp szekunder oldalán a feszültséget. Készenlétben Minden feszültség nagyságrendekkel magasabb volt a szervíz manuálban leírtakhoz képest. A kapcsolási rajzon szereplő 125V helyett 145voltot mértem, ami bekapcsolás után rohamosan elkezdett csökkenni mindaddig míg a táp cirippelve le nem állt. Tranyót kiforrasztva és megmérve jónak bizonyult. Ezután leterheltem 60W-os izzóval éa a táp tartotta a 135V-os szintet. Ezután ismét méregetés a sortrafó környékén mivel mostmár biztos hogy ott rángatja valami le a feszültséget, de minden okénak bizonyult. Lehet hogy a sortrafó lett zárlatos a magasabb táp miatt?
Szia!
Gondolom a primer oldali kiselkók cseréjén túl vagy.
Még azokkal nem bajlódtam.
Csak azt nem értem hogy izzóval terhelve mondhatni elég jól tartotta a feszt, sortranyót visszarakva meg szép lassan leesik. A pláne az hogy a képcsövön nem hallom hogy beindult volna a sortrafó de mégis a 25V-os segédtáp megvan.
Szerintem előbb szedd rendbe a tápot és utána lépj tovább, a meglepetések elkerülése végett. a 135V még mindig sok a 125V-hoz képest.
Honap majd átondizom a táp primer részét is.
Egyébként sikerült a kenstar tvt megcsinálni, pont ma raktam össze, igaz másfél hetet kelett várni a sorkimenő trafóra.
Sziasztok!
Szeretnék megvenni egy HITACHI CL36WF810AN-300 tipusú TV-t ,de azt mondja a tulaj, hogy van amikor bekapcsol, van amikor nem. Van, hogy megy egy hétig hiba nélkül, aztán megmakacsolja magát és egy pár napig nem hajlandó működni. Tud valaki segíteni? Köszönöm előre is.
Már találkoztam ilyesmi hibával.
Ott egy kis kapacitású elkó adta meg magát a táp primer részében.
Sziasztok segítséget kérnék van egy europhon ctv 1439 tvém készenléti van bekapcsoláskor led villog a relé kibe kapcsol mi lehet vele kérlek segítsetek
sziasztok!
kaptam egy CINEX tft 83621 lcd tv-t és táp panel hiányzik belölle.hol tudnék hozzá venni komplett táp panelt?Segitségeteket előre is köszönöm.
Szia! Szerinted érdemes megvenni? Állítólag amikor működik, tökéletes a kép, hang. PC bemeneti csati is van rajta.
Sziasztok. Egy ismerősömnek van egy Grunding tvr5510 tipusú TV-je és kéri a TV és a VCR kódot, de sajnos nem tudják. Próbáltam utánézni a feloldásának de nem jutottam semmire. Kérem segitsen valaki.
Nem egészen értem a kérdésed. Addig nem lehet vele semmit csinálni míg kéri a kódokat.
De mikor kéri a kódokat? Szervízkódok kellenek a tévéhez, vagy milyen kódok?
Hali! Megvan a távja a készüléknek? Véletlenül nem gyerek zárban van?
Hello.
A tápot átkondiztam de maradt a hiba. De találtam a primer oldalon egy trimmert amivel sikerült lejjebb vennem a kimenő feszt 125V-ra. De a hiba ugyanúgy megmaradt. A bekapcsolás után 2mp alatt a tápot lerántja 125V-ról 90V alá, pedig a sor tranzisztor új, nem zárlatos. Viszont ezalatt a két másodperc alatt a tranzisztor nagyon felmelegszik. Nem lehet hogy a trafó lett menetzárlatos? (pedig azis egy éves) Találtam egy 1U250V-os elkót a horizontális eltérítő áramkörben aminek a kapacitása 300n körüli volt kicseréltem de semmi nem változott. Pedig abban bíztam hogy ez okozza a hibát. A sorkimenő környékén átnéztem minden ellenállást és diódát.
Szia.
Nem akarlak rábeszélni semmire. Én csak egy tippet adtam hogy mi lehet a baja, de ezt ne vedd tutira. A döntés rajtad áll.
Igen, egyre biztosabb, hogy a trafó lesz a zárlatos. Milyen márkájú lett beletéve?
Tettem fel egy képet róla.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |