Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Impulzusszámláló
Témaindító: Satterhand, idő: Nov 23, 2006
Témakörök:
sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy nem tudtok egy ollan kapcsolást ami valamilyen bejövő inpulzus (PL: induktív érzékelőből) számolja és a megfelelő db-nál amit megadok neki akkor kapcsol egy relét! Előre is köszike!
Téma címét javítottam!
Nem "inpulzusszámláló", hanem "Impulzusszámláló"!
köszike már énis felfigyeltem rá!
Sziasztok!
Sikerült szereznem nagy nehezen egy kübler gyári impulzusszámlálót ponton pénzért! Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Helló,
Nekem szükség lenne egy impulzus számláló áramkörre ami ha kap 2 impulzust akkor, utat engedélyez 12Vnak. És bontja 12V útját ha egy másik ponton kap szintén 12Vot Sziasztok ! Keresek egy olyan 7 szegmenses kijelzőjű számláló áramkört amelyik PIC vagy AVR - en alapul és ami a legfontosabb, hogy áramkimaradás után a számolás ugyanonnan folytatódjon ahol abbamaradt és nem nulláról , sajnos a neten szinte csak olyan áramköröket találtam ahol nullárol indul mindíg illetve találtam olyan kapcsolást amin belehetet állítani , hogy bizonyos érték elérése esetén a számláló kapcsoljon egy relét és ezt az értéket elmenti a PIC de maga a számolás mindíg 0 ról indul ekkor is és nem az utolsó mért értékröl. Kérem segítsetek.
Ha kiegészítenéd egy backup akkuval a számlálót...?
Üdv.
- a PIC-et úgy kell konfigolni, hogy okozzon IT-t feszültségcsökkenés esetén - célszerű 3.3V-on is működő kontrollert választani, így ha pl. 4.5V-nál IT-t kapsz, akkor még van időd a 3.3V-ra eső idő alatt elmenteni FLASH-be vagy EEPROM-ba - a kondi értékét úgy kell megválasztani, hogy a 4.5-ről 3.3 V-ra történő leeső idő biztosan elég legyen arra, hogy a PIC ez alatt el tudja menteni a szükséges dolgokat - némely PLC-knél is így oldják meg a NON VOLATILE tárat, fesz. esés esetén kimenti a nem felejtő változókat FLASH-be Imi.
Próbáltam már de így nem működött jól az áramkör , és ugyanúgy 0 ról indult bekapcsolás után.
Szia sajnos én még csak nagyon alap fokon űzöm a PIC és AVR programozást , ha van hozzá leírás akkor fel tudom programozni de ennél nem többet ,és ha jól értelmezem amit írtál akkor a meglévő progiba is bele kellene nyúlni ,hogy elmentse az adatokat ami nekem sajnos nem megy.......egyébként a következő áramkört építettem meg aminek megvan a forráskódja is ha jól emlékszem...............és a fenti linken érhető el :Bővebben: Link
Üdv mindenkinek!
Tud valaki egy olyan egyszerű számlálót, ami egy általam beállított impulzus mennyiség után meghajt egy 12V-os relét. Kb 160 impulzusonként kéne 1mp-re meghajtania a relét, aztán kezdje előről az egészet újra és újra. Az lenne az ideális, ha kb. 100-200 között lehetne állítani pl: egy potival. Az impulzus is 12V DC. Nem kell rá kijelző se meg semmi más, csak lehessen állítani, hogy mennyi imp. után adjon jelet. Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv.
Sziasztok! Én meg közös Katódos nagy kijelzővel szeretnék készíteni számlálót és 12Vról táplálni a 7szegm. kijelzőket. Tudtok valamit az ULN2901A meghajtó IC-ről? Ezek a nagy kijelzők mint rájöttem kb. 8V-nál "gyujtanak" be cd 4543 vezérelné...
Kösz előre is .
Sziasztok
Tudnátok ajánlani egy számlálót, ami nem PIC-es és AVR-es, és 4 helyértékig tud számolni?
ICM7217 a te számlálód, ***
* Mellőzd itt az ilyesmit, légyszíves köszi !
Te kérdezted, húsz éve építek be ilyeneket (is) mind kerámiatokos és egy sem ment tönkre.
Üdv!
Egy olyan egyszerű számlálóra lenne szükségem, ami egy általam beállított impulzus mennyiség után meghajt egy relét. Mondjuk 50 impulzusonként 1mp-re meghúzza a relét, aztán kezdje előröl az egészet újra és újra. Az lenne az ideális, ha kb. 10-500 között lehetne állítani impulzusokat pl: egy potival. Az impulzus is 5V DC. Nem kell rá kijelző, csak lehessen állítani, hogy mennyi imp. után adjon jelet. Ebben kérném a segítségeteket.
Hello
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy kellene áttervezni a kapcsolási tervet vagy a nyák tervet hogy ennél a kapcsolasnal 7 segmenses kijelzö lenne és nagyon megköszöném ha valaki megtervezné nekem a nyáktervét!?
Sziasztok!
Építettem egy akkumlátor kapacitásmérőt proli007 cikkéből immár sokadszor és most egy 5 digites CD4026-al készült számlálólánccal láttam el. A kapcsolásból adódóan negatív oldali stabilizátor ad neki tápfeszt. A gondom az, hogy van impulzus a számláló bemenetén de maga a szerkezet nem számol. Ha viszont a kezemmel hozzáérek a bemenethez vadul számol. Az eddig bevált módon optocsatolót tettem a kapacitásmérő impulzus kimenetére, ami a vevő oldalon a pozitív feszültséget adja a számláló bemenetére. Eddig ez pic-es számlálóval és ICM 7225 számlálóval működött is. Csak ezzel nem. Mi lehet a hiba oka?
Ez a kapcsolás hétszegmenses kijelzővel készült, és ha a pcblay feliratra katintasz ott a nyákterv ...
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
Ezt így nehéz értelmezni,az hogy kézre reagál nagyjából azt jelentheti, kifelejtettél egy ellenállást, ami a bemenetet fix szintre állítja ( opto munkaellenállás). Valamint a tápfeszültség, és a földek viszonya is problémás lehet.
Hello!
A mellékelt rajz szerint kötöttem össze a két kapcsolás mind tápfesz és föld valamint az opto és impulzusnak megfelelően. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
A CLK bemenet meg a föld közé kellene egy ellenállás.(10-100k )
Valamint a led része sem annyira tetszik, lehet a test felé egy soros ellenállással jobban járnál.Így egy leddel párhuzamosan az opto vagy világít vagy nem.
Hello! Így van, ahogy Proba írja. Vedd ki, a D4 piros Led-et az áramkörből, és a gond meg van oldva. De arra felhívnám a figyelmedet, hogy az eredeti számláló, 5 digites. Vagy is egy-egy impulzus, 0.01Ah. Két digittel, csak 1Ah-ig tudsz számolni. Vagy több digit kell, vagy 10-es előosztó(k), olyan számban, ameddig mérni szeretnél.
Köszönöm az észrevételeket, a D4 ledet eredetileg sem kötöttem be -igaz nem is írtam- mivel párhuzamosan nem kötünk diódát ha jól emlékszem. Nem kell előosztó mivel a számlálóláncot 5 digitesre készítettem bár a rajz csak 2 digites, mivel az írta a készítője, hogy bármennyi digitet meg lehet vele oldani, igaza is volt, működik.
Az ellenállást meg beteszem a test felé. A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2016
Sziasztok! Kellene nekem egy szamlalo aramkor ami 5-30 impulzus utan jelez. A kuszob egy analog potmeterrel kb linearisan legyen allithato akar szamlalas kozben is. (Kavefozes automatizalasahoz kell, az impulzusokat egy atfolyasmero adja. PIC-et emiatt nem szeretnek programozni.)
Van otletetek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |