Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Köszönöm a sok segítséget . végre beindult (már nem tudtam mit kipróbálni : újraégettem benne a picet ,és láss csodát most már éget is ! Ha lenne még táncolós smile most betennék vagy kettőt .
Ilyen már velem is történt párszor az SMD-s klónommal. Nem tudom mi okozza, talán a gomb helytelen megnyomása...
Nekem ilyenkor első alkalommal még próbálja letölteni a firmwaret, de nem lesz sikeres, utána már csak másik programozóval tudom feléleszteni. Milyen jó is ilyenkor a régi!
Szia!Zöld led világit. Az 5V eljut a pic vdd lábáig.Viszont 10 lábon már 4,7V ot mérek, 14 esen pedig 1 V körül.Több kábellel is néztem és több porton is de ugyanaz.
Nem indul a pic oszcillátora, nem indul a program. Jó konfigurációs értékeket programoztál be? A hex állományban megadottakat kellene beprogramozni. Jó frekvenciájú a quartz (20.000MHz)? Jó a quartz? A két kondenzátor 22pF -os kerámia kondenzátor? Nincs forrasztási hiba a környéken? A pic táplábaihoz be van forrasztva a 100nF kerámia kondenzátor? A MCLR lábat 10k -val fel kellene húzni a pic Vdd tápjára. Ez az ellenállás nincs a gyári terven sem, beépíteni mégis érdemes, mert a pic a zavaroktól beléphet programozási módba.
Üdv!
Ehhez kérhetnék egy méret heLYes NYÁK-ot hogy csak nyomtatom és kész mert ez valahogy tÚl nagy nekem ?:O Bővebben: Link Tényleg sok sörbe fog ez kerülni! Frankye
Sok sörbe fog ez kerülni neked...
Kössziiii majd ha HE találkozón meg hívlak
Elkészült a legújabb klónom
Szerintem úgy kellet volna hogy a ledeknek meg a gomb ha van kifelé nézzenek egyébként ötletes gratula hozzá
Ez nagyon jó lett! 2 in 1.
Hát igen . Amikor égetek mindig keresgélem a "pices" dobozt . ez innentől már a múlté
Ezt a cuccost kifejezetten csak égetésre szántam , így szerintem nincs jelentősége a gomb és a ledek hollétének .
És így a panel rögzítése is egyszerűbb lett a mérete miatt pont megszorul a helyén .Ja és a "tetőt" egy vékony plexi lap zárja le , hogy a picek ne keveredjenek be szállításkor a panelok közé .
A program fejlesztésre , próbákra ezt használom. Ezen látszanak a ledek és kéznél van a nyomógomb is
A panel az én tervezésem a pickit2 ami rákerült pedig szilva féle klón
Szia!
A led -ek és a nyomógomb egyszerűen átfordítható a foglalatok oldalára... A pic kiválasztásához ki kell nyitni a dobozt, akkor a foglalatok is mehettek volna belülre. Egy valamit nem értek: Ha már van egy jól működő 5V -os klónod, akkor miért kell még egy korlátozott képességű. A továbblépést a programozható típusok kiterjesztése, a nem csak 5V -os klón jelentette volna: a Watt féle vagy a furatszerelt...
Sziasztok! PK2 klónt szeretnék építeni. Szerintem a watt féle lenne a legjobb, azzal csak annyi a gondom, hogy a Circuit Maker-ös terven nem lehet tudni, hogy melyik felirat-melyik alkatrészhez tartozik. Valaki nem tervezte át .lay-esre? Ha nem, akkor javasolnátok valami olyat, amihez rendes terv van?
Tessék ez neked való Bővebben: Link
De most tényleg, akkor melyik a jobb? Ha építek pickit 2 klónt vagy veszek pl. a chipcad-ba 2-est? Mert szerintem nem sok különbség van a kettö ára között, Csak nem tudom tudásba van e? Mert ha már csinálok klónt akkor EEPROM kell bele nekem meg a 3,3 V-os működés is kell.
Az ok egyszerű : csináltam egy fejlesztőpanelt a szilva féle klónnal ami bevált . Aztán csinálta megy újabbat ami nem sikerül olyan jól ,és szétvágtam kimentettem belőle az égetőt . Ebből készült ez a cuccos egyébként van egy gyári pickit2-m is de nem használom csak "vésztartalék"
A klón kijön 3-4000Ft-ból. A klón 7600Ft. Viszont egy normális klón sincs. A szilva féle csak 5V-osokat tud. Szerintem EEPROM-ra nincs szükséged. PC nélkül akarsz programozni? A Watt féle jó lenne, de a Circuit Maker. Lehet megveszem az eredetit. Az eredeti a legjobb A watt féle mindent tud, kivéve EEPROM, amire nincs szükség. A szilva féle pedig sokat nem tud.
Idézet: „A szilva féle pedig sokat nem tud.” Ez relatív. Ha nem muszáj 3 voltos PIC-eket programozni, akkor tökéletes. Nekem is az van és semmi bajom sincs vele, csak annyi gondom volt vele, hogy az elején nehezen akart indulni, valamiért döglődtek a FET-ek.
Nekem nincs szükségem rá, szóval lehet, hogy megépítem vagy megépíttetem.
Idézet: „annyi a gondom, hogy a Circuit Maker-ös terven nem lehet tudni, hogy melyik felirat-melyik alkatrészhez tartozik.” A terven minden alkatrész értéke rajta van, egyenként meg lehet nézni a tervezőben... |
Bejelentkezés
Hirdetés |