Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor okés. Nekem mind a 2 teknősöm eltűnt, a halam meg megheglett. Azóta nem nagyon állatozok..
![]()
Mert ott jóval olcsóbb.
![]() ![]()
Elhatároztam, hogy a maradék papritámból főzök tabasco szószt. A recept levadászása után nekiálltam főzni. Most kapar a torkom és erősen könnyezek, pedig a fedőt csak a fénykép idejére vettem le. Talán jó lesz...
![]()
Kíváncsiságból, megnyaltam a fakanalat. Mintha a pákámat nyaltam volna meg. Ez fááááj!!
Ránézni is rossz !
![]() ![]()
Nem fog, nyugi. Viszont már most tervezgetem, hogy kéne főzni egy bográcsos, jó csípős körömpörit és hozzá friss kenyeret törni... :finom:
Jó étvágyat ! Én meg még diétázok holnap is erősen, a doki néni ajánlatára.
![]() Idézet: „Viszont már most tervezgetem, hogy kéne főzni egy bográcsos, jó csípős körömpörit és hozzá friss kenyeret törni...” Köbzolinál, legalább lenne indok a látogatásra ![]()
A Met*ro-ban lehet kilós csomagolású fagyasztott fűszervajas csigát venni. Csak beteszed a sütőbe és mintha cserépben sülne megsül a házában, utána fogpiszkálóval kell kivadászni. Nagyon finom szerintem pirítóssal, jó fokhagymás. Ezt legalább nem élve kell kiszippantani a házából mint az osztrigát
![]()
Sok sikert hozzá, elég gyilkosnak tűnik
![]()
... és kész! A kezemre folyt töltögetés közben és most azt is marja.
![]() ![]() ![]()
Ez most milyen állagú?
Folyékonynak néz ki, tehát nem por.. Hogy lett a paprikából folyékony "EE"? (Erős Eszencia) ![]()
Bővebben: Link
Olyan híg szósz állagú lett. Az eredetit 3 évig hagyják fermentálódni a tölgyfa hordóban. Nálam nem fog ennyi ideig elállni és fa hordóm sincs... :finom:
Áhá, hogy főzet! Így már értem.. Annyira elszoktam a HE től már, főleg az írástól
![]() ![]()
Nekiálltam már anno farigcsálni, de mindig fogpiszkáló lett belőle. Ki érti ezt...?
![]()
Persze, a recept, hogy üveges lávát gyárts.. Az kéne még!
![]()
Ezt egyék meg a Franciák. Én maradok a pörköltnél.
![]()
Hogy Zoli3vagy méter3 az mindegy?
![]()
Az én változatom:
Összevágtam a papritát apróbbra és lesóztam az edénybe. 1...1 1/2 óra állás után tettem bele 1dl 10%-os ecetet, egy mokkáskanál cukrot és 2 kis gerezd fokhagymát. Nagyon lassú tűzön 2 órát főztem és közben utána öntögettem egy kis vizet, hogy ne égjen le. Mindvégig rövid lével pároltam, ezért is a teflonos edény. Amikor már barnás lett a leve és teljesen szétfőtt, ízesítettem egy evőkanálnyi Teriyaki szósszal. Hagytam kihűlni és ezután leturmixoltam nagyon pépesre. Egy finom lyukú tésztaszűrőn átpasszíroztam és még ízesítettem- hígítottam fél deci ecettel. Ja, kb. 2 kétmaroknyi naga jolokia és egyéb típusú erőspapritából készült.
Papírkutyulit ne engedd be a konyhába addig, mert szegényt sajnálom, ha belélegzi !
![]() ![]()
Kezdek kigyógyulni a hasmenésemből, de úgy néz ki, vissza fogok esni..
![]()
Ez garantáltan elmulaszt minden hasmenést.
A teriyaki szószt kihagyhatod. Az autentikus recept csak sót és ecetet ír.
Hát van benne párezer RGB-led az biztos
![]()
Egy kis adalék:Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |