Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor okés. Nekem mind a 2 teknősöm eltűnt, a halam meg megheglett. Azóta nem nagyon állatozok..
Mert ott jóval olcsóbb. No meg ha már úgyis ott járok, akkor miért ne? Ha már ennyire a gasztronómiánál tartunk: Az angolok pl. nagyon keveset fűszereznek, ettől nekünk elég "száraznak" tűnnek az ételeik. Viszont nagyon jól keverik az édes és savanyú ízeket egy ételben. Az olasz pizza szintén "ehetetlen" számunkra (vagy csak rossz vendéglőt fogott ki az ember). A beduinok (Afrika) nagyon finom dolgokkal tudnak szolgálni, csak ne kérdez meg, hogy mi. Tudod: Akkó Cííke.
Elhatároztam, hogy a maradék papritámból főzök tabasco szószt. A recept levadászása után nekiálltam főzni. Most kapar a torkom és erősen könnyezek, pedig a fedőt csak a fénykép idejére vettem le. Talán jó lesz...
Kíváncsiságból, megnyaltam a fakanalat. Mintha a pákámat nyaltam volna meg. Ez fááááj!!
Ránézni is rossz ! Én nem hiszem hogy ennék belőle , mert --> :vomit: Azért sok szerencsét, reméljük nem esik tőle bajod !
Nem fog, nyugi. Viszont már most tervezgetem, hogy kéne főzni egy bográcsos, jó csípős körömpörit és hozzá friss kenyeret törni... :finom:
Jó étvágyat ! Én meg még diétázok holnap is erősen, a doki néni ajánlatára.
Idézet: „Viszont már most tervezgetem, hogy kéne főzni egy bográcsos, jó csípős körömpörit és hozzá friss kenyeret törni...” Köbzolinál, legalább lenne indok a látogatásra
A Met*ro-ban lehet kilós csomagolású fagyasztott fűszervajas csigát venni. Csak beteszed a sütőbe és mintha cserépben sülne megsül a házában, utána fogpiszkálóval kell kivadászni. Nagyon finom szerintem pirítóssal, jó fokhagymás. Ezt legalább nem élve kell kiszippantani a házából mint az osztrigát Polipot is főztem már, az is finom. (A nyáron találkoztam is eggyel az adrián, elbújt előlem egy kő alá, onnan nem tudtam kiszedni, mert csak szabad tüdővel merültem le.)
Sok sikert hozzá, elég gyilkosnak tűnik
... és kész! A kezemre folyt töltögetés közben és most azt is marja. Azért belenyalintottam a szószba: Nem kicsit erős! A kedvesem már most krákog. Mi lesz ha teszek egy kiskanállal a pöribe...?
Ez most milyen állagú?
Folyékonynak néz ki, tehát nem por.. Hogy lett a paprikából folyékony "EE"? (Erős Eszencia)
Bővebben: Link
Olyan híg szósz állagú lett. Az eredetit 3 évig hagyják fermentálódni a tölgyfa hordóban. Nálam nem fog ennyi ideig elállni és fa hordóm sincs... :finom:
Áhá, hogy főzet! Így már értem.. Annyira elszoktam a HE től már, főleg az írástól Farigcsálj bicskával egy tölgyfa hordót
Nekiálltam már anno farigcsálni, de mindig fogpiszkáló lett belőle. Ki érti ezt...?
Persze, a recept, hogy üveges lávát gyárts.. Az kéne még!
Ezt egyék meg a Franciák. Én maradok a pörköltnél.
Hogy Zoli3vagy méter3 az mindegy?
Akkor ez egy smile[sup]3[sub]
Az én változatom:
Összevágtam a papritát apróbbra és lesóztam az edénybe. 1...1 1/2 óra állás után tettem bele 1dl 10%-os ecetet, egy mokkáskanál cukrot és 2 kis gerezd fokhagymát. Nagyon lassú tűzön 2 órát főztem és közben utána öntögettem egy kis vizet, hogy ne égjen le. Mindvégig rövid lével pároltam, ezért is a teflonos edény. Amikor már barnás lett a leve és teljesen szétfőtt, ízesítettem egy evőkanálnyi Teriyaki szósszal. Hagytam kihűlni és ezután leturmixoltam nagyon pépesre. Egy finom lyukú tésztaszűrőn átpasszíroztam és még ízesítettem- hígítottam fél deci ecettel. Ja, kb. 2 kétmaroknyi naga jolokia és egyéb típusú erőspapritából készült.
Papírkutyulit ne engedd be a konyhába addig, mert szegényt sajnálom, ha belélegzi ! Ez kész méreg amit főztök. Hogy hogy lehet megenni, azt csak akkor hiszem, ha látom...
Kezdek kigyógyulni a hasmenésemből, de úgy néz ki, vissza fogok esni..
Ez garantáltan elmulaszt minden hasmenést.
A teriyaki szószt kihagyhatod. Az autentikus recept csak sót és ecetet ír.
Hát van benne párezer RGB-led az biztos
Egy kis adalék:Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |