Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1719 / 3599
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Akkor okés. Nekem mind a 2 teknősöm eltűnt, a halam meg megheglett. Azóta nem nagyon állatozok..
(#) Action2K válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Mert ott jóval olcsóbb. No meg ha már úgyis ott járok, akkor miért ne? Ha már ennyire a gasztronómiánál tartunk: Az angolok pl. nagyon keveset fűszereznek, ettől nekünk elég "száraznak" tűnnek az ételeik. Viszont nagyon jól keverik az édes és savanyú ízeket egy ételben. Az olasz pizza szintén "ehetetlen" számunkra (vagy csak rossz vendéglőt fogott ki az ember). A beduinok (Afrika) nagyon finom dolgokkal tudnak szolgálni, csak ne kérdez meg, hogy mi. Tudod: Akkó Cííke.
(#) vicsys hozzászólása Okt 14, 2011 /

Elhatároztam, hogy a maradék papritámból főzök tabasco szószt. A recept levadászása után nekiálltam főzni. Most kapar a torkom és erősen könnyezek, pedig a fedőt csak a fénykép idejére vettem le. Talán jó lesz...

DSCN0002.JPG

(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Kíváncsiságból, megnyaltam a fakanalat. Mintha a pákámat nyaltam volna meg. Ez fááááj!!
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Ránézni is rossz ! Én nem hiszem hogy ennék belőle , mert --> :vomit: Azért sok szerencsét, reméljük nem esik tőle bajod !
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Nem fog, nyugi. Viszont már most tervezgetem, hogy kéne főzni egy bográcsos, jó csípős körömpörit és hozzá friss kenyeret törni... :finom:
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Jó étvágyat ! Én meg még diétázok holnap is erősen, a doki néni ajánlatára.
(#) Gafly válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Idézet:
„Viszont már most tervezgetem, hogy kéne főzni egy bográcsos, jó csípős körömpörit és hozzá friss kenyeret törni...”

Köbzolinál, legalább lenne indok a látogatásra
(#) sooty válasza Action2K hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

A Met*ro-ban lehet kilós csomagolású fagyasztott fűszervajas csigát venni. Csak beteszed a sütőbe és mintha cserépben sülne megsül a házában, utána fogpiszkálóval kell kivadászni. Nagyon finom szerintem pirítóssal, jó fokhagymás. Ezt legalább nem élve kell kiszippantani a házából mint az osztrigát Polipot is főztem már, az is finom. (A nyáron találkoztam is eggyel az adrián, elbújt előlem egy kő alá, onnan nem tudtam kiszedni, mert csak szabad tüdővel merültem le.)
(#) Rober_4 válasza sooty hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Ez a foghagyma, egy kicsit durva
(#) moderboy válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Sok sikert hozzá, elég gyilkosnak tűnik
(#) vicsys válasza moderboy hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

... és kész! A kezemre folyt töltögetés közben és most azt is marja. Azért belenyalintottam a szószba: Nem kicsit erős! A kedvesem már most krákog. Mi lesz ha teszek egy kiskanállal a pöribe...?

DSCN0003.JPG

(#) zoly15 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Ez most milyen állagú?
Folyékonynak néz ki, tehát nem por.. Hogy lett a paprikából folyékony "EE"? (Erős Eszencia)
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Bővebben: Link
Olyan híg szósz állagú lett. Az eredetit 3 évig hagyják fermentálódni a tölgyfa hordóban. Nálam nem fog ennyi ideig elállni és fa hordóm sincs... :finom:
(#) zoly15 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Áhá, hogy főzet! Így már értem.. Annyira elszoktam a HE től már, főleg az írástól Farigcsálj bicskával egy tölgyfa hordót
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Nekiálltam már anno farigcsálni, de mindig fogpiszkáló lett belőle. Ki érti ezt...?
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Persze, a recept, hogy üveges lávát gyárts.. Az kéne még!
(#) zolika60 válasza sooty hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Ezt egyék meg a Franciák. Én maradok a pörköltnél.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Hogy Zoli3vagy méter3 az mindegy?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Akkor ez egy smile[sup]3[sub]

Az én változatom:
Összevágtam a papritát apróbbra és lesóztam az edénybe. 1...1 1/2 óra állás után tettem bele 1dl 10%-os ecetet, egy mokkáskanál cukrot és 2 kis gerezd fokhagymát. Nagyon lassú tűzön 2 órát főztem és közben utána öntögettem egy kis vizet, hogy ne égjen le. Mindvégig rövid lével pároltam, ezért is a teflonos edény. Amikor már barnás lett a leve és teljesen szétfőtt, ízesítettem egy evőkanálnyi Teriyaki szósszal. Hagytam kihűlni és ezután leturmixoltam nagyon pépesre. Egy finom lyukú tésztaszűrőn átpasszíroztam és még ízesítettem- hígítottam fél deci ecettel.
Ja, kb. 2 kétmaroknyi naga jolokia és egyéb típusú erőspapritából készült.

Papírkutyulit ne engedd be a konyhába addig, mert szegényt sajnálom, ha belélegzi ! Ez kész méreg amit főztök. Hogy hogy lehet megenni, azt csak akkor hiszem, ha látom...

Kezdek kigyógyulni a hasmenésemből, de úgy néz ki, vissza fogok esni..
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Ez garantáltan elmulaszt minden hasmenést.

A teriyaki szószt kihagyhatod. Az autentikus recept csak sót és ecetet ír.
(#) szamóca hozzászólása Okt 15, 2011 /

(#) sastas01 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Hát van benne párezer RGB-led az biztos
(#) moderboy válasza szamóca hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

e * bben is van bőven és kicsit nagyobb is QPA Mátrix

* Shift ?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Egy kis adalék:Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Hogy önfejűség, vagy sorsszerűség azt nem könnyen dönthetjük el.
Következő: »»   1719 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem