Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Nem kell semmilyen Bios Frissítésbe kezdened (még).
Próbáltad már a hálózati kártya saját illesztőjével felszórni, mert valószínű nem PNP eszköz. Ha nem tudod milyen illesztő kell neki, akkor javaslom az alaplap átnézését és felírni az összes IC típusszámát a az RJ45 -ös csatlakozó környékén (általában hangkártya mellett, a PCI csatolók hátulsó oldalán szokták elhelyezni), majd gurítani velük egyet a Kuglin, hogy meglegyen az illesztő.
_ampervadasz_ : a driver levan szedve (több darabis) de semmi a gyári oldalról is leszedtem.
Ktulu: igen onnan hiányzik az opció (bios). Az ic megvan a lapon RTL8100B körülötte semmi hibára utaló nyom. Akkor megpróbálom mégegyszer a biost frisssíteni ahogy írtad. szerk: megnéztem a lapot és alapból a JP3 1-2 re volt rakva.
BIOS frissitessel azert korultekintoen!
Teljesen hasznalhatatlanna teheted a lapot! Csatolom a readme-t az abit oldalarol. (mondjuk en mindig a UniFlash 1.40 -et hasznalom) Szerk.: Bootolaskor kiirja, (a listaban ahol a tobbi PCI eszkozt is felsorakoztatja fekete alapon feher irassal) hogy talalt halozati eszkozt?
Vista-ról Windows 7-re váltottam. Előzőleg a Vista-ról elmentettem a Mozilla Thunderbird levelező anyagát, innen: C:/-Users-Gábor-AppData-Roaming-Thunderbird-Profiles-371542default-Mail-Local Folders.
Most a Windows 7-en már nem találom ezt a Local Folders-t, hogy visszarakhassam a régi leveleimet. Most teljesen más a felállás. Tapasztaltatok hasonlót ?
Olvasd el a böngésződ címsorába, mi a weblap neve ahol most vagy? Amúgy lehet az usersben valahol az appdatában. Próbálj a win7 kerfesőjével a C-n hasonló fájhlt/mappát keresni
Ktulu ötlete nagyon jó amit a PCI eszköz listáról említett, csak igyekezz gyorsan egy Pause/Break gombot nyomni mert mikor ez jelenik meg egy Display Reset is érkezik (már mint ez előtt), ha lassan reagál a monitorod akkor pont nem fogod látni, csak a boot képernyőt.
Valószínűsíthető, hoyg nem fogod látni, és ennek az oka nem feltétlen a BIOS -ban keresendő. Előfordulhat, hogy az egyik lineáris feszültségszabályozó modul adta meg magát, vagy a tövében lakozó elkó így nem kap tápot a LAN csip meg minden más amit erre a tápkörre kötöttek.
Próbáltam a keresővel hasonló nevekre rákeresni, de ez a win7 már magyar nyelvű, a mappa-nevek is magyarítva vannak...
Viszont a Thunderbird megy rendesen, úgy hogy ezek a mappák valahol csak megvannak )
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb topic, de tudom, hogy ezt sok olyan aktív tag olvassa, akik otthon vannak a linux-ban. Szeretnék telepíteni Debian-t XP mellé. (Még soha nem telepítettem linux-ot, eddig csak live CD-ről használtam Ubuntut egyszer-kétszer.) Összeállítottam egy másik gépet, 80GB HDD-vel erre szeretnék egy XP-t rakni, és két linux disztribúciót. Ha jól olvastam utána, akkor a linux partíciónak hagyjak kb 13GB helyet + 2GB-ot a swap-nak. A kérdésem az lenne, hogy XP alatt látszódnak-e a linuxos partíciók? Úgy tudom, hogy linux alól látszódik az XP-s partíció, akkor is ha az NTFS-es, de akkor csak olvasni lehet róla, írni nem. Ez helytálló?
Ebben minden elektronika. Bizonyára az elektromosságra gondoltál
Megkerdezhetem minek a ket linux? Elotte csinald meg a particionalasokat valamilyen LiveCD-vel. Mennyi memoria van a gepedben? A win. is latja a linuxos particiokat (megfelelo progival) hogy irni is tudna ra ? na abban mar nem vagyok biztos (valszeg nem de majd utana nezek).
Teszek föl 1 képet ebbe minden bennevan.
A kondira énis gondoltam, az ic mellett 3db van.
Még annyi, hogy letöltöttem a Debian-t iso-ban csináltam belőle bott lemezt, de bootolás után a következő kép fogad. (A fényképen már pendrive-ról próbáltam meg bootolni, de ugyanaz mint lemez esetén)
Hibas az ISO fajlod. MD5-ot ellenorizted?
PC egy okos segedeszkoz ,rengeteg elektonika celu szasmito program ,simulacios program , meromuszer , komplex tesztelo program .Olcson megoldhato amator nivon a FREE programcsomagokkal.Persze ehez jo ha ertunk a PC-hez is .Minnel tobbet annal jobb.
Tehat mi koze van a ceruzanak az elektronikahoz ?
"Onboard Ethernet" kifejezés nincsen ott, így az kidöltnek tekinthető.
Az alaplapi órajelet nem piszkálgattad? A PCI CLK legyen 33Mhz, ezekre az eszközök nagyon háklisak tudnak lenni, ha ez külön nem állítható akkor meg az FSB -t vedd lejjebb, mert egy osztótag segítségével kapja az órajelet a PCI busz. Ha minden alapértelmezésen működik, akkor már elektromos probléma lesz a probléma kiváltója.
Elfeljtettem ellenőrizni, holnap meló után újból neki fogok esni. Pedig nem is olyan régen már szedtem le egyet, akkor nem feljtettem el ellenőrizni. Mondjuk az ezen a gépen bebootol, de a másik gépen, amire telepíteni akarom, azon nem. Ez 64 bites (ilyen a linux is) a másik gép 32-es.
Ezért töltöttem le a 32 bit-eset, de akkor lehet, hogy eltérő az MD5 és emiatt nem jó.
Biosreset volt többszöris meg ugye bioscsere. Alapon volt minden, csak 1-2 dolgot álítottam be reset után.
Feltünt még 1-2 hiba: a lapon van ilyen kis csipogó az se megy rendesen ill az integrált hang se az igazi, ha a zenébe nagyobb dinamika jön akkor olyan tompán szól mintha a kraft elfogyna. A pci meg az agp slot rendesen megy, de viszont (nemtudom h a lap hibája e vagy sem) beleteszek egy másik procit p4 2,8Ghz azzal sehogy se hajlandó menni a proci se melegszik hideg marad (más lapba megy a proc). A venti pörög de enyi (persze volt ittis bios reset).
Részben akkor itt lesz a probléma, akkor sürgősen lesd át a tápkört, mert ebből úgy hangzik mégis tápos lesz az alaplap.
A BIOS csak egy bizonyos processzor típus menyiséget tud lekezelni, ahhoz hogy az újabb generációs CPU -t kezelni tudja, az csak mikrokód frissítéssel érhető el. Ha ez a lehető legfrissebb példány akkor nincsen mit tenni. ( Nem ajánlatos béta verziót feltenni) A másik amiért nem fogadja el a CPU -d az azért is lehetséges mert az alaplapod legfeljebb 533Mhz FSB -jű CPU -t fogad, te meg éppen egy 800Mhz -est préseltél be így kicsit nehezen fog beindulni. A CPU típusát, továbbá az alaplapod és a használt BIOS típusát és számát leírod, akkor megmondom(-juk), hogy használható e (az is lehet hogy igen), mert még az sem kizárt, hogy a tápban nincsen elég kraft, esetleg olyan régi, hogy egy újra kondizás is ráférne és az alaplapra is, mert ez a modell tudja, hogyan kell pazarolni az energiát.
Azt gondoltam, hogy a 800as fsb-t nemfogja vinni hanem leveszi a lap maximális fsbhez.
Ami most van benne proci Intel Celeron 2400mhz, D1, Northwood-128 FSB 100mhz A pentium 4es 2,8Ghz, 1M L2, 800fsb SL7E3. Bios 03.28.03 Abit oldalán a legújabb
Sajna rossz hírem van neked mivel amit szeretnél procit bele rakni az prescott és az alaplapod nem viszi.
Az alaplapba 400-as celeron és 533-as p4 megy csak . Ami prescott maggal szerelt proci az felejtős.
Gondoltam, hogy ilyesmi bár ez a kissebb bajom a lappal amire kellene arra viszont kellene a lan meg a rendes hang :S Konkrétan ha kiis kell cserélni a kondikat akkor az azt jelenti, hogy az összeset vagy csak pár darabot?
Sziasztok, tettem fel egy XP-t a win7 mellé. (Külön partícióra, de ugyanarra a lemezre.) És eltűnt az indítóképernyőből a win7 indítása. Csakhogy az mindenképp kell. Hogyan tudnám megoldani hogy elinduljon a win7 és ott beletenni a winXP indítását is az indításba. Akinek vann fennt 2 op. rendszer, az legyen szíves kopizza már be nekem, hogy neki hogy is van megcsinálva. Köszönöm.
Üdv.: Miki
Nekem is egy winchesteren, külön partíción van win7 és xp is. Nekem is voltak vele gondok... Ne mindegy, hoy először a win7-et vagy az XP-t telepíted. Nem tudom melyiket kell először, de ha úgy jártál, ahogy leírtad, akor telepítsd újra mindkét oprendszert, csak most cseréld fel a telepítés sorrendjét.
Igen, ezt még régebben eljátszottam, de van egy rejtett partíció, amin a win7-nek van az indítója. Ha azt valahogy el tudom indítani, akkor már nyert ügyem van. Valaki ebben esetleg tud segíteni?
Nem tudom mire gondolsz.
Nekem pl fent van most mind a kettő, de ha belemegyek, hogy futtatás - msconfig - rendszerindítás Akkor ott nem is látja az XP-t, csak a win 7-et. Hogy érted azt, hogy van egy rejtett partíció, amin win7 indító van?
Itt ír pár sort ezzel kapcsolatban: Bővebben: Link
Újratelepíteni nincs kedvem mindkettőt. (Pláne hogy most nincs itt a win7 telepítő lemezem.)
Idézet: „# bcdedit /set {ntldr} device partition=E: (ez elmondja a bcd-nek, hogy a Windows XP az E: meghajtón található) # bcdedit /displayorder {ntldr} /addfirst (ez a Windows XP-t a boot menü első helyére teszi) # bcdedit /default {ntldr} (ez a parancs az XP-t alapértelmezett operációs rendszerré teszi)” Próbáltad már ezt megcsinálni, csak nem XP-vel hanem win7-tel? Tehát az ntldr helyett bootmgr-t írva?
Hali!
Én úgy tudom, sajnos fordított szokott lenni a telepítési sorrend. Szóval időrendben kell telepíteni, ahogy az OP-rendszerek kijöttek. Mivel az XP-t telepítetted utoljára, így az írta bele magát az MBR-be, tehát az XP indulhat. Mivel viszont az XP kiadásakor nem volt még Win7, így nem képes felismerni, hogy Win7 is rejtőzik a HDD-n. Win7-nél pont fordított a helyzet, ő már képes felismerni, hogy XP is van a HDD-n, mivel kiadásakor az XP már erőteljesen jelen volt a világban, tehát figyelembe tudja venni, hogy azt is indíthatóvá kell tenni, ha a felhasználó úgy akarja. Mindettől függetlenül, nem kizárt, hogy valahogy meg lehet mókolni a rendszert... |
Bejelentkezés
Hirdetés |