Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   99 / 244
(#) jocko hozzászólása Okt 20, 2011 /

Sziasztok!Youtube-ról bányásztam ki ezt a 2011-es demo jellegű videót.Ha valakinek van már valamilyen tapasztalata ezzel a cuccal kapcsolatban az írjon!A zene 1perc 50 mp-nél indul: http://youtu.be/O6xi3CWwMCQ
(#) sound.man válasza jocko hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

Azok alul a legalsók nem t ud om milyen ládák de szerintem az nem kv2 audio része viszont ami felette van kettő az igen. Azokba 15"-os nyomók vannak duplán ládánként. A 4.18-as rendeszer ha jól emlékszem az meg 4 darab 18"-os bass reflex tölcsér. Meg van az egész szett rajza, nem valami nagy durranás bonyolultságra.
(#) hangszoros válasza karpi hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Talán megállna a számítgatás ha:! A hangszoró lineáris lenne, meg tizezer egyébb szempont
(#) ozpecs válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Azaz a helyzet ehhez képest még 3-6 dB-vel még rosszabb legalább
(#) DJ_Tacee válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Egy kb 300 fős bulit túléltünk vele. Pontosabban 4db mély volt, kettő bandpass középen és a két dB oldalt. Önmagában is szépen szóltak pedig egy tornateremben voltunk (30x16x8m) - persze az egész teremre ez vicc, de elől ahol a nép volt kellően jól szólt. Nekem tetszik az Arena hangja, valószínű ebből a márkából fogok építkezni tovább.
(#) bajtaig válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Köszönöm az infót,kár hogy épp most emelkedett az áruk.
(#) bajtaig válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Régebben érdeklődtél az ESW1018-ról,végülis megcsináltad?Véleményed róla?
(#) troby hozzászólása Okt 29, 2011 /

Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem, hogy van két típusú subládám, és az egyikből akusztikailag "előbb ér ki a hang" mint a másikból így rendszer veszít a hatásfokából.
A megoldást már meg találtam egy fázis késleltetőre lenne szükségem csak az az ezköz ami tudja ezt a funkciót is az 100ezer ft ba kerül kb. Az lenne a kérdésem, van e valakink esetleg olyan kapcsolása amivel ezt meg bírom oldani?
Üdv
Robi
(#) skylynes97 hozzászólása Okt 29, 2011 /

hello szia mindenkinek lehet egy kicsit hülye kérdés lesz amit most kérdezek azt szeretném megkérdezni hogy a hangfalba mit lehet rakni hogy csillapítsam a rezgéseket pl mélyládába szoktak rakni valamit egyáltalán ?? pl szivacs vagy ilyesmi ?? :S vagy egyáltalán mit szoktak bele rakni mert én még most kezdtem ezeket a dolgokat köszi előre is
(#) bajtaig válasza troby hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

A RANE így csinálja.(3. old.)
(#) troby válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Köszi szépen. Megcsinálom.
(#) ptesza válasza skylynes97 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Szubládába általában nem kell. A szivacs meg alkalmatlan csillapításra , az inkább térfogatcsökkentésre való.

A vatelin , a vatta, vagy vannak spec anyagok , de a természetes gyapju is jó.
(#) bajtaig válasza troby hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

A 340m/s hangsebességből adódik, hogy a 2ms-os késleltetés, csak max. 68 cm korrekciót enged.Legolcsóbban, a ládák egymáshoz képest előre-hátra tologatásával jutsz eredményre.
(#) ozpecs hozzászólása Okt 29, 2011 /

Néha lehet kapni használtban 60 körül behri dcx2496-ot és akkor az tud mindent ami kell
(#) bajtaig válasza ptesza hozzászólására (») Okt 29, 2011 / 1

Igen,plusz a lehető legmerevebb dobozkonstrukciót kell létrehozni,belső merevítések alkalmazásával,ha lehetséges.
(#) sound.man hozzászólása Okt 30, 2011 /

Kisebb termekbe milyen mélyláda jó diszkózni? Esetleg rutse? Vagy W? Mind a kétféléből 18". Nem szeretnék bassrefit.
(#) troby válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Ezzel mekkora a max fázisszög késleltetés amit belehet állítani ill. milyen ic-t használjak hozzá?
(#) bajtaig válasza troby hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Meg kell mérni a tölcsér hosszát, átszámolni ms-ba,pld.68 cm=2 ms,a mi esetünkben ennyi a max.,és annyival később szóljon a fronthangszórós láda.A fázistolás az másképp működik,Ne 5532 bőven jó opamp.
(#) bajtaig válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Fázistoló.Bővebben: Link
(#) zitzaki válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Hali ezt a fázistolásos dolgot valaki el tudná magyarázni vagy egy érthető leírást adni róla. Mert van 4 tölcséres mélyem mellég egy Dynacord rezonátor és ha ez a fázistolással esetleg nagyobb hangerőt tudnák elérni az érdekelne nagyon. Meg ez hogy egy hangfalat a másiktól milyen messze kell tolni ez nagyon érdekelne hogy is működik az egész.
(#) djszega válasza zitzaki hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Üdv.Szerintem úgy működik a dolog,hogy akkor jó a rendszered,ha fázisban van,tehát minden hangtartomány,mély-közép-magas,egy fázisban,tehát ugyanakkor indul el ugyanonnan(alpárian),tehát a ládáknak azt a 'végét,ahol a hang kilép,azokat kell egy szintbe állítani...Nem biztos,jön egy okos aki megmondja,de én így gondolom!
(#) troby válasza djszega hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Igen, úgy néz ki hogy ha van két ládád és az egyik pl tölcséres a másik meg front hangszórós akkor a tölcséresből később ér ki a hang. Így vagy hátrébb rakod a hangfalat a másikhoz képest vagy ha egy vonalban akarod elhelyezni akkor a ráküldött jelet kell később elindítanod.
(#) ptesza válasza troby hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Azaz az akusztikai tengelyüket kell egy vonalba helyezned. Ezért van az ,hogy hifi hangdobozoknál a magas be van süllyesztve, vagy különálló dobozkát kap a másik tetején.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 31, 2011 /

Szevasztok kollégák, van egy Pioneer DJM 400-as mixerem, már egy pár bulit le nyomtunk vele, és az a problémám vele hogy bármilyen mikrofont illesztek hozzá nagyon tompán szól ,és a GAIN potit ki kell nyomni csontig hogy hallatszodjon valamit a difukba a dedikálás. Már illesztetem hozzá DB drót nélküli mikrofont is és azzal sem úgy ment ahogy kelet volna. Most az a kérdésem hogy ehhez a mixerhez milyen mikrofont kellene illeszteni ahhoz hogy menjen tökéletesen?. Ha valaki ismeri ezt a mixert az nagyon jó volna ha tudna segiteni, mert így nagyon rossz hogy nem lehet érteni amit dedikálni akarunk. Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 31, 2011 /

Múlt héten nyomtunk egy Gólyabál partyt az iskolásoknak és fel vetünk belőle vagy 45 percet és a dedikálásokból semmi nem hallatszott de ez hallatszik a felvételen is.
(#) troby válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Összeraktam szimulációban a Elliott Sound Products oldalán lévő kapcsolást szerintem nekem jó lesz bár nem értem hogy akkor ezzel ahogy néztem 5.4ms el is késleltettem 50Hz es jel van a bemeneten a világosabb a bement. Az elején a letörés az probléma?

delay.JPG

(#) bajtaig válasza troby hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Üdv!
Én annó TINA-val szimuláltam szépen működött ,a letörésre sajnos nem tudok válaszolni.(még)Mivel szimuláltad?
(#) bajtaig válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Üdv!
Bocs nem vagyok kolléga csak hobbizó.Valószínű hogy
aszimmetrikus a miki bemenet és te szimmetrikus mikivel használtad.Próbáld meg a miki 1 és 3 pontját összekötni,tehát a test és a mínusz pontokat,így aszimmetrikussá teszed a mikit.Viszont igy sokkal zavarérzékenyebb,tehát a lehető legrövidebb kábelt használd!
(#) bajtaig válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Vagy második rajz!

bekotes.pdf

(#) troby válasza bajtaig hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

orCAD Capture nevű progival. Majd a héten összerakom alkatrészekből is.
Következő: »»   99 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem