Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Sziasztok!Youtube-ról bányásztam ki ezt a 2011-es demo jellegű videót.Ha valakinek van már valamilyen tapasztalata ezzel a cuccal kapcsolatban az írjon!A zene 1perc 50 mp-nél indul: http://youtu.be/O6xi3CWwMCQ
Azok alul a legalsók nem t ud om milyen ládák de szerintem az nem kv2 audio része viszont ami felette van kettő az igen. Azokba 15"-os nyomók vannak duplán ládánként. A 4.18-as rendeszer ha jól emlékszem az meg 4 darab 18"-os bass reflex tölcsér. Meg van az egész szett rajza, nem valami nagy durranás bonyolultságra.
Talán megállna a számítgatás ha:! A hangszoró lineáris lenne, meg tizezer egyébb szempont
Azaz a helyzet ehhez képest még 3-6 dB-vel még rosszabb legalább
Egy kb 300 fős bulit túléltünk vele. Pontosabban 4db mély volt, kettő bandpass középen és a két dB oldalt. Önmagában is szépen szóltak pedig egy tornateremben voltunk (30x16x8m) - persze az egész teremre ez vicc, de elől ahol a nép volt kellően jól szólt. Nekem tetszik az Arena hangja, valószínű ebből a márkából fogok építkezni tovább.
Köszönöm az infót,kár hogy épp most emelkedett az áruk.
Régebben érdeklődtél az ESW1018-ról,végülis megcsináltad?Véleményed róla?
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem, hogy van két típusú subládám, és az egyikből akusztikailag "előbb ér ki a hang" mint a másikból így rendszer veszít a hatásfokából. A megoldást már meg találtam egy fázis késleltetőre lenne szükségem csak az az ezköz ami tudja ezt a funkciót is az 100ezer ft ba kerül kb. Az lenne a kérdésem, van e valakink esetleg olyan kapcsolása amivel ezt meg bírom oldani? Üdv Robi
hello szia mindenkinek lehet egy kicsit hülye kérdés lesz amit most kérdezek azt szeretném megkérdezni hogy a hangfalba mit lehet rakni hogy csillapítsam a rezgéseket pl mélyládába szoktak rakni valamit egyáltalán ?? pl szivacs vagy ilyesmi ?? :S vagy egyáltalán mit szoktak bele rakni mert én még most kezdtem ezeket a dolgokat köszi előre is
A RANE így csinálja.(3. old.)
Szubládába általában nem kell. A szivacs meg alkalmatlan csillapításra , az inkább térfogatcsökkentésre való.
A vatelin , a vatta, vagy vannak spec anyagok , de a természetes gyapju is jó.
A 340m/s hangsebességből adódik, hogy a 2ms-os késleltetés, csak max. 68 cm korrekciót enged.Legolcsóbban, a ládák egymáshoz képest előre-hátra tologatásával jutsz eredményre.
Néha lehet kapni használtban 60 körül behri dcx2496-ot és akkor az tud mindent ami kell
Igen,plusz a lehető legmerevebb dobozkonstrukciót kell létrehozni,belső merevítések alkalmazásával,ha lehetséges.
Kisebb termekbe milyen mélyláda jó diszkózni? Esetleg rutse? Vagy W? Mind a kétféléből 18". Nem szeretnék bassrefit.
Ezzel mekkora a max fázisszög késleltetés amit belehet állítani ill. milyen ic-t használjak hozzá?
Meg kell mérni a tölcsér hosszát, átszámolni ms-ba,pld.68 cm=2 ms,a mi esetünkben ennyi a max.,és annyival később szóljon a fronthangszórós láda.A fázistolás az másképp működik,Ne 5532 bőven jó opamp.
Fázistoló.Bővebben: Link
Hali ezt a fázistolásos dolgot valaki el tudná magyarázni vagy egy érthető leírást adni róla. Mert van 4 tölcséres mélyem mellég egy Dynacord rezonátor és ha ez a fázistolással esetleg nagyobb hangerőt tudnák elérni az érdekelne nagyon. Meg ez hogy egy hangfalat a másiktól milyen messze kell tolni ez nagyon érdekelne hogy is működik az egész.
Üdv.Szerintem úgy működik a dolog,hogy akkor jó a rendszered,ha fázisban van,tehát minden hangtartomány,mély-közép-magas,egy fázisban,tehát ugyanakkor indul el ugyanonnan(alpárian),tehát a ládáknak azt a 'végét,ahol a hang kilép,azokat kell egy szintbe állítani...Nem biztos,jön egy okos aki megmondja,de én így gondolom!
Igen, úgy néz ki hogy ha van két ládád és az egyik pl tölcséres a másik meg front hangszórós akkor a tölcséresből később ér ki a hang. Így vagy hátrébb rakod a hangfalat a másikhoz képest vagy ha egy vonalban akarod elhelyezni akkor a ráküldött jelet kell később elindítanod.
Azaz az akusztikai tengelyüket kell egy vonalba helyezned. Ezért van az ,hogy hifi hangdobozoknál a magas be van süllyesztve, vagy különálló dobozkát kap a másik tetején.
Szevasztok kollégák, van egy Pioneer DJM 400-as mixerem, már egy pár bulit le nyomtunk vele, és az a problémám vele hogy bármilyen mikrofont illesztek hozzá nagyon tompán szól ,és a GAIN potit ki kell nyomni csontig hogy hallatszodjon valamit a difukba a dedikálás. Már illesztetem hozzá DB drót nélküli mikrofont is és azzal sem úgy ment ahogy kelet volna. Most az a kérdésem hogy ehhez a mixerhez milyen mikrofont kellene illeszteni ahhoz hogy menjen tökéletesen?. Ha valaki ismeri ezt a mixert az nagyon jó volna ha tudna segiteni, mert így nagyon rossz hogy nem lehet érteni amit dedikálni akarunk. Válaszotokat előre is köszönöm.
Múlt héten nyomtunk egy Gólyabál partyt az iskolásoknak és fel vetünk belőle vagy 45 percet és a dedikálásokból semmi nem hallatszott de ez hallatszik a felvételen is.
Összeraktam szimulációban a Elliott Sound Products oldalán lévő kapcsolást szerintem nekem jó lesz bár nem értem hogy akkor ezzel ahogy néztem 5.4ms el is késleltettem 50Hz es jel van a bemeneten a világosabb a bement. Az elején a letörés az probléma?
Üdv!
Én annó TINA-val szimuláltam szépen működött ,a letörésre sajnos nem tudok válaszolni.(még)Mivel szimuláltad?
Üdv!
Bocs nem vagyok kolléga csak hobbizó.Valószínű hogy aszimmetrikus a miki bemenet és te szimmetrikus mikivel használtad.Próbáld meg a miki 1 és 3 pontját összekötni,tehát a test és a mínusz pontokat,így aszimmetrikussá teszed a mikit.Viszont igy sokkal zavarérzékenyebb,tehát a lehető legrövidebb kábelt használd! |
Bejelentkezés
Hirdetés |