Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Nem akarok bele okoskodni, de ez a panel elég nyűgös (mi is ezt építettük meg először):
1. ha nem tudsz furat-galvanizált nyákot csinál(tat)ni (ahogy én sem), a LED-eket el kell emelni a paneltől, hogy be tudd forrasztani. 2. ez a panel meglehetősen nehéz, nekem sok gondom volt a kiegyensúlyozással is. A sok ventilátort kipróbáltunk, egyik sem tudta elég nagy (min. 1500/perc) sebességgel megforgatni. Az SMD-s paneleket nehezebb beforrasztani, de utána kevesebb a probléma vele. 3. nincs benne RTC, tehát ha kihúzod, azonnal elfelejti az időt.
Az a gond hogy smd-t nem tudok forroasztani. Igy meg probalom es ha nem iskerul akkor probalkozok massal. de azert koszonom szepen a tanacsot
Oxid mentes panelt kell forrasztani, minden forrasztás után törölni kell a pákát és folyasztó szer is kell. Ennyi az egész. Nagyon könnyű. Csak gyakorolni kell. Pont ma forrasztottam össze egy 15*17mm-es két LEDes villogót és működik is
Tényleg nem nagy ördöngösség.
Próbáld ki 1x, a 1206-os méret még nem olyan pici (alig nagyobb, mit a 2 raszteres ellenállások). Ugyanazzal a pákaheggyel forrasztom, mint a furat szerelt alkatrészeket. Ha maradsz az eredetinél, javaslom, egy kicsit tervezd át a nyákot, hogy legalább a LED-eket le lehessen nyomni a panelig. A forrszemeket is növeld meg, nekem a fúró a felét lekapta. A TSOP-nak az egyik lába kb. egy raszterrel távolabb van, érdemes azt is módosítani (tegyél egy via-t a TO220-as tok mellé). A légmagos trafót PIC nélkül ki tudod próbálni (ráteszed az újad a PIC helyére, így a ledek világítanak. Ja és tegyél foglalatot a PIC alá (ki fogsz próbálni egy pár hex file-t, mire megtalálod azt, ami tetszik). A távirányítót csak a barkácsolás öröméért érdemes megépíteni (olcsóbban kapsz univerzális távirányítót, ráadásul az elem lemerülése sem lesz gond)
A 1206-nak a forrpontjai távolabb vannak egymástól, mint a LED forrpontjai. 0805 pedig kb 2.5mm hosszú. Ha nem tapad meg az ón, akkor inkább szippantsd le és folyasztó szerrel és tiszta pákával forraszd újra.
Es rendes onnal is lehet forrasztani?
Szia! Maratás után kifurkálod és szépen le kell folyóvíz alatt polírozni nagyon finom vízpapírral majd megszárítani és kis gyantát feloldasz denszeszben majd ezzel bekenegeted egy fültisztítóval utána nem oxidálódik könnyen lehet forrasztani
Ez egy jól bevált módszer. Több videón lehet látni, hogy ezt használják.
Rendben ki is probalom.koszonom a tanacsokat
Ezek kozul valameik hasznalhato e fototranzisztornak a proppeler hez?
Bocsanat el felejtettem a linket hozza csatolni
A rotorra fotodiódának ez lesz jó: Led receptor infrarosu 5mm
A bázisba, infra led-nek meg ez: Led emitator infrarosu 5mm
Es akkor mijen tegyek? Mert ami nekem meg van adva azt seholsem tudom be szerezni.
Szia!
A rotorra kell a vevő a "receptor", akkor fog jelezni a rotor kontrollerének, ha elhalad a bázis led -je, azaz "emitator" -a fölött. Tehát mind a kettőből kell venni egyet-egyet.
1 * 12 V , 10 - 20VA tarnszformátor elég, de lehet használni 12Vdc min. 1A terhelhetőségű kapcsoló üzemű tápegységet is.
Nem túl jó ötlet.... Ha valami nem jól működik, a PC táp leadja a 10-15A -t is, és a berendezésed a bevitt 120 - 180W teljesítménytől egyszerűen leég. Érdemes inkább kisebb teljesítményű tápegységet használni - venni, vagy más berendezésből kitermelni. pl. egy router, switch, hub, stb. tápja már jó lehet. Egy 1 .. 1.2A -es olvadó biztosíték mindenképen kell a táp kimenetére.
Rendben koszonom szepen a tanacsokat sokat segitettetek.
És PC táp 1A-es biztosítékkal miért nem jó?
- Melyik a gyorsabb kérdés jön majd elő: a biztosítandó áramkör tönkremenetele, vagy a biztosíték kiolvadása.
- Egy nagyteljesítményű tápegység 7.. 10% -on járatva sokkal rosszabb hatásfokú. - A biztosíték mindenképen kell. Legvégső esetben, egy már bemért áramkört lehet a PC tápról üzemeltetni a biztosítékon keresztül. Egy 40cm szalagkábelen keresztül üzemeltetett kártyán okoztam rözidzárlatot, a szalagkábel két eréről füst kíséretében eltűnt a szigetelés. Az áramkör biztosítva volt 2A gyors biztosítékkal, ami a zárlat miatt ki is olvadt..
Gyors volt benne, mégis odalett a szalagkábel...
Sziasztok. Meg egy kerdesem van a bazisban az 5A-diodat lehet-e helyetesiteni egy 3 A diodaval? Pl.: 1N5408 vagy UF5408-al?
Talán... Nehezebb a hűtése, mint az MBR10100 -é, vagy már TO220 tokozásúé...
Az a gond, hogy nem tudom sehonan se beszrezni. Hutesken jo lene e ha egy hutobordan keresztul furnek egy lyukat a dioda atmerojevel?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |