Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mélyládába való hangszóró
En egy ismerostol kaptam a bb6prot
![]() ![]() ![]()
Probald inkabb torrentrol ... BassBox 6 -ra keress ra.
Hát torrenten se találom...
![]() Bár mbacoustic igéri a winisd-és cikket, de erről találtam angol leírást és elég jónak néz ki ![]() Nemtudnád feltölteni akár ide a HE-re a programokhoz? Vagy valahova máshova és belinkelnéd? ![]()
Közbe csakmegtaláltam és tényleg torrentesen :yes:
Találtam itthon egy TDA7384-t a szekrényben. Igaz nem hifi erősítő, hanem autóba való, de lehet hogy felhasználom erre a projektre, mert minden alkatrész van hozzá a fiókban. 4 csatornás, ebből 1-et használnék. Talán 15W-ot tud 4 ohmra.
Esetleg egy TDA2040 jöhet még szóba, az 8 ohmra is tudja ezt a 15-20W-ot. Ha meg lenne 4 ohmos tényleg ebből a HA17-es hangszóróból, akkor az optimális lenne hozzá.
Sztem a tda7384 nek nemtenne jót ha csak egy csatorna lenne használva a 4ből, szerintem...
Idézet: „Ha meg lenne 4 Ωos tényleg ebből a HA17-es hangszóróból...” Ezt a gyartotol kellene megkerdezni, de sztem tudnak 4 ohmosat csinalni.
Közben véglegesítettem a meghajtó fokozatot is. Két TDA2040 lesz hídba kötve. Találtam hozzá egy pentium bordát, amire mindkettő szépen felcsavarozható. Jókis fiókürítő mélyláda lesz
![]()
Ha troidod csak 50VA én inkább 4ohmra törekednék, a 4ohmos hangszoró is kocsikba lett tulajdonkébben kitalálva mert inverter nélkül nemlehet nagyáramokat kiszedni viszont ha a hangszóró 4ohmos akkor nagyobb a teljesítmény elérhető.
Ez csak egy tipp de ha megvannak már az alkatrészek is akkor nemszólok bele.... ![]()
Nekem otthonra kell nem kocsiba, először kipróbálom hídkapcsolás nélkül, aztán ha kevés akkor hídban. A nyák már megvan hozzá.
Hali
A következő lenne a problémám: Találtam a HQ videónál egy elég jó teljesítmény/ár arányú mélysugárzót: Link ,de sajnos hiányosan adták meg a Thiele-Small paraméttereket. ![]() Valaki nem tudja a többi adatot? Vagy csak a képletek kellenének,akkor már könnyen tervezhetnék egy spéci mélynyomót WinISD-vel. ![]()
Igen, szabi jol mondja, inkabb a H2000 honlapjat nezd, azon friss infok vannak. Es inkabb toluk rendelj mint a HQ-tol.
Hellótok
Most építek egy mélyládát, amelyben két 50W-os hangszóró lesz. Mind a két hangszórónak külön erősítője lesz (kb. 50W-os), és mind a kettő ugyanazt a jelet fogja kapni. A kérdésem az lenne, hogy így ez a kettő hangosabb lesz, mintha csak egy hangszórót használnék és hozzá egy erősítőt? Hallottam már olyat, hogy ugyanakkora lesz az amplitúdója mind a kettőnek, szóval ugyanolyan lesz a hangja a kettőnek egyszerre, mintha csak az egyiket használnám. Most akkor hogy is van ez?
Szóval akkor ugye megéri beletenni mind a kettőt? Amúgyse tudnék a másikkal mit csinálni.
négyzet alakú hangszóró. hallgatta már valaki?Milyen hangja van? milyen véleményetek van róla? Szól úgy, mint egy normál hangszóró?
Köszi!
HA jóltudom annyival "jobb" mint a hagyományos hogy nemalakulnak ki a dobozba állóhullámok.Tán...
![]() De nekem nemtetszik.
Lehetséges. nekem sem tetszik, de egy apró véleménynek örülnék, hogy milyen a hangja.
köszi Idézet: „nemalakulnak ki a dobozba állóhullámok” ![]() ![]() Az állóhullámok ellen, a dobozzal kell trükközni. ...viszont a Kicker amúgy jó. ![]()
sziasztok azt szeretném kérdezni hogy milyen ládával érhető el nagyon erős mélyyhangzás zártal vagy reflexel meilykel dübben nagyobbat
válaszotokat előre is köszi
Hellosztok
Kaptem egy hangszórót vdo dayton qb 1000-es márkajelzéssel. Sajnos nemtaláltam semmi adatot rólla neten ![]() Nemismeri valaki a tipust, vagy nemtud róla bármit? Azis nagyszerű lenne ha valaki tudná mien dobozba kéne rakni. Rakok fel képeket is hátha valaki úgy ismeri fel. A pereme ne tévesszen meg senkit, az kifakult az idők során ![]()
Sziasztok !
Költöztetés alkalmából kaptam én is egy, phoenix gold XS 124 subwoofert. T-S paraméterek, és egyéb adatok után érdeklődnék. A gugli nem jött be ![]()
Üdv mindenkinek!!
Szeretném kérni a segítségeteket egy hangszórós témában! A kérdés az lenne hogy egy tölcséres mélysugárzót szeretnék építeni és nem tudom milyen hangszórót vegyek bele,ugy tudom hogy a hangszóró érzékenysége és a teljesítménye számit?! van pár adat amit nem igazán értek: Fs-ez azt jelenti h a hangszóró milyen mély hangot tud kiadni ha jól tudom? F-ez meg a frekvenciaátvitele!? én a somogyi audió PA40100-ast szeretném beépíteni ennél: Fs:45 Hz F: 27-2500 Hz Ezt nem értem ha az Fs 45 Hz akkor hogy lehet a legalacsonyabb freki 27 Hz? szerintetek ez a hangszóró jó lenne egy exponenciális tölcsérsugárzóba? Az érzékenysége98 db sztem az jó!? Elöre is köszönöm a válaszokat és ha valaki tud lécci segítsen!! szép napot!! Üdv!!
Szia!
Az Fs=a be nem épített hangszóró rezonanciafrekije A mély hsz frekiátvitelét nem a megadott érzékenységen, hanem -8dB-en mérik ha jól tudom. így elég szép adatok kaphatók. Nem ismerem az álltalad megadott hsz-t, de Klinger szerint tölcsérbe az F= Fs/Qts hányados 120Hz feletti értéket kell hogy kapj .
Köszi a gyors választ!
Szerinted ha nem subwofer hangszórót teszek a tölcsérbe nem lessz gáz Amugy a hangszóró a sal.hu-n fent van házi hifi termékek-nél sajna nem tudok linkelni ![]()
A PA40100 Qts-e= 0,65 .
45/0,65=69,2 ez inkább zárt dobozba való hsz. Igy nem lehet megmondani mi jó,mi nem. Ehez konkrét adatok kellenek, és számolni kell. A képlet adott, számolj adatokkal. ![]() A hsz kiválasztásnál minél alacsonyabb Qts értékre kell törekedni hogy120 feletti értéket kapj.
milyen hangszórót ajánlanál tölcsér sugárzóba aminek jó az érzékenysége és árban sem túl drága?
Üdv.Ha két hangszórót 2 erősítővel akarsz küldeni , mindenképp külön kamrába épitsd. Tökéletesen nem tudod beállitani egyformára a két erősítőt, még műszerrel sem.A frekit betudod mérni mindkettőn ,de az erőssités, vagy az elején ,vagy a végén eltér egymástól.Ha egy kamrába 2db hanszóró van , akko párhuzamos a kötés és nincs eltérés semmibe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |