Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm! Így néz ki most. Sajnos egysoros a kijelző, de van dupla is itthon, csak ki kell cserélnem a tüskéit a mama verzióra. Elvileg a PIC fel volt programozva korábban, mindjárt tesztelem, aztán számítok valami életjelre az előlapon. A PLL ic még nincs benne, valamint a 20 Megás kvarcot helyettesítenem kell valami kővel a teszt idelyére.
Elindult! Nem 20 megás kő van benne, ezért lassú a menüje ahogy kell... holnap cserélem. Simán minden hiszti nélkül megy. A PLL ic még nincs benne, így is lock állapotot mutat. Hétvégén éles teszt
![]()
Ha nincs benne a PLL IC normális hogy lockot mutat. Az R13-on keresztül a PIC bemenete alacsonyan van tartva és a T1 is zárt az R12 miatt. Ha az R11 jelenleg üres PLL felöli végét testeled, el kell tűnjön a lock felirat.
Előjött a korábbi verziójú PLL is. Programozok bele egy PIC et, és csinálok mégy VFO-t. Megtaláltam a TSA5511 es egy frekvenciás PLL-t is, de egyszerűen sehol nincs fent a 8 lábú mikrovezérlővel megvalósított rajz és program a neten.
Sziasztok!
Sikerult szert tennem egy LMX2322 PLL IC re. Az a kerdesem, hogy a Ferkogyerek alltal kifejlesztett program mukodne e a fenti PLLel is?(mivel lattam, hogy x6osokra van a fejlesztes, ezert kerdem,mivel ez 22es...) Elore is koszi.
Szia!
A rövid válasz nem.
Valóban nem, viszont találsz rá kapcsolásokat ezen az oldalon: PLL, frekvencimérő, stb...
Én egy 2 GHz-es frekvenciamérőt építettem az LMX2322-vel, hasznos műszer.
Koszonom!
Akkor kelleni fog 1 masfajta PLL IC... Igazsag szerint egy meteorologiai vevot szeretnek epiteni (ehhez keresek megoldasokat) es a PLL lett volna az elso resze, es mivel volt ez az ICm gondoltam osszerakom.
A HQ videóban 500 pénz körül van a Feri PLL-jébe való IC raktáron.
Tervezek írni egy külön programot 16f628-ra csak a 4 NOAA műhold frekvenciájára. Teljesen fapados lenne 4 nyomógomb, 4 visszajelző LED hogy éppen melyik műhold frekijén van és LMX2306 vezérlés.
Azt hiszem, hogy nem csak a magam nevében beszélek, ha azt mondom: Annak nagyon-nagyon örülnék, hasznos lenne.
Felajánlanék az Úr asztalára egy kocka sört ha a négy(vagy X) freki submenu lenne az eredeti mellett. Nem akarok az agyadra menni a telhetetlenségemmel, de a Titán hangoláskor valaki kérdezte el lehet-e tolni menüből 600 khz el az adás ferekit átjátszó üzemmódra. Az én tervem két PLL volt kisérleti jelleggel, de nem tudom mennyire körülményes almenüt írni az eredeti programba., vagy egyáltalán belefér-e.
Mindenesetre, ha segít az esetleges szoftver módosításhoz esetleg összevethetnénk a valós reális funkciókat, és egy szuszra lehet hogy a funkció blokkot megírni, ami miatt nyithatnál egy ivót. ![]()
Most esett le, ez LCD nélkül lenne. Ez esetben lehetséges esetleg paraméterként megadni a pár fix választható frekit?
Mod. Közben elgondolkodtam azon, hogy amennyire emlékszem Parsicos megoldás volt, szívesen beszállnék az írásba is, amennyire a tudásom engedi.
Miért? Az amatőrsávban sem árt tudni hogy éppen hol vagy.
Nyitott kapukat döngetsz. Már kérték az adásfreki eltolást és meg is írtam hozzá a programot. Itt van ebben a fórumban a módosított szoftver és a szükséges hardver módosítás is könnyedén megoldható utólag. Úgyhogy már bontom is a sört
![]()
A volt górém szavaival: A megoldás költséghatékony Pucuka, és tudom a 4 fix frekit LED-ekről. PL titánhoz anno négy kvarcot szerezni is egyenértékű volt a feladatta.
Tényleg, tudnál segíteni az átjátszók és a szimplex FM kiosztásban? Nem találtam listát a vizsga meg régen volt. Egyébként én valóban két PLL példányban gondolkodtam, adó és vevő ágon, de nyilván inkább kisérleti jelleggel mint üzemszerűen. Más. Sikerült beforrasztanom az smd IC-t is, tesztelések jönnek a készülékkel.
Hát ez bőven megéri!
![]()
Összeszedem, ha kívánod, de a rádióamatőr szövetség honlapján megtalálod. (és nem FM, hanem φM, vagy ha jobban tetszik, F3E)
De tényleg ideje a kavinton beszerzésének A Ferkógyerek feltette az általad óhajtott módosítást, és két hozzászólással később, még örömködtél is . . .
Utólag gondolkodva a dolgon, még lehet meg kellene toldjam a programot. Az adás gomb lenyomására a PIC az egyik lábára ki kellene adjon 100ms-al késleltetve egy "adó indítás" jelet. Ez az idő elég lenne a PLL átprogramozására és a hurok behúzására, valamint a LOCK jellel egy ÉS kapcsolatot megvalósítani hogy biztosan csak akkor induljon el az adó amikor már a megfelelő frekin jár a VCO.
![]()
Sziasztok !
Gondoltam mielőtt részletesebb paraméterekre térnék első körben fel tennék egy kérdést. Tudna e valaki nekem abban segíteni hogy egy lmx2306-ra alapuló pll-hez olyan hurokszűrőt készítsek ami jelentősen csillapítja az oszcillátor fáziszaj növekedését ? 87.5-108MHz-es sávtartományban szeretnék egy oszcillátort hangolni. nem szükséges hogy a behúzási idő alacsony legyen.
Szia! Drága spektrumanalizátor hiányában én a szimulátorra hagyatkozom. A National honlapján található egy EasyPLL nevű program, ami a megfelelő paraméterek helyes kitöltése esetén, segít kiszámolni a hurokszűrő elemértékeit.
A passzív hurokszűrőt javaslom mindenképpen, ha alacsonyan szeretnéd tartani a fáziszajt. Ehhez olyan oszcillátort kell építeni, ami 0-5V közötti hangolófeszültség tartományban is képes átfogni a kívánt sávot plusz még egy keveset. A szimulátorban ne felejtsd el kipipálni a "Show Obsolete PLLs" opciót, különben nem hozza fel az LMX2306-ot. A program használatához ha jól emlékszem regisztrálni is kell. A program még segítséget is nyújt, minden paraméterhez le lehet hívni egy magyarázó szöveget, ahol leírja az adott érték szerepét.
Köszönöm a segítséget!
Mellékesen én is néztem ezt a programot a national honlapján ,de azt hittem ez a pll nem szerepel a programban. A helyzet az hogy az oszcillátor tipusa adott. egy crystek gyártmányú tokozott oszcillátor. Melynél az a helyzet hogy a szükséges sávtartomány éppen 5-9v -os hangolófesz tartományba esik ![]()
Akkor sajnos nem lehet passzív szűrővel megvalósítani.
Mindenképpen nagyon alacsony zajú műveleti erősítőt használj az aktív szűrőben.
AD797 megtenné ?
![]()
Igen az elég jó lesz
![]()
Egyébként meg ha mindenképpen ragaszkodni akarunk a passzív megoldáshoz ! akkor gondolom nem sokat rontana a helyzeten ha a pll ic és a passív filter kör közé kerülne egy műveleti erősítő ami nem erősítene henem csak a feszültségszintet tenné át a 0-5v-os tartomyányból 5-10v-osra.
Ha aktív alkatrész kerül a hurokszűrőbe, akkor az már nem lesz passzív. Bár a műveleti erősítőkhöz nem értek túl sokat, nem tudom mennyire befolyásolja az erősítés a zaját, de mindenképp visz plusz zajt a rendszerbe.
Szerintem alkalmazott elem , és alkalmazás kérdése az egész. másrészt meg az amennyit megfelelő alkalmazás mellett ronthat az elenyésző ahhoz képet amennyit már csak eleve a pll ront.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |