Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Üdv mindenkinek,van egy oscilocop-om ki tudna tanácsot adni,hogy hol tudok venni olyan konyvet ami leirja a használati utasitást köszi
Hello!
"Van egy autóm. Hogy kell ezt vezetni?" Trabant, vagy kamion? Ha van ilyen, akkor a gépkönyvét kell felkutatni. Vagy ha a működéséről szeretnél információt, akkor itt megnézheted az alapokat. De van külön topik is a használatukról itt. (kereső) De elsőként a nevét tanuld meg, mert vagy oszcilloszkóp, vagy oscilloscope.. üdv! proli007
Valóban igazad lehet ,de ciril betükkel van ráirva minden,ezt úgy örököltem egy nagyon kedves barátomtól.De ő meghalt pedig nagyon becsbe tartotta ez a 70.-es évekből orosz katonai müszer soha nem mértem ilyennel ,de szeretném megtanulni igaz csatlakozó zsínórok eltűntek ,de igéretet kaptam,hogy megszerzik hozzá.Egyébként köszi a tanácsot ...oszkár
Üdv mindnekinek!
Van egy Ok márkájú fúrógépem ami a mai napon egyszerűen leállt semmi égett szagot melegedést nem produkált egyszerűen leállt és azóa sem működik szétszedtem és szomorúan tapasztaltam hogy nem a kábelekkel van a probléma. Ha feszültség alá helyezem és megnyomom a kapcsolót semmi sem történik. Szeretném kérni a tanácsotokat. hogy mit tehetek.
Először is ellenőrizd, hogy van-e rá garancia. Ha igen, nyomás vissza.
Valószínűleg vezetékszakadás lesz. Műszerrel ellenörizni kell a hozzáférhető pontokon, hogy hol szűnik meg a táp. Ha kiderül, hogy a fordulatszám szabályzó hibás, akkor passz...
Nincs már rá garancia a vezetékeket pedig kimértem azok is rendben vannak :/ szerintem a fordulatszabályzó lesz a bűnös. Van a kapcsolóban 2 kis pöcök ami közül csak az egyik húz oda az érintkező párjához viszont azt nemtudom hogy gyárilag így van e..
Jó eséllyel az lesz a "bűnös". Így, látatlanban azt gondolom, hogy ez egy fázist és nullát is megszakító kapcsoló. Ellenőrizni kellene (pl. sípolós multiméterrel), hogy a kapcsoló benyomása után mind a két vezetéknek van-e "folytatása" a kapcsoló után. Ha csak az egyiknek, akkor az Általad említett "pöcök" a hiba forrása.
Hello!
De így szerinted ki fog tudni segíteni? Mert az írásodból nem derül ki, hogy az "oszcilloszkóppal végzett mérésekben" nem vagy jártas, vagy ennek a készüléknek a használatát nem ismered/nem tudod melyik kapcsoló milyen funkciót takar. Vagy mind kettő feltétel fenn áll. (Ez utóbbi a gyanúm.) De még a készülék típusát sem árultad el. Vagy fénykép, vagy valami támpont.. Mert ez így, csak pusztába kiáltott szó, semmi más! üdv! proli007
Elkészült a tárolószekrény. Előlappal, kihúzó fogóval, csiszolva, de felületkezelés nélkül.
További részletek itt.
Egyetértek, valóban profi kinézete van, gratulálok!
(És nem utolsó sorban igen hasznos!)
Sokak kérésére csináltam egy mintát a felezett rekeszekről. Még nincs megcsiszolva, nincs fenéklemeze, nincs előlapja és kihúzója se, de jól látszik hogyan is kell ezt elképzelni.
Most már ez az opció is rendelhető, akár részlegesen is.
Nagyon szép, aprólékos munka. Mondjuk én már több tíz éve megoldottam ezt a problémát, de ha most kéne ezt választanám. Igényes és szép.
Nagyon szép, esztétikus,a műhelyben megállja a helyét asztalosokat meghazuttoló munka.
(ha az szakmád nem asztalos persze)
Nem vagyok asztalos. A kényszer szülte ezt a projektet, van két kezem, törtem kicsit a fejem, és így talán még fenyőnk is lesz.
Szép ötletes én külön pontal jutalmaznám! ÜDV!
Ezúton is meg kell dicsérnem a munkádat, tényleg nagyon szép lett. (Ha nem titok: Az osztólapokon a bemarás felsőmaróval készült, vagy fűrészelve van?)
Remélem, ezek után tényleg lesz karácsonyfátok, és alá is kerül "valami".
Nehéz diplomatikusan, de mégis korrektül válaszolni, úgy hogy ne bántsam meg a "felsőmarósokat". Kizárólag saját véleményem szerint, a felsőmaró egy olyan szükségmegoldás, amit akkor kell elővenni, ha nincs más "normális" technológia a feladat elvégzésére. Akármilyen gyorsan is forog, nem lehet vele ideális kerületi sebességet elérni.
A hornyokhoz sem ezt használtam, hanem marótárcsát. Ráadásul, sokak tévhite ellenére, a vidiabetétes tárcsák nem igazán jók ehhez a feladathoz. Tehát jól köszörült, gyorsacél tárcsával hornyoltam. A szerszám itt kulcsfontosságú, de hiba lenne azt hinni, hogy a gép nem számít, mert azt is direkt ilyen jellegű feladatokhoz terveztem, hasonlóan a merőlegességet biztosító vezetőberendezéshez. Sőt a tárcsa felfogására is speciális megoldást találtam ki, mert e nélkül ilyen fordulaton és forgácsolási viszonyok mellett beremegne egy hagyományos merev felfogással. Halkan megjegyzem, a 2mm vastagságú elválasztó lapocskák legyártása (több ezer kell belőle) az igazi kihívás. Idézet: „a 2mm vastagságú elválasztó lapocskák legyártása (több ezer kell belőle) az igazi kihívás.” Nem kétlem. Irigylem a türelmedet, a kézügyességedről és a találékonyságodról nem is szólva.
Sziasztok! Hosszú idő után végre kezd valahogy kinézni a külön bejáratú műhelyem! Már csak polcok kellenek és bepakolni a cuccokat! Még nincs kész egy teljes hete az asztal de már most kupi van Apa beült laptopot szerelni..
már a fúróállványt lefogattam a végleges helyére.. Sikerült szereznem egy Jablotron riasztó egységet a napokba már csak azt kellene beprogramozni, nehogy felnyomják mert nem volt olcsó.. Nagyon nem! Majd teszek még fel képet a végleges kinézetéről. Üdv. Roli.
Nekem egy mikrokapcsoló van az ajtóban és az UTP kábelt amin megy le a net azt használom a szobámban lévő buzzer-re rákötve Nekem is több százezer forintom van lent nem beszélve ha értékes javítanivalók is sorakoznak.. Nem volna jó ha ilyen probléma merülne fel,érvágás lenne.. Mai világban kell a riasztó
Nekem is a mikrokapcsolós dolog volt a tervem, de szinte ingyen sikerült szereznem egy ilyet, csak annyi különbséggel, hogy csak 3 mozgásérzékelő és 2 nyitásérzékelő van hozzá. Azért nem is adtam el, csak még nem volt vele időm foglalkozni de már holnap neki ugrok mert már sok értékes dolog van bent.. Csak hát az a baj, hogy hiába van körbe biztositva, néha az se ér semmit..
Üdv!
Egész szép lett, de nehogy úgy járj mint én. 12 db konnektort szereltem be és így is kevés néha.
Köszi! Vettem 3db 6-os elosztót, csak elég lesz..
Ez igen szépen alakul,minden nem lehet meg egyszere.Mindenhez idő és pénz,nomeg kitartás szükséges.
Üdv Egy Öreg Rádiós róka.!
Nekem SK riasztó van, no ha az megszólal... Egyszer próbáltam ki még csak, akkor is fülvédőben. Ha feltörnék valószínű felébrednék rá. A drágább dolgaim mind nagyok, trükközve is nehezen férnek ki az ajtón.
Helló
Már régóta tervezgetem hogy felteszem énis a "műhelyem". Rend az nincs, de én tudom mi hol van és az a lényeg. Ez egyben szoba is. 14 évesen szerintem ez bőven sok nekem, de nem baj. Valamiért nem szeret a rend, ezért én se szeretem őt
Helló. A rendetlenségedben egy nem tetszik, a billentyűzet a cuccok tetején. Na attól az egytől tudok kiakadni, ha billeg a billentyűzetem. Ezt leszámítva jó kis műhely ez. Örülj, hogy szobában van. (ilyen téli időben egy hideg garázs pl. nem a legkellemesebb hely)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |