Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Szia, folyik a próba 47-Ohmmal füst jön az ellenállatjából, a másik sor IGBT-k egyike zárlatos.
.Amíg "feláll a rendszer"az alatt füstöl vagy utána is?A relé átváltása után az ellenálláson nem szabadna áramnak folynia.
Írtam a válaszhoz de elveszett, szóval mint írtam a fő trafó primerje egytekercses kétsor IGBT-vel még találtunk az egyik sorba egy darab zárlatos IGBT, ezt kiforrasztva az üresjárati feszültség max 52V min 47V. A zárlatos félvezető nem a korábban említett MUR460 oldalán volt.
Az IGBT tipusa G15N60.
Folyt, kov, erdeklodenek az emlitett felvezeto fellelhetosegeror.(G15n60)
Na akkor mégiscsak volt benne rossz félvezető.
És ezért nem tudott feltöltődni a kondi. És ezért nem kapcsolt be a relé, és ezért éget el az ellenállás. Ezek szerint mégiscsak jól gondoltam. ![]() ((#1101976) VillTMK)
Szia, a muszeresz kolega mikor eloszor kimerte az invertert akkor csak az also igbt sor zarlatat lehetett merni, a felsosor zarlatara akkor derult feny mikor, elkezdtuk feleleszteni. Persze a 6.8kOhm helyet 47Ohm-mal. Tudod ugy elkezdett kattogni a rele.
Az igbt-t megrendeltem de csak nagyobb amperest tudtam rendelni egyebb adatai meg egyeznek, de ezt is parban fogjuk ki cserelni. Amikor beindul az egesz rendesen feltesszuk ide a mert szekunder es mer feszultsegeket, no meg a frekit.
Szia, egyebb okok miatt, ezt rendeltem parba
Megint a segítségeteket kérem.
Hoztak hozzám egy Einhell ISG1000/1 típusú 80A-os hobbi gép. A gazdája egy nyugdíjas kisöreg és hát nem volt szívem elküldeni, úgyhogy elvállaltam. Rajzom viszont nincs róla és nem is találtam. Hibajelenség: nem kapcsol be, led nem világít, nagyfesz van és ebből állítja elő a működtető tápot de nem igazán látom át hogy hogyan. Minden segítséget köszönők. A képek sajnos egy kicsit homályosak, bocsi.
Szia, nehez lenne befaragni a TO247 tok helyere.
Részben igaz,amit a net feldob helyette,az nem az,amire én gondoltam.
![]()
Szia, nincs miert szabadkozni, en is megtalaltam csak ezek a franya gyartok mar a betuvel is sporolnak. Egyebbkent 2par igbt-vel is eldolgozna a gep, ha nem 200A-ral hajtanak.
üdv!
egyik ismerősnek van egy einhell inverteres hegesztő trafója(sajna a típust elfelejtettem) olyan gondja van hogy hidegben nem működik mint pl ma 2-5 fokban ha beviszi a házba, átmelegszik akkor működik, de kint ahogy "kihűl" leáll 3-5 pálca alatt mi lehet a hiba? a másik kérdés. valaki tudna ilyen házilagos inverteres hegesztőt kreálni(2,5ös pálcához), egy ésszerű összegért? köszi!
Általában a vezérlő ic típusa határozza meg a használati hőfok minimumát és maximumát. 0-75 fok között általában mennek ezek a gépek, mivel a 2-5fok közel van a 0-hoz szerintem nem indult el a vez.ic. Ugyanolyan tudású de nagyobb hőfoktűrésű ic-re kellene cserélní. Amúgy nem csak az ic-t hanem a többi alkartészt is.
Ez így igaz. nem 3-al kezdődő IC kell bele,hanem 2-vel(-25 fok)vagy 1-el(-55fok). Csak az a baj,hogy nem minden IC típusból készül ipari illetve katonai kivitel. Ha készül is, akkor a típusjel teljesen más lesz.
2-vel kezdődőek általában vannak csak az üzletek nem tartanak belőle, vagy ha mégis akkor D és nem N tokosat, vagyis csak SMD-t. Az UCC2808-ból is csak ilyet lehetett kapni.
Ha valakinek mindenképpen hegeszthetnékje van mínuszokban is, szükség megoldásként kell ragasztani egy tranyót vagy egy fetet az IC-re, és felfűteni vele 30-40 fokra.
Nem rossz megoldás, csak a többi alkatrésznek is tudnia kell a mínuszokat kezelni. Meg a páralecsapódást.stb...
köszi a tanácsokat
már azon agyalunk hogy beépítünk egy hajszárítót fűteni
A tranyóknak nem gond a mínusz. Az IC-k tudnak nagyon elbutulni a hidegtől.
Szia, tegnap beraktuk az IGBT-ket, valahogy jobban tetszett a szimetria megtartasa. Kicsit gyengenek tartom a trafo ivtartasat, de ez konstrukcio fuggo. Szepen viszi az EB-s palcat is.
Meloba van valami olasz gyartmanyu 160A-es inverter, annal is szakadozik az iv, a masik trafo GYSMI 161-es, no ez az utobi olyan mint a kezesbarany csodalatosan dolgozik, csak ajanlani tudom mindenkinek akinek van ra penze. A feszultseg ertekek nem valtoztak a korabbi mereshez kepest.
Modositanom kell a hozzaszolast a jelenlegi inverter tipusa GYSMI165, Egyebbkent az ara most nem veszelyes. Ezt talaltam.
Sziasztok,
Készül egy teljes hidas gép,és végre sikerült megtekerni a főtrafót. Trafóval még ennyit nem szenvedtem,fogyott is az 51-es körte meg a sör rendesen.A trafó egy 63x38x25 gyűrűre készült és mivel teljes hidas gép lesz 2 szekundert kellet tekerni.Próbáltam sodrott vezetékből csinálni a szekundert de egy sorba nem fért el a két tekercs és ezért tömör zománcozott réz huzalból (3,34mm) készült a szekunder. Pár kép.
A sok szenvedés nem a sörnek és az 51%-os tudatmódosítónak volt köszönhető???
![]()
Egész jó lett, de az a gyanúm hogy majd a szekundert is sodratra fogod cserélni. Próbáld ki az IGBT-k effajta "szembefordított" elrendezését, sok előnye van. Kisebb helyen elférnek, nem kell csak egy apró nyákdarab a trafónak, nincsenek hosszú vezetősávok a gate-ek előtt mert a trafó közvetlenül rajtuk van, kisebb rá az esély hogy bármilyen zavart összeszedjen.
Az IGBT-k helyett 8db Fettel épül a gép.Úgy csináltam én is csak a 8 Fet miatt kellet a nagyobb panel meg a két hűtőborda.A trafó egy 14x6x13 gyűrűre készült 5x14 menettel ami fel van ragasztva a panelra.
Sziasztok ! Bocs ha nem jó helyen kérdezősködök! Azok az inverteres hegesztők, amikkel alut is lehet hegeszteni , hogy "csinálják" az AC-t?
Konkrétan: van egy ipari méretű gép és csak a DC-s oldala működik. Nem teljesen öncél nélkül, jó lenne ha sikerülne a a másik üzemmódot is életre kelteni, lenne sok alu hegesztésem. Egyenlőre nincs semmi egyéb infóm a masináról, inkáb csak elméleti síkon kérnék segítséget. Van-e "jellegzetes"meghibásodó alkatrész ...stb. Köszönöm előre is!
Szia.
A masinád tipusa sokat segítene hogy hozzá tudjunk szólni. Idézet: „Van-e "jellegzetes"meghibásodó alkatrész ...stb.” ![]() A félvezetők ![]() Álltalában megcsinálják az egyenáramot, és az egyenáramból csinálnak megint váltóáramot.
Köszönök minden reagálást és itt vannak a képek:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |