Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Nos,a Tina még mindig nem tudom mennyire megbízható,de ez a görbe igen csak jónak tűnik! Kicsit még igazítottam a visszacsatoláson. Eredménye lent. Ehhez hasonlítva,jó az eredmény....
Helló!
Ez az eredeti vagy a módosított Hiragáé? (Még innen töltöttem le magamnak mindkettőt)
Anti RIAA bekötésével szimuláld, könnyebben értékelhető eredményt kapsz.
Ez az eredeti elektroncsöves Hiragáé.
Odanyomtam neki az Anti riaa-t is,de nem lett valami jó az eredmény,inkább fel sem teszem. A lényeg nem is ez volna,hanem az,hogy kipróbáltam a módosítást élőben is,és valóban,még jobb lett! Még újabb hangokat hallok...
Jónak tűnik! Az eredetiről is van ilyen grafikonod?
Pontosan melyik eredetiről? Amit Te használsz,vagy az,ami az eredeti kapcsolásban is szerepel?
Ahogy óhajtja,Sir!
Én kipróbáltam mind a 3 verziót,ez az utolsó,amelyik "pontosítva lett",ez tetszik a legjobban! A görbéken látszik,hogy 1Khz már nem pontosan a 40dB-t metszi. Az az eredeti riaa görbén a középpont,azaz a 0dB
Érdekes, hogy az eredeti tűnik a legrosszabbnak.
És ami Azt illeti,az is. nekem olyan nagyon nyomott,tompa volt. Pedig ott volt a helyén majdnem minden hang,de még is.
Nekem jónak tűnik a hangja, azóta se találtam jobbat. És lehet még ettől is jobb?
Majd megmutatom,hogy lehet! A mostaninál jobb már nem valószínű,hogy lesz.
Annak jónak kell lenni, ha megfelelő értékekkel használtad. Anti RIAA lezárása 3 ohm volt? Ha hagytad a 47k lezárást nem lesz ok.
Na várjál! Ez most csak az Anti Riaa átvitele,vagy visszarajzoltad a Hiragát és az elé kötötted be? Nem bírtam ki,csináltam 3 felvételt. Szerintem önmagukért beszélnek. John Lennon-Starting Over
Neoton-Volt egy lány Neoton-Hétvégi motorozás
Egyébként Dollarakos képeiből lestem az Anti Riaa-t. Nem tudom,hogy az jó-e?
Itt van a bekötése , kapcsolóval kiiktatható. Így próbáltad? Ezzel fázisviszonyokat is láthatod, frekimenet egyenetlensége is jól látszik.
Én ezeket a felvételeket így nem tudom értékelni.
Szerintem mint ha kevesebb lenne a mélye az előzőhöz képest.
1µF kicsatolás a kimeneten. Nagyobb kicsatolással majd több is lehet.
Itt van hozzászólásod előtt.., melyikre gondoltam.
Ez miért lenne jó? Nézd meg mutattam egy elfogadható átvitelt, fázis freki nem ilyen hepehupás.
Igen,csak épp kitöröltem,mert megláttam a másik képet. De nem is változott semmit.
Módosítottam a visszacsatoláson,ilyen lett.
Ez már sokkal jobb, elég 30KHz-ig szimulálni. Kapcsold be a fázis átvitel vizsgálatát is, ahogy az előzőleg csatolt képen látható. TINA ezeket nagyon megbízhatóan szimulálja.
Nézd meg, (szerintem meg is építetted) ACTIDAMP átvitele milyen , 0,5dB belül mennyire egyenes. Ezt a HIRAGA is teljesítheti, ha jól van méretezve.
Igen,ez egészen szép. Azt még nem építettem meg. Ez melyik ActidAmp? MK2 vagy az MK4? Az MK4-hez kell egy jó pár IC...
Úgy emlékszem, hogy az MKII. HIRAGA- ból is ki kellene hoznod ezt az átvitelt.
Az sem egy rossz rajz. Már dolgozom rajta!
Nos,elméletileg készen van!
A 2SC1775A nál van jobb tranyó is ide.
A lényeg a kis Rbb.... Az eredeti kapcsolásban a spécibb kivitelnél 2SBxxx típusú tranyó van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |