Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EEPROM programozó kérdések
Lapozás: OK   5 / 26
(#) Peti.Janka hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok! Van nekem egy 93LC86 Microchip gyártmányú EEpromom, aminek újra kellene írnom a tartalmát. Meg van hozzá az új tartalom is. Ez egy Paradox riasztó memóriája, eben tárolja a beállításokat, de le lett kódolva, így nem tudom a riasztóban ki törölni. Tudnátok ajánlani egy progit, meg hozzá egy kapcsolást? Előre is köszönöm a választ!!!
(#) szepnorbee hozzászólása Feb 25, 2011 /

Sziasztok! Nem tudtok valami egyszerű kapcsolást ajánlani 93C46 típusú eeprom olvasására? Köszi!
(#) vilmosd válasza szepnorbee hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Esetleg a PonyProg?
(#) szepnorbee válasza vilmosd hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Gondoltam biztos van valami egyszerűbb pár alkatrészes is. Egyszeri olvasásra kell csak.
(#) AZA hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Üdv.
24c16-ot szeretnék irni/olvasni Ponyprog+ easy I2C párhuzamos programozóval.Érdekelne a 7-es lábon lévő ellenálás +jumper funkciója,vagy esetleg kihagyható ennél a tipusnál?
(#) otto54 hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Sziasztok!

SOIC8 tokos EEPROM égetéshez létezik olyan praktika, hogy valamilyen foglalatba teszem és úgy égetem,vagy csak a beforrasztás,kiforrasztás van mint lehetőség.

Üdv. Ottó
(#) kraissadam hozzászólása Máj 2, 2011 /

Sziasztok!!

Lehet e számítógép processzoral hejetesíteni amokroprocesszort az eepromhoz?

Előre is köszönöm a választ!
(#) gergelyaki hozzászólása Máj 2, 2011 /

Sziasztok! Ákos vagyok. Az lenne a kérdésem hogy valaki nem e tud debrecenben eepromot programozni ( persze nem ingyen. Várom mielőbbi válaszotokat.
Ákos
(#) Hp41C válasza otto54 hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Szia!
Létezik, de drága...
(#) otto54 válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Szia!
Igen csak drága!
Marad a forrasztásos módszer!
Üdv. Ottó
(#) kirally hozzászólása Júl 29, 2011 /

Sziasztok!

Nekem az nem tiszta, hogy a 24Cxx-be beletartozik a 24LC256 is?
És akkor ugye fel lehet programozni Ponyprog-gal a mellékelt kapcs. rajzzal?

üdv, Bence
(#) kirally válasza kirally hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Valaki?
(#) kirally válasza kirally hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Senki??
(#) dokidoki válasza kirally hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Szerintem minden további nélkül programozható úgy ahogy a többi.
Adatlap szerint működési feszültségtartomány a fő eltérés, de nem bogarásztam át teljesen.

(Minap küzdöttem én is egy 24c02 típusúval, törölni szerettem volna, mert bontott volt a szegényke. Nem mertem csak úgy beletenni az áramkörbe, hogy van benne valami adat, nehogy kávéfőző legyen belőle és ketyegjen hozzá. A törlést úgy oldottam meg kiolvasás nélkül felülírtam megnyitott program adataival 00FF, mert a törlés opció nem ment egyik programmal sem )
Én soros portról követtem el, mivel párhuzamos portot rég láttam, így sokat nem tudok hozzászólni. Rajz korrektnek tűnik, menni fog az szépen.
(#) kirally válasza dokidoki hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm!!
(#) kirally hozzászólása Aug 9, 2011 /

Sziasztok! Fel próbáltam programozni a 24LC256-os EEPROMOT a PonyProg2000-el a PonyProg oldalán lévő kapcsolással. Bővebben: Link
De nem sikerült.... Amikor PIC-et programoztam másik programnál lekellett állítani a sebességet. A PonyProg-nál van erre lehetőség??
Vagy ha tudtok olyan programot és programozót (lehetőleg ne legyen benne IC) ami feltudja programozni a i2c-s eepromot azt megköszönném.

Üdv: Bence
(#) csacsa72 hozzászólása Szept 14, 2011 /

Sziasztok.
Van egy autórádióm aminek a kódját csak eepromból lehet ki olvasni.Az eeprom egy 24c16-os,SO8-as tokozású,EZ ,van egy JDM programozóm és ezzel szeretném kiolvasni ,Ő az. A kérdésem az lenne, hogy a programozónak melyik lábát hova kössem az eepromon?Ha valaki tudna nekem ebben segíteni előre is köszönöm .
Üdv csaba
Ja és még valami az eepromot ki kell e forrasztanom?
(#) _JANI_ válasza csacsa72 hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Az általad belinkelt oldalon az _IC_tokok_ behelyezése is fel van tüntetve. A "24C EEPROM" jelölés. Az eeprom egyes lába a keskenyebb csatlakozósor 4. pontjába ( Baloldalt fölül kezdődik a számozás. ) fog csatlakozni. Ha nem az oldalon található nyáktervvel készítetted el a programozót, akkor az elvi rajzot és a 24C-s eeprom adatlapját kell összevetni.
( Az egysoros IC tokok helyett egy 40-lábú _ZIF_foglalat_ elegánsabb megoldás. Igaz árban kicsit drágább. )
(#) _JANI_ válasza csacsa72 hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Ja igen... Az SO8-as tokozás kicsit macerás dolog. Ha sikerül biztonságosan kiforrasztani, akkor csak egy kis SO8 - DIL8 -as fordító "adapter" fog kelleni. A rádió valószínűleg nincs felkészítve az áramkörön belüli ICSP-s EEPROM kezelésre. Meg ki tudja, hogy viselkedik a uC-je az EEPROM nélküli indításra, ha elszeparálnád a vezérlő bemeneteket.
(#) csacsa72 válasza _JANI_ hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Köszönöm a segítséget. Sikerült megoldanom a problémát,a 24c16 kiforrasztáskor tönkre ment,így a tartalmát sem tudtam kiolvasni. Szerencsére sikerült vennem másik eepromot , a netről pedig tudtam letölteni tartalmat hozzá,( ha valakit érdekel Itt elég sok eeprom tartalom van) , és már működik is a rádió .
Üdv Csaba
(#) mustang74 hozzászólása Okt 19, 2011 /

Sziasztok!
Szeretném egy 27C512 EPROM-ba égettetni a Commodore 1541/II -es programját. Tud valaki segíteni?
(#) matyusz hozzászólása Dec 1, 2011 /

Üdv mindenkinek.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tud-e valaki égető áramkört 87c257-es Eprom-hoz. Gondolok itt kapcsolási rajzra. És esetleg Audi 80 B4 1.9 TDI hez eprom tartalmat.
2 287 357 913 és 2 287 357 914 helyére szeretném berakni. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Stynson hozzászólása Dec 21, 2011 /

Üdv!

Szilva féle pic égetővel szeretnék eepromot égetni (adatlap)

Hogyan kössem az ICSP porthoz?
A VSS, a data és az óra lábak könnyen kivehetők,
mit kell még és hova bekötnöm a sikeres égetéshez?
(#) Hp41C válasza Stynson hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

A "c:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2\PICkit 2 Readme.txt" állományban le van írva - feltéve, ha a default mappába telepítetted a kezelő programoz. A SDA vonalra kell egy Vdd -re felhúzó (1k) ellenállás is.

1. Connections for 24LC devices
  2.         ---------------------------------------
  3.         PICkit 2 Pin             24LC Device Pin (DIP)
  4.         (2) Vdd !                8 Vcc
  5.         (3) GND                  4 Vss
  6.         (5) PGC                  6 SCL (driven as push-pull)
  7.         (6) AUX                  5 SDA (requires pullup)
  8.                                  7 WP - disabled (GND)
  9.                                  1, 2, 3 Ax pins
  10.                                     Connect to Vdd or GND per
  11.                                     datasheet and to set address
  12.  
  13. ! 24LC devices may not program properly below 3.6V VDD.
  14.           This is a limitation of the PICkit 2 AUX IO pin.
(#) GFI hozzászólása Dec 31, 2011 /

üdv!

Szeretnék felprogramozni 1 sl220-at azt olvastam hogy megegyezik a 93c56-al.

Van 1 willem 3.1-em de valamiért nem tudok vele írni 93cxx és 25cxx es epromokat kiolvassa ami benne van, de nem irja be.

valami egyszerű kapcsolást keresek ami működik és kezeli az icprog.

valami ilyenre gondoltam Bővebben: Link
(#) Unfi válasza GFI hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Szia
Szerintem próbáld meg a Ponyprog programozóval. Nézz körül a www.mikroklub.hu oldalon, találsz sok érdekességet erről.
Üdv: Zoli
(#) GFI válasza Unfi hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

ponyprog semmit sem csinál. A icprognál írják is a fentebb említett hibát. Nem tudom már hogy mit próbáljak. Winpic800 ugyan azt csinálja mint az icprog.
(#) Dezső László hozzászólása Jan 8, 2012 /

Helló Mindenki!

DeLaval fejőrobot (kötött állású, kanadai) info érdekelne magyarul, angolul, franciául. [Probléma: a fejésen kívül más feladatok - trágya-leöblítés - eeprom-beégetése, tkp. kibővítésre javaslattétel a jogosultnak]
(#) Stalki hozzászólása Jan 16, 2012 /

Üdv mindenkinek! Lenne egy controllerem amit olvasni írni szeretnék MAX1781 (adatlap) úgy tudom 3 lábát kell megcsapolni: SCL SDA GND milyen interfész alkalmas erre?
(#) indexketto hozzászólása Jan 18, 2012 /

Üdv!

Willem PCB5.0E programozóm van (gyári) és egy Winbond 25Q80BVAIG chipem, de a Willem progiban nincs ilyen típusú chip, azonban magán az eprom írón van egy (szerintem) ennek a chipnek kitalált 25CXX foglalat. Milyen programmal fogom tudni ezt a chipet programozni?
Következő: »»   5 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem