Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Van nekem egy 93LC86 Microchip gyártmányú EEpromom, aminek újra kellene írnom a tartalmát. Meg van hozzá az új tartalom is. Ez egy Paradox riasztó memóriája, eben tárolja a beállításokat, de le lett kódolva, így nem tudom a riasztóban ki törölni. Tudnátok ajánlani egy progit, meg hozzá egy kapcsolást? Előre is köszönöm a választ!!!
Sziasztok! Nem tudtok valami egyszerű kapcsolást ajánlani 93C46 típusú eeprom olvasására? Köszi!
Esetleg a PonyProg?
Gondoltam biztos van valami egyszerűbb pár alkatrészes is. Egyszeri olvasásra kell csak.
Üdv.
24c16-ot szeretnék irni/olvasni Ponyprog+ easy I2C párhuzamos programozóval.Érdekelne a 7-es lábon lévő ellenálás +jumper funkciója,vagy esetleg kihagyható ennél a tipusnál?
Sziasztok!
SOIC8 tokos EEPROM égetéshez létezik olyan praktika, hogy valamilyen foglalatba teszem és úgy égetem,vagy csak a beforrasztás,kiforrasztás van mint lehetőség. Üdv. Ottó
Sziasztok!!
Lehet e számítógép processzoral hejetesíteni amokroprocesszort az eepromhoz? Előre is köszönöm a választ!
Sziasztok! Ákos vagyok. Az lenne a kérdésem hogy valaki nem e tud debrecenben eepromot programozni ( persze nem ingyen. Várom mielőbbi válaszotokat.
Ákos
Szia!
Igen csak drága! Marad a forrasztásos módszer! Üdv. Ottó
Sziasztok!
Nekem az nem tiszta, hogy a 24Cxx-be beletartozik a 24LC256 is? És akkor ugye fel lehet programozni Ponyprog-gal a mellékelt kapcs. rajzzal? üdv, Bence
Szerintem minden további nélkül programozható úgy ahogy a többi.
Adatlap szerint működési feszültségtartomány a fő eltérés, de nem bogarásztam át teljesen. (Minap küzdöttem én is egy 24c02 típusúval, törölni szerettem volna, mert bontott volt a szegényke. Nem mertem csak úgy beletenni az áramkörbe, hogy van benne valami adat, nehogy kávéfőző legyen belőle és ketyegjen hozzá. A törlést úgy oldottam meg kiolvasás nélkül felülírtam megnyitott program adataival 00FF, mert a törlés opció nem ment egyik programmal sem ) Én soros portról követtem el, mivel párhuzamos portot rég láttam, így sokat nem tudok hozzászólni. Rajz korrektnek tűnik, menni fog az szépen.
Sziasztok! Fel próbáltam programozni a 24LC256-os EEPROMOT a PonyProg2000-el a PonyProg oldalán lévő kapcsolással. Bővebben: Link
De nem sikerült.... Amikor PIC-et programoztam másik programnál lekellett állítani a sebességet. A PonyProg-nál van erre lehetőség?? Vagy ha tudtok olyan programot és programozót (lehetőleg ne legyen benne IC) ami feltudja programozni a i2c-s eepromot azt megköszönném. Üdv: Bence
Sziasztok.
Van egy autórádióm aminek a kódját csak eepromból lehet ki olvasni.Az eeprom egy 24c16-os,SO8-as tokozású,EZ ,van egy JDM programozóm és ezzel szeretném kiolvasni ,Ő az. A kérdésem az lenne, hogy a programozónak melyik lábát hova kössem az eepromon?Ha valaki tudna nekem ebben segíteni előre is köszönöm . Üdv csaba Ja és még valami az eepromot ki kell e forrasztanom?
Az általad belinkelt oldalon az _IC_tokok_ behelyezése is fel van tüntetve. A "24C EEPROM" jelölés. Az eeprom egyes lába a keskenyebb csatlakozósor 4. pontjába ( Baloldalt fölül kezdődik a számozás. ) fog csatlakozni. Ha nem az oldalon található nyáktervvel készítetted el a programozót, akkor az elvi rajzot és a 24C-s eeprom adatlapját kell összevetni.
( Az egysoros IC tokok helyett egy 40-lábú _ZIF_foglalat_ elegánsabb megoldás. Igaz árban kicsit drágább. )
Ja igen... Az SO8-as tokozás kicsit macerás dolog. Ha sikerül biztonságosan kiforrasztani, akkor csak egy kis SO8 - DIL8 -as fordító "adapter" fog kelleni. A rádió valószínűleg nincs felkészítve az áramkörön belüli ICSP-s EEPROM kezelésre. Meg ki tudja, hogy viselkedik a uC-je az EEPROM nélküli indításra, ha elszeparálnád a vezérlő bemeneteket.
Köszönöm a segítséget. Sikerült megoldanom a problémát,a 24c16 kiforrasztáskor tönkre ment,így a tartalmát sem tudtam kiolvasni. Szerencsére sikerült vennem másik eepromot , a netről pedig tudtam letölteni tartalmat hozzá,( ha valakit érdekel Itt elég sok eeprom tartalom van) , és már működik is a rádió .
Üdv Csaba
Sziasztok!
Szeretném egy 27C512 EPROM-ba égettetni a Commodore 1541/II -es programját. Tud valaki segíteni?
Üdv mindenkinek.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tud-e valaki égető áramkört 87c257-es Eprom-hoz. Gondolok itt kapcsolási rajzra. És esetleg Audi 80 B4 1.9 TDI hez eprom tartalmat. 2 287 357 913 és 2 287 357 914 helyére szeretném berakni. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
Szilva féle pic égetővel szeretnék eepromot égetni (adatlap) Hogyan kössem az ICSP porthoz? A VSS, a data és az óra lábak könnyen kivehetők, mit kell még és hova bekötnöm a sikeres égetéshez?
A "c:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2\PICkit 2 Readme.txt" állományban le van írva - feltéve, ha a default mappába telepítetted a kezelő programoz. A SDA vonalra kell egy Vdd -re felhúzó (1k) ellenállás is.
üdv!
Szeretnék felprogramozni 1 sl220-at azt olvastam hogy megegyezik a 93c56-al. Van 1 willem 3.1-em de valamiért nem tudok vele írni 93cxx és 25cxx es epromokat kiolvassa ami benne van, de nem irja be. valami egyszerű kapcsolást keresek ami működik és kezeli az icprog. valami ilyenre gondoltam Bővebben: Link
Szia
Szerintem próbáld meg a Ponyprog programozóval. Nézz körül a www.mikroklub.hu oldalon, találsz sok érdekességet erről. Üdv: Zoli
ponyprog semmit sem csinál. A icprognál írják is a fentebb említett hibát. Nem tudom már hogy mit próbáljak. Winpic800 ugyan azt csinálja mint az icprog.
Helló Mindenki!
DeLaval fejőrobot (kötött állású, kanadai) info érdekelne magyarul, angolul, franciául. [Probléma: a fejésen kívül más feladatok - trágya-leöblítés - eeprom-beégetése, tkp. kibővítésre javaslattétel a jogosultnak]
Üdv mindenkinek! Lenne egy controllerem amit olvasni írni szeretnék MAX1781 (adatlap) úgy tudom 3 lábát kell megcsapolni: SCL SDA GND milyen interfész alkalmas erre?
Üdv!
Willem PCB5.0E programozóm van (gyári) és egy Winbond 25Q80BVAIG chipem, de a Willem progiban nincs ilyen típusú chip, azonban magán az eprom írón van egy (szerintem) ennek a chipnek kitalált 25CXX foglalat. Milyen programmal fogom tudni ezt a chipet programozni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |