Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Érdemes a duplex modult is alaposan átvizsgálni ! A nyomtatott példányok száma is sokat árul el a gép állapotáról ! A régebbi tipusok jobban bírták a strapát , az űjabb típusok úgy 3OK-5OK nyomtatott példány után lerobbanak.
Nos a nyomtató eddig 26k nyomatnál tart, minőségileg egyelőre nincs egetverő hiba, csak ez a nyomtatási hang.
Egyelőre én is a fogaskerékre gyanakszom, hogy megkopott. De mégis hogy lehet ezt a szerkezetet szétrobbantani? Látszólag semmi csavarozás nincs...
Hát egy kicsit nehéz lesz ha nem tanulmányozod át a 3. fejezetét a szervizkönyvnek ! Disassembly and Reassembly vagyis szétszedés és összerakás ! Üdv !
Van egy HP Laserjet 6L nyomtatóm, természetesen printerportos. A problémám az lenne, hogy minden nyomtatás előtt kettő vagy három oldalt kinyomtat, amin csak csíkok vannak semmi már meg az eleje a szövegnek. Azt mondják megbolondult a kicsike, ez lehetséges? Vagy esetleg találkozott már valaki ilyen hibával?
Előre is köszönöm! Üdv, adamk07
Szia. Szerintem nem nyomtatóhiba hanem nyomtatóport rossz vagy valami beállítás nem jó.. A tesztoldalt kinyomtatja ha megnyomod rajt a gombot?? Ha azt igen akkor az előbb leírt dolgokat ellenőrizd..
Hát a tesztoldal előtt is ilyet nyomtata ha Windowsról küldöm, de ha a nyomtatóról akkor meg simán kinyomtatja
![]()
Ha tudod próbáld meg másik kábellel és géppel...A BIOS-ban is lehet a nyomtatóporton állítgatni lehet az nem jól van beállítva.. Nyomtass másik program alól is ezt is próbáld meg..
Kipróbáltam másik géppel, másik vezetékkel, meg másik fájjal, de ugyan az a hiba 2 oldal csak csík vagy fekete lap, majd még aztán se nagyon hajlandó nyomtatni?
Egyéb ötlet?
Szia! Akkor lehet tényleg valami baja van.. Van egy reset gomb a nyomtatóban a nyákon az elején hol nyílik is le ott van valahol középen egy hosszú csavarhúzóval lehet megnyomni a gombot..
Megcsináltam! Ripityára szedtem, vagyis kiszedtem az alaplapot belőle, el volt égve egy 130k ohm teljesítmény ellenállás. Azt kicseréltem reszeteltem, ennél hosszan kel megnyomni az elején lévő gombot. Majd nyomtattam és tökéletesen működik. A szervizbe meg azt mondták memóriabaja van, tudnak hozatni kompletten 5000ft-ért, én meg 3Ft-ért megcsináltam
![]() ![]() Azért köszönök minden segítséget. Üdv, adamk07
Elkiabáltam a dolgot potom egy napig volt jó
![]() Előre is kösz! Üdv, adamk07
Sziasztok!
Nagyon sok eredménytelen munka után, minden reményemet a Hobbielektronika nagy tudású szakembereibe vetem. Van egy Xerox WorkCenter Pro 412 típusú multifunkcionális készülékem. Mikor megvettem, akkor az volt a baja, hogy halványan nyomtatott és ráadásul ?tartkák? voltak a kinyomtatott oldalak. (A szürke különböző árnyalatai jelentek meg rajta). Illetve oda nem illő fekete pontokkal is bővelkedett. A scanner részét tekintve, az volt a baj, hogy nagyon gyenge minőségben másolt. Mintha a másolat hatalmas egymástól különálló pixelekből épült volna fel. Gondoltam, én a nagy ?szakember? szétszedem, és rögtön látom majd mi a baj. Egész hétvégén ezzel szórakoztam és csak rontottam a helyzeten. Az alábbi műveleteket végeztem el: -- Kitisztítottam a fixáló egységet. -- Kimostam a transfer görgők. Hála ezeknek, a fekete pontok eltűntek. Sajnos a halvány, tarka nyomtatás megmaradt. A scanner résszel ezeket tettem: -- Az üvegen volt egy apró karc, így vízszintesen elforgattam az üveglapot, hogy az A4-es scannelési méreten kívül essen a sérülés. -- Szétszedtem a CCD egységet. Szemüvegtisztítóval megtisztítottam az összes tükröt (vastagon állt rajtuk a por), illetve egy lencsét is. A probléma, hogy összeraktam, és mikor rányomok a másolásra, akkor teljesen fehér, üres lap jön ki. A CCD fejet csak egyetlen szalagkábel köti össze a nyáklappal. A CCD-n a neoncső világít, szépen mozog, látszólag minden rendben. Kérdéseim: -- Mit tehetnék a tarka nyomtatással? Developerben kéne kutakodnom? Lehet, hogy a festékhordó mágnes hengerrel van valami baj? Esetleg a polygon-t kéne tisztítani? -- A scanner részt most végleg elrontottam? Lehet, hogy a tükrökhöz nem szabad nyúlni? -- Lehet, hogy a szkanner szalagkábele ment tökre? Tényleg van rajta néhány törés szerűség... (De akkor a lámpa miért világítana? Lehet, hogy az egy másik szálon keresztül kapja az ellátást?) -- Hol lehet egyáltalán ilyen 22-eres szalagkábelt szerezni? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Hali, a halvany nyomtatassal kapcsolatban kezd a toner kazettaval, es nezd med, hagy a dr. blade nem-e teszi csikosan a tonert, esetleg tul keves festek van rajta. A szkennerrel kapcsolatban: vegy egy meromuszert es merd le a szalagkabelt, nincs-e valahol szakadas. Remelem a tukroket nem ugy torolted meg, hogy kivetted oket a helyukrol, mert akkor az olvaso egyseg = kuka.
Köszönöm!
De úgy töröltem le őket. ![]() Megkérdezhet, hogy az miért okoz olyan nagy hibát, ha kiveszem a helyéről?
Akkor már semmi lehetőség a javításra?
Elvégre ezt is emberek rakják össze. Vagy itthon nem tudom megteremteni azokat a körülményeket, mint amik a gyárban vannak?
Szia
Nem ismerem ezt a tipust, de gondolom itt a szkenner a megvilágítólámpával együtt mozog, tehát nem tükrökkel viszi le a fényt a kamerába? Nem tudom mit követhettél el, kivetted az egészet? Miért nem a helyén pucoltad meg? Ha eltört a szalagkábel akkor szevasz a gépnek, vagy olvasd el a szalagkábel javítása című topicot és megtudod miért írtam ezt. A nyomtató része is gázos? Nem tudsz egy tesztoldalt kicsalni a gépből? (transfer hengert meg nem szoktunk mosogatni )
Hali, egy pelda... a fonokeimnek van egy ismerose/baratja, aki amator uton irodagepek javitasaval is foglalkozik, de sokszor nalunk kot ki tanacsot kerni. egyszer bejott, azzal a problemaval, hogy egy rikoh fx200 nal megtorolte a szkenner optikajat, es osszerakas utan feher oldal az eredmeny. Tortenetesen az asztalon egy ilyen gep volt, es epp azt az operaciot vegeztem, erre megkerdi, hogy miert nem szedem ki a tukroket egyenkent es egy torlom meg? Azert, mert nem fogom tudni pont ugyanabban a szogben visszatenni, es ha van 4-5 tukor, a feny mar nem az erzekelore fog esni, hanem mashova. Lehetseges, hogy nalad is ugyanez a helyzet all fenn.
Igen, a szkennert is, a lezeregyseget is emberek (jobb esetben robotok) allitjak ossze, de ok mas muszerettsegii szinten vannak. Ezert, ha lehet, ami az optikat illeti, a tukroket es lencseket nem szabad elmozditani gyarilag beallitott poziciojukbol.
Régebbi másolók szkenner két végén 1-1 lyuk és a 1st, 2nd tükör optikán is, 1-1 6-os köracélt kellett átdugni a házon és ha mindhármon átment akkor voltak a kocsik jó pozícióba.
Közbe rájöttem, hogy a képfordító lencsét vehette ki (csak azt nem tudom minek?) na azt visszarakni jól, nem egyszerű eset. Üdv
Szeretném, ha tudna valaki segíteni. Van egy CLP300-as színes lézer nyomtatóm, ami a festékeloszlatás után piros jelzéssel megáll. A hibaüzenet a SMART panelon: "eszköz alaphelyzetbe állítási hiba". Hangja nem változott, olyan, mint volt. Időnként volt már, hogy továbbment és ilyenkor rendesen nyomtatott. Megköszönném, ha tudna valaki segíteni, akinek már volt hasonló gondja. Nem akarnám szervizbe vinni, ha kis segítséggel magam is meg tudnám javítani. (Amit a leírás javasol, a tíz perc utáni visszakapcsolást már jónéhányszor kipróbáltam.)
Szia
Én az imagetransferbelt pozícionáló szenzor környékén keresném a hibát. Mint ahogy a hibaüzenet is elárulja, valami nem áll alaphelyzetbe. Üdv
Egyszerű a dolog, ha belenéz a lap sikjából, akkor látnia kell a CCD-t . Ha nem látja, bibi van.
Valamint én azt csinálnám, hogy a CCD elé raknák valamit, és valahogy belevilágitanák, scannelés közben. Igy ha valami folt látszik, akkor a CCD él.
xerox phaser 3117 nyomtatóm van. Toner kifogyott, újratöltés után csak meleg papír jön belőle.
A netről letöltött telepítőprg-al megy. ( http://www.support.xerox.com/support/phaser-3117/downloads/huhu.htm...=winxp) Ez az:http://x-kontroll.hu/doc/phaser_3117.pdf Légyszi segítsetek! Lali
1., Semmi hibauzenetet nem kuld?
2., Onteszt lapot nyomtattal-e vele (ezt szamitogep nelkul kell elvegezni, nagy altalanossagban az online gombot kell lenyomva tartani bekapcsolas elott, vagy "sokaig" (5-10 mp) nyomva tartani bekapcsolt allapotban -nyomtatofuggo a kombinacio- A HP-nal letezik toner figyeles, ami szamolja a kinyomtatott lapok szamat es nem a toltottsegi szintet figyeli, vagyis, ha ujratoltod, attol meg a programban/nyomtatoban nem fogja a valos szintet mutatni. Ennek kivedesere arulnak az eBay-en chip reset-et, amivel a toneren kell a lapszamlalot torolni. Megeshet, hogy nalad is ilyesmi a gond. Sot van olyan monokrom HP printerem, amiben a latszolag eredeti HP tonerre is azt mondja az onteszt alkalmaval, hogy nem tudja lekerdezni az adatokat, mert nem eredeti. Alapjaban veve a sima feher oldalt barmely resz okozhatja a sztatikus toltes-drum-laser harmasbol amik a tulajdonkeppeni kepalkotasert felelosek.
Szia, a tonerkazetta a ludas a dologban, mikor osszeraktak, valamit rosszul csinaltak, mert ez egy kontakthibara utalo jelenseg (ujratoltes elott megy - utana nem megy). Az onteszt oldalt ugy tudod kinyomtatni, hogy a gombot nyomva tartod addig, amig mindket led kezd pislogni. Ha az ujratoltes csak egy nehany napja tortent, gyorsan vidd vissza, hogy csinaljanak vele valamit, mert nem megy. Adott esetben a fogyasztovedelmi hivatalhoz is fordulhatsz. Sok sikert.
Kedves emberek!
Az alant csatolt képen látható nyomtatási hibát egy HP LaserJet 1020 produkálja az eredeti gyári tonerrel. Hibátlanul műküdütt kb 2-2.5 évig és nagyon keveset használtam, aztán hosszabb szünet után újra nyomtattam volna és ezt kaptam. Mit lehet tenni ebben az esetben? Előre is köszönöm a válaszokat!!! ...és Boldog Karit mindenkinek!!!
Szervusz!
A hiba elháritását a fényhenger törlőlamellájának a cseréjével kell kezdeni ! Üdv, János KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KIVÁNOK KEDVES MINDNYÁJATOKNAK !!
Hali!
Köszi szépen a tippet! Kicseréltem a törlőlamellát és egy új fényhengert is kapott a biztonság kedvéért, de most még rosszabb a nyomtatási kép ![]() Van még valami más lehetőség a javításra? Köszi!!!!!!!!!!!!
Szia, igaz nem tőlem kérdezted.
Mellékelhetnél egy fokkal jobb felbontású képet, ha lehet. (furán hangzik, de sok hiba nem jön úgy át mintha az ember a kezében tartja a papírt). Igaz a típust nem ismerem, de blade hibánál azért csíkozni is szokott, itt ezt nem látom. Le kellene mérni az ismétlődés távolságát és összevetni melyik alkatrész okozza. A teflonhengerre tippelek, valami van középtájon, ha megnézed a lap vége felé már kezd kitisztulni. A dobcserével kontrasztosabb, telítettebb kép került a papírra ezért lehet látványosabb a hiba is. Le lehet kaparni a festéket a papírról? Látok más hibát is, sávokba most is kihagy? Nézd meg a teflont. Üdv
Szervusz!
Ha a toner rendben van akkor nem marad más mint a PCR (primary charge roller) cseréje vagyis az a vékonyabb gumihenger ami a fényhengeren gördül . Ez a henger tölti fel sztatikus elektromossággal a fényhengert , ennek a hibája leggyakrabban fekete foltok ,csíkok megjelenésével nyilvánul meg amelyek egymástól a henger kerületének megfelelő távolságra helyezkednek el! Üdv! BUÉK |
Bejelentkezés
Hirdetés |