Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   77 / 214
(#) zolika60 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Az elég nehéz lehet, ha nem romlik el pár év után és nem vesznek helyette másikat. :yes:
(#) Hollowdrums hozzászólása Dec 22, 2011 /

Üdv!

A segítségetekre lenne szükségem, 2 db autórádióról lenne szó.
Röviden, hogy mi történt. Hyundai HE-CR435MM egyik pillanatról a másikra megadta magát.
Ki lett szerelve, helyére egy JVC KS-F383R lett betéve.
Bekapcsolás után nem sokkal az is elszállt, kijött belőle a füst. Az elpukkant alkatrész egy AN80T05. Ez szemmel tökéletesen látható probléma. Ennek az alkatrésznek a cseréje nem nagy ügy, megoldom (remélem). Viszont a Hyundai-on semmi nem látszik. Feszültség szabályzót nem látok benne, valahogy másképpen van megoldva. Fogalmam sincs honnan induljak, mit kellene kimérnem.
Kérlek segítsetek nekem, egyedül nagyon nem megy.

Köszönöm.
(#) Inhouse válasza Hollowdrums hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Fordított polaritás? Túl nagy feszültség? Töltésed rendben?

Üdv
Inhouse
(#) Hollowdrums válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Üdv Inhouse!

A válaszok: nem,nem,igen. (Egyébként nem az enyém az autó ami tönkre vágta a cuccosokat.)
Engem a Hyundai megmentése érdekelne elsősorban.
Abban tudnál esetleg segíteni?
(#) S.Roland válasza Hollowdrums hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Hello,
A vezetékeket megnézted ? Nincs megsérülve véletlen a + szál és autózás közben hozzáér a testhez?
(#) titi válasza Hollowdrums hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Hali!
Valószínűleg zárlat van a hangszóróknál.
Mérd ki a hangszórócsatalozókat a kocsiban, hogy valamelyik nem testel-e le, illetve megvan-e minimum 4ohm a hangszórók ellenállása.
(#) titi válasza Hollowdrums hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ja igen, és tekintve, hogy a JVC-ben a végfok szállt el, a Hyundai-ban is a végfok lesz a hunyó.
(#) pocok1 hozzászólása Dec 23, 2011 /

Sziasztok!

Kaptam 1 Boss BV9250 2DINes fejegységet, amit ki kellene vezetékelni, de a NET-en nem találok róla ilyen információt
A kép a kivezetékelendő aljzatról készült, ha segít.
Hátha találkozott már valaki ilyen fejegységgel, vagy a NET-en talál róla infót.
Előre is köszönöm.
(#) Hollowdrums válasza titi hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Üdv titi!

Köszi a tippet, ki fogom méregetni a hangszórókat.

A JVC-ben nem a végfok szállt el, hanem a fesz.szabályzó! Az a baj, hogy a Hyundai-nál, nem tudom hogy van megoldva a táp, így sajnos nem is tudom hol keressem a hibát. Sajnos még rajzot sem találok róla
Ha fényképezek, segítene?
(#) ktibor76 hozzászólása Dec 30, 2011 /

Sziasztok
T.szakik és hozzáértők!Egyszerű autósként olyan problémával találkoztam hogy hozzájutottam egy autórádióhoz ami usb ill sd kártya fogadására alkalmas jól műxik viszi a pendrivot is,csak ha sd kártyás mobilt csatlakoztatok hozzá akkor sistergő sipóló hangot adnak a hangyszórók.Lehetséges e hogy a mobil zavarja vagy usb kábellel van a gond?Érdemes e rádiószerelőt felkeresnem hogy berakjon valami zavarszűrő?
Köszi előre is
(#) attrax hozzászólása Dec 30, 2011 /

Mi az hogy sd kártyás mobil ?
(#) ktibor76 válasza attrax hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Telefon micro sd kártyával.
(#) ktibor76 válasza attrax hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Még annyi hogy usb kábellal összekötve
(#) pucuka válasza ktibor76 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Így nem fog menni. Az autórádió USB csatlakozásán pendrivet tud kezelni, a rádiótelefonodat nem. Az USB csatlakozó egy fizikai csatlakozó, amin a jeleket különböző protokollok kezelik. A rádiótelefonodban levő SD kártya nem látszik közvetlenül a teló USB kimenetén, azt a telefon kezeli, tehát így nem fogod tudni használni.
Ahhoz hogy a telefon SD kártyájához hozzáférj, egy számítógépen futó programm rendszer szükséges, amit a telefon típusának megfelelő módon telepíteni kell. Az autórádióban pedig ilyen lehetőségről nem tudok.
(#) attrax hozzászólása Dec 30, 2011 /

ja, szerintem sem kéne halmozni ennyire a dolgokat.Áthúzod a zenéket sd kártyára vagy pen-re és betolod az autórádióba
(#) Ricsi89 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Elvileg működhet, mivel egy telefont is lehet pendrive-ként használni, mivel az újabb telefonokban van ilyen lehetőség. Ezért nem kell driver sem a gépre, hisz a számítógép is egyszerű pendrive-nak látja a telefonban lévő sd kártyát. Olyan, mintha egy kártyaolvasó lenne csak a telefon.
(#) attrax válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

elvileg.csak az autórádió nem számítógép
(#) Ricsi89 válasza attrax hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Nem kell hozzá számítógép, akár egy dvd lejátszó is lekezeli, mivel olyan, mint egy kártyaolvasó.
(#) set68i válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Szerintem az, hogy egy számítógép adathordozónak lát egy telefont, még nem azt jelenti, hogy egy autórádió, vagy dvd lejátszó is úgyanígy fog viselkedni.
(#) Ricsi89 válasza set68i hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Ez tapasztalat. Telefon adathordozó módban, rádugva egy dvd lejátszóra, simán látja a memóriakártya tartalmát.
(#) Seprom válasza pocok1 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Szia!

Utánanéztem, volt pár szabad percem. Nézd meg azt a Pdf-et, amit csatoltam.
Van itt egy link.
http://color.addel.hu/products.php?prcategory=31888&PHPSESSID=12e94...1d55e4
Néz szét ott is. Szerintem a méret és a pinek száma alapján találsz megfelelő csatlakozót.

Sok sikert, és Boldog Új évet! Üdv: Seprom
(#) pocok1 válasza Seprom hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Szia!

Köszi a segítséget, bár a pdf-et azt én is megtaláltam, de a link sokat segít.

Sikerekben gazdag Boldog Új évet!
(#) ktibor76 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Köszi hogy megpróbáltál segíteni,de sajnos nem vagy elég jártas az ügyben,a legelső sd kártyás mobilokat ia lehet usb háttértárral pendrivként használni.Azóta 3 telefonból 2 -t sikerült ezen a rádión így használni,és még tölti is közben.Csak az adott okostelefon amivel sípol van ez a probléma,viszont azt is tölti.Ezért kértem hogy SZAKIK segítsenek most mind ezen agyal hogy lehet e vagy sem..B.U.É.K.mindenkinek
(#) BarnaPili válasza ktibor76 hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

A telefont nem lehet beállítani úgy,hogy a rádió egy USB memóriaként lássa? A Garmin GPS-eken pl lehet ilyet,de ha jól tudom a haverom HTC-je is tud ilyet.
(#) ktibor76 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

De lehet,és úgy is csináltam szól a zene csak hangos sistergés mellett.lehet azért mert van benne gps vagy wifi ,mert amelyikben nincs az szépen szól.
(#) Ricsi89 válasza ktibor76 hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Lehet, hogy elég lenne egy zavarszűrővel ellátott USB kábel is. Bár sejtem, hogy a zavar a telefon processzora, vagy egyéb egységétől jön, ami nincs rendesen leárnyékolva.
(#) pucuka válasza ktibor76 hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Ezek szerint mégsem lehet mindegyiket. De a telefon menüjében beállítottad? Már ha van ilyen.
(#) ktibor76 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Van és beállítottam,LEHET!CSAKSISTEREG
(#) ktibor76 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Hol lehet olyat kapni?
(#) manges01 hozzászólása Jan 5, 2012 /

Sziasztok beraktam az opelbe 1 cd lejátszót és minden inditásnál ujra kell programozni,na most a kérdésem melyik kát kábelt hidaljam össze hogy ne keljen mindig ezzel küszködnöm.....Köszönöm.
Következő: »»   77 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem