Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Mesterek! Kaptam egy PIR-9312 "riasztót"! (meg is ijedtem tőle) Ha tudna valaki róla kapcsolási rajzot, leírást, stb. küldeni megköszönném!
Tisztelt fórumozó társaim!
A anyósomék DSC riasztója nem hajlandó bekapcsolni. Hiába írjuk be a kódot nem csinál semmit "csak" csipog. Egy áramszünet után adta meg magát. Most a "system" led világít és a 4-es zónakijelző. Ahogy olvasgattam ez elméletileg kommunikációs hiba lenne, de nem tudom hogyan kellene törölni, hogy újból működjön. Segítségeiteket előre is köszönöm.
Nem egészen. Ha csak simán világít a 4. led, akkor nyitva a 4. zóna.
Hibafelderítéskor először: *2 A system led világít, és mellette világít egy zóna. A hibák leírása a kezelői kézikönyben benne van. Nálatok valószínű rossz az akku, és áramszünetkor teljesen lemerült a riasztó, újrainduláskor idővesztés történt.
Köszönöm szépen a gyors választ, megpróbálom az általad leírtak szerint.
Még egyszer köszönöm!
Moxa 1110 USB-Soros átalakító kell neked. Én legalább 6félét próbáltam. Ezt a magyar importőr ajánlotta. 100% működik. Bemész hozzájuk, és be is üzemelik neked.
Nem ér annyit. Pont ugyanaz a chipset van benne, mint az olcsóbb változatban. Az importőr pedig el akar adni, azért is ajánlgatja a drága átalakítót. Minden olyan átalakító rendesen megy a DLS szoftverrel, amik FTDI chippel szereltek.
A lényeg, hogy ne PL2303 chipes legyen, azzal nem csak a DSC-nek probléma, hanem még jó néhány más kontroller sem komálja. Az FTDI-vel eddig sehol sem volt gondom. A MOXA 15kV ESD védelme a riasztókhoz teljesen felesleges. Ennyivel tud többet hardveresen igazából.
Korábban megírtam a frankót. Olcsóbb, és egyenértékű a Moxa-val. Több példányban kipróbálva.
Tisztelt Mesterek!
585- ösökön mindíg kihasználom a kezelői + zónat. Történt egyszer, hogy sehogyan sem fogadta el + zónának. Hiába jelöltem ki a 020-as ba a 05-ösnek, a 001-esben azonosítottam végig 01 től 05ig utánna 00 a három nem használtnak, nem vette fel , a kezelőt is hozzá rendeltem: 000 0 11, mégse. Idő híján ott hagytam, mivel csak egy lomost védett. Csodák csodája, feltörték és riasztott az 5-ös zóna??? azóta is működik. Nem értem. Ugyan így jártam egy 1616-ossal de azon nem támad fel az ott 7. zóna riasztás után sem . Segítsen aki tudja. Köszönöm előre is
Tissztelt Mesterek.
Én elmúltam 50 éves és villanyszerelő vagyok. Építettem detektoros rádiót, majd visszacsatolt reflex vevőt, erősítőt csöveset és tranzisztorost. Tekercseltem villanymotort, aszinkrontt és repulzióst. Készítettem hegesztőt, védőgázost és nagyfesz- gyujtású AWI-t is. Kávéfőzőbe cekaszt méretezve. Gatter fűrészt, brikett gépet. Tudok csövet hajlítani homokkal ujságpapír tüzén és nem rokkan be! Minket régen megtanítottak a szakmára, nekünk csak az a kib@szott angol nem jön be. Mi az Mhsz-nél repülőt vezettünk Góbét meg Pirat- ot egyedül. Aztán PZL 101-es Gavront motorost. A MÉM ben mezőgazdasági pilóta voltam, most munkanélküli. Bocsássatok meg nekem, ha alkalom adtán összefusizok egy riasztót. Írta egy hozzászóló, hogy az önellátás visszafejlődés. Tévedés! Az önellátás a TÚLÉLÉS egyettlen alternatívája lessz a jövőben. Bocsánatot kérek akit megbántottam.
A 1616-nál nem elég a kezelői zónát engedélyezni a 020 szekcióban, a 202-es szekcióban is engedélyezni kell, mert ott alapesetben csak a 6 paneli zóna van bekapcsolva. A 7. zónát ott is be kell kapcsolni.
Tehát röviden: Kezelő 1-es címen, 000, 0, 11 kezelői zóna engedély: 020, 01 7. zóna engedélye: 202, 7. led bekapcs. A zónák funkcióinak beállítása a 001 szekcióban, 1-től 7-ig.
Az én nézetem a következő: Ahol tudok, és van némi időm, ott próbálok segíteni. Nem vagyok az a fajta telepítő, aki betegesen féltékeny más munkájára. Ők is elkezdték valahogy, ahogy én is. Nekem is szinte teljesen önállóan kellett megtanulnom ezt a szakmát, mert az iskola, ahol annak idején oktatták, az csak a jogi, és az elméleti részt magyarázta el, a gyakorlati rész kimerült egy szem Paradox riasztó bekötésén, és indításán. Maga a szakmai rész gyakorlat nélkül nem fog menni. Kismillió különféle riasztó létezik, és mindegyiket máshogy kell programozni. Talán csak a bekötések hasonlítanak valamelyest. Így természetes, hogy aki riasztót épít, annak vannak, és lesznek is kérdései.
Szerintem senki nem mondta, hogy jó szakember nem fejlődőképes. Csak sajnos az az általános tapasztalat, hogy aki ma villanyszerelő, az tegnap még a malteros talicskát tolta - és még ez sem lenne feltétlenül baj, ha legalább az alapokat elsajátította volna. Maradjunk annyiban, hogy tiszteljük a másik szakmáját és megélhetését. És nyilván lehet egymástól kérdezni, de a biztonságtechnika egy igen kényes kérdés. Nem csak műszaki szempontból. Ne felejtsük el, hogy a börtönben is van internet.
Jaj, ugyan már... Hiába tudja a bűnöző, hogy épül fel egy riasztó, ha normálisan van megcsinálva, akkor még az sem tud bemenni, aki telepítette. Ezért is találták ki pl. a MABISZ előírásokat. Persze, ha átgondolatlan módon valami kiépítve, akkor mit sem ér a legkomolyabb rendszer sem. A DSC lakásokba teljesen megfelel, amennyiben csak mint az eredeti funkciójában riasztóként, és nem agyonbonyolított össze-vissza vezéreltetett szörnyként használják. Sajnos láttam már olyan rendszert, ahol a tulaj hülye távirányító fétise dominált, és mindent azzal a nyamvadt távvezérlővel kapcsolgatott. Azon a maradi véleményen vagyok, hogy a riasztó ne legyen távirányítható, és főleg ne mobilról távvezérelt. Akkor adja a rendszer a legjobb biztonságot, ha a kezelését tasztatúrával végzik. Csak sajnos változik a világ, és az igények.
A talicskás villanyszerelő az valóban probléma. Az nagyobb probléma, hogy államilag megengedik, hogy egy "tanfolyammal" elintézik, hogy a segédmelós rögtön tanult villanyszerelő lehet. Nem véletlenül rágott be pl. az E-on, a munkavédelem terén, és igen komoly bírságokat oszt, ha az általuk követelt előírásokat nem tartják be. Ez vonatkozik a vagyonvédelmi telepítőkre akkor is, ha E-on oszlopon van pl. a térfigyelő kamera. Ha nem felel meg a munkavégzéssel kapcsolatos előírásoknak, akkor már repül is a bírság, plusz elhajtják a munkaterületről is. A biztonságtechnika kényes valóban, de attól, hogy kitárgyaljuk egy riasztó működési módjait, attól még nem lesz egy rendszer kevésbé biztonságos, amennyiben a telepítés megfelelő.
Sziasztok!
Sima Solo szirénába maximum mekkora méretű akkumulátor építhető be? ![]()
Köszönöm.
Kérdezni szeretném, hogy a 020 ban ha 01 -re teszem, nem szorítja ki a panelen az első zónát? Tehetem mondjuk a 07- re is?
Köszi, igen olvastam, hogy max 7Ah, de én a fizikai méretkorlátra lennék kíváncsi ugyanis egy 4Ah-at szeretnék venni hozzá, de nem tudom, hogy belefér-e. Esetleg ha valaki megtudná mondani mekkora hely van benne, azt megköszönném. Egyébként ezt a szirénát be lehet úgy kötni egy Paradox Magellan központba, hogy amikor élesítve van a riasztó akkor folyamatos villogó fényjelzést adjon?
a 4Ah is belefér. Mivel kisebb, mint a 7Ah :gumicsirke:
Mi is a 4Ah-s akkut rakjuk többnyire a szirénákba. Bekötheted a villogó kimenetet a riasztó PGM kimenetére, ami bekapcsolt állapotban aktivizálja a villogó kimenetet, de nem javaslom, mert egyrészt sok energiát fogyaszt az izzó, másrészt így hamar kiég. Rakjál bele inkább egy fehér ledet, amit külön tudsz vezérelni. Vagy csak villogtasd meg a lámpa kimenetet ki, és bekapcskor.
Jo dolog, ha az ember ezermester, de... Sokszor elofordul, hogy valakinek beszereltek riasztot, persze szamla nelkul, telefonszama megvaltozott, aztan jonnek a gondok, hogy a jo kis ledes kezeloje villog, csipog non-stop es persze meg felhasznaloi utmutatot se adtak neki. Aztan persze szerviz kellene, telepitoi kod persze nincs meg a markat is csak akkor nezi meg hogy mit is szereltek be neki stb... Sot, volt, hogy ugy szerelte be a valaki, hogy a bejaratnal volt egy mozgaserzekelo az mukodott a tobbi meg nem. Villogni villogtak a tulaj szepen elesitette is jo ideje, hiszen ha bejottek jelzett a kezelo, csak hat ha hatulrol ment volna be valaki nem igazan riasztott volna, hacsak nem megy a bejarathoz a betoro. Aztan lehet, hogy a szakink csak elokeszitette maganak, hogy a kovetkezo latogataskor hatulrol szabad legyen a palya.
![]()
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki találkozott-e már olyan fal(felület) védelemmel, ami azt jelzi, ha átvágják a falat?
Távirányítót csak akkor, ha idős néni/bácsi már nem igazán tanítható meg a kezelő használatára. Amúgy a MABISZ, ha már egyetlen rádiós eszköz is van a rendszerben (beleértve az infrákat is) rögtön csak minimális védelemnek minősíti, hiába a többi eszköz teljes körű védelem eleme. Amúgy érdemes olvasgatni a mabisz ajánlásait kezdőknek is, sok jó dolog van benne (mondjuk mellette van pár tök idejétmúlt marhaság is). Főleg ha a megrendelő biztosítást is akar kötni az épületre (és itt nem feltétlenül magánlakásra gondolok). Bizonyos értékhatár felett csak általuk minősített, az ő ajánlásaiknak megfelelően szerelt rendszert fogadnak el. Erről tervezői nyilatkozatot, kivitelezői nyilatkozatot, valamint megfelelőségi tanúsítványt kell adni a megrendelőnek. aláírva, hatósági igazolvány és bizonyítványszámokkal ellátva. Szóval otthon magának, havernak csinálja akárki, de ha tét van érdemes szakembert felkeresni...
Lényeges a fal anyaga, a környezet, stb. Csak nem bankot építesz?
![]() Amúgy általában testhang érzékelőket szoktunk erre használni, de tapasztalat nélkül jó sokat lehet vele szívni és mondom a telepítési környezet nagyon fontos. Léteznek vágásjelző hálók vakolatba, ill. ugyanilyen fémhálós tapéta is, de mi még nem találkoztunk vele. A konkrét helyzet ismerete nélkül elég nehéz tanácsot adni...
Köszi, akkor megrendelem hozzá a 4Ah akksit. Amúgy nagyon jó tippet adtál, készítek egy két ledes villogót és beleépítem a szirénába, amit folyamatosan villogtatok, mintha állandóan éles lenne a riasztó. Mert szerintem maga a látszat már egy elrettentő példa. :yes:
A fal anyaga nem lényeg,mert egy olyan páncélszekrény mögé kellene beépíteni, ami kb. 5 tonna és mögötte van 5-6 cm hely. Természetesen a páncél nem mozgatható.
Valamilyen hálóra gondoltam én is de szerintem ez egy általam(általunk) kitalált dolog lesz.
Sziasztok szakik! Szereztem egy DSC PC1565-2P központot, amit sikeresen fel is programoztam ugy alap szintre. Három dolgot szeretnék megtudni, és nem tudom kiguglizni sem,
1. milyen manapság kapható LCD Display-el ellátott billentyüzet kapcsolható hozzá ?( nem kell rádiós) 2. alap beállítás van a PIR szenzorok bekötésénél, tehát Zone, 5,3 K ellenállás. Viszont, ha jol sejtem egy zona bemenetre tehetek én nem csak egy PIR szenzort, hanem akár többet is ugye? Hogy kell több PIR szenzort bekötni egy zóna bemeneten? Rajz, vagy leírás... 3. A billentyűzet zónák hogyan vannak huzalozva, illetve hogy a billentyűzet képes e lekezelni 2 PIR szenzort? Fontos lenne, köszömöm!
Szia. Ha szépen megkérlek, nem pontosítanád a rajzodat, mivel pontosan ebbe a problémába utkoztem. DSC 1565 2P kozpont, 6 zóna, és szeretnék zónánként 2 érzékelot bekotni. Milyen metodust javasolsz, és a bekotési rajz is érdekelne. EOL ban megoldottam ugy, hogy sorba kotottem a PIR szenzorok C-NC-C-NC és egy 5.4k ellenállást, majd rákotottem a com és a Z1 sarukra. mukodik mindkét , de nem tudom jo e igy, nem akarom az egész rendszert hazavágni.
Szia, koszi a választ, az oldalon már jártam, de nem értem azokat a rajzokat. A mellékletben csatolt kép a helyes tobb szenzor egy zónára való csatlakoztatásához? A1, A2, A3 azok a PIR szenzor zona csatlakozoi, a T1, T2, T3 pedig tamper csatlakozok ugye? A vízszintes ellenállás fizikailag hol javasolt ehelyezni? KOszi...
LCD-ből kétféle érhető el nálunk, a PK5501 ez ikonos, és a PK5500, ez szöveges kijelző.
Egy billentyű egy zónát tud kezelni, az 1565 max 8 zónát. Ha lehet, akkor kerüld a sorosítást. Összesen hány érzékelőt akarsz használni?
6 mozgásérzékelot szeretnék, ebbol 3 késleltetett - ezek bejáratoknál lesznek, a tobbi azonnali! Most keregélek bejárati ajtóra szerelheto érzékelot, amit a billentyuzetre lehet kotni, de nincs otletem melyik lenne megfelelo.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |