Fórum témák
» Több friss téma |
Inkább 7809 kellene... Ld. Texas LM358 adatlapját
A nagy hal (Texas Instruments) megeszi a kis halat (National Semiconductor)...
Igen, természetesen fel van húzva... De már jó azzal a fuse beállítással amit írtam volt. Köszönöm mégegyszer a segítséget.
Üdv.: Attila Idézet: Normális körülmények között arra a beállításra nincs és nem lehet szükség, tehát valami huncutság van a dologban! „De már jó azzal a fuse beállítással amit írtam volt.” Nem lehet, hogy az MCLR lábon rajta hagytad a programozót és az lehúzva tartja? Ilyen esetben a Release from Reset-re kell kattintani.
Hali,
csináltam egy analog mérést de nem teljesen úgy müködik mint szeretném:
A bajom az vele hogy nem működik szerintem ugyanis a kijelzön nem változik az érték... ![]() Ez azt csinálná hogy megméri az analóg jelet az eredményt összeadja... ezt megcsinálja 50 szer majd elosztja 50-nel és az eredményt kiírja. Az osztást a Kónya László PICes könyvéből vettem, de nem nagyon működik....
Az assembly -t az MpLab -bal fordítod?
Állítsd be az MpLab SIM -et debuggernek, fordítsd újra a programot... Máris lépésenként tudod végrehajtani.. Nyisd meg a View / Watch ablakot, vedd fel a listára a kritikus változókat. A lépések után láthatod az értéküket. Az A/D működése nem szimulálható, de egy Register Injection stimulussal file -ből kiolvasott értékek lehetnek az A/D átalakítás eredményi. Ha végigcsinálod ezeket a lépéseket megtudhatod hol hibázik a programod...
Ezt megtettem, de nem tudom hol hibázik az osztás, igazából nem is nagyon értem hogy mit mért csinál csak kimásoltam a könyvből. De majd még nézegetem...
Sziasztok!
Hi-tech C-ben próbálok PIC16F887-et programozni, de csupán ennyi kódom van:
De egyből ilyen hibákat dobál: Error [194] ...\Pic_programok\hitech_timer2\main.c; 3.17 ")" expected Warning [349] ...\Pic_programok\hitech_timer2\main.c; 3.34 non-prototyped function declaration for "__CONFIG" Error [313] ...\Pic_programok\hitech_timer2\main.c; 3.34 function body expected Mi lehet a baja?
Fura, nekem lefordítja minden gond nélkül.
A htc.h-t hozzáadtad a project-hez?
Mindent hozzáadtam már, újratelepítettem az egész hi-tech c-t, próbálkoztam mindennel, de mindenre hibát ír. :S
Ja és az első programomnál működött még, csak most kezdte el ezt játszani valamiért :S
Ilyen volt nekem is, aztán rájöttem, hogy nem jó helyről adtam hozzá a htc.h-t. Ha jól emlékszem ez kell:
"..\HI-TECH Software\PICC\9.83\include\htc.h" Nincs meg az első programod, hogy megnézd az müködik-e még?
Megvan, mostmár az se működik. Jó helyről raktam be a htc.h-t.
Újraindítottam a gépem, mostmár azt írja h can't open include file "htc.h" Update:Mostmár megint a régi tüneteket produkálja...
Megvan még a file a HDD-n?
![]()
Megvan minden
![]() Végignéztem őket notepad-del is, nem is üresek, minden jónak tűnik, csak épp ez a **** nem csinál semmit ![]() Kezd felidegesíteni...
Ha van teamviewer-ed akkor szivesen ránézek ha gondolod. Dobj egy levelet ha érdekel.
Nem tudom, hogy melyik a legolcsóbb, de a PIC12F683-I/P befutóra esélyes.
10F320 vagy 10F322 @ 152 Ft + Áfa
12F683 @ 280 Ft + Áfa 16F716 @ 240 Ft + Áfa
Köszönet a válaszokért:
akkor a következö kérdés ![]() Nem sokat tudok a PICekről nem gáz hogy mindjárt 1 ESC et akarok összehozni? Ez lemaradt: minden f PIC törölhetö?
Minden F -es és a 16C83 meg a 16C84 újraprogramozható.
Kedves Hozzáértők, Icserny...
Köszönöm a gyors válaszokat. De valamiért problémába ütközöm a felprogramozás során... Pickit2-vel kezelem a PIC-et és megy is az olvasás és a törlés is de amikor a Flowcode-bol fordított hex-et szeretném betölteni akkor ezt a hibaüzenetet kapom... Hol ronthattam el? ![]()
Csak annyi a probléma, hogy a fordított hex állományban nincs benne a konfigurációs regiszterek értéke. Az alap3.jpg -n látszik a config1...
Meg kellene nézni a hex állományt...
Nézegetem
![]() Eddig nem volt ezzel gondom... Mármint hogy a progi kihagyta volna...
Szia!
Jó hír: A konfigurációs információ benne van a hex állományban. Rossz hír: Az MpLab 8.83 program File / Import sem ezt az információt jeleníti meg, hanem azt, ami a PICKit2 programozóról készült képen van. ![]() Ebbe a családba tartozó kontrollereknél a konfigurációs adatok a program memória legtetején (0x7FF8 ... 0x7FFF címeken) is kiolvashatók. Idézet: „5.0 CONFIGURATION WORD The Configuration Words of the PIC18F6XJXX/8XJXX devices are implemented as volatile memory registers, as opposed to the programmable nonvolatile memory used in other PIC18 devices. All of the Configuration registers (CONFIG1L, CONFIG1H, CONFIG2L, CONFIG2H, CONFIG3L and CONFIG3H) are automatically loaded following each device Reset. The data for these registers is taken from the four flash Configuration Words located at the end of program memory. Configuration data is stored in order, starting with CONFIG1L in the lowest Flash address and ending with CONFIG4H in the last address. The mapping to specific Configuration Words is shown in Table 5-1. While four words are reserved in program memory, only three words (CONFIG1L through CONFIG3H) are used for device configuration. Users should always reserve these locations for Configuration Word data and write their application code accordingly.” A legjöbb ötletem, hogy a fenti címekre is a konfigurációs szavakat kellene programozni, bár nem tudom hogyan lehet a flowcode -dal..
Már meg is találtam az utalást:
Idézet: „Since the Flash Configuration Words are stored in program memory, they are programmed as if they were program data. Refer to Section 3.2 Code Memory Programming and Section 3.2.1 Modifying Code Memory for methods and examples on programming or modifying program memory. See also Section 5.0 Configuration Word for additional information on the Configuration Words.”
Az ezirányú angolságom elég gyatra de kiguglifordítózom ... Hátha...
A lényeg az, hogy nem a hagyományos módon, azaz 0x300000 címtől kell magadni a konfigurációs szavakat, hanem a program memória utolsó 4 szavában. A fordítót kellene rávenni, hogy oda (is) fordítsa be az értékeket. Programozási leírás
Kapizsgálom...
Akkor elméletileg a Flowcode fordítója ami a "barátom"... Ott kell tudnom beállítanom a config bitek helyét. Guglizom tovább... Köszönöm szépen a segítséget.
Ha vállalkozó kedvedben vagy, a Pickit2 programjában az aláhúzott Configuration linkre kattintva beállíthatod a biteket egyenként...
Reggel kipróbálom... remélem sikerül...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |