Fórum témák
» Több friss téma |
Melyik a kettő közül? Az eleje a fontos!
Bocs, itt a szimpla - tároló nélküli változat!
Vegyük úgy hogy hazaérek, kazán áll( talán így érthetően el tudom mondani)
Termosztátot felkapcsolom, elindul szépen, hőfok tekerő kb negyedig van mindíg(kazánon), kezd fűteni, fűt fűt, lekapcsol, hőfok óra kb 55-60 fokon, és elkezdi a kibe kapcsolgatást, villognak a ledek, hallani ahogy indul a szivattyú?, kémény, de le is áll, ledek villognak össze vissza, mintha egy relét basztatnánk az árammal, pihen, néha a zerszetgommbal életre kel.
Fűrdetéskor aztán vége mindennek, jóltudom, hogy a melegvíz csinálás felűlírja a fűtést? 7 kor engedtünk egy kád vizet azóta kapcsolgat, hol megy pár percet, stb, még mindíg nem a radiátor led világít ha beindul.
Vegyük úgy hogy hazaérek, kazán áll( talán így érthetően el tudom mondani) Termosztátot felkapcsolom,
A hálózati zöld lámpán kívül világít vagy villog-e valamelyik?
A kazán bekapcsoláskor - ha a HMV potméter fel van tekerve , mindig melegvizet készít először, a beállított értékre!
Ha meg van, s a szobatermosztát rövidzárban van elindul a fűtés. Hagyományos a szobatermosztátod vagy REMCO?
Ok, akkor az csak sima rövidzár!
Míg HMV-t készít csak a hálózati és a zöld láng LED világít. Ha megvan, átvált a váltószelep és a radiátor piktogramos LED gyullad ki. Az előlapon beállított hőmérséklet értékeket un. lángmodulációval (csökkenti-emeli a gáz nyomását a fúvókánál) valósítja meg!
Igen, melegvíznél csak a láng, fűtésnél a radiátor lámpa,.
A mostani működésében( ha elindul) az a furcas, hogy fűtésnél lekapcsol egy idő után, pedig a lakásban nincs olyan meleg a radiátorokon leadhatná a meleget, nekem úgy tűnik, hogy hamar melegszik valami valamiért.
Megint ránéztem, rosszul írtam az előbb, csak három led villog, a készenléti nem, a könyve szerint megfagyott?, ez most ritmusos villogás, Hibakód?
amikor "kontakthibás"akkor összevissza mind a 4 led
Ha mind a három villog, akkor sajnos panel csere!
U012/014 fűtő és 28T60 Vezérlőpanel, Platine 74450 63. 000.-Ft + ÁFA + M.díj
Akkor ezt sajnos megszívtam, karácsony után......
Köszönöm szépen a segítséget, Jó éjszakát! Üdv János
Hívj fel telefonon: +36203990815
Akár most is!
Szia!
Köszönöm a segítséget, levettem a szorító anyát kivettem a rögzítő gyűrűt de a golyót nem tudom kihúzni / mind két irányban le van szűkítve/ itt zár.
Sziasztok.Beretta Ciao kombi turbós kazánom van.Fűtésre nem használom jelenleg csak melegvíz ellátásra.A hibajelenség a következő.Miután megnyitom a melegvizet a kazán elindul majd változó idő után 1 perc 2 perc csattanás\gondolom a gázszelep\és leáll a fűtése.Piros hibajelzéssel eggyütt.ha nyitott vízcsapnál áttekerem fűtésre újraindul ha elzárom a vizet újranyitom elindul.És közben folyamatosan megy benne a ventillátor a tetején.Régebben télen nem volt jellemző ez a hiba inkább csak nyáron de mostmár folyamatosan jelentkezik.Ha esetleg forralná a vizet magában gondolom azt lehetne hallani nem?Megköszönném ha valaki tudna segíteni.Szétszedni szét tudom csak nem tudom,hogyan és mit ellenőrizzek rajta.Üdv.
Közben kicsit belekukkantottam a belsejébe.Felül van egy doboz ami gondolom az oxigént illetve a szénmonoxidot viszi hozza a kazánnak.Megy rá kettő darab gumicső.Ezeket lehúztam megszívtam fujtam kattogás van gondolom ez a dolga.Van egy fehér műanyag doboz ez valamiféle vákuumszelep szerintem.Megy rá vezeték is kettő darab.Ezt a szelepet le lehet valahogy ellenőrizni?:ideiglenesen kiiktatni hátha úgy működik és akkor ez a rossz?Vagy ez így túl egyszerű lenne?És még egy dolog.Úgy emlékszem amikor a melegvizes álláson van mikor elzártam a vizet régebben egyből megállt a ventillátor is.Viszont ha fűtésre volt állítva és fürödtem ha elzártam az égés megszűnt de a venti még egy percig ment.Most viszont melegvizes állásnál is tovább forog.Melyik a normális állapot?
Szia!
Egy kicsit óvatosabb legyél szerintem a szereléssel, mert az alkatrészek mikéntjével, miértjével nem teljesen vagy tisztában a leírásaid alapján. Az a doboz, amibe 2 db cső van rádugva, az a ventilátor által keltett levegőnyomást érzékeli, neve pressostat ( légnyomás kapcsoló ). Amikor a ventilátor megfelelő mennyiségű levegőt szállít- és nincs füstcsőeltömődés- nyomáskülönbség lép fel. Ez feltétlenül kell a kazán működéséhez. Normál üzemben amikor a ventilátor megy, a pressostat kapcsolónak zárt állapotban kell lenni- ha nem megy a ventilátor, nyitottak az érintkezők. Ellenőrzése: Ellenállásmérővel megmérni a 2 érintkező közti ellenállást amikor nem megy, ill. megy a ventilátor. Zárt állapotban folyamatosan zártnak kell lennie az érintkezőnek, nem szabad neki ki-be ( zárt- nyitott) állapotnak lenni.
Ne felejtsd el a vezetékeit ( pressostat ) leszigetelni, ne érjen a testhez, kezedhez, mert 220v- is lehet benne, ami ugye ráz is- ha fázis!
változó idő után 1 perc 2 perc csattanás\gondolom a gázszelep\és leáll a fűtése"
Akkor begyullad a gáz, és még ezek után is megy 1-2 percig a kazán, és többször hallható csattogó hangot hallasz mielőtt végleg leáll? Milyen intenzitással folyik a melegvíz a csapon ki? Nem "pisil" a víz, lassan folyik, nyomás nélkül?
Üdv.Természetesen nem nyúkálok bele nagyon és nem húzkodom le a biztonsági berendezések vezetékeit.Annál jobban félek a gáztól.Csak ötleteket próbáltam leírni de azért írok ide,hogy mit lehet és mit nem mert van aki ért hozzá.Ezt az ellenállást mindjárt meg is nézem és beszámolok az eredményről.Köszi.
Tehát.Fürdök folyik a melegvíz.Egyszercsak valami letilt hol 1 perc hol 2 néha meg le sem tilt.Mondjuk ez nem jellemző sajnos.Ilyenkor hallok egy kattanó csattanó hangot és a kis piroslámpa világít mint azon a házon szokott... A ventillátor tovább forog.És a csapot sem zárom el.Ha egy mozdulattal áttekerem a kapcsolóját fűtésre majd egyből vissza a piros jelzés kialszik és újrakezdi a melegvíz előállítását.Nem csattog folyamatosan.A gázszelepet hallom amikor be illetve kikapcsol.A hiba olyan mintha valami kénye kedve szerint letiltogatná a működést.Viszont valóban nincs túl nagy nyomás a csapnál.Talán vékony a cső a kazán kivezetésén ?
Na rámértem.De csak lent a panelnál tudtam mert felül veszélyesnek találtam.Megnéztem melyik kábelek jönnek és arra mértem.Az ellenállás 10.4-10.6 ohm volt de az mindig állandó!!!Ha megy ha áll.Viszont most nem kapcsolt le ez a francos szerkezet.Persze azért néha előfordult már hogy,többször egymás után is tudott működni.De az ellenállásnak nem kellene változnia?Ha ment a venti ha nem ha ment a kazán ha nem mindig állandó volt az érték.
Áramtalanítsd a kazánt. Húzd le a pressostat vezetékét, mérjél rá úgy- nyitottaknak kell lennie az érintkezőnek, nem szabad ellenállást mutatnia, vagy zárlatot. Húzd le a rádugott csövet, fújd- vagy szívd meg ( attól függ melyik csövet húztad le ). Ilyenkor záródni kell az érintkezőnek. Ha mind 2 esetben- ahogy írod- zárva van az érintkező, úgy hogy a kazán áramtalanítva, ventilátor nem megy, csak te szívod- fújod,ill nem szívod-fújod, akkor rossz a kapcsolód- csere. Lehet, bizonytalanul működik, az is okozhatja a kazán hibáját. Rossz érintkező, hibás saru csatlakozás, vezeték törés, stb.
Mikor volt utoljára a kazán karbantartva, mit csináltak vele, hőcserélőt mikor tisztították- savazták, ivóvíz kemény ( vízköves, gyakran kell vízkőmentesíteni a csapokat), szűrő van a rendszerben? Lehet a hőcserélőd is el van vízkövesedve, ezért lehet hallani a csattogó hangot. Hőcserélő savazása sósavval, foszforsavval.
Sziasztok!
A probléma a cirkóval nem a hőcserélő volt.A hátsó tömítés sérült ezért ahogy melegszik a hátulja a huzat érzékelő állítja le a cirkót.Így magyarázta el a szerelő.
Megnéztem.Áram nélkül kivettem mert nem férni hozzá másképpen.Alapban nincs ellenállás megszívva vanÉs kattanik is.Tehát jó viszont találtam mást.Az alsó felén van egy kör alakú matrica azon számok.Amikor belefújtam a csőbe szájjal a matrica alól jött ki a levegő!!Ez meg mi a búbánatos lehet?Ez normális?Üdv.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |